8mm videonauhurin korjaus

Virge

APUVA !
Mulle on kertynyt noita nauhalle kuvattuja videoita arviolta 50 kpl ja nyt kun yritän niitä siirtää digitaaliseen muotoon niin tietysti kamera on kaputt.
Näitä vanhoja mekaanisia? nauhakameroita ei tunnu kukaan osaavan korjata joten oisko kenelläkään tiedossa korjaajaa näille museovehkeille ?

Tiedossa on sekin että näitähän siirtää muutamat yritykset maksua vastaan digitaaliseen muotoon mutta hinnat on aika hulppeat ja ei oikein ois mukava kaikenlaista kotikuvaa antaa toisten silmäiltäväksi.

9

1245

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Digiootti
  • kysynyt tyyppi

   Pyysin juuri tänään tarjouksen 30 tunnin d8 / Hi8 nuhojen siirrosta dvd:lle.
   Siitä määrästä sain jo paljousalennuksen.
   Hinta 0,16 € /min.
   Kerran se kirpaisee.

   • Digiootti

    DVD levylle siirrettynä videokuvanlaatu on huonompi kuin alkuperäinen, Digital 8 kameralla siirrettynä ulkoiselle kovalevylle laatu pysyy alkuperäisenä ja säilyvyys parempi kuin DVD levyllä.


   • ootti ootti
    Digiootti kirjoitti:

    DVD levylle siirrettynä videokuvanlaatu on huonompi kuin alkuperäinen, Digital 8 kameralla siirrettynä ulkoiselle kovalevylle laatu pysyy alkuperäisenä ja säilyvyys parempi kuin DVD levyllä.

    kunnes kovalevy tai käyttis joka siitä jotain ymmärtää......
    sanoo piu


  • vertti66

   Ei niitten korjaaminen osaamisesta kiinni ole vaan siitä ettei niihin saa enää osia! Esimerkiksi painotela on kuluva komponentti, joka tulee vaihtaa aika-ajoin tai muuten nauhuri alkaa tuhota nauhoja. Aiemmin näitä sai hyvin suomesta, nykyään alkaa olla jo vaikeampaa. Ulkomailta saa vielä hyvällä tuurilla ja hintakin on sitten sen mukainen kaikkine kuluineen.

   Kyllä nämä siirtopajatkin alkavat mennä hiljaiseksi yksi toisensa jälkeen kun laitteet kuluvat, varsinkin kun niitä ei huolleta laisinkaan. Siinä vaiheessa kun ensimmäiset asiakkaan nauhat on tuhottu lopullisesti huoltamattoman nauhurin takia luulisi fiksumman pistävän pillit pussiin. Kannattaa muistaa tämä riski, jos aiot teettää homman jossain muualla.

   Onneksi omat nauhat tuli käännettyä digimuotoon hyvissä ajoin.

   • huuhaata.

    miksi väität, että yritykset eivät huoltaisi laitteita tarvittaessa? Nauhureissa pääasia on puhdistus, mekaaniset viat ovat varsin harvinaisia. Ongelmat tulevat kotikäytössäkin esille ensimmäisellä kasetilla.

    ps. käy myös autopalstoilla mainostamassa miksi auto kannattaa aina ja jokatapauksessa huoltaa itse


  • ehkä näin joo

   ihan sama mitä siellä kuvauksissa on kuvattu, kun varmaan yrityksillä on digitoitavaa satoja tunteja muutenkin, ei niitä seurata kuvasta kuvaan. Tarkastetaan kuvalaatu ja huolletaan laitteita, mutta muuten uskoisin usemamman nauhurin pyörivän samanaikaisesti ns. näyttö pimeenä.

  • Huijateisaa

   Minulle hyväuskoiselle myytiin video,että voisin nauhoittaa kasetit.tai edes katsoa ne,mitä kannattaa siirtää.Maksoin käteisellä 145e .Tämä oli Torin kautta ensimmäinen ostokseni,ja myyjä selvisi virolaistaustaiseksi heti ostoksen jälkeen,kun kone ei toiminut. Soitin tietenkin peruakseni kaupan, mutta eihän se käynyt.Heillä oli myytävänä toinenkin kamera samaan aikaan. Minusta tuntuu,että käytetään hyväksi suomalaisten hyväuskoisuutta,ja hankkivat ehkä haluttuja videoita halvalla ja myyvät kalliilla. Tuskin saan korjattua edes.Olen eläkeläinen,ja menettänyt yhden lapsistani nuorena aikuisena 10v sitten.Olisin ollut valmis katsomaan kuvia hänestäkin. Löytyykö rehellisiä ihmisiä enää suomestakaan.? Jos lainaat v8 videota tai tiedät korjaajan,olisin tosi iloinen.Kiitos.

   • digiluu

    Ei ole mitenkään kannattavaa hankkia kameroita yksitellen, jos joku niistä toimisi oikein, sillä digitointiin tarvitaan myös muuta laitteistoa, osaamista ja työaikaa.

    Googleta digitointi 8mm hi8 d8 ja postita, vie tms kasetit digitointipalveluun. Saat seuraavalla viikolla aineiston katseltavaksi, editoitavaksi, jaettavaksi tms.

    Toki osa haluaa korjata, fiksata, rempata ym. mutta yrittäjät palvelevat heitä, jotka haluavat tämän jättää alan osaajalle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torstaina tulee ulos uutispommi

   Ihan uskomatonta on luvassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   8110
  2. Jussi Halla-aho ei jatka puolueen puheenjohtajana

   Jussi Halla-aho ei asetu ehdolle Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi.
   Maailman menoa
   423
   4369
  3. Ilmaöämpöpumpun tehonkulutus jäähdytyksessä?

   Paljonko kuluttaa, kun jatkuvasti käy täysillä? Mikä on jäähdytyksen COP ?
   87
   4338
  4. No nyt! Vappu Pimiä ja Teemu-rakas harvinaisessa yhteiskuvassa: "Suostuu, kun ei tiedä aluksi..."

   Vappu ja harvoin nähty "mysteerimies" eli aviomies Teemu poseeraavat Instassa kesäisissä tunnelmissa: https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-vappu-pimia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   3362
  5. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   99
   2913
  6. syy siepin happamuuteen selvisi!

   Voiko paljoa happamampaa ilmestystä olla kuin Sara Sieppi Kaunissaaren rannalla ? ressukka kuvitteli iskeneensä kultasuoneen ja pääsevänsä tämän uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2912
  7. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   1787
  8. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   111
   1298
  9. Sofia ja velipoika.

   Sofia on tuonut velipoikansa mukaan psykologin vastaanotolle. Taitaa velikin olla yhtä hömelö kun lähtee ratsastamaan tuon lokin mukaan. Sofialla m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1285
  10. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   57
   1109
  Aihe