Millainen vaippa?

aaapuuuuaaaaa

Tilanteeni alkaa olla se, etteivät inkontinenssisuojat riitä enää. Tarvitsisin siis suuremman suojan, ilmeisesti ihan vaipan. Kysyisin teiltä kokeneemmilta neuvoa. Toki varmaan on yksilöllisiä mieltymyksiäkin. Olen omatoiminen nainen. Vaipan ei tarvitse olla sieltä paksuimmasta päästä, imukyky ehkä 1,5l:n molemmin puolin.
- minkä mallin vaippa on teistä miellyttävin päällä (housu- vyö, teippi- tms. vaippa)?
- tuleeko kävelystä "lyllertämistä" vaipan kanssa? Minkä mallin kanssa on helpoin olla/kävellä? Mikä herättää vähiten huomiota?
- onko joku valmistaja parempi kuin toinen?
- mikä vaippa on varmin?
- tarvitsisin vaipan ehkä yöksikin. millainen olisi paras yöksi (voi olla eri malli kuin päivälle)?
- mikä malli pysyy parhaiten päällä vaipan painon lisääntyessä? Alkaako housuvaippa valua?
- onko vaipoissa suuria hintaeroja?
- onko sinulla omaa suosikkiasi? Millainen on ongelmasi?
Kiitos sille, joka antaisi neuvoja!

15

4272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies 20v

      sopivan vaipan löytää vain kokeilemalla. Eri valmistajilla on eroa niin hinnoissa kuin laadussakin. Ehkä pärjäisit ihan housu-, vyö- tai kouruvaipalla. Ne ovat aika huomaamattomia ja niiden kanssa voi viettää aktiivista elämää.

      Itse en housuvaipoista pitänyt. Kastuessaan ne alkoivat valua ja roikkua, eivätkä istuneet hyvin. Ne vuotivat helposti. Sitten jos täytyi vaihtaa uuteen, oli pakko ottaa kengät ja housut jalasta pois. Vyö- ja teippivaippojen kanssa ei sitä ongelmaa ole. Lisäksi koin itse, että housuvaipan neliskanttinen imuosa näkyi aika helposti monen vaatteen alta.

      Vyövaippa oli paljon parempi ja todella miellyttävä vaippa, jota mieluusti voisin vieläkin käyttää. Mutta sen kanssa tuli usein reunavuotoja ja sen takia se oli stressaava vaippa, muuten hyvä, jonka kanssa voi vapaasti liikkua. Takamuksesta se pulllotti ikävällä tavalla, koska se ei peittänyt koko takamusta, vaikka muuten aika anatominen olikin.

      Kouruvaipat ovat myös hyviä. Niitä käytin pääasiassa ennen teippivaippoja. Niitä pidetään hyvin istuvien alushousujen tai verkkohousujen kanssa. Ne istuivat hyvin anatomisen muotoilun ansioista. Näistä kolmesta vaippamallista ne olivat itselleni paras vaihtoehto, mutta ne saattavat vuotaa ja vaippa voi liikkua housuissa paikoiltaan.

      Niinpä siirryin teippivaippoihin. Ne istuivat hyvin pakoillaan ja olivat kaikista varmimmat. Tenan vaipat vain rapisivat ja kahisivat ikävästi ja olivat aika pullottavat, eivätkä istuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Teippivaipan kanssa voi olla ongelmana lyllertäminen. Huomaamattomuus stressasi.

      Sitten kuulin Abenan Abri-Form -teippivaipoista. Vaihdoin Tenan Abenaan enkä ole sen jälkeen muita vaippoja käyttänyt. Olen niihin todella tyytyväinen. Harmonylta ja Suomen hoitotarvikkeelta saa niitä kangaspintaisina. Parempi imukyky kuin Tenoissa, eivät vuoda, täydellinen anatominen istuvuus. Mielestäni niin huomaamattomia kuin isompi vaippa voi. Usein ne päällä unohtaa, että yllä edes on vaipat.

      http://www.harmony.fi/Tr3.asp?sn=1&sns=3

      Kangaspintainen on aivan äänetön, mutta teipit eivät ole niin hyvät kuin muovisessa versiossa, joita olen tilannut Saksasta, mutta muovi on onneksi äänetön ja joustava. Itse käytän S-kokoa eli small. M-koko taas on sitten luonnollisesti todella imukykyinen.

      S2 tai M2 (aiempi nimi Abri-Form Super) on loistavasta imukyvystään huolimatta ohut ja huomaamaton. S4 tai M4 (aiempi Abri Form X-plus) on paksumpi Tena Slip Maxin luokkaa, mutta paljon parempi kaikin tavoin.

      Ne siis ovat oma suosikkini ja mielestäni edullisia. Tena on kallis "ryöstövaippa", maksa tyhjästä on minun mielipiteeni.

      Itselläni on selästä johtuen voimakasta virtsapakkoa ja jatkuvaa virtsahätää. Sen tueksi käytän vaippoja, vaikkein inkontinentti ole.

    • Anonyymi

      Itse suosin teippivaippoja, vaikka niiden piilottaminen on vaikeaa. Mutta ovat siinä mielessä luotettavimmat, että pissa pysyy vaipassa, eikä kertaakaan ole tullut ohivuotoja. Minulla tulee koko pissa kerralla vaippaan ja täysin yllättäen, joten usein ollut tilanteita, jolloin vaippaa ei pääse heti vaihtamaan, minkä vuoksi on pakko käyttää sellaista vaippaa, minkä kanssa pystyy olemaan märkänäkin. Sitä toivoisin, että nämä aikuisten vaipat olisivat samankaltaisia vauvojen vaippojen kanssa sen suhteen, että kastumisen jälkeenkin tuntuisivat kuivemmilta. Lisäisi käyttömukavuutta huomattavasti.

      • Anonyymi

        Onhan nämä nykyään tosi kuivan tuntuisia vielä märkänäkin


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan nämä nykyään tosi kuivan tuntuisia vielä märkänäkin

        Ovat kyllä aikalailla kuivan tuntuisia


      • Anonyymi

        olen samaa mieltä


    • Anonyymi

      Mitä vaippoja te käytätte, joilla vaippa tuntuu märkänäkin kuivalta? Itsellä ainakin märkä vaippa tuntuu todella ikävältä housuissa. Ainakin jos ei heti pääse vaihtamaan ja itsellä sellainen työ, ettei se juuri ikinä ole mahdollista. Märkä vaippa myös pullottaa ikävästi ja istuminen sen kanssa on epämiellyttävää. Käytän teippivaippoja. Olen vauvojen/taaperoiden kohdalla törmännyt keskusteluun, että märkänäkin liian mukavat vaipat voisivat pitkittää kuivaksi oppimista, mutta meillä, joilla vaippojen tarve on pysyvä, voisi kyllä panostaa enemmän siihen, että vaipat ovat kastuessaankin mukavat päällä.

      • Anonyymi

        Mulla teippivaipoista märkänäkin kuivalta tuntuva on BetterDry M10 ja myös Abena Abri-Form M4 on kohdallani tällainen miellyttävä vaippa.


    • Anonyymi

      Minulla on käytössä tenan slip ultima ja flex ultimaa ja minusta nämä on tosi kuivan tuntuisia ja miellyttäviä pitää. Aikoinaan kun näissä oli muovinen ulkopinta niin kahisivat ikävästi ja tuntui kastuessa tosi kamalille. Nykyään nämä on tosi mukavia ja ihoystävällisiä.

    • Anonyymi

      Attends Slip Regular 8 , 9 ja 10
      Tena Slip Plus --->

      Hyviä, huomaamattomia ja istuvia teippivaippoja.

    • Anonyymi

      Käytän housuvaippaa jatkuvasti. Hermoperäinen sairaus, joka voi aiheuttaa sen, että rakko tyhjenee kerralla. Tavallisesti menee päiväkausia, ettei tapahdu mitään, mutta kun ei tiedä etukäteen. No, vaipan tulee olla sellainen, että kun rakko tyhjenee, niin vaippaan mahtuu. Ei ole tarkoitus kulkea koko loppupäivää märissä vaipoissa, vaan yleensä on varavaippa mukana, ja sen voi käydä vaihtamassa jossakin. Jos on joku uusi vaippa, josta ei tiedä, niin sen imukyky kannattaa kokeilla kotioloissa. Antaa tulla rakko tyhjäksi vaippaan ja pitää sitä jonkin aikaa. Jos ei vuoda, niin hyvä.

    • Anonyymi

      Apteekit,suuret marketit myyvät Miesten ja Naisten Tena Housuvaippoja. Housuvaipat on kirjain koon mukaan! Jokaisen apteekinhenkilökunta osaa livenä sinulle kertoa,mikä sinulle on paras mahdollinen suoja, ilman osto pakkoa.

      • Anonyymi

        Myyvät mitä myyvät. Valikomat ovat kuitenkin hyvin suppeat tarjontaan nähden. Esimerkiksi Tenalla on useita eri malleja, joiden imukyky on pienempi tai isompi. Kaupoissa on sitä yhtä mallia. Nettikaupasta löytyy mitä vaan ja tuodaan ovelle, jos haluaa.


    • Anonyymi

      Käytän teippivaippoja. Pukeutumisella voi vaikuttaa aika paljon, miten helposti muut saattavat huomata vaipan. Kastuessa koen sen isoimmaksi ongelmaksi vaipan pullottamisen takia ja käveleminen on silloin epämiellyttävää, mutta mieluummin märkä vaippa kuin märät housut, jonka kaikki taatusti huomaisivat. Ja nopeasti kun vaihtaa, niin ei kauaa tarvitse märissä olla.

    • Anonyymi

      Liputan vyövaipan puolesta. Helppo vaihtaa ja tottuu nopeasti. Kastuessaan voi pullottaa ja kävely olla lyllertävää, mutta nopeasti vaihto. Kuivana tuntuu jopa miellyttävältä.

    • Anonyymi

      Kaapissa on kaikentyyppisiä vaippoja. Joskus tekee mieli pitää jotain toisenlaista, ettei kyllästy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe