miten uskallatte lähteä:)?

turhautunut tyttö

Heippa!

Ollaan avomiehen kanssa jo pitkään haaveiltu maailmanympärimatkasta ja aina välillä mietiskellään, että minne ainakin sitten haluaisimme mennä. Tätä on nyt jatkunut ja jahkattu siis sellaiset kolme vuotta. Kyse olisi 5-7kk matkasta. Aina päätetään, että ensi jouluna lähdetään, sitten se siirtyy seuraavaan kesään ja aina tuntuu tulevan jotain, miksi matkaa täytyy taas siirtää vähintään sinne sitä seuraavaan jouluun.... Milloin siirtyisi opiskelut toisella meistä vuodella ja milloin toinen sitten onnistuu vihdoin saamaan pidempiaikaisen työpaikan. Kyseisellä alalla on todella hankala työtilanne täällä meillä päin ja irtisanoutuminen tuntuu hurjalta varsinkin tämmöisen taantuman aikana! Siis aina tulee jotain. Nyt alkaa jo kello tikittää perheenkin perustamisen suuntaan ja aikaa ei olisi todella enää, vaan nyt pitäisi mennä jos vielä meinaa ilman lapsia matkan tehdä...

Kysyisinkin teiltä, jotka olette jo jonkin pidemmän matkan tehneet, että millaisessa elämäntilanteessa lähditte? Putositteko tyhjän päälle kun palasitte, esim. töiden suhteen? Millä alalla olette? Miten työnantajat ovat suhtautuneet pitkiin aukkoihin cv:ssä? Miten toimitte asunnon ja irtaimiston kanssa, asunto vuokralle ja tavarat varastoon vai ? Paljonko olitte säästäneet? Meillä matkakassa ei ole juuri päässyt kasvamaan kun aina matkan peruuntuessa turhautuminen ottaa vallan ja säästöt hupenevat sitten johonkin "lohdutusmatkaan" Euroopan kaupunkeihin...

Olemme molemmat opiskeluaikoina olleet kyllä vaihdossa ja muutenkin pidempiä pätkiä asuttu ulkomailla, joten jänistämistä sen ulkomailla oleskelun suhteen tämä jahkaaminen ei ole =)!! Jotenkin opiskelujen aikana sitä oli helpompi vain lähteä kun ei tarvinnut työnantajille tms. asiaa vielä selitellä ja sen kun vain irtisanoi asunnonkin kun tavaraakaan ei vasta omilleen muuttaneella paljoa ollut.

Olisin tosi kiitollinen jos joku kertoisi miten on oman matkansa ja ajankohdan sille käytännössä järjestänyt!

7

1580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kimppakyyti joskus

      Lamakutena en suosittele puolen vuoden matkaamista jos ei ole tilillä sen verran rahaa että rittää matkustamiseen ja sen jälkeen vielä varaa jos ei töitä heti saa, ainakin vähintään puolen vuoden vastaavan summan tallennettuna. Asuntoa voi vuokrata toiskätisenä huonekaluineen kunnollisille puoleksi vuodeksi, mutta silloin pitää olla tosi tarkkana että ovat hyvin käyttäytyviä esim 2 - 3 opiskelioille. Ne maksavat teidän vuokran.

      • bilehileet--

        Jos kunnollisia hakee niin opiskelija(porukalle) ei tulis ekana mieleen vuokrata :D


    • Pämmy

      Ymmärrän "poltteenne" ulkomaille, koska mieheni kanssa myös aikoinaan siitä kärsimme. Matkustimme paljon ennen perheen perustamista. Jossain vaiheessa meidän oli tarkoitus irtautua vuodeksi arjesta ja viettää vuosi ulkomailla. Koska työpaikan säilyttäminen oli meille molemmille tärkeää, haimme vuorotteluvapaata. Minun työnantajani olisi antanut sitä minulle, mutta mieheni työnantaja ei. Itse asiassa kävikin niin, että mieheni irtisanottiin taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Täysin sattumaa, mutta vuosi ulkomailla jäi näin toteutumatta. Vaikea sanoa, oliko se hyvä vai huono asia, sillä elämän kulkua eri vaihtoehdoissa on mahdoton arvioida. Perustimme perheen ja olemme sen jälkeen matkustaneet lasten kanssa. Varoitan kuitenkin, että lasten saamisen jälkeen ulkomaille lähteminen pitkäksi aikaa ei enää ole yksinkertaista etenkin jos lapset ovat jo kouluiässä. Kannattaa siis toteuttaa unelmansa ennen sitä.

      Tällaisena aikana vakituinen työpaikka on kullanarvoinen. Työnantajat eivät juurikaan arvosta vuoden seikkailua ulkomailla. Opiskelu ulkomailla sen sijaan näyttää cv:ssä ihan hyvältä. Itse asettaisin työpaikan nyt matkan edelle, mutta vuorotteluvapaahan olisi tapa säilyttää työpaikka.

      Kyllä elämä kantaa ja koskaan ei voi tietää, mihin toinen vaihtoehto (lähteminen/kotiinjäänti) olisi johtanut. Jos maailmanympärimatka on unelmanne, niin kannattaa toteuttaa se nyt, jotta se ei jää kaivertamaan.

      • free_spirit

        Siis miten reissunne jäi toteutumatta irtisanomisen takia? Eikö se olisi ollut juuri "lottovoitto" matkanne kannalta kun vapaata ei kerran muuten olisi herunut. Työttömyyshän tuo nimenomaan aikaa jota ei työssäkäyvällä ole ellei vapaata järjesty jollain erikoisjärjestelyillä.

        Itse olen työtön tällä hetkellä ja aion toteuttaa tuon nimenomaisen maailmanympärimatkan syssymmällä. Työnhaku seis ja maailmalle! :D Ei tosin ihan vuodeksi..


      • Pämmy
        free_spirit kirjoitti:

        Siis miten reissunne jäi toteutumatta irtisanomisen takia? Eikö se olisi ollut juuri "lottovoitto" matkanne kannalta kun vapaata ei kerran muuten olisi herunut. Työttömyyshän tuo nimenomaan aikaa jota ei työssäkäyvällä ole ellei vapaata järjesty jollain erikoisjärjestelyillä.

        Itse olen työtön tällä hetkellä ja aion toteuttaa tuon nimenomaisen maailmanympärimatkan syssymmällä. Työnhaku seis ja maailmalle! :D Ei tosin ihan vuodeksi..

        Reissu jäi toteutumatta, koska siihen ei ollut taloudellista mahdollisuutta. Työttömyyspäivärahaa ei saa ulkomaille. Vuorotteluvapaakorvauksen sen sijaan saa, vaikka olisikin ulkomailla. Vuorotteluvapaa olisi mahdollistanut molempien työpaikan säilymisen ja säännölliset kuukausitulot reissun aikana.


    • Ex Patti

      Mikään ei ole tehokkaampi lääke kaukokaipuuseen, kuin parin vuoden työkomennus ulkomailla. Jo pelkkä muualla asuminen ja eläminen on täynnä eksotiikka ja asemapaikasta on kätevää tehdä reissuja sen lähimaihin.

    • hii o hoiii

      sinun pohdintasi kuulostaa perinteiseltä selittelyltä ja siltä että ette halua TARPEEKSI lähteä.
      Se ei ole uskalluksesta vaan haluamisesta kiinni.
      Tietenkin jos pelkää niin peiton alla kotona on turvallista ja helppoa.

      Et maininnut yhtäkään paikkaa minne menisitte, onko tärkeämpää tehdä maailmanympärimatka sen mystisen
      kaiun takia mitä termi edustaa joillekin?
      Menkää vaikka aluksi 1-3 kk testaamaan edulliseen Aasiaan miltä se oikeasti tuntuu tuo reissaaminen, ei nimittäin todellakaan sovi kaikille.

      Matkakassan kasvattaminen vaatii itsekuria/halua säästää, ette selviäisi kunnialla 7 kk matkasta jos edes säästäminen ei teiltä onnistu.
      Tämähän on se yksi matkan perusedellytys, älkää siis ihmetelkö miksi ette ole tehneet vielä matkaa.


      Vinkki numero 1. lopettakaa selittely ja lähtekää
      Vinkki numero 2. erotkaa avopuolison kanssa, yleensä tässä vaiheessa ne lentoliput tulee tilattua nopeasti..
      Vinkki numero 3. kaikki tarvittava tieto maailmanympärimatkaa koskien löytyy kirjastosta ja googlettamalla (ei suomi24).
      Vinkki numero 4. perustakaa se perhe ja keksitte lisää tekosyitä olla lähtemättä
      Vinkki numero 5. älkää lähtekö, terroristi tappaa kuitenkin ja saatte turistiripulin. Suomi, maailman paras maa

      Älä ole turhautunut tyttö, vaan itsevarma nainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe