Deturille oppaaksi?

EgyptiJanina

Hei!
Tietääkö joku jos Detur järjestää oman opaskoulutuksen? Vai miten Deturille pääsee oppaaksi? Haluaisin myös tietää kuinka suuri mahdollisuus on päästä oppaaksi Egyptiin jos olen ennen asunut ja tehnyt siellä töitä (ei oppaan töitä)? Olen aivan rakastunut Egyptiin ja toivon pääseväni oppaaksi sinne! Jos joku on ollut töissä siellä oppaana toivon että voisit kertoa vähän minkälaista se on!

Kiitos jo etukäteen vastauksista! :)

12

1574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • de tur

      Telkkarista näkköö klo 19 millasta on olla deturin oppaana, ei tosin epyktissä mutta työnkuva se on sama kaikkialla..

      • sheikki ali hassan

        että kyseisen matkatoimiston pääsyvaatimukset oppaaksi, ei kovin kummoiset voi olla.


      • lexsepa
        sheikki ali hassan kirjoitti:

        että kyseisen matkatoimiston pääsyvaatimukset oppaaksi, ei kovin kummoiset voi olla.

        olet aivan oikeassa


    • :D

      Firmalla oli haku jo aikaisemmin talvella. Mutta eihän mikään estä soittamasta/meilaamasta sinne ja kysyä koska seuraava haku on. Saattaahan olla, että jossain on opasvaje ja lisää sopivaa porukkaa tarvittaisiin jo lähiaikoina :)

    • ahmed11

      deturilla on muuten surkeimmat palkat. ja töitä joutuu tekemään niska limassa. itse valikoin toisen matkanjärjestäjän.

    • ExDeturGuide

      Olin Deturilla oppaana kaksi kesää ja neuvon harkitsemaan jotain toista matkanjärjestäjää. Työpäivät ovat epäinhimillisiä (vaikka millään matkanjärjestäjällä ei kyllä ole työaikoja) ja oppaat joutuvat venymään aivan liikaa. Kohtelu on usein myös ala-arvoista ja jos annat rakentavaa palautetta, joudut siitä kyllä kärsimään ainakin seuraavan viikon. Jos osaat kieltä, niin sitä käytetään häikäilemättä hyväksi, ilman minkäänlaista korvausta. Vapaapäivät jää joskus pitämättä, etkä saa niitä milloinkaan pitää. Palkallisia lomia ei ole. Kiristystä käytetään paljon "tänne on paljon muitakin halukkaita, joten jos ei kiinnosta, niin voit lähteä"-tyyliin. Opaskurssi on ilmainen (ilmaista työvoimaa Deturille). Kollegani sai pitää ensimmäisen vapaapäivänsä kuukauden yhtämittaisen työskentelyn jälkeen. Työpaikka seuraavalle kaudelle ei ole ikinä taattu. Itse olin ainakin erittäin stressaantunut koko kauden ja kauden lopussa kuoleman väsynyt. Itsetunto oli myös aika maissa, koska pomo oli sen lytännyt kasaan. Kaikki tämä saattoi johtua vain huonosta pomosta, en tiedä. Mutta luulen että Deturissa on jotain mätää ihan korkeammalla tahollakin. Ja Egyptiin pääsee yhteensä kaksi opasta Sharm-El-Sheikkiin (ainakin viime vuonna pääsi), koska Hurghadaan menee aina samat oppaat. Sharmiinkin meni tänä vuonna oppaat, jotka oli siellä jo yhden kauden ollut. Palkka on kyllä nykyään ihan normaali tasoa. Tämä on oma ja muutaman työkaverini kokemus, tiedän ihmisiä, jotka ovat tykänneettkin olla Deturilla. Tulet varmasti menestymään siellä, jos et sano omia mielipiteitäsi ja teet, kuten he haluavat.

      Deturille pääsee helposti jopa kesken kauden, oppaiden vaihtuvuus on erittäin suuri. Kannattaa sinne vaan mailia lähettää.

      • kokemustamyös

        yhdyn edelliseen kirjoittajaan 100 %. näin se vaan siinä firmassa menee. Kun on turkkilaiset päällepäsmärit niin tietäähän sen ettei työntekijöiden kohtelu ole verrattavissakaan pohjoismaihin... Ja jos jostakin epäkohdasta tosiaan uskallat sanoa ääneen, niin kenkää tulee jossain sopivassa vaiheessa jollei heti. Töihin siihen firmaan kyllä pääsee, sinne kun tuo tungos ei ole suuren suuri.


    • lexsepa

      mene ensiksi esim. kajaanin ammattiopistoon hevoslinjalle sitten otat rundin huutoniemen kautta sitten
      vaihdat lääkityksen ja opasjoukkoon tulet sopimaan

    • No for Alanya

      Älä ainakaan mene Turkin Alanyaan Deturin oppaaksi! Tai mene, jos luulet jaksavasi kuunnella kohdepäälliköttären hirveää ja kovaäänistä tankero-englantia.

      Ai äm veRRi taiöRd (I am very tired) -tyyliä.

      • onsenkuullu

        kaikki


    • deturneveragain

      Kaikki edellä mainittu on todellakin totta. Jos ei miellytä niin voit lähteä - meininki. voit vaihtua kohteesta kohteeseen useastikin kesän aikana ainakin jos turkissa olet. informaatio ei kulje sitten mihinkään suuntaan, kukaan ei ikinä kerro tietoa eteenpäin. pahansisuista juoruilua ja asioita suurennellaan ihan hirveästi. kaikki on oppaan vika ja jos opas tekee virheen niin siitä annetaan ns. sakko joka otetaan oppaan palkasta. hae tyttöhyvä muille firmoille missä edes lomapäivät kertyy.

    • kannattaako?

      Onko muka Deturilla tai yleensäkin matkaoppaana noin hirveetä? Ajattelin hakea oppaaksi, saisi vähän kokemusta ja näkisi maailmaa mut jos ei oo ikinä vapaata, palkat surkeita, työkaverit kauheita ja streessaava meininki ni miksi sit on niin kauhee tunku? Esim hain eräälle matkanjärjestäjälle tossa taannoin eikä ne ees vastannu mitään.. Oli kummiskin yleishaku käynnissä... Heillä on varaa näköjään valita omat työntekijät eli joku sinne sit hakee... Onkohan meininki yhtään paranemassa? Mietin vaan sitä et kannattaako sit ees tuhlata aikaa lainkaan???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe