Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tanakoita taimia vaiko heiveröisiä

kumoonpuhallettavia

Muutamaa sorttia kylvöksistä on jo itänyt, suurinta osaa aikomistani en ole vielä kylvänytkään.
Keltalupiini näyttää heti pintaan tultuaan mukavan vantteralta - ja on varmaan helppo kasvattaa jatkossakin. Sen sijaan koristetupakat ovat kovin, kovin hentoisia - mahtavatko säilyä edes koulintaan saakka ...

Kertokaahan lisää lajeista, joista saa helppohoitoiset ja tanakat taimet? Olkoon sitten yksi- tai monivuotisista kyse. Tai vastaavasti mikä on pieni ja kitulias kasvatettava - mitä ei kannata ainakaan aloittelijan hermojansa menettää?

7

928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+8

      Samettikukat on ehkä helpoimpia esikasvatettavia kukkia.Tsinnia on myös tanakka ja nopeakasvuinen,samoin auringonkukka.Kesäpäivänhattujen esikasvatus ei ole minulla koskaan epäonnistunut niin että sitäkin voin suositella.Ahkeraliisa on myös helppo kasvatettava ja taimet on tanakoita.

      Leijonankita ja petunia taas on sellaisia joita en suosittele aloittelevalle kukkien kasvattajalle,niiden taimet on hentoja ja venyvät helposti liian pitkiksi ja honteloiksi. Jos on joku viileä ja valoisa kasvatuspaikka käytössä esim. kasvihuone tai lasikuisti niin niidenkään kasvatus ei ole erityisen vaikeaa.
      Huoneenlämmössä niiden kasvatus ei oikein onnistu.

    • hortsonomi

      varmoja onnistujia, kannattaa kokeilla. Leijonankidat onnistuivat viime keväänä hyvin ja onnistuu ehkä nytkin, alku vaikuttaa vaan surkealta. Lobeliat ovat myös helppoja niitä ei tarvitse koulia kun laittaa siemenet omiin purkkeihinsa. Älä lannistu kyllä ne taimet tanakoituvat ja saat vielä komeita kukkia :D

      • ilman paprikoita

        Onpa hauska kuulla, että samettikukat onnistuvat, kun itse laitoin vasta tänä keväänä ensi kertaa kasvamaan. Helppoja ovat mielestäni krassit ja tuoksuherneet (tarvitsevat kyllä jotain tuentaa). Malvikeista näyttää tulevan myös tukevia.
        Hyötykasveista paprikaa yritin jo toisen kerran ja pieleen meni - taas! En enää jaksa sitä lajia yrittääkään. Korianteria sen sijaan on jokapaikka täynnä :D


    • O-mukulakiurunkannus

      Useimmat sipulikukat ovat idioottivarmoja kasvatettavia. Niiden kanssa on vaikea ryssiä koko hommaa (vaikka kyllä esim. minä olen senkin tehnyt!). Ne kasvavat nopeasti ja sipulissa on kasville evästä pitkäksi aikaa. Gladioluksia, iriksiä, tulppaaneita, laukkoja...

      Varmempaa tietysti on, jos hankkii hyvälaatuisia ja isokokoisia sipuleita. Halpakauppojen 100 sipulia kympillä -pakkauksissa kaikki eivät välttämättä ole elinkelpoisia. Mutta ainahan niistäkin joku kasvaa!

    • Sininen väri

      Jos ostat orvokkeja tulevana kesänä, niin nypi syksyllä siemenkotia talven ajaksi talteen. Itse ainakin säilytin niitä kuivassa paperipussissa, (etteivät homehdu). Nyt keväällä 6.2 kylvin siemeniä kosteaan hiekkaan ja vein viileään/pimeään itämään. Sitten kun itivät, koulin monta pientä taimenta (nippuna) aina yhteen purkkiin (helmikuun lopulla). Nyt ovat komeasti kasvussa. Yllätyin kuinka helposti lähtivät kasvuun.

      • kasvattaja

        Kannattaa antaa orvokkien tiputtaa siemenensä suoraan maahan.. jos maassa kasvattaa, tänään juuri katselin kun viime vuotiset orvokit oli siementänyt, koko maa oli taimia täynnä, orvokit olivat melkein mustia, mutta kauniita ja erikoisia.


      • Sininen...
        kasvattaja kirjoitti:

        Kannattaa antaa orvokkien tiputtaa siemenensä suoraan maahan.. jos maassa kasvattaa, tänään juuri katselin kun viime vuotiset orvokit oli siementänyt, koko maa oli taimia täynnä, orvokit olivat melkein mustia, mutta kauniita ja erikoisia.

        Joo minulla kasvoi viime kesänä astiassa orvokit, niinpä noita siemeniä talteen otin, ja hyvin itivät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe