Bilteman hiekka

"sora-hiekaksi"

Millaista Bilteman hiekka tänä päivänä on, että sopiiko hyvin akvaarioon ja tarviiko pestä?? Onko raekoko 0,2-0,7 mm sopiva, kierteisiä on tulossa akvaarion pohjaa möyrimään. Ajattelin ennemmin ajella reilut 200km lähimpään Biltemaan, kuin käydä lähistöltä ostamassa hiekkaa, jota saa päivän pestä... :) Vai mitä tänä päivänä suositellaan? Onko turvallista vaihtaa puolet ensin ja muutaman päivän päästä puolet, siis bakteerikannan takia? Entä mikä olisi suositeltava kg määrä hiekkaa, jos pohjon pinta-ala on 120x50cm?

4

3392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulipyrstö0

      Hiekkaa 0,2-1,0 MM, Tuotenro 175425, 5,49 €, Tuotehaku "hiekkaa"
      Ei tarvi pestä, mutta suosittelen huuhtelemaan. Kaksi 17 kg säkkiä riittää.

      • "Sora-hiekaksi"

        Kiitoksia vastauksesta! :) Entä miten se vaihto, osissako? Vai uskaltaisiko vaihtaa kerralla, mulla on tuossa akvaariossa sekä ulko- että sisäsuodatin eli riittäiskö niissä oleva vanha hyvä bakteerikanta turvaamaan onnistuneen pohjamateriaalin vaihdon?


      • Tulipyrstö0
        "Sora-hiekaksi" kirjoitti:

        Kiitoksia vastauksesta! :) Entä miten se vaihto, osissako? Vai uskaltaisiko vaihtaa kerralla, mulla on tuossa akvaariossa sekä ulko- että sisäsuodatin eli riittäiskö niissä oleva vanha hyvä bakteerikanta turvaamaan onnistuneen pohjamateriaalin vaihdon?

        Vaihdoin soran hiekkaan, jakamalla akvaarion pohjasoran kahtia kiviesteellä. Tyhjensin toiselta puolen kaikki kasvit ja esineet yhdelle puolen (ei oteta pois akvaariosta). Poistin kaikken soran tyhjennettävältä puolen ja lapposin puhtaaksi, odotin pari tuntia ja lapposin uudelleen laskeutuneen lian koko akvaariosta. Soran poiston aikana voi suodattimien virtauksen säätää minimiin jolloin saa lian laskeutumaan nopeammin ja lapolla poistettua enemmän eikä sitä silloin joudu suodattimeen niin paljon.

        Sitten huuhdellaan hiekka ja täytetään tyhjennetty tila, istutetaan kasvit takaisin ja siirretään muut esineet paikoilleen. Ei putsata suodattimia ja muistetaan laittaa ne täysille tehoille.

        Parin päivän kuluttua sama toimenpide toiselle puolen, (muista, älä ota kivivallia pois ennen kuin kaikki sora on saatu pois ja paras tulos syntyy hyvästä esteestä/vallista) älä ruoki kaloja vaihdon aikana jollei ole pieniä poikasia, koska bakukanta vähenee ja nitriitti kuorma lisääntyy.

        Vaihdon jälkeen rakenna akvaario kuntoon, lannoita kasvit pohjakapseleilla kasvien juurille (lannoitteen ohjeen mukaan) älä laita vielä nestemmäistä lannoitetta.

        Pese parinpäivän kuluttua (tai kun vesi on kirkas) sisäsuodattimen patruunat (vaahtomuovi) hyvin ja vaihda mahdollinen vanu (ellei biologinen, bio-osa huuhdellaan kevyesti hitaasti juoksevalla vedellä). Puhdista ulkosuodatin, patruunat puhdistetaan kunnolla, biologinen osaan ei tarvitse kajota ellei ole muutenkin aika puhdistukselle, jolloin voi tyhjentää pöntöstä veden ja erittäin kevyellä huuhtelulla poistetaan sorasta tullut pöly biomassoista.
        Tärkeää on puhdistaa MOOTTORI osat hyvin kaikesta sorahiukkasista, ettei sitä joudu jäähdytysjärjestelmään. Suodattimien puhdistus on tärkeää, koska sora- ja hiekkahiukkaset pääsee suodatin massojen läpi ja ne voi vaurioittaa moottoria.


    • AKVANI MUN:)

      Uusimmassa bilteeman kuvastossa ei näy enään sitä hiekkaa :( En tiiä sit oisko sen myyminen nyt sit lopetettu? Kannattaa soittaa myymälään ja kysäistä ettei tuu turhaa ajoa.

      Mä vaihdoin hiekan näin:
      1.Pesin uuden hiekan (biltema) JA TARTTI PESUA. 2.Poistin akvan pohjalta sen vanhan hiekan kokonaan pois, MUTTA... 3.Laitoin sitä vanhaa hiekkaa sukkahousuun oikein urakalla. 4. Laitoin uuden hiekan pohjalle 5. ja uuden hiekan päälle se sukkahousu ( sai siinä olla parisen viikkoa.)

      Akvani pohja:100x50 ja hiekkaa meni jotain 34 kg ( pari pussii ). Pohjani korkeus on nyt 5-6cm. Ostin samalla yhden pussin enemmän jotta saan pohjaa täyttää jos ajan kuluessa sitä hupenee. Raekoko oli sitä pienintä ja yks pussi hiukan isompaa.Tulee luonnollisemman näköinen ku sitä isompaa laittaa sinne hiukan:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe