Darts on vitsi

pykälänviilaaja

Wikipediassa sanotaan, että darts on urheilulaji. Hyvä vitsi :-) Onko kovakin kunto? Sitä paitsi taulu on järjetön, pisteet tulevat pakosta tuurilla. Ainoa looginen pistelasku on, että mitä keskemmälle talua osuu, sitä enemmän pisteitä. Näin on kaikessa.

64

8127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "urheilusta" en sano mitään, mutta TUURILLA ei darts'issa voiteta yhtään turnausta!

    • Dart Vader

      Luit varmaan Wikipediasta myös sen, mitä on urheilu. Olet ilmeisesti käynyt myös moottoriurheilua harrastavien palstoilla provoilemassa kovasta kunnosta.

      Hyvällä dartsinpelaajalla ei välttämättä ole kovaa fyysistä kuntoa, mutta psyykkinen kunto on oltava kova.

      Darts on kyllä vitsi, mutta hyvä vitsi. Hyvä vitsi naurattaa ja saa hyvälle tuulelle, aivan kuin dartskin.

      • NusNus...

        Moottoriurheilu itseasiassa vaatii kovaa fyysistä kuntoa, johtuen siitä, että se on jatkuvaa vääntämistä G-voimia vastaan.


    • ldt

      Vai vitsi...? huh huh. Työnnäppä ite "501" alle 20d.hen,ni tiedät mis mennää..

      • Kuntses

        Darts huipputasolla vaatii kovan kunnonkin, varsinkin pitkät turnaukset kuten maailmanmestaruusturnaukset, joissa heitetään useita kymmeniä pelejä. Finaali on erittäin fyysinen ja henkinen uurastus, peli kestää paras 13 ainakin kaksi tuntia heittämistä ellei enemmänkin (tää ny oli karkee arvio riippuu kummassa heitetään PDC vai BDO). Sellaista peliä ei heitetä paskalla kunnolla eikä heikolla henkisellä tasolla.


    • dartsjunnu

      Suomen urheiluliiton alainen laji eli urheilua

    • "The Pie Man"
    • 3 m kävely

      Kyllä Darts urheilusta käy. Kokeilkaa vaikka heittää 24h tulosta.Taitaa olla maailmanennätys vielä LAPPEENRANNASSA. Kävi välillä Joutsenossa,mutta palasi takaisin LPR:taan. ONx jollai tietoo asiasta.

    • Antidartsaaja

      hah,urheilua!!Ja moniko testäkään möhömaha läskeistä on käynyt Mailman mestaruus kisoissa?Voi vittu mitä paskaa,Darts on tuuri peli sinnä missä mölkkykin

      • "Ainoa looginen pistelasku on, että mitä keskemmälle talua osuu, sitä enemmän pisteitä."
        Noh keskeltä saa 50 ja vihreästä alueesta 25 ja suuri riski heittää ympärillä oleviin pieniin numeroihin. Kannattaa katsoa ammattitasoa, kyllä ne heittävät useammin 60(3x20alue) pisteeseen jossa suurempi alue osua 20. Eli varmempaa on tähdätä siihen kuin keskelle.

        Noh mikä sitten on urheilun määritys, joku voi sanoa myös ettei autourheiluakaan ole olemassa.


      • Suomella tältä syksyltä World Cupista toinen sija!!!!!
        Olin myös mukana!!!


      • Crafty Cockney
        sfinski80 kirjoitti:

        "Ainoa looginen pistelasku on, että mitä keskemmälle talua osuu, sitä enemmän pisteitä."
        Noh keskeltä saa 50 ja vihreästä alueesta 25 ja suuri riski heittää ympärillä oleviin pieniin numeroihin. Kannattaa katsoa ammattitasoa, kyllä ne heittävät useammin 60(3x20alue) pisteeseen jossa suurempi alue osua 20. Eli varmempaa on tähdätä siihen kuin keskelle.

        Noh mikä sitten on urheilun määritys, joku voi sanoa myös ettei autourheiluakaan ole olemassa.

        Eikös koko dartsin idea ole että sektorin josta saa isoja pisteitä vieressä on aina molemmin puolin pienten pisteiden sektorit? Tällöin pitää heittää täsmälleen eikä sinne päin. Lisäksi pitää päässä laskea montako pistettä on jäljellä ja laatia jatkostrategia - tää näyttää olevan monelle yllättävän vaikeaa. Voihan sitä jokainen itse kokeilla osumista siihen muutaman neliösentin siivuun vaikka muutaman tunnin, ja jatkuvasti kalkuloida mihin pitää heittää seuraavaksi.


      • Crafty Cockney
        sameli kirjoitti:

        Suomella tältä syksyltä World Cupista toinen sija!!!!!
        Olin myös mukana!!!

        Onnitteluni! Darts ei vain vielä sovi suomalaiseen maratonpainiseipäänheitto -kulttuuriin. Pikkuhiljaa tosin on jo ruvettu älyämään joukkuepelien ja autourheilun päälle. Kyllä darts saa oman paikkansa, en epäilekään. Siihen tarvitaan vain Eric Bristow'n kaltainen suomalainen heittäjä. Sellainen nousee pinnalle kohtapuoliin, takaan sen.


      • moron2

        möhömaha läskeistä???? heitän dartsia ja tuu apina mun kans vertaan kroppaa! spede!!!!!!


    • pykälänviilaaja

      Ensimmäkin moni sanoi autourheilusta. Mitä se tähän liittyy? Ei olympialaisissa ole autolajejakaan. Ja sitäpaitsi moni autokuski on avustettu autosta ulos kisan jälkeen, kun on ollut niin fyysisesti raskas kisa. Ja autoilussa voi g-voimat olla lähes 10. Dartsissa käsien heiluttelu vastaa kaljan juontia, jos sitäkään.

      Joku sanoi, että psyykkinen kunto on oltava kova. Miten niin? Mitä psyykkistä kuntoa vaatii heitellä tikkoja tauluun? Sitäpaitsi se heittoviiva on niin lähellä, että sokea Reettakin osuisi tauluun.

      Finaali on raskas ja kaks tuntia tai jotain sinnepäin kirjoittajalle voin sanoa, että ei pidä paikkaansa. Dartsissa on paljon lihavia heittäjiä ja mitä kuntoa vaatii heilutella käsiä ja hakea tikkoja parin metrin päästä? Hä?

      Joku sanoi, että koita heittää 24h niin on raskasta. Miksi pitäs heittää 24h ja pelkkä 24h valvominen on raskasta vaikka ei tekis mitään?

      Dartsi on tuuri peli niinkuin mölkky, mutta mölkky vaan on raskaampaa.

      Noista luvuista en osaa sanoa paljo mitään, kun en niistä tiedä, mutta dartsin urheilullisuuteen ne ei vaikuta mitään.

      Sanokaa mitä sanotte, mutta dartsi on typerä ja peli se ei ole urheilua ollenkaan. Sitä tulla ikinä pelaamaan olympialaisissakaan.

      • VESQ

        PUOLITUNTIA TÄYDELLISTÄ KESKITTYMISTÄ ON NIIN RANKKAA ETTÄ SE VASTAA 10 KM LENKKIÄ.AIVAN PUHKI SEN JÄLKEEN.


    • -

      Heh, aloittaja on trolli, älkää välittäkö hänestä.

    • pykälänviilaaja

      Niinpä niin. Kun hävitään väittely niin aletaan haukkumaan trolliksi.

    • 16+16

      Pykälänviilaaja ei ole eläissään kunnon dartskilpailua nähnytkään, ja tyhmä ei voi ymmärtää näkemättä :)

    • kateellisen panettel

      Pykälänviilaajalla on työkaveri tai ystävä, joka on hyvä dartsissa. Valtava kateus ajaa "Pykälänviilaajan" esittämään tällaisia mielipiteitä, etenkin kun "Pykälänviilaajan" oma jääkiekkoilijan ura ei ottanutkaan ilmaa siipiensä alle...

    • Vilma Vallaton

      Kummasti samat nimet pärjää siellä kisoissa, tuurilla varmaankin...
      Kyllä muuten vaatii melkoista kuntoa ja mielenlujuutta tämä laji sekä keskittymiskykyä. Kannattaa kokeilla oikeesti ennenkuin rupeaa provoamaan.
      Rankingkisareissun jälkeen on kyllä jalat kovilla kun saa seistä ja kävellä tunnista toiseen jos vähänkin pärjää. Tietysti jos häviää heti niin helpolla pääsee. Niin ja kannattaa lähteä seuraamaan vaikka isompia kisoja niin saa ehkäpä paremman kuvan lajista.
      Ja kyllä eipä ne meidänkään mitalit ja pytyt ole tullut tuurilla vaan pitkäjänteisellä harjoittelulla ja säännöllisellä kisojen kiertämisellä.
      Tämä on myös siitä hyvä laji että ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta kuka tahansa voi pärjätä kunhan omistaa hyvät hermot ja vakaan heittokäden ;)

      T: Vuoden 2010 tikkaurhelijan avokki.

    • Darts_kingi

      Kyllä on hieno urheilulaji darts. Meidänkin jengillä on oikein sponsoreita ja ollaan käveleviä markkinointi-mainoksia kun saimme darts-jengille meidän sponsorilta täältä www.profile-promotion.fi hankitut takit. Kyllä nyt kelpaa mennä kisoihin etc.

    • Härällä silmään

      Buuhahahaaa. Kyllä on varmaan kiva olla kävelevä mainos ja oikein markkinatakit. Kelpaa varmasti pullistella paikallisessa kun porukka nauraa.

    • Niskvi

      Tämän ketjun aloittaja kirjoittaa innoissaan vaikka ei tiedä mitään. Lue nyt vaikka 501-pelin kulusta, lopetuksista yms. Tuurilla tässä lajissa ei pärjää. Kyllä ammunnassakin pitää sopivassa kohdassa painaa liipaisinta, että voi osua siihen " kymppiin" Dartsissa vaan kohteita on useampi mihin pitää osua. Tiukassa pelissä kun alkaa puntti tutisemaan niin ei tikka irtoakaan kädestä sopivassa kohdassa.
      Mielelläni lähtisin näitä lajia haukkuvien kaverien kannssa paiskimaan ihan huvikseen tikkaa, saattaisivatpa innostua lajista oikeasti.

    • pauwer

      Maailman vaikeimmat urheilulajit: darts ja snooker Palloilulajeista: tennis ja koripallo. Siis kun ruvetaan oikein huipulla pärjäämisestä puhumaan. Näissä ei ikinä tunne tulevansa tarpeeksi hyväksi.

      • JOOOOJOO

        Mistäköhän nuo "tennis ja koripallo" tuli ei ole kyllä kovinkaan vaikeita lajeja..
        kunto vaan pitää tenniksessä olla hyvä mutta tennis on kyllä muuten helppo laji.


      • 324234324233

        Varmaankin vitsi tuo että darts ja snooker maailman vaikeimmat lajit huipulla...

        Tennis ja koripallokaan eivät ole sen ihmeempiä kuin jääkiekko/jalkapallo.


        Periaattessahan vaikeinta on nousta huipulle niissä lajeissa joissa osanottajia on eniten. Jääkiekko voisi olla yksi vaikeimmista lajeista jos osanottajia olisi paljon.


    • ttaaa

      Darts ja Snooker ovat vaikeimpia lajeja maanpäällä! Joukkuelajit ovat kaikki syvältä.

    • DO

      "Noista luvuista en osaa sanoa paljo mitään, kun en niistä tiedä, mutta dartsin urheilullisuuteen ne ei vaikuta mitään."

      Kannattais tutustua lajiin vähä paremmin ennenku alat arvosteleen.

    • 23423432

      Eiköhän dartsissakin ole omat huippunsa. Veikkaisin uusia huippuja tulevan koko ajan lisää koska laji itsessään on varsin simppeli, vaatii vain tarkkuutta ja hermoja.

      Eri asia on vain että kuinka moni siitä innostuu ja jaksaa vääntää tikkaa seinälle.

    • Iteh Aalit

      Anna sää meidän jotka dartsista tykkäämme pelata. Sää voit sillä aikaa vaikka imeskellä kyykkäpulikoita, eik vaa.

    • kukin tavallaan

      Ihminen, joka tykkää dartsista, ei ole henkisesti terve.

      Tyypillinen dartsin pelaaja on pätemisen tarvetta kokeva pilkunnussija, joka on lapsena jäänyt vaille rakkautta. Dartsin pelaajille on ominaista pieni kaveriporukka, jotka eivät tule toimeen muiden kuin kaltaistensa kanssa, ja heidänkin kanssa vain, koska eivät saa muita kavereita. Iltaisin nukkumaan mennessään he tuudittavat itsensä uneen haaveilemalla häränsilmästä, joka symboolisesti kuvastaa peräaukkoa.

    • 15+5

      Tuli muuten mieleen, että kun kolmisenkymmentä vuotta sitten asuessani jonkun aikaa Lontoossa seurasin telkkarista darts-ammattilaisten mm-kisoja (enkä tiedä, minkä liiton, jos niitä nyt siihen aikaan useampia olikaan, ei lehdissä ainakaan puhuttu mistään semmoisista), niin heittäjät joivat usein olutta kisan aikana. Nykyään se taitaa olla kiellettyä. Ja jotenkin tuntuu, että siihen aikaan heittivät paremmin kuin nyt. Tuli viime talvena jotain eurosportilta näkyneitä kisoja katsottua, niin jäi sellainen olo, että tripla-20 oli enempi harvinainen ihan huippuheittäjilläkin. silloin 30 v sitten tuntui, että se oli melkein rutiinisuoritus huippupelaajilla.

      • fyifiyiyif

        Tripla 20 harvinainen huippuheittäjillä? Hä? Tarkoitat nyt varmaan, että 3x tripla yhel kiekal harvinainen. Johan noita triploja heittää yhden suunnilleen joka toisella heitolla jokainen vähänkin enemmän heittänyt


    • auvinenja

      Pitäisi viedä sitä heittopaikkaa pari metriä taaksepäin

    • hönöjen puolesta

      Ei se nosta tikanheittäjän älykkyyttä astettakaan. Tärkeintä on huomioida dartsin harrastajien älykkyydellinen vajavaisuus.

      Olette hienoa porukkaa ja toivottavasti paikallinen tarjoaa teille kaljat.

    • untpyy

      Osta isompi pipo, tässä lajissa et pitkälle pötki tuurilla, laji vaatii tarkempaa kättä ja silmää verattuna *paskahuusin* seinään heitettävää lajija

      • sd bdsbsfvb

        No jaa, miten sen nyt ottaa.. Aikoinaan kilpailin dartsissa ja heittelen huvikseni satunnaisesti vieläkin, kuten myös "huussitikkaa" mökillä käydessäni. Dartsissa pääsin 2 kertaa koettamaan 9:n tikan sarjaa, ja eipä onnistunut, toisel kertaa oli viimeinen d18:n raudassa kiinni- ulkopuolella. Mökkitikassa on ollut kans 2 krt paikka heittää 50p, molemmil kerroil viimeinen meni ysiin.

        Sanoisin melkein, että huippusuoritus on vaikeampaa tehdä mökkitikassa kuin dartsissa (missä siinäkin se on äärettömän vaikeaa, kun britit vetää n. keskiarvolla 35...)


      • puuntakaa
        sd bdsbsfvb kirjoitti:

        No jaa, miten sen nyt ottaa.. Aikoinaan kilpailin dartsissa ja heittelen huvikseni satunnaisesti vieläkin, kuten myös "huussitikkaa" mökillä käydessäni. Dartsissa pääsin 2 kertaa koettamaan 9:n tikan sarjaa, ja eipä onnistunut, toisel kertaa oli viimeinen d18:n raudassa kiinni- ulkopuolella. Mökkitikassa on ollut kans 2 krt paikka heittää 50p, molemmil kerroil viimeinen meni ysiin.

        Sanoisin melkein, että huippusuoritus on vaikeampaa tehdä mökkitikassa kuin dartsissa (missä siinäkin se on äärettömän vaikeaa, kun britit vetää n. keskiarvolla 35...)

        Kun kerran mökkitikka on vaikeampaa, mitä darts... No joo... Miksi verrata näitä kahta lajia keskenään, kun niissä ei ole muuta yhteistä kuin "tikka"? Ethän sie vertaa keihäänheittoa ja moukarinheittoakaan keskenään.... vai vertaatko... onhan molemmissa lajeissa se heitto... :)

        Joku muukin on kokeillut molempia lajeja ja sinäkin olet ilmeisesti heittänyt mökkitikkaa, kisoissa tai ainakin leikkimielistä kisaa 5 x 5 tikkaa... Nuorena viskoin jonkin verran (en kilpaillut virallisesti) "piippoja" tauluun ja joka päivä sain heitettyä yli 200 pistettä, tässä 25 tikan sarjassa. 214 pinnaa oli tai siis on oma ennätykseni. Meillä oli tikkataulu sisätiloissa, joka mahdollisti myös talvi heittämisen... Dartsiakin olen kokeillut ja harjoitellut sitä niin maan perusteellisesti (ja jopa kilpaillut), etenkin viime vuosina. Voin sanoa, että molemmissa lajeissa täydellisen sarjan saaminen on vaikeaa...

        Provo tai ei...niin ei dart ole urheilua, eikä muuten ole moni muukaan laji, jota yrheiluna pidetään. Dartsissa kilpaillaan, ja kilpailussa ei pärjää tuurilla... se vaati henkistä voimaa ja helvetisti taakse jääneitä toistoja. Sie voit kaverisi voittaa tuurilla, mutta kaikki muu vaati kauhiasti työtä...


    • DARTSAAJA

      YMMÄRRRÄN KYLLÄ JOS EI JÄRKEE OLE,VOIHAN SITÄ JOTAIN MIELTÄ OLLA ,ERI ASIA ON ONKO SILLÄ MITÄÄN MERKITYSTÄ TODELLISUUDEN KANSSA.

    • Been there..

      Itse olen harrastanut koviakin fyysisiä lajeja että dartsia, joten ihan ummikko en ole. Ihmettelin jo darts aikanani kun kohkattiin miten darts on urheilua jne. Tuurilla siinä ei pärjää, eikä harjoittelemattomuudella. Lahjakkuus selviää vähemmällä treenillä muttei treenittä hänkään. Alkoholia kuluttaa pääosa kisaajista. Osa myös treenatessa, viikkokisoissa jne sitä menee runsaastikin. Toki on myös absolutisteja. Fyysistä urheilua harrastava ei voi tenuttaa treenatessaan eikä pahemmin edes treenikaudella.
      Mikä sitten on urheilua ja mikä ei? Mielestäni keskittymistä vaativa laji, jos se on likimain ainoita vaatimuksia, ei ole urheilua. Mutta ehkä tällä urheilu statuksella haetaan näkyvyyttä ja parempaa imagoa? Ja on kai se myös kivempaa sanoa olevansa SM tason urheilija kuin SM tason tikannakkelija?

    • alöksjflkjasf

      Darts on huippu-urheilua siinä mielessä missä jousiammunta, golf, keilailu tai snooker. Ainoa ero dartsin hyväksi on se, että kilpailuväline pitää heittää itse ilman läpi arvioimalla; ei ampumalla, eikä vierittämällä, eikä lyömällä.

      Dartsissa on valtaisat palkinnot nykyään, suunnilleen samantasoiset kuin snookerissa.

      Dartsia julkisesti vastustavia henkilöitä yhdistää usein muutama seikka: he ovat yksinäisiä, surullisia, yksinkertaisia, rumanpuoleisia ja yleensä melko pikkuisella pippelillä "siunattuja" ex-koulukiusaaja-miehenpuolikkaita, joille ei vastakkaisen sukupuolen seuraa ole tarjolla, ja jotka siksi ovat ottaneet huomionsa kohteeksi lajin, jonka harrastajia kiusimalla voi tuntea taas sitä entistä, mennyttä valtaa, jota silloi tunsi, kun rääkkäsi pienempäänsä tai kidutti eläintä.
      Hei, ainahan on olemassa vaihtoehto, jos elämästä ei oikein elämisen tuntuista tahdo tulla? :)

    • Been there..

      Mitä perusteita on sille että darts olisi urheilua?

      • jussi_j1

        Taitolaji siinä kun vaikka ammunta.

        Darts on henkisesti erittäin rankka laji. Suurimmat erot huipuilla onkin juuri paineensiedossa. Kaikkihan noi sanotaan top 10 maailamassa on älyttömän tarkkoja, Moni harrastelija heittelee harjoituksissa kovalla tasolla, mutta kisapelissa päin seiniä.

        Dartsissa yhdistyy käsi silmä koordinaatio, henkinen kantti ja laskutaito. Sekin osa pelia, että pitää samaan aikaan keskittyä siihen mitä on itsellä jäljellä ja itse heittämiseen, Laji vaatii valtavasti harjoittelua ja mieluiten kilpailuissa. Kotona heitetyt triplat ja tuplat ei kisoissa auta,

        Noihin aikaisempiin kommennteihin voisin itse vuosia dartsia harrastaneena sanoa, että onnella ei ole merkitystä kuin huonojen heittäjien peleissä. Maailman huiput heittävät keskimäärin yli 100 pistettä per 3 tikkaa, että sopii kokeilla. Eilenhän tuota eurosportilta tuli ja ainakin yhden pelin minkä kastoin, niin voittaja Taylor heitti 108 keskiarvolla, eli enemmän kuin 1 tripla per kierros ja tuplat nopeasti.


        Sopii ottaa lompakko mukaan niin voidaan heitellä mun talulla säkäpelejä. Voin antaa vähän etumatkaa.


      • seiväs-molo
        jussi_j1 kirjoitti:

        Taitolaji siinä kun vaikka ammunta.

        Darts on henkisesti erittäin rankka laji. Suurimmat erot huipuilla onkin juuri paineensiedossa. Kaikkihan noi sanotaan top 10 maailamassa on älyttömän tarkkoja, Moni harrastelija heittelee harjoituksissa kovalla tasolla, mutta kisapelissa päin seiniä.

        Dartsissa yhdistyy käsi silmä koordinaatio, henkinen kantti ja laskutaito. Sekin osa pelia, että pitää samaan aikaan keskittyä siihen mitä on itsellä jäljellä ja itse heittämiseen, Laji vaatii valtavasti harjoittelua ja mieluiten kilpailuissa. Kotona heitetyt triplat ja tuplat ei kisoissa auta,

        Noihin aikaisempiin kommennteihin voisin itse vuosia dartsia harrastaneena sanoa, että onnella ei ole merkitystä kuin huonojen heittäjien peleissä. Maailman huiput heittävät keskimäärin yli 100 pistettä per 3 tikkaa, että sopii kokeilla. Eilenhän tuota eurosportilta tuli ja ainakin yhden pelin minkä kastoin, niin voittaja Taylor heitti 108 keskiarvolla, eli enemmän kuin 1 tripla per kierros ja tuplat nopeasti.


        Sopii ottaa lompakko mukaan niin voidaan heitellä mun talulla säkäpelejä. Voin antaa vähän etumatkaa.

        Pistäs muuten sinäkin jussi ihan piruuttas urheilukentällä rima viiteen metriin ja sitten ota seiväs käteen ja koetas kätes ja silmäs koordinaatiolla hypätä siitä yli.
        Ja tiedät varmaan, ettei sillä tuloksella päästä edes Suomessa mestaruuskilpailuissa edes pistesijoille.
        Maailman huiput hyppää 580-590 ja siitäkin vielä yli jos hyvin sattuu.


      • ei tuu mitään
        seiväs-molo kirjoitti:

        Pistäs muuten sinäkin jussi ihan piruuttas urheilukentällä rima viiteen metriin ja sitten ota seiväs käteen ja koetas kätes ja silmäs koordinaatiolla hypätä siitä yli.
        Ja tiedät varmaan, ettei sillä tuloksella päästä edes Suomessa mestaruuskilpailuissa edes pistesijoille.
        Maailman huiput hyppää 580-590 ja siitäkin vielä yli jos hyvin sattuu.

        Ei tommonen dartsilainen pääse edes 450:tä.
        Vaikka siitä menee akatkin yli.
        Meinaan siis URHEILIJA-akat, ei mitkään dartsin heittäjät.


    • Been there...

      Niin no, toisaalta onhan shakkikin urheilua. itse en sitä(kään) sellaiseksi vaan osaa mieltää.
      Ehkäpä alkomahoolin kieltäminen kaikissa kisatapahtumissa toisi lajille enemmän uskottavuutta.

    • lentävä shamaani

      muuten hyvä mut oletko heittänyt ? lajissa on kyse lihasmuistista niinkuin missä tahansa urheilulajissa. ja pisteet ei tule tuurilla.. eikä varsinkaan mitä keskemmälle heität.. on siinäkin ihminen. puhuu lajista mistä ei todennäköisesti tule koskaan tietämään mitään..

    • Been there

      En tiedä ketä lentävä shamaani tarkoittaa, mutta jos minua, niin kerroin taustaani hieman aiemmassa viestissä. Olen useamman vuoden kilpaillutkin dartsissa ihan tosi mielellä.

    • koittakaas!

      Mun mielestä kaikkein parasta urheilua on hodarien syönnin MM-kisat. Kyllä siinä vaaditaan KOVAA kuntoa, että saa monta kymmentä hodaria mahtumaan napaan.

    • dartsin koukussa

      Etpä pykälänviilaaja taida tietää lajista paljoakaan!? Se on kuule hieno laji, kun sen oivaltaa! Otappas selvää ja kokeile osumia, opit laskemaan!

    • joopajepa

      Pubi darts meinattiin Britanniassa kieltää koska sitä pidettiin uhkapelinä. Tilanne ratkesi sillä, kun kieltoa ajavien virkamiesten ja paikalliset pubinpitäjät pyysivät mukaan dartsinpelaajan, joka aina heitti pyydettyyn numeroon. Tämän jälkeen väitteistä Dartsista uhka/tuuripelinä luovuttiin.

      Se että sinusta "Ainoa looginen pistelasku on, että mitä keskemmälle taulua osuu, sitä enemmän pisteitä" kertoo lähinnä sinusta ja logiikkasi tasosta, kuin itse pelistä.

      Darts taululle kun on mm. paljon helpompi keksiä esim. lukuisia erilaisia pelimuotoja kuin normaalille mökkitikkataululle.

    • muori pelaa

      Onhan se hauskaa. Onhan siinä taulussa monia eri pelejä, jos se on laadukas.
      Musta on kivaa, kun näkee erilaisten perheenjäsenten heittelevän dartsia. Jopa pienet osaa tuolilta heittää.

      Kaikilla on eri tyylinsä, joten kisoja pidetään kotipiirissä. En kuvittele, että kisoihin lähtisin, mutta kiva peli se on kotosalla.

      Bilteman peli tosin hajosi saman tien, kun kotiin sain. Piti tuoda uusi tosi kaukaa.

    • ei ole

      hei. tyypit selittäkää mulle et mitä tää ess on tää darts. e oo ikinä kuullukkaan

    • sitä dartsia 2

      No eikä oo. Itekin aloitin vuosi sitten harjoittelemaan ja nyt vasta alkaa tajuamaan miten hieno peli darts itse asiassa on. Oikeassa olet siinä suhteessa, ettei se kuntoa paranna, vaan sitä varten joutuu harrastamaan esim. pyöräilyä ja kävelyä tai muuta lajia.

      Muuten paras pistemäärä tulee T20:sta eli 60 pistettä ja jos saa kaikki kolme tikkaa siihen se on 180.

      • Tohtori Tikka

        Ja kylläpäs parantaa kuntoa. Jos heittää vaikka tunnin, niin kävelyä tulee melkein kilometri. Ja kun heittää 10 tuntia, niin...

        Tasapaino paranee.
        Oikean käden lihakset voimistuvat.
        Selkä- ja vatsalihaksetkin voimistuvat.
        Päässälaskutaito paranee, ts. aivot saavat liikuntaa hermojen hallinnan lisäksi.

        Tietysti lajissa on myös vaaransa.
        Mahdollisia vaivoja ovat jännetuppitulehdus, löystyneet nivelsiteet polvessa ja tietysti dartismi, joka vaivaa suurinta osaa harrastajista ainakin joskus.


    • zöözzzz

      Nää on näitä Suoli24 omia provoja :D

    • olettenoloja

      mikä on darts ja ketä kiinnostaa

    • Timppa-72-

      No voi hyvänen aika taas mitä juttuja, mä nyt heitän ihan huvikseni dartsia tuttujen kanssa ja on kiva laji, on mull kuitenkin ammattilaistaulu ja tikat...Urheilua tai ei mut mitä sitten, uskoakseni kuitenkin kovissa skaboissa ei voi olla ihan paska kunto..

      Taulu ei ole järjetön tai pelkkää tuuria, ei todellakaan ole...

      tuolla alemmissa jutuissa todettiin, että tennis on helppo laji, ei jumalauta, huh huh, ota nyt selvää asioista ennenkuin tulet ihan soopaa heittämään...

      No jos se kerran on niin helppoa, niin käy nyt voittaa Rafael Nadal ekaksi ja palataan sitten asiaan....jooko...:) eiku tämä nuori tyttö suomalainen 13 v. hetkinen oliko se Oona tai jotain uskon että vois aika heikoksi jäädä sun pistesaldo häntäkin vastaan, ai jai kun näkisin tän matsin, aika paljon voisin maksaa...

    • Sunshinehappy

      Tähän voisin lainata 16 kertaista maailmanmestaria Phil Tayloria "toivoisin ettei dartsia laskettaisi urheiluna, niin ei tarvitsisi maksaa niin korkeaa veroa" Me dartsin harrastajat vain pidetään lajista, urheilua tai ei. Ja toinen lainaus "mitä enenmmän treenaan sitä onnekkaammaksi tulen" tuurilla osansa niinku kaikis lajeis, mutta se ei ratkaise mitään. Läskit taas pystyy laihduttaan, kusta on vaikeampi saada pois päästä.

    • arttu32

      Darts luetaan kuuluvan samaan kategoriaan kuin ammuntalajit. Jos ne ovat urheilua, on myös darts. Mielipidekysymys.

    • Tuurillako17
    • Anonyymi

      Ihan on urheilulaji niin kuin muutkin, tosin dartsaaja treenaa reilusti olutta juomalla ja tikkaa nakkelemalla. Mitä kovempi happo sitä todennäköisemmin pärjää dartsissa

      • Anonyymi

        Missään muussa "urheilulajissa" Suomessa ei ole tullut nähtyä niin paljon kaljamahoja ja pöhöttyneitä kasvoja kuin dartsissa


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe