Sairaanhoito maksulliseksi!

noin....

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Sairaanhoitajalla käynti muuttumassa maksulliseksi/1135254910409

Sairaanhoitajalla käynti tulee maksamaan 60–70 prosenttia terveyskeskuksen lääkärikäynnin hinnasta eli 8–9 euroa ja hinta siis nousee sitä mukaa mitä lääkärillä käynti kallistuu. Tuon lisäksihän tulee vielä perinteinen toimistomaksu joka on reilun 10 euron luokkaa eli sairaanhoitajalla käynti maksaisi tällöin pari kymmentä euroa.

Kokoomuslainen kansanedustaja jaksaa muistuttaa, että sairaanhoitajan arvokasta työtä ei pidä antaa ilmaiseksi. Eihän sitä ilmaiseksi olla antamassakaan, kyllä ne sairaanhoitajien palkat maksetaan suomalaisten verorahoista nytkin.

Jälleen maksatetaan tämä terveyskeskusmaksu tasaveroluonteisesti eli köyhät maksavat maksua suhteessa huomattavasti rikasta enemmän. Muutoksen jälkeen moni köyhä jättää sairaanhoitajalla käynnin käymättä sillä se maksaa liikaa eikä siihen ole varaa.

Tämä muutos olisi vaihtoehtoisesti voitu ratkaista kustantamalla se valtion budjetista mutta porvarihallitus päätyi taas tähän tasaveroratkaisuun että rikkaiden ei tarvitse maksaa julkista terveydenhuoltoa.

Kun kerta julkisella sairaanhoitajalla käynti maksaa tulevaisuudessa pari kymmentä euroa niin eikös se ole jo sama mennä yksityiselle hoitajalle? Lähes sama hinta ja parempaa hoitoa. Tähän porvarihallitus taitaakin pyrkiä eli ajavat alas julkista terveydenhuoltoa.

50

2403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reformi

      Joku arvio oli että todennäköisesti laskuttaminen lisää byrokratiaa että kunnille tulee jopa enemmän kuluja kuin ilman laskua, eli se kaikki on julkisen terveydenhuollon resursseista pois ja sen maksaa veronmaksajat.

      Tämä on sitä johdonmukaista oikeiston ideologiaa jolla vaiketetaan ja rampautetaan julkista terveydenhuoltoa yksityisen eduksi

      Lähes rikollista toimintaa miten hommaa vaikeutetaan kaiken aikaa veivaamalla asioita paikasta toiseen, hämäriä kiinteistökauppoja yms

      • tuo....

        Toisen arvion mukaan tämä terveydenhuollon palveluseteli itse asiassa nostaa yksityisen terveydenhuollon hintoja kasvaneena kysyntänä.

        Jos sattuisi olemaan vähän ärhäkämpi tauti päällä ja köyhän pitäisi käydä sairaanhoitajalla viikon välein eli neljä kertaa kuukaudessa niin hintaa käynneille tulee ainakin 24-28 euroa sairaanhoitajamaksuja 10 euron toimistomaksu eli kuukaudessa 34-38 euroa hintaa sille että pääsi sairaanhoitajan juttusille. Tämä on iso raha monelle köyhälle jolla ei ole varaa ostaa edes vuoden välein halpoja kenkiä ja pitää miettiä että ostaako kaupassa 24 centin viilipurkki vai tuplasti kalliimpi banaani.


      • amerikkalisia!
        tuo.... kirjoitti:

        Toisen arvion mukaan tämä terveydenhuollon palveluseteli itse asiassa nostaa yksityisen terveydenhuollon hintoja kasvaneena kysyntänä.

        Jos sattuisi olemaan vähän ärhäkämpi tauti päällä ja köyhän pitäisi käydä sairaanhoitajalla viikon välein eli neljä kertaa kuukaudessa niin hintaa käynneille tulee ainakin 24-28 euroa sairaanhoitajamaksuja 10 euron toimistomaksu eli kuukaudessa 34-38 euroa hintaa sille että pääsi sairaanhoitajan juttusille. Tämä on iso raha monelle köyhälle jolla ei ole varaa ostaa edes vuoden välein halpoja kenkiä ja pitää miettiä että ostaako kaupassa 24 centin viilipurkki vai tuplasti kalliimpi banaani.

        Hallitus on jo useana vuonna palkannut amerikkalaisen konsulttitoimiston keksimään ideoita hallinnon "virtaviivaistamiseksi"! Useita ameriikkiläisä ideoita on jo nähtykin liikkeellä: lakko-oikeuden supistaminen, päätösten runnaaminen mulle-sulle, eläkeiän kasvattaminen ja pääomaverotuksen lopettaminen, vain muutamana esimerkkinä toteutumisasteella olevista...

        Nyt näyttää olevan vuorossa sitten tämä terveydenhoidon maksulliseksi muuttaminen. Ilmeisesti seuraavaksi tulee tapeetille henkilökohtainen pakollinen sairausvakuutus tyyliin liikennevakuutus...


    • härskit on ajat

      USA:ssa demokraadit saivat suurella vaivalla runnottua läpi terveydenhoitouudistuksen porvareiden vastustuksesta huolimatta. USA:ssa ovat köyhät ja vähäosaiset kohta saamassa ilmaista terveydenhoitoa, mutta porvareita pullistelevassa Suomessa ajetaan kovalla rytinällä terveydenhoitoamme alas ja saatetaan kaikki maksullisiksi.

      Suomessahan piti olla ilmainen terveydenhoito kaikille, mutta kokoomuksen, kepulaisten, rkp:n ja vihreiden siinä piipittäessä ja päästessä hallitusvaltaan asetettiin heti köyhien ja vähäosaisten sairaiden hoidolle asiakasmaksut ja kaiken kukkuraksi näitä rahoja ei saa käyttää terveyspalvelujen hyväksi, vaan rahat pitää tilittää Jyrki Kataisen laariin eli valtiolle ja jaettavasi edelleen rikkaiden rikastuttamispolitiikalla.

      Näitä asiakasmaksujahan vielä korotetaan vuosittain ja ei mitenkään pienillä prosenteilla. Tosi on näin, että jos kokoomus porvarkumppaneineen saa jatkaa Suomessa hallitusvaltaa, niin Suomen köyhillä ja vähäosaisilla ei ole varaa enää hoitaa sairauksiaan sitä vähääkään, mitä nyt. Köyhät, vähäosaiset ja eläkeläisethän nyt jo Suomessa priorisoidaan perusterveydenhuollossa ja heidän sairauksiaan ei enää hoideta muuten, kuin pillerihoidoilla ja lähetteitä erikoissairaanhoitoon ei tipu eikä lirise. Ne eläkeläiset, kyhät ja vähäosiset, joille tiukka elämisenbudjetti antaa varaa tukeutuvat yksityislääkäreiden hoitoon ja saavat sieltä lähetteen erikoissairaaloihimme, joissa hoidetaan kaikkia ihmisiä - rikkaita, kuin köyhiä toistaiseksi korkealla ammattitaidolla ja lääkärietiikalla tasapuolisesti. Kovat on olleet halut näillä porvareilla pistää tämä erikoissairaanhoitokin omalle mallille ja tästä mallista ei liene kenelläkään epäselvyyttä, mitä se pitää sisällään.

    • suomimummo

      nythän olisi jälleen aika vastaehdotukselle. Mitenkäs olisi, jos kokoomuslaiset maksaisivat sairaanhoitajien palkatkin, säästyisi kuntien rahat pormestareiden suuriin palkkoihin ja oman itsensä edustamiseen "kunnan työnantajana".

      • 55533

        terveydenhuolto on ajettu alas pikkuhiljaa aina 1990-luvun alusta lähtien. Kätilöinä ovat toimineet Kokoomus ja erityisesti siitä saamme kiittää edustaja Ben Zyskowics'iä.


      • rehellisesti

        Maksoivat jo.Ja kansan silmät aukenivat ja heräsivät tähän muutoksen aikaan ja he huomasivat että hänen vartioimansa kirstunsakin on tyhjä.


      • moni sairastaja..
        55533 kirjoitti:

        terveydenhuolto on ajettu alas pikkuhiljaa aina 1990-luvun alusta lähtien. Kätilöinä ovat toimineet Kokoomus ja erityisesti siitä saamme kiittää edustaja Ben Zyskowics'iä.

        sairaanhoitajalle sais aikaa kun ei pääse edes lääkärille ennekuin monien viikkojen päästä????????kaikkiin maksuihin suhtaudun moni sairaana negatiivisesti!
        Apteekki maksu:
        nyt jo menee lääkkeistä 3-euroa jokaisesta paketista minkä otat!!!!!!!!!!!!!!!
        -diabeeteslääkkeet
        -verenpainelääkkeet
        -kolesteroli
        -astmalääkkeet ,allergialääkkeet.
        Menee useita kymmeniä euroja
        Pitäskö lakata syömästä lääkkeitä?????????????????mitään apteekkien palvelumaksuja en maksa!!!!!!!!!!!!olen veronmaksaja ollut tähän asti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ahneitako ne on?????????????????????voisko tilata lääkkeet netistä???hakea ulkomailta???????????????????????????käydä lääkärillä vaikka virossa???????????????


    • asialla.

      Mikä helvetin etuoikeus "köyhillä" on päästä ilmaiseksi terveyskeskukseen? Sitähän muutaman euron nimellinen maksu on. Minä en sinne pääse kuin odottamalla kuukausia vuoroani. Siispä menen yksityiselle jossa saan asiallista hoitoa tarpeen mukaan. Sitä vaan ihmettelen että miksi minun pitää kustantaa teidän luusereiden eläminen kaikkine sairaanhoitoineen. Onneksi edes terveyskeskuksissa säästetään teidät hengiltä. Totta on että kulut maksetaan verorahoista, nimittäin MEIDÄN työssäkäyvien ja hyvin ansaitsevien maksamista. Te ette veroja kuitenkaan maksa, kunhan valitatte tälläkin palstalla saamattomuuttanne.
      Koettakaa nyt tajuta että Suomen sosiaalihuolto terveydenhoitojärjestelmineen ei tule kestämään näin suurta vapaamatkustajien joukkoa. Siitä on turha hallitusta syyttää, sen olette aivan itse aikaansaaneet. Voivat myös amerikassa maksajat ilahtua kun ruvetaan purkamaan sitä sairauksien vyyhteä joka on aiheutunut typerien jenkkien ruokakulttuurista. Sitten tuleekin Suomi heti niiden vanavedessä perinnöllisine- ja viinan kanssa läträämällä hankittuine sairauksineen. Oikeastaan noita itse hankittuja sairauksia ei pitäisi lainkaan korvata. Tarkoitan tällä esim. viinan, tupakan, ylipainon, liikkumattomuuden ym. seikkojen aiheuttamia sairauksia. Ehkäpä tyhmemmätkin alkaisivat pikkuhiljaa oppia tavoille.

      • välillä....

        Itse eläkeläisenä maksan korotettua sv-maksua ja
        uskallan sanoa, että siitä syntyy enemmän
        verorahoja valtiolle kuin sinulta.

        Ottaisit asioista ensin selvää ennenkuin alat meuhkaamaan.

        SV-maksuhan on käytössä juuri siksi, että sillä ylläpidetään
        kunnallista terveydenhuoltoa.


      • Sinnis

        Maksua sairaan-/terveydenhoitajan luona käynnistä kannatan. Se karsii niitä "juttelukaverin haku käyntejä" ja jättää tilaa apua oikeasti tarvitseville. Juttukavereita voi hakea muualta. Itse maksan mielelläni teveyskeskuksessa käynnitstäni, käyn sitten lääkärin tai terveydenhoitajan luona. Eihän mitään saa ilmaiseksi, joku maksaa käyntisi kuitenkin. Miksi siis maksajan pitäisi olla joku muu kun siellä käyvä. Veroeuroja pistetään muutekin menemään aivan liikaa. Tuo muutaman euron käyntimaksu ei kata edes siitä aiheutuvia kuluja. Näillä maksuilla voitaisiin myös nostaa teveydenhoitohenkilöstön arvostusta. Yhteikunnalla ei vaan ole varaa kaikkeen. Veroja ei saisi nostaa, koska pienituloiset ja vanhukset kärsii. Mistä siis yhteiskunnan kulut katetaan, veronmaksajia on aina vaan vähemmän ja näille jotka ei veroja maksa pitäisi tarjota kaikki yhteiskunnan palvelut ilmaiseksi. Yhtälössä on jotakin mitä en ymmärrä!


      • ARKIPIISPANEN
        välillä.... kirjoitti:

        Itse eläkeläisenä maksan korotettua sv-maksua ja
        uskallan sanoa, että siitä syntyy enemmän
        verorahoja valtiolle kuin sinulta.

        Ottaisit asioista ensin selvää ennenkuin alat meuhkaamaan.

        SV-maksuhan on käytössä juuri siksi, että sillä ylläpidetään
        kunnallista terveydenhuoltoa.

        OLLA


      • 67677678786554453319

        Verenpaisumus uhkaa.


      • J Juortanainen

        Walitettawasti nuoruus on sellainen tauti, joka menee ihan issekseen wuosien kuluessa ohi. Ja sitten tulee sullekin se luuseri-ikä. WANHUUS. Ja sen mukanaan tuomat taudit ja waiwat. Onneksi ne vaan nuortuvat.
        Itte olet sitten samassa "luuserijonossa" rikkaiden kakaroittesi haukuseskeltavana ja parjattavana. Kyttäämäsä muutamalla orawannahkalla jonkun parantajan oven suussa, josko sais waiwoihin hoitoa!

        Ja tulevat polvet meuhkaavat justiinsa samalla tavalla kuin sinä ittekin nyt. Mikään ei muutu. yhtälö nuoruus ==> rahna ja rikkaus vs. Wanhuus ==> köyhyys ja sairaus. Samalla tavoin tulevat polvet kyyköttävät suakin, mokoma tyhjäpää-meuhkaaja. Mee ittees ja ajattele. Piru kyylää kuiteskin matoineen jo kotiportillas! niitä et pääse karkuun, vaikka käsilläs kävelisit!

        "Ei elämästä selviä hengissä.. Ei ainakaan tässä jengissä.." Juicea lainatakseni. Uso se!


      • Enkö oikein ymmärrä
        67677678786554453319 kirjoitti:

        Verenpaisumus uhkaa.

        Joopa joo


      • Huh, huh
        J Juortanainen kirjoitti:

        Walitettawasti nuoruus on sellainen tauti, joka menee ihan issekseen wuosien kuluessa ohi. Ja sitten tulee sullekin se luuseri-ikä. WANHUUS. Ja sen mukanaan tuomat taudit ja waiwat. Onneksi ne vaan nuortuvat.
        Itte olet sitten samassa "luuserijonossa" rikkaiden kakaroittesi haukuseskeltavana ja parjattavana. Kyttäämäsä muutamalla orawannahkalla jonkun parantajan oven suussa, josko sais waiwoihin hoitoa!

        Ja tulevat polvet meuhkaavat justiinsa samalla tavalla kuin sinä ittekin nyt. Mikään ei muutu. yhtälö nuoruus ==> rahna ja rikkaus vs. Wanhuus ==> köyhyys ja sairaus. Samalla tavoin tulevat polvet kyyköttävät suakin, mokoma tyhjäpää-meuhkaaja. Mee ittees ja ajattele. Piru kyylää kuiteskin matoineen jo kotiportillas! niitä et pääse karkuun, vaikka käsilläs kävelisit!

        "Ei elämästä selviä hengissä.. Ei ainakaan tässä jengissä.." Juicea lainatakseni. Uso se!

        Enpä koe itseäni mitenkään rikkaaksi. Käyn terveyskeskuksessa jonottamassa muiden mukana, mutta olen valmis siitä maksamaan. On tautia ja vaivaa, tukimusta ja toimenpidettä. Niitä ei vaan pystytä tuottamaan kasvavalle joukolle ilmaiseksi, se on vaan ymmärrettävä. Maksan veroja pienestä palkastani, minunkin tekemästä työstä veloitetaan niiden käyttäjää/asiakasta. Niin se vaan on.


      • Syyllistämisellä lähdet ratsastamaan, tässä lisää...Suomessa on tunnetusti korkeatasoinen sairaanhoitajan koulutus, mikä onkin ajanut suuren lauman hakeutumaan ulkomaille töihn, kotimaan työpaikkatarjonnan vähyyden vuoksi...Kelpaavat hyvän koulutuksen ansiosta hyvin...Ruotsissa on pikakoulutettuja "hoitajia" ollut pitkään, myös sairaalabagteeri tilanne hälyttävämpi...Suomessa mys reuhahti sairaalabagteerit, kun oli työllistämistuki työntekijöitä halvemmalla sai...


      • möhömaha

        Mikä oikeus köyhillä päästä ilmaiseen terveydenhuoltoon. ÖÖÖ kenen sinne pitäisi päästä mieluummin rikkaiden vai ?
        Vapaamatkustajina siis pitäisi olla mieluummin rikkaat kuin köyhät. Voi voi. Tämä systeemi ajaa rikkaita vapaamatkustamiseen, kenellä on varaa mennä tk.sen jos maksut vielä nousevat tuosta. Sinun kannattaa.

        Olen eläkeläinen, pienituloinen ja käyn jo yksityisellä hoidattamassa vaivojani. Niin sinunkin pitäisi käydä eikä mennä arvauskeskukseen viemään köyhiltä paikkoja. Enkä sinun verorahojasi käytä vaan maksan omat sairauskuluni jotta sinä hyvätuloisena voit kustantaa osuutesi terveydenhoitomenoihin muille kansalaisille.
        Oletpa itsekäs. Ajattelisit mieluummin että mitä sinä voit tehdä muiden hyväksi kuin mitä voisit hyötyä tästä systeemistä maksimaalisesti.


      • Mieti vähän

        olet isoin ja sokein idiootti joka on koskaan kirjoittanut suomi24 sivuilla mielipiteensä.

        Ihan vain tiedoksi että KAIKKI SAIRAUDET EIVÄT OLE ITSEAIHEUTETTUJA!

        On niin helppo osoittaa sormea ja väittää ihmisten olevan yksin vastuullisia mahdollisesta kurjuudestaan kuin ajatella hetken aikaa.

        Me kaikkihan emme synny samanlaisiin olosuhteisiin joten alusta lähtien ihmisille annetaan eri kortit jotka he voivat elämänsä varrella pelata.

        Siihen lisätään muutama huono ratkaisu, kriisi ja hakkaavat alkoholisoituneet vanhemmat niin yritäs ite selvitä siinä tilanteessa.

        Olet narsisti joka ajattelee vain itseään ja peilaa todellisuutta oman minäkuvansa kautta.

        Häpeä olemassaoloasi ja lue/tutki asiaa ennen kuin puhut mitä sylki suuhun tuo.


      • välillä II
        J Juortanainen kirjoitti:

        Walitettawasti nuoruus on sellainen tauti, joka menee ihan issekseen wuosien kuluessa ohi. Ja sitten tulee sullekin se luuseri-ikä. WANHUUS. Ja sen mukanaan tuomat taudit ja waiwat. Onneksi ne vaan nuortuvat.
        Itte olet sitten samassa "luuserijonossa" rikkaiden kakaroittesi haukuseskeltavana ja parjattavana. Kyttäämäsä muutamalla orawannahkalla jonkun parantajan oven suussa, josko sais waiwoihin hoitoa!

        Ja tulevat polvet meuhkaavat justiinsa samalla tavalla kuin sinä ittekin nyt. Mikään ei muutu. yhtälö nuoruus ==> rahna ja rikkaus vs. Wanhuus ==> köyhyys ja sairaus. Samalla tavoin tulevat polvet kyyköttävät suakin, mokoma tyhjäpää-meuhkaaja. Mee ittees ja ajattele. Piru kyylää kuiteskin matoineen jo kotiportillas! niitä et pääse karkuun, vaikka käsilläs kävelisit!

        "Ei elämästä selviä hengissä.. Ei ainakaan tässä jengissä.." Juicea lainatakseni. Uso se!

        Ei tarvitse olla vanha, kun JOUTUU eläkkeelle.

        Tapaturman takia olen joutunut pakolliselle eläkkeelle
        ja pienestä eläkkeestä maksan ensin korotettua sv-maksua
        ja sitten vielä pitäisi alkaa maksamaan th:n luona käynneistäkin.

        Rahaa kyllä riittäisi suomelle kunnolliseen terveydenhoitoon,
        jos niitä ei jaettaisi ympäri maailmaa.

        Ehkä päättäjien olisi syytä miettiä tarkemmin minne rahat sijoitetaan.


    • Ilmaisia lounaita?

      Nostetaan veroja, niin piisaa ilmaisia palveluja kaikille.

      • niin....

        "Tuo muutaman euron käyntimaksu ei kata edes siitä aiheutuvia kuluja."
        ...Sen takia jokainen maksaa veroja että sillä kustannetaan ilmainen terveydenhuolto, koulutus yms. Jos ei veroja saada tarpeeksi niin veroja pitää nostaa, palveluita leikata tai jotain muuta vastaavaa sekä nostaa verokertymää. Tällä keksityllä terveydenhoitomaksulla kustannukset kerätään lähes ainoastaan köyhiltä, ei rikkaat käy kunnallisessa terveydenhuollossa, siellä käyvät lähinnä vain ne joilla ei ole varaa kunnon hoitoon ja haluavat kuolla hitaasti mutta tuskallisesti.

        "Näillä maksuilla voitaisiin myös nostaa teveydenhoitohenkilöstön arvostusta."
        Miten se nostaa heidän arvostustaan että maksamme sinne ylimääräisiä maksuja? Jos haluavat tällä perusteella lisää arvostusta niin menisivät yksityiseen terveydenhoitoon joten saavat sitten pyytää niin paljon maksuja kuin haluavat. Typerä ehdotus.

        Olemme tilanteessa jossa on tulossa maksullinen kunnallinen terveydenhoito mihin köyhillä ei ole varaa. Jos ihmisellä ei ole enää penniäkään rahaa ja hoitoon pitäisi päästä niin mitä tekevät? Eivät voi tehdä mitään, jäävät kotiin ja kuolevat sinne.

        Jopa kuumeeseen, nuhaan yms. liittyvä kohtuu yleinen sydänlihaksen tulehdus voi tappaa mutta hoitoa et saa jos siihen ei ole varaa ja lääkkeisiin tarvitaan resepti eli on pakko maksaa että saat edes sen reseptin lääkkeisiin.

        Seuraavaksi kun tämä ylimääräinen terveydenhoitomaksu saadaan ajettua läpi, maksua korotetaan ja ihmiset pakotetaan ottamaan terveydenhoitovakuutus jenkkimalliin, tämähän on hallituksen linjaa rakentavien amerikkalaiskonsulttien ajatuskin eli kaikesta pitää maksaa mahdollisimman paljon ja jos et maksa niin kaput, kuolet.


      • opiskelijatyttönen

        Sairaanhoitajien työ on arvokasta... Terveyskeskuksiin ei kuka tahansa lähde enää ihan pikku asioita valittamaan, vaan sinne mennään kun oikeasti tarvitaan apua ongelmaan. Ei se ole keneltäkään pois, että osan sairaanhoitajakäynnistä maksaakin itse. Olen itse köyhä opiskelija ja tiedän mitä on syödä kaurapuuroa kaksi viikkoa odetellassa opintorahaa... mutta terveydenhoidosta en tingi. Syön vaikka sitten puuroa seuraavan viikon, mutta maksaisin ihan mielelläni hyvästä palvelusta silloin kun sitä tarvitsen. En halua maksaa lisää veroja, vaan mielelläni maksan suoraan siitä mitä saan.


    • Ruusamuusaliisa

      Täytyy tälleen opiskelijana myöntää, että monasti on tullut jätettyä menemättä lääkäriin, koska rahaa ei yksinkertaisesti ole ollut. Lääkkeet maksaa hemmetisti, lääkäri maksaa ja aikaa ei muuten saa vaikka kuinka soittelisi. Ainoa vaihtoehto on tähän asti ollut terveydenhoitaja/sairaanhoitaja. Ei taida olla enää...

      • *Tiina35*

        Opiskelijathan saisivat edelleen käyttää maksuttaa opiskelijaterveydenhuollon palveluita. Maksu koski sairaanhoitajan vastaanotolle tulevia potilaita perusterveydenhuollossa. Sairaanhoitaja tekee vastaanotolla monenmoisia toimenpiteita ja kirjoittelee sairauslomia, on ihan kohtuullista että käynnistä joutuu maksamaan nimelliskorvauksen. Velottaahan lääkäritkin eräissäpaikoissa joka toimepiteestä, vaikka eivät sitä itse tekisikään vaan homman hoitaisi hoitohenkilökunta.


    • Jonossa nro 69

      Terveyskeskuksessa sairaanhoitaja toimii lähinnä tulppana, jonka tehtävänä on estää asiakkaan pääsy lääkärin pakeille. Lisätehtäviä asiakkaan pompottelu, byrokratian ylläpito ja edistäminen. Labra-aikojen jakaminen ja seurustelu työtovereiden kanssa. Kaupanpäälle ynseä ja ylimielinen kohtelu. TÄSTÄ VIELÄ PITÄISI VEROJEN JA MUIDEN MAKSUJEN LISÄKSI MAKSAA EXTRAA! - EI KIITOS!!!

    • kuka,mitä,häh

      niinpä..ajattellaanpa sellaista henkilöä jolla on monia eri sairauksia ja terveyskesk. lisäksi joutuu käymään vielä kolmella ,neljällä erikois laakärillä sairaalan poliklinikoilla ..sekin maksu on aika kova pieni tuloisille 28e. Sitten päälle matkakulut(köyhällä ei ole varaa autoon) ,ja lääkehankintoja satojen eurojen edestä..ei ole varaa enään jokapäiväiseen leipään.. kokoajan muutenkin oikeisto puolueet kurjistavat vähä-osaisten elämää..
      tervetuloa vain näihin kenkiin herrat ja muut pienituloisten haukkujat ..olisi kiva katsoa vaikka puoli vuotta kuinka he pärjäisivät..ja turha luulla en ole esim.alkoholismilla sairauksiani saanut vaan onnettömilla huonoilla geeniperimillä..olisin kyllä mielummin töissä käynyt ja maksanut itse maksuni ja tarvittaessa käynyt yksityislääkäreillä,ettei tarvitsisi puolta vuotta tai enemmän odotella pääsyä erik.lääkärille..koville ottaa kun on joutunut 47 v. jäämään ennenaikaiselle sairauseläkkeelle joka ei todellakaan ole runsauden sarvi..pitää aina eläkepäivänä miettiä tarkkaan mitä teen :menenkäö esim.erikoislääk.pkl:lle ,ostano kaikki tarvitsemani lääkkeet, vai jätänkö syömiset vähemmälle..repikää siitä vielä sairaanhoitajan maksuaja:(

      • Huh, huh

        Kaikki maksaa, julkisetpalvelutkin. Niitä ylläpidetään verovaroin. Veroja maksetaan mm. tuloveroina (palkoista, eläkkeistä, päivärahoista ym.) Nämä yhteiskunnan varat ovat rajalliset. Veroja ei voida korottaa, siitä nouseee hirmu valitus, että pienituloisia riistetään. On ne tulot pienet tai suuret joutuu niistä maksamaan veroja aina vaan enemmän, koska kukaan ei halua maksaa mistään mitään. Aina menee joku maksu jollakin kipukynnyksen yli. En minäkään haluaisi maksaa senttiäkään enempää veroja tai muita maksuja, mutta se vain on pakko. Tarvitisioita on ja niiden määrä tuntuu lisääntyvän kokoajan. Käyn terveyskeksuksessa ja erikoissairaanhoidossa, niistä maksan poliklinikkamaksut. Näiden lisäksi tulee kroonistensairauksien lääkeet, jotka maksan kaikki itse. Palkkani on pieni, en vaan jaksa rutista jostakin n. 10 € maksusta terveydenhoitajalle. On se sitten oikeiston, keskustan tai vasemmiston ehdotus. En nimittäin usko, että valtion kirstuun kilahtaisi yhtään enempää verotuloja vaikka vasemmisto johtaisi tätä maata. Vasemmisto ei pystyisi tarjoamaan yhtään sen enempää "maksuttomia" terveyspalveluita kansalaisille. Vaikka ovatkin omastamielestään vähäosaisten asialla.


    • 2444444

      nytkun neuvostoliittoo on kaatunut niin suomen lahtari porvaristo on voimissaan näyttää mikä on ahneuden huippu ei yhteiskunta kouluta lääkäreitä eikä sairaanhoitajia sitä varten että ne rupeavat ryöstämään kansalaisia. milläs nämä somalit maksavat siinähän on hyvä pisnes jollekin taholle perustaa hoito paikka ja laskuttaa valtiota.

    • on MP-hoito

      Kaikki varmaan jo tiesivät tämän, mutta oikeastihan lääketiede ei osaa hoitaa kroonisia tauteja oikein. Ei me tarvittaisi mitään tällaista järjestelmää jos sairaudet hoidettaisiin pois heti. Pelkkää rahastusta kuten moni muukin asia tässä yhteiskunnassa.

      Kroonisia sairauksia aiheuttavat solunsisäiset loiset, bakteerit, ja niitä kertyy kaikille iän mukana. Niitten aiheuttamat oireet voisi lyhyesti kuvata: liikalihavuus, masennus, kivut ja säryt, ja infektioherkkyys.

      Nykyiset hoidot pyrkivät vain lievittämään oireita kyseenalaisin keinoin, mutta todellista syytä ei hoideta.
      Kalliit kuvantamismenetelmät, lääkkeet, ja diagnoosimenetelmät ovat suurimmaksi osaksi turhia.

      Kyseessä on sama asia kuin helikobakteeritapaus. Ennen 80-lukua mahahaavaumaa luultiin stressiperäiseksi sairaudeksi vailla muuta syytä, ja lääkkeitä meni oireiden hoitoon niin pirusti, eikä se mahahaava koskaan parantunut. Kun oikeat antibioottihoidot otettiin käyttöön, niin ongelma oli historiaa.

      Samaten näitten kroonisten sairauksien kanssa, hoidot vain ovat pitempiä.

      Kokeilkaa vaikka Marshallin protokollaa, tai muuta vastavaa, niin homma valkenee teillekin.

      Tässä helikobakteerin keksineen Barry Marshallin haastattelu:
      http://www.nhmrc.gov.au/media/podcasts/pod08/06_barry_marshall.htm

      Videoita Marshallin protokollasta, taustaa, ja tuloksia

      Trevor Marshall:
      Recovery from Autoimmune Disease
      http://www.vimeo.com/1787405
      Tom Perez:
      MP Study Results
      http://www.vimeo.com/1789735

      http://www.oneradionetwork.com/blogcategory/the_marshall_protocol_-_mp/

    • Käyttäköön itte yksityisten palveluja. Meinaan tämä johtaa sellaiseen, että keskiluokka iirtyy yleiseltä yksityiseen. Ja se johtaa ennemminkin siihen että palvelutaso yleisellä paranee, koska potilaskuorma pienenee.

    • ar'g

      No tiedättepä miten seuraavissa vaaleissa äänestätte

      Lainmuutos voidaan aina tehdä, kunhan siitä päättämässä eivät ole ne samat ääliöt, jotka lain pistivät kasaan..

      • Heräämisiä

        Kannattaa siis äänestää sellaista ehdokasta, joka lupaa, ettei veroja nosteta, kaikki julkinen palvelu, terveydenhoito, päivähoito yms., on täysin maksutonta. Kaikkiin hoitoihin ym. pääsee koko kansa jonottamatta, tuloista riippumatta, lääkkeet ilmaisiksi. Kaiken tämän hyvän lisäksi kaikille kansalaispalkkaa vähintään 2500 €/kk!

        Ja sittenhän minä heräsin...


    • minä vain

      eikö se yksin riitä, vieläkö pitää sairaanhoitajalla käynnistä periä erikseen? Mä ymmärrän jos yksi maksu.. joka kattaa kaiken eli terveyskeskusmaksu..

      Jos ruvetaan perimään vielä sairaanhoitajilla käynnistäkin maksu.. niin mun mielestä tuo maksu pitää voida vähentää verotuksessa...

      Jossainhan niiden on kompensoitava nuo..

      • ..muuttuu ja miksi yleensäkään sen lekurin tai hoitsun juttusilla käynnin pitäisi olla ilmaista, niin mukavaa kuin se olisikin. Ja muutama euro on kyllä edelleen melkein ilmaista. Valitetaan sitten vasta, kun on päästy Amerikan malliin, jolloin se OIKEASTI maksaa. Suomen ja maailman talous on kuralla, sille ei normisairastaja mahda mitään. Mikä meteli siitä nousiskaan, jos samat eurot leikattaisiin lapsilisistä? Nekin kun tuntuvat jotenkin itsestäänselvyyksiltä useimpien mielestä. Monessako muussa maassa on käytössä samanlainen tulonsiirto lapsettomilta lapsellisille? Jostain valtio ottaa tarvitsemansa....vaikka se, mihin kaikkeen niitä otettuja tarvitaan, voidaan kyllä kyseenalaistaa.


      • hoivoie
        siilisimo kirjoitti:

        ..muuttuu ja miksi yleensäkään sen lekurin tai hoitsun juttusilla käynnin pitäisi olla ilmaista, niin mukavaa kuin se olisikin. Ja muutama euro on kyllä edelleen melkein ilmaista. Valitetaan sitten vasta, kun on päästy Amerikan malliin, jolloin se OIKEASTI maksaa. Suomen ja maailman talous on kuralla, sille ei normisairastaja mahda mitään. Mikä meteli siitä nousiskaan, jos samat eurot leikattaisiin lapsilisistä? Nekin kun tuntuvat jotenkin itsestäänselvyyksiltä useimpien mielestä. Monessako muussa maassa on käytössä samanlainen tulonsiirto lapsettomilta lapsellisille? Jostain valtio ottaa tarvitsemansa....vaikka se, mihin kaikkeen niitä otettuja tarvitaan, voidaan kyllä kyseenalaistaa.

        Se vain on nyt fakta että julkinen talous ei kestä kauan enää nykyisiä terveydenhuoltokuluja ja näin on toimittava. Tuskin kukaan perusterve ihminen käy terveydenhoitajalla enempää kuin max. kerran kuukaudessa mikäli ei sitten ole joku työtä pelkäävä luuseri joka haluaa motivaatio sairaslomaa jatkuvasti. Toinen ääripää onkin sitten joku putkipolttaja 150 kiloinen tonnikeiju joka on saanut omalla toiminnallaan aikaan itsestään tikittävän aikapommin omistaen diabeteksen, verenpainetaudin, keuhkoahtaumataudin ym.Onko se sitten oikein että tällainen ihminen edes saisi kaiken hoidon ilmaiseksi? OMASTA MIELESTÄNI EI!! maksakoot itse omat aiheuttamansa taudit. Pitäkää ny herranjumala itsestänne huolta niin huomaatte pian että eihän niitä menoja nyt niin paljon lisää tullutkaan jos muutaman kympin vuodessa joutuu nakkaamaan palvelumaksusta. Itse tienaan 1500e kuukaudessa ja olen käynyt jo pitkään yksityisellä sektorilla hoitamassa asiani koska toiminta on siellä joustavaa ja asiat hoituu nopeasti. Aivan sama mitä maksaa silloin kun harvoin niitä palveluja edes tarvin.


    • H

      Siinä tapauksessa sitten sairaanhoitajille täytyy tulla oikeus määrätä lääkereseptit ettei tarvitse odotella viittä vuotta että ensin pääsee sairaanhoitajalle joka toteaa että "joo lääkkeet tarvitset mutta tuleppa myöhemmin tänään uudestaan hakemaan lääkärin allekirjoittama resepti"

    • 17+12

      JOSSAIN ILMASTA??????????????????????????????

    • mediannali

      Pakkomaksuja sairaille jotka ei ilman hoito tule toimeen esim kotisairaanhoito joillekin kaksikin kertaa päivässä Ilmeisesti halutaan apuatarvitsevista nopeasti eroon heillähän ei ole rahaa oikein maksaa edes omia lääkkeitään ja ruokaa ei pysty hankkimaan nyt vielä se hoitaja muka laskuttaa kun käy viis kymmennen minuutin visiitin jakaa pillerit suuhun tai dosettiin ja lähtee ja tekee ehkä jotkut jalkojen sidoksien laitot
      Mitä ihmettä hehän saavat työstän palkkaa jo muutenkin peruspalkan sekä lisät ei todellakaan kuulu enää laskuttaa hoitajan työstä potilaalle mitään
      Lääkäreilläkin on pilviä hipovat palkaat ja maksut että sieltä vois kyllä pudottaa puolet pois heti oitis ja lääkärit tekemään töitä palkkansa eteen

    • minä köyhä

      Ei hoitjantyöstä eripalkkaa pidä periä hän saa palkan työstään jo todellakin
      Tuo on kohtuuton maksu koska lääkäriin tai hoitajalle on monen mentävä säännnöllisesti ja mitenkähän käy kun monisairaat joutuu pienistä eläkkeistä maksamaan joka kerta ei onnistu ollenkaan sehän on toimeentulosta pois taas lisää kun muutenki saa kitua .
      Ei pysty maksamaan antaa sitten mennä vaan ja mitä siitä seuraa kun ihmiset ei mene hoitoon eikä voi mennä yksinkertaisesti kun tulee lisää maksuja maksujen päälle vain .
      ei sitä rikas ymmärrä jolla ei ole rahasta kiinni ja on terve . Lääkkeet maksa paljon ei riitä juuri muuhun enää muutenkaan ja lisää maksuja laitetaan vaan . terveyskeskusmaksu ja lisäksi joku toimistomaksu ja nyt sitten vielä pitäs hoitajallekin erikseen maksaa . Törkeäksi menee ja kaikki kaatuu se on selvää en selviä enää enkä ole ainoa . Kai se hengitettävä ilmakin jo maksaa erikseen tai lähtö kotoa sairaalaan vastaanototlle ja ei ole rahaa ei .

    • Aika varattava!!

      Niin kauan kuin hoitajan palvelut ovat ilmaisia, pihit tai taloudellisesti huonossa asemassa olevat henkilöt yrittävät diagnosoida ja hoidattaa kaiken maailman vaivansa sairaanhoitajalla joko puhelimitse tai kasvotusten, jolloin tulee täysin turhia käyntejä (tilanne vaatii kuitenkin lääkärikäynnin) ja hoitajalla ei jää aikaa tehdä oikeaa työtä. Maanantaina kävin itse lääkärissä, ja siinä aulassa istuessani kävi sääliksi hoitaja-parkaa, joka yritti liikkua käytävällä paikasta a paikkaan b samalla kun hihassa ja lahkeessa roikkui puolen kymmentä aikaa varaamatonta lusmua ties minkä vaivojen kanssa!

      • mehiläinen^*

        Mielestäni se on reilua että ne jotka niitä palveluja käyttävät, niistä maksavat. Sama kun pyytäisin naapuria maksamaan ruokaostokset koska minulla on nälkä? Tällä tavalla saadaan nämä ulkomaalaisetkin maksamaan edes jotain yhteiskunnan kuluista (kun suurimmaksi osaksi elelevät verorahoilla).

        Tämä vähentää näitä 1-2 päivän sairaslomaurputtajia, joita ei vain kiinnosta työnteko. Esim. flunssa ei ole pätevä sairasloman syy, ellei ole kuumetta tai muuten vain huono yleiskunto. Jos nenästä valuu räkää niin niistä. Sen voi tehdä töissäkin.

        Pikku vinkkinä lusmuilijoille, menkää töihin, niin saatte sairauden sattuessa käyttää työterveyttä ilmaiseksi (tai siis työnantajan piikkiin, ei tässä maailmassa mikään ilmaista ole).


    • äiti76

      Vai on sairaanhoitajat ammattitaitoista porukkaa. Eikös heidät pitäisi jo ylentää lääkäreiksi kun he tekevät puhelimitse diaknooseja ilman tutkimuksia.
      Minulla on kokemus tältä viikolta. Yritin päästä terveyskeskuksen lääkärille,mutta homma tyssäsi kun hoitaja teki puhelimessa diaknoosin ja sanoi etten tarvitse tutkimuksia ja lääkäriä. Lupasivat kirjoittaa reseptin apteekkiin. Kun vihdoinkin pääsin vaivoineni apteekkiin,ei siellä ollut mitään reseptiä. Apteekkari soitti vielä muihinkin alueen apteekkeihin muttei reseptiä ollut missään.
      Sain seuraavaksi päiväksi ajan yksityiselle, jossa tehtiin asianmukaiset tutkimukset, todettiin todella paha tulehdus joka vaati välitöntä hoitoa.
      Ärsyttää suunnattomasti tukea verorahoin julkisen puolen terveydenhoitoa näin pienillä tuloilla kun ei sieltä saa mitään apua.

      • ..............

        "Mielestäni se on reilua että ne jotka niitä palveluja käyttävät, niistä maksavat. "
        ...Suomalaisethan maksavat jo verorahoista ilmaisen terveydenhuollon. Samalla tavalla kirjastoja, sosiaalitoimistoja, työvoimatoimistoja yms. pidetään yllä verorahoilla. Itse paiskin päivästä toiseen töitä enkä valita siitä että rahoillani pidetään sossuja, työvoimatoimistoja, terveysasemia ja sairaaloita toiminnassa, samoin kustannetaan poliisinkin toiminta. Joskus jokainen meistä tarvitsee jotakin näistä.

        Myös Suomen tiet, hätäkeskukset yms. kustannetaan verorahoista, unohtamatta ilmaista koulutusta.

        Suomessa asuu 10.000 koditonta joilla ei ole enää varaa asua missään ja lisää tulee, samoin työttömiä on 300.000 ja piilotyöttömiä 100.000. Ehkä sinä itse tarvitset joskus verorahoilla kustannettua apua tai palvelua?

        Kyllähän niitä lusmuilijoita menee lääkärille ja sairaanhoitajalle mutta jos menisit katsomaan päivystykseen että minkälaiset ihmiset sieltä menee apua pyytämään vaivoihinsa ja sairauksiin niin luultavasti et enää puhuisi lusmuilijoista.

        Jos perheen lapselle iskee taudit päälle eikä ole varaa mennä maksulliselle sairaanhoitajalle tai lääkärille niin minkäs teet? Tai loukkaat itsesi, kenties sairastut pahasti mutta tilillä ei ole penniäkään rahaa ja olet työtön, eläkeläinen tai opiskelija.


      • a

        Onkohan suunta niin että sairaalajonoja näin lyhennetään,sillä pienituloisilla ei ole vara lähteä enään hoitoa hakemaan,joten lisätutkimuksiin ja mahdolliseen sairaalahoitoon ei näinollen enään päästä.
        Valtiolla on rahaa sairaanhiotoon laittaa kunhan ei sitä rahaa ympärimaailman jakele,riittäähän siitä syytää jokapuolelle vaikka kuinka paljon.
        Eiväthän Herrat Helsinkin tiedä pienituloisten elämästä mitään,itsehän vetävät suuret palkat ja nuorena jo voivat jäädä suurelle eläkkeelle.Heillä on vara käydä yksityisillä lääkäreillä ja heille hoitoonpääsy on taattu heti.
        Jos nyt terveydenhoitajistakin pitää maksaa niin missä onkaan hyvinvointivaltio kun si edes siihen ole pienituloisella eläkeläisellä varaa.
        Mistähän ja kuka oikeastaan eläkkeen suuduuden päättää ja säättää?????Eläkkeensaaja itse vai,empä usko.Ne jotka eläkeiässä on,ovat tehneet kovan elämäntyön,monet hartiavoimin,ei ollut apuvälineitä työssä kuin omat kädet.Ja nyt kun ikä on voimat uuvuttanu,ja apua vaivoinsa tarvitsee,niin ei ole varaa,sillä työ jota he ikänsä ovat tehneet.....heille maksetaankin vain pieni eläke siitä.
        Ymmärtäkää nyt luuserin huutajat se asia,ja koittakaa saada siihen paksuun kalloonne että nämä jotka ovat työnsä tehnyt ja veronsa maksanut,heillä tulisi olla oikeus hyvään elämään ja taattuun terveydenhoitoon ilman lisäkustannuksia.
        Sinulle opiskelia joka syö kaurapuuroa,ajattele sinulla on elämä edessäsi ja tilaisuus opiskella vaikka kuinka helppo ammatti,eiköhän sinunkin koulusi ole aikoinaan rakennettu ja pidetä yllä nytkin jopa eläkeläisiltäkin perityillä veroilla.Nuori jaksaa kyllä puurollakin,vanhus taas tarvisi monipuolista sillä monellakin on useampia lääkkeitä päivittäin.Itse olen vielä työelämässä,pienellä palkalla töitä teen ja se on taas työnantajasta kii se palkan suuruus ei ,minusata.Eläkkeeni tulee olemaan pieni,ei voi siihen vaikuttaa itse,sen päättää muut.


    • Riippumaton ajatteli

      Jo vuosia sitten kokoomuksen puoluekokouksessa KATAINEN julisti näkemyksensä julkisesta terveydenhuollosta:
      "Se on sosialismin ja kommunismin muinaisjäänne, joka pitää kitkeä suomesta pois".
      -
      Eli kyllä se porvarien tavoite on selkeästi se, että "köyhä ja kipee" tarkoittaa kirjaimellisesti totta. Mitä lie noitten verenimijöitten päässä liikkuu, mutta varmaan ovat lapsena nyppineet kärpäsiltä siipiä, yms.muuta
      pientä"kivaa" harrastaneet. Ovat kakarasta asti häpeilemättä käyttäneet kaikki mahdolliset etuudet ja palvelut,
      myöskin julkisen terveydenhuollon puolella. Kun ovat saaneet keploteltua itsensä paikoille ja asemaan, jossa menevät vaikka sukupuolitaudin takia ohi kaikkien jonojen, valtion piikkiin. Tai sitten ovat muutoin kieroilleet itselleen niin hyvät tulot, ettei yksityinen terveyspalvelu kirpaise.........Sitten on tullut päähänpinttymä, ettei sitä tavallinen rupusakki saa nauttia moisista etuuksista, kuin tuo etuoikeutettujen eliittiporsaitten joukkio pikkutakeissaan.
      Toivoa sopii, ettei seuraavissa eduskuntavaaleissa ko.asioiden varjolla nouse demarien riveistä toista samanlaista "Mooseksena" esiintyvää kansan "vapauttajaa".....Samanlaista MYYRÄÄ ja kansan kusettajaa, kuin oli Paavo Lipponen...
      Jos Ahon-Viinasen rosvohallituksen lamatehtailun jäljiltä ei olisi noussut demarien jäsenkirjalla ÄÄRIOIKEISTOLAINEN P.Lipponen pääministeriksi, ei Suomen asiat olisi läheskään näin päin vittua, kuin ne nyt ovat. Yhtä ja samaa riistoporvarien korruptiohallintoa kausi toisensa jälkeen...
      P.Lipponen lausui pääministeriksi päästyään ikimuistoiset sanat:"Tämä hanke ei kaadu henkilöihin"..........Ja ensimmäinen ministerivalinta oli Iiro Viinanen.
      Tuo "hanke" on johtanut rikolliseen tuloerojen tehtailuun, sekä yleiseen ja kattavaan yhteiskunnan pahoinvointiin....
      En kannata senparemmin kommunismia, kuin kapitalismiakaan, mutta molempia tarvittaisiin, että tavallisen kansalaisen olojen kurjistaminen ei olisi pääasiallinen tehtävä, sekä toimenkuva Arkadianmäellä.
      Juudas Lipponen MYYRÄNTYÖLLÄÄN kallisti poliittisen vaakakupin kertaheitolla korruptioporvarien eduksi.........Liekö 30 hopearahaa ollut USA:n dollareina, vai jonakin muuna valuuttana.
      Lieneekö mitään tilastoa, miten moniin ennenaikaisiin kuolemiin on suoraan johtanut päättäjien rikollinen ja moraaliton toiminta.

      • nyt........

        Mitä ovat Vanhanen, Katainen ja muut psykopaattipoliitikot neuvomaan kun esimerkiksi Vanhaselta itseltään meni 14 vuotta saada kehnot maisterin paperit ja nyt vaatii muita suomalaisia opiskelemaan nopeammin sekä junailee maksullista opiskelua, terveydenhuoltoa yms. ja ajaa kirjastoja, kouluja, sosiaalitoimistoja, työvoimatoimistoja yms. alas sekä kiristää köyhien verotusta että rikkaille jäisi enemmän käteen.


    • MR Nurse

      eli sairaanhoitajana kannatan muutosta; sillä potilastyöstä suurimman osan tekee juuri sairaanhoitaja---ja reseptinkirjoitusoikeus saman tien sairaanhoitajille kurssituksen jälkeen--- niin lääkäriä tarvitaan yhä vähemmän ja kilpailu siellä laskisi kulujaan....

      Mies mallia -62.

      • Riippumaton ajatteli

        Se on nähty, että tuo porvarien pakonomainen tarve "yksityistää" kaikki palvelut, ei tavalliselle Suomen kansalaiselle "laske mitään kuluja".
        Kun porvarit kartellina tarjoilevat noita "yksityistettyjä" palveluita, on varmaa, että "sieltä et pääse ennenkuin maksat viimeisenkin rovon".
        Noilla "yksityistämisillä" porvarien sisäsiittoinen "sulle-mulle-porukka" hankkii monopoliaseman eri aloilla,
        jolloin sopii hinnoitella silmät ummessa mitä tahansa.
        Tavoite hinnoitella kaikki siten, ettei köyhyyteen ajetulla Suomen kansanosalla ole näihin asioihin varaa.


      • käykö sanonta
        Riippumaton ajatteli kirjoitti:

        Se on nähty, että tuo porvarien pakonomainen tarve "yksityistää" kaikki palvelut, ei tavalliselle Suomen kansalaiselle "laske mitään kuluja".
        Kun porvarit kartellina tarjoilevat noita "yksityistettyjä" palveluita, on varmaa, että "sieltä et pääse ennenkuin maksat viimeisenkin rovon".
        Noilla "yksityistämisillä" porvarien sisäsiittoinen "sulle-mulle-porukka" hankkii monopoliaseman eri aloilla,
        jolloin sopii hinnoitella silmät ummessa mitä tahansa.
        Tavoite hinnoitella kaikki siten, ettei köyhyyteen ajetulla Suomen kansanosalla ole näihin asioihin varaa.

        "Valkoiset Juutalaiset" ?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      68
      5623
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      61
      3764
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      153
      2755
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2196
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      109
      2045
    6. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1329
    7. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1297
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      96
      1278
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      195
      1232
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1146
    Aihe