Rikosrekisterin otteen tilaus

Sami25wee

pyysin oikeusrikosrekister keskukseltä meilitse r-rekisteri otetta, koska tarvitsen sen työnantajalleni. No kerroin selvästi työtehtäväni (eräs tullinvarainen varasto) ja eikä viikkoon kuulunut mitään, no sitten tuli pyyntö että minun pitäisi tarkentaa työkuvaani heille. On tämä ihme juttu kun ei saa omia tietoja vaikka kuinka pyytää, menee työpaikka alta jos en toimita. En ole ennen kuullut että olisi näin vaikeeta saada sitä, en ymmärrä mikä tässä oikein mättää?!

9

7205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sami25w

      ei kuulemma tarpeeksi pätevä syy otteelle, vittu mun rikosrekisteri en kaa edes nähdä sitä!

    • ....

      "menee työpaikka alta jos en toimita" "ei kuulemma tarpeeksi pätevä syy otteelle"

      Näin tämä ei voi olla. Kysy siltä työnantajalta, mitä todistusta ne vaatii, vai oletko itse ehdottanut otteen esittämistä. Yleensä työnantaja teetättää turvallisuusselvityksen.

      Rikostaustaote voidaan antaa vain, jos työtehtävään pysyväisluontoisesti ja olennaisesti kuuluu työskentelyä lasten kanssa. Lisäksi yksityinen henkilö voi saada itseään koskevan otteen viisumia, työlupaa, oleskelulupaa tai muuta siihen verrattavaa syytä varten. Jokaisella on myös oikeus tarkastaa omat tietonsa rikosrekisteristä, mutta tiedot on tarkoitettu silloin vain henkilökohtaiseen käyttöön.

      • sami25we

        halunnut nähdä kyseli vain että mitä tuomioita ja mistä takana, sanon vaan sen että n. 20 tuomiota takana enkä nyt muista ihan kaikki ja omasta mielenkiinnosta olisin halunnut nähdä sen jotta olisin voinut kertoa myös työnantajalle.


      • ....
        sami25we kirjoitti:

        halunnut nähdä kyseli vain että mitä tuomioita ja mistä takana, sanon vaan sen että n. 20 tuomiota takana enkä nyt muista ihan kaikki ja omasta mielenkiinnosta olisin halunnut nähdä sen jotta olisin voinut kertoa myös työnantajalle.

        Siinä tapauksessa pyydät saada tarkastaa omat rikosrekisteritietosi henkilötietolain mukaisesti.

        http://www.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus/18203.htm
        Jokaisella on salassapidon estämättä oikeus tarkastaa omat tietonsa myös rikosrekisteristä.
        Kun rikosrekisteristä annetaan vastaus omien tietojen tarkastuspyyntöön, kirjallisesti annettavia tietoja ei vahvisteta allekirjoituksin eikä leimoin. Tiedot on tarkoitettu vain tarkastajan henkilökohtaiseen käyttöön, eikä niitä ole tarkoitettu esitettäväksi eteenpäin esimerkiksi mainetodistuksena. Kun Oikeusrekisterikeskus vastaa tarkastusoikeuden nojalla tehtyyn kyselyyn, henkilölle annetaan kaikki hänestä rikosrekisterissä olevat tiedot tai ilmoitus siitä, että tietoja ei ole. Jos edellisestä tarkastusoikeuden käytöstä on kulunut vähintään vuosi, tiedot annetaan maksutta.


    • Eri asia

      Moni sotkee rikosrekisterin ja poliisirekisterin.

      Rikosrekisteriä hallinnoi oikeusrekisterikeskus ja rekisteriin tulee merkintä silloin kun on oikeudessa tuomittu.

      Sakkomerkinnät ja muut toilailut näkyvät eri poliisirekistereissä.

      Poliisilla on useita erilaisia rekistereitä esim. patja- ja minttujärjestelmät. Patjaan kirjataan kaikki rikosilmoitukset ja siihen liittyvät pakkokeinot sun muut. Sinne tehdään myös teknisen tutkinnan asiakirjat ja etsintäkuulutukset. Minttuun taas laitetaan epäillyn valokuvat pituuden, painon ja muiden henkilön ulkonäköä tarkentavien tietojen kera. Näiden lisäksi on myös DNA-rekisteri, sormenjälkirekisteri ym.

      Poliisilla on käytössä myös monia muita rekistereitä, jotka ovat eri tahojen hallinnoimia järjestelmiä. Näistä yleisimmin käytettyjä ovat ajoneuvohallintokeskuksen rekisteri ja väestörekisterikeskuksen järjestelmä. Supolla on myös rekistereitä, jotka ovat niin salaisia, että he eivät itsekkään tiedä mitä niissä on.

      Poliisin rekistereitä saa käyttää omassa työssään soveltuvin osin myös esimerkiksi TULLI ja rajavartiolaitos.

      Rikosrekisteristä merkinnät poistuvat yleensä 5, 10 tai 20 vuoden kuluttua. Aika riippuu siitä kuinka pitkän tuomion on saanut. Esimerkiksi viiden vuoden jälkeen poistuvat ehdollinen vankeus, ehdollisen vankeuden oheissakko, yhdyskuntapalvelu tai valvonta, nuorisorangaistus tai sen sijaan määrätty sakko, viraltapano ja yhteisösakko.

      Poliisirekistereistä tiedot poistuvat yleensä haarukalla 1-20 vuotta. Ja silloinkin riippuen siitä, että mistä hönöilyistä on ollut epäiltynä/rangaistu. Esimerkiksi näpistysakko ja vahingontekomerkintä poistuu tiedoista noin kolmessa vuodessa ja pahoinpitely kuudessa vuodessa. Myös liikennessakot poistuu kolmessa vuodessa. Tiedot säilyvät kuitenkin arkistoituna 50 vuotta.

      Alle 15-vuotiaana tehdyt hölmöilyt poistuvat vuoden päästä siitä kun on täyttänyt 18-vuotta, jos merkintä ei ole jo muuten poistunut. Merkinnät eivät kuitenkaan poistu jos on siinä välillä töpeksinyt tai juttu on ollut sellainen, että seurauksena voi olla vain vankeutta. Myös se, että ilmoitukseen liittyy muita henkilöitä, joilla tietojen poistaminen ei vielä tule kyseeseen, säilyy myös tuon alle 15-vuotiaan tiedot rekisterissä.

      Oman rikostaustaotteen voi tilata Oikeusrekisterikeskuksesta työnantajaa tai lupaviranomaista varten. Ote on voimassa kuusi kuukautta eikä se maksa tilaajalle mitään!!!

      Supo hoitaa yleensä turvallisuusselvityksen tekemisen. Niitä on kolmea eri muotoa. On suppea, perusmuotoinen ja laaja turvallisuusselvitys. Tätä selvitystä tarvitaan tiettyihin tehtäviin ja virkoihin.

      Omalta poliisilaitokselta voi käydä kyselemässä omia merkintöjään poliisin rekistereissä ja kyselyn saa tehdä ilmaiseksi kerran vuodessa. Eli ei muuta kuin täyttää lomakkeen ja marssii henkkarin kera laitokselle. Lomake:http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ExternalFiles/lomake_patja/$file/lomake_patja.pdf

      • Oikeusrekisterikesku

        http://www.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus/18232.htm

        Rikostaustaote annetaan vain henkilölle itselleen. Henkilö ei voi valtuuttaa esimerkiksi työnantajaa tilaamaan otetta.

        Ote on tarkoitettu ainoastaan esitettäväksi työnantajan tai lupaviranomaisen nähtäväksi. Työnantaja tai viranomainen ei saa kerätä tai tallentaa rikostaustaotteesta ilmeneviä tietoja. Työantaja voi tehdä asiakirjoihinsa ainoastaan merkinnän siitä, että ote on esitetty ja tässä yhteydessä kirjata muistiin otteen tunnistetiedot, joita ovat kyseisen henkilön nimi ja otteen päivämäärä.

        http://www.mol.fi/mol/fi/02_tyosuhteet_ja_lait/013_yksityisyyden_suoja/index.jsp

        Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä ja siihen liittyvä rikosrekisterilain muutos tulivat voimaan vuoden 2003 alusta. Lailla säädettiin uudesta menettelystä, jolla lasten kanssa työskentelemään valittavien henkilöiden rikostaustaa voidaan selvittää. Menettelyn tavoitteena on vähentää lasten riskiä joutua seksuaalisesti hyväksikäytetyksi, väkivallan kohteeksi tai houkutelluksi huumausaineiden käyttöön.

        Rikostaustan selvittämismenettely koskee vain tilanteita, joissa työ on luonteeltaan sellaista, että se mahdollistaa läheisen vuorovaikutuksen lapsen kanssa. Yksityinen henkilö saa maksutta itseään koskevia tietoja rikosrekisteristä, kun hänet on tarkoitus valita työskentelemään lasten kanssa.


      • sami25w

        jos vaan käyn kyttiksellä täyetytyn lomakkeen kanssa? ilman että pitää kertoa tarkempia syitä?

        Näkyykö tuossa myös päällä olevat syytteet? itsellä jokunen pääl..


    • 199

      Olishan toi vitun hienoo tietää et onko ees mitään rekisteriä?Minun kohdallani sellainen jos on ni pois ja vitun joutuin ku täysin aiheeton....vaikeuttaa"normaali"elämää???

      • 6ht

        Niinniin, kaikkihan ne rikolliset syyttömiä ovat. Omasta mielestään.

        Ja jokainen vähääkään omilla aivoillaan ajattelemaan kykenevä ihminen kyllä pystyy ihan helposti päättelemään onko itsellään rikosrekisterissä merkintöjä. Se, mitä sinne viedään ja kauanko säilyy, kun on ihan julkista tietoa.

        Ja se, että se haittaa rikollisen elämää, niin voi kyynel. Sitä saa mitä tilaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe