Ohjeita Lemmenjoelle ?

Vaeltajakalastajat

Olemme lähdössä viikoksi Juhannuksen jälkeen Lemmenjoelle kalastamaan tammukoita ja harjuksia. Tarkoitus on virvelillä saada huikeita saaliita. Nyt tarvittaisin ohjeita millä uistimilla ym. kalaa saa. Rannasta vai veneellä ? Joen virtakohdista vai suvannoista ? Illalla vai aamulla vai yöllä ? Kiitos neuvoista !

12

4054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • klinkhammer

      olisiko teillä mahdollista ottaa perhovehkeet mukaan, tulisi kalaa ihan eri tavalla? Huonokin perhokalastaja saa Lemmenjoelta mahtisaaliita verrattuna virvelimiehiin, joilla heittomahdollisuudet ovat kapeat verrattuna perhoon.

      • shimano.

        et taida olla perhokalastaja,virvelillä pystyy heittämään paikoista johon perhovavan kanssa ei ole mitään asiaa.kalantulokin vaihtelee joskus perholla paremmin ja joskus vieheellä.


      • Klinkhammer
        shimano. kirjoitti:

        et taida olla perhokalastaja,virvelillä pystyy heittämään paikoista johon perhovavan kanssa ei ole mitään asiaa.kalantulokin vaihtelee joskus perholla paremmin ja joskus vieheellä.

        Lemmenjokea? Siinä on niin matalia paikkoja että lipat ja muut virvelipyynnöt on aina kivissä ja pohjassa kiinni. Rullausheiton kun hallitsee niin perholla heittää mistä vain.


    • entinen inarinkalast

      odota siltä reissulta voi olla tulee vai pikku tammukoita ja harreja eli alamittaisia (alimitat kaikki taimenmuodot 40 cm
      Harjus 30 cm). On ylikalastettu alue.

      Lähde Venäjän puolelle sinne Kuolanniemimaalle tai rajan taakse sieltä löytyy suuria tammukoita ja harreja.

      • 12+3

        sieltä saa lipalla aika hyvin ja ei mitään alamittaisia ainakaan viimevuonna ollut.Pikku lipat ja uv vehkeet niin on myös jännitystä pelissä.Saa isojakin,mutta se vaatii taitoa.


      • hauki.
        12+3 kirjoitti:

        sieltä saa lipalla aika hyvin ja ei mitään alamittaisia ainakaan viimevuonna ollut.Pikku lipat ja uv vehkeet niin on myös jännitystä pelissä.Saa isojakin,mutta se vaatii taitoa.

        onko ravdasjärvi lemmenjoessa,etkö pöljä osaa lukea vai etkö ymmärrä.


      • 12+3
        hauki. kirjoitti:

        onko ravdasjärvi lemmenjoessa,etkö pöljä osaa lukea vai etkö ymmärrä.

        Lemmenjoessa mutta muutoin mukabva paikka


      • ÄläsieVäärti

        Suuria harreja on Juutuanjoessa Ritakosken niskan kohdalla siellä kivikossa, kahlaamaan pääsee Otsamon puolelta jokea sen pienen virrassa olevan saaren kohdalta. Menesjärven tien puolella on tympeämpää, kun turistinpirut on harmina ja säikyttelevät kalat pois rannasta. Ei ne harrit keskellä kovinta virtaa viitsi uida.

        Muitakin paikkoja on vaikka kuinka, en nyt viitsi julkisesti mainostaa. On siellä Inarissa ja Inarilla kalastasneet muutkin kuin sinä.


    • MepsMeps

      Kupari, musta tai punapilkkuiset pienet lipat ovat oikeita pelejä. Ravadaskönkään kohdalla on pieni koski, sieltä kosken päältä ja alta ronkkimaan. Alajuoksulla on hieman tylsempää ja tyhjempää. Yleensä suvannosta ei saa mitää, pitää olla virran mutka, koski, mitä vaan joka kerää kaloja. Sivupurojen suut sun muut kannattaa aina tutkia.

      Kultasataman yläpuolella joki on jo niin kivistä ja kapeaa, että virvelin saa työntää hanuriin. Kala syö kyllä milloin vaan, mutta kalastajat suosivat klo 20 ->24 ja 07 ->09 aikoja. Ehkä se kalastaja syö silloin paremmin.

      Lemmenjoki on koskiosuuksilla matalaa. Rannalta ja kahlaten voi ihan hyvin kalastaa. Kahlaten pääsee joen yli koskipaikoista.

      Pikkupuroissa olisi tammukkaa, mutta perhovehkeet olisivat oikea peli sinne puroille. Mato-onki se on perinteinen tammukkaonki, mutta sitä ei saa mainostaa.

      Huikeat saaliit voit unohtaa, mutta vaeltaja ei toisaalta niillä tee yhtään mitään. Kalaa ei saa pilaantumatta kotio. Silloin riittää pelkät syömäkalat ja kalastuksen ilo.

      Siinä sinulle neuvoja ensihätää.

      • iso tammakko

        mitään harria halua pyytää, soon olrtava tammakkoa, harria vaan homot pyytää, liekkö työtelee niitä toistensa hanuriin.


    • PK

      Taidatte olla hulluja ja kateellisia toisillenne. Olen käynyt Lemmenjoella kalassa 3 kertaa ja vaeltamassa. Joesta itsestään ei juurikaan taida kummoista kalaa saada, alimittaista harria pääasiassa. Tuurilla muuta. Ei edes koskpaikoista.

      • Stumppi

        Ei tarvitse mennä niin kauasw, kun Oulunsalosta Oulun vierestä löytyy Pasko-Oja, josta saa sopivasti hieman yli kiloista tammukkaa. Tätä ei nyt saa kertoa kellekään, jotta paikaliset isännät eivät suutu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe