Velkajärjestely ja selvittäjä

HMM......

Eli nyt ollaan siinä tilanteessa että meille on tehty velkajärjestelyn aloittamispäätös ja meille määrätty selvittäjä.

Onko tämä selvittäjä omatoimisesti yhteydesssä meihin velallisiin, ja missä määrin? Velkaneuvoja tehnyt meille siihen hakemukseen jo ne maksuvaralaskelmat ja ehdotukset.

Onko tuo selvittäjä siis missään yhteydessä meihin muuten kuin asiakirjojen merkeissä?

Sitten sellaista asiaa kysyisin, että onko kenelläkään kokemusta maksuohjelman läpi menosta 3 vuoden ohjelmalla?

Kiitos etukäteen!

8

3043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohi on...

      selvittäjä ottaa yhteyttä ja sinäkin voit ottaa häneen päin. Tietääkseni 3 vuoden ohjelmaa ei ole hyväksytty lainsäätäjien taholta vielä ( ehdotettu on) joten sellaista maksuohjelmaa ei voi saada.
      Ainakin omalla kohdalla selvittäjä ( oli lakimies) teki hyvän maksuohjelman, jota joutui vielä viime tipassa muuttamaan kun tuli ajantasaistietoa tuloista.

      • 19+17=36

        Nykyisinkin on mahdollista saada viittä vuotta lyhyempi maksuohjelma (yleensä 3 vuotta), mutta se on oikeuskäytännössä aika harvinaista.

        Silloin yleensä velallinen on iäkkäämpi henkilö (ehkäpä yli 65-vuotias), vakavasti sairas tai sitten velat ovat poikkeuksellisen vanhoja, ja velallinen hoitanut niitä vapaaehtoisesti/ulosoton kautta jo erityisen kauan (kymmenen-kaksikymmentä vuotta). Tämä viimeinen peruste on nyt tietysti tämän 15 vuoden lopullisen vanhentumisajan säätämisen jälkeen menettänyt merkitystään, koska niin paljon 80-luvulta ja 90-luvulta peräisin olevia velkoja on vanhentunut.

        Selvittäjän ensimmäinen tehtävä on pyytää velkojilta velkojen saldot velkajärjestelyn aloituspäivälle. Kyllä selvittäjä keskustelee myös velallisen kanssa. Sinun kananttaa itsekin olla aktiivinen, ja ottaa yhteyttä selvittäjään päin.


      • suomi.keskustelu
        19+17=36 kirjoitti:

        Nykyisinkin on mahdollista saada viittä vuotta lyhyempi maksuohjelma (yleensä 3 vuotta), mutta se on oikeuskäytännössä aika harvinaista.

        Silloin yleensä velallinen on iäkkäämpi henkilö (ehkäpä yli 65-vuotias), vakavasti sairas tai sitten velat ovat poikkeuksellisen vanhoja, ja velallinen hoitanut niitä vapaaehtoisesti/ulosoton kautta jo erityisen kauan (kymmenen-kaksikymmentä vuotta). Tämä viimeinen peruste on nyt tietysti tämän 15 vuoden lopullisen vanhentumisajan säätämisen jälkeen menettänyt merkitystään, koska niin paljon 80-luvulta ja 90-luvulta peräisin olevia velkoja on vanhentunut.

        Selvittäjän ensimmäinen tehtävä on pyytää velkojilta velkojen saldot velkajärjestelyn aloituspäivälle. Kyllä selvittäjä keskustelee myös velallisen kanssa. Sinun kananttaa itsekin olla aktiivinen, ja ottaa yhteyttä selvittäjään päin.

        Käräjäoikeus määrää yleensä maksuohjelman laatimiseksi selvittäjän. Selvittäjä ei ole velallisen avustaja, vaan käräjäoikeuden määräämä puolueeton henkilö. Selvittäjä on teihin yhteydessä (lähinnä puhelimitse, etenkin jos pankista tai ulosotosta tulee tieto, joka vaatii lisäselvityksiä: yleensä 2-3 soittoa per velkajärjestely, lisäksi aina kirjeet asian etenemisestä).

        Kun velkajärjestely on päätetty aloittaa, velalliselle laaditaan maksuohjelmaehdotus. Maksuohjelmaehdotusta laatiessaan selvittäjä tarkistaa velallisen taloudellisen tilanteen, ja päivittää velkasaldot velkajärjestelyn aloittamispäivään.

        Tavallisten vakuudettomien velkojen maksuohjelman kesto on pääsääntöisesti 5 vuotta, mutta voi kestää myös lyhyemmän aikaa. Kesto voi kuitenkin olla lyhyempi kuin viisi vuotta, jos se on kohtuullista ottaen huomioon velallisen olosuhteet, velkaantumisesta kulunut aika sekä se, miten ja missä määrin velallinen on suorittanut velkojaan ennen maksuohjelman vahvistamista tai suorittaa niitä omaisuuden rahaksimuutosta saatavilla varoilla.isi kolme vuotta nykyisen viiden vuoden sijaan. Erityisillä poikkeamisperusteilla ohjelma voisi olla kolmea vuotta lyhyempi.

        Työryhmä esittää mietinnössään (2009:20) muutettavaksi yksityishenkilön velkajärjestelystä annetun lain 30 §:ää niin, että maksuohjelman kesto olisi kolme vuotta. Olisi hienoa jos tämä toteutuisi... Sinänsä ajankohta hakea velkajärjestelyä nyt on 'huonompi' kuin mahdollisen lainmuutoksen jälkeen (oma mielipide).


    • päätöstä odottava

      Kuinka kauan suunnilleen kestää siitä kun velkaneuvoja laittaa paperit eteenpäin siihen kun tulee päätös, että onko päässyt velkajärjestelyyn?

    • velkainen2012

      Itse myös olisin kiinnostunut kauanko ihmisillä on kestänyt saada päätös?
      Meillä paperit lähtivät vasta joulukuussa ja koska olemme pääkaupunkiseudulla niin taitaa mennä kevyesti huhti-toukokuulle ennekuin päätöstä kannattaa edes odottaa...

    • potaskaa vai ei?

      kyllä siinä aikaa meni päätökseen papereiden laitosta.jos oikein muistan meni puoli vuotta, ja siitähän se riitä vasta sota syttyikin.tietysti tämä Lindorff laittoi vastaan, muut velkojat eivät..sen vuoksi tulikin kutsu oikeuteen kuultavaksi. harmi vaan että tämä lindorffin nainen? ei koskaan saapunut paikalle, oltaisiin voitu oikein tuomarin kuullen puida vastustus kirjelmät kunnolla loppuun. oikeus istunnon jälkeenkin meni toista kuukautta ennenkuin päätös tuli. lindorff onneksi hävisi! ja järjestely myönnettiin. toki tää firma on kimpussani edelleen "velkojien" valvojana...ei malttaneet erossa pysyä...noo enää 2.5v ja sit loppuu tämän firman roikkumiset kimpussani! tsemppiä ja jaksamisia tuleviin koitoksiin.

    • selviytyjä2016

      14.2. kävin velkajärjestelijällä ja 28.2. lähti hakemus jo käräjäoikeuteen. 12.4. soitin käräjäsihteerille että onko velkojilta tullut lausumia niin ei ollut. Sanoi että nyt tehdään aloituspäätös ja hankitaan selvittäjä. Eli onneksi meni hyvin. Maksuohjelma olisi 3 vuotta. Nyt jään odottamaan aloituspäätöstä. Ymmärsin niin että tämä lakimies joka tekee maksuohjelman ei ole missään nimessä suoraan yhteydessä velalliseen koska hänen täytyy pysyä puolueettomana. Kaikki viestit ja postit kulkee velkajärjestelijän kautta.
      Pakko sanoa että aika paljon on kiinni velkajärjestelijästä. Mulla kävi hyvä tuuri. Velkajärjestäjällä oli sydän paikalla ja oli itsekin tippa silmissä kun mun velkaselvitystä luki. Sanoi että tuomarin täytyy olla sydämetön jos ei hyväksyy velkajärjestelyä. ( Sen verran sanon että mun velat johtuvat enemmän siitä että kiitos exälleni (13 vuotta naimisissa) menetin asuntoni, autoni ja paljon muuta ja sain niskaan 250 000€ velat)
      Velkajärjestelijä oli jäämässä lomalle ja halusi lähettää mun paperit mahd. pikaisesti eteenpäin.

      Täytyy sanoa että nyt on helpottunut olo - valoa näkyy tunnelin päässä. Vaikka velat painoivat niskaan niin jatkoin työssäkäynitä ja yritin opettaa lapsille että jos jotain ihan oikein haluaa niin sen voi myös saada ja tilanteesta kun tilanteesta on mahdollista selviytyä, kunhan kerrot asiat rehellisesti ja olet avoin. Periksi ei saa antaa. Käyn töissä 83 km päässä kotoa koska lähempänä en ole töitä saanut.
      Tästä kaikesta on hyötyä kun tehdään hakemusta velkajärjestelyyn.

      Tsemppia kaikille!

    • Velaton2021

      Itse sain eilen päätöksen käräjäoikeudesta, että pääsen velkajärjestelyyn. Menin ensimmäisen kerran velkaneuvojalle lokakuussa 2017. Sovittiin, että toimitan hänelle kaikki tarvittavat paperit 7.11.2017 mennessä. Niin myös tein ja he tekivät loput työt. Hakemukseni oli käräjäoikeudessa 7.12.2017 ja päätös velkajärjestelyn aloittamisesta tehtiin 17.1.2018. Kukaan velkojista ei vastustanut.
      Velkaa on yhteensä n. 20000 e ja kolmessa vuodessa ehdin maksamaan siitä n. 13000 e. Nyt odotan maksuohjelmaehdotusta ja siitä se sitten lähtee. Vuonna 2021 olen vihdoin velaton nainen! Ja täytyy kyllä antaa kiitosta velkaneuvonnan suuntaan, miten hienosti ja ammattimaisesti hoitivat kaiken! Ei minkäänlaista haparointia missään vaiheessa ja palvelu on erittäin ystävällistä: "Ota sitten vaan heti yhteyttä meihin, kun tulee kysyttävää, niin katotaan asiaa yhdessä."
      Elämä on ❤🍾

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe