Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Halvan punapisteen "ominaisuus"

ssssam

Joo elikkä minulla on ollut piekkarissa ja nykyisin gamo hunter 1250:ssä sellainen halpa (merkkiä en muista) rd 1x40 punapistetähtäin. Muuten se on jopa tässä gamossa pitänyt säätönsä kohdallaan mutta ärsyttävintä tässä on se että sitä kiikaria on katsottava juuri oikeasta kohdasta tai piste ei ole keskellä. toisinsanoen kun tähdätessä vähän muutat pään asentoa niin piste vaeltaa samaan suuntaan kuin viet silmää.. Ampuminen silti onnistuu kun on tarpeeksi pitkää harjoitellut ja kohtalaista kasaa syntyy. Silti uskon että tämä pisteen vaeltaminen aiheuttaa hajontaa koska eihän sitä silmää sataprosenttisen samaan kohtaan voi saada, etenkin jos vähän nopeammin on tähdättävä. Kiikarin säätäminenkin on melkoista työtä kun vaikka pelkästään sivusäätöä tehdessä saattaa pisteen korkeussäätökin muuttua. Kysymys kuuluisikin että onko tuo pisteen vaeltaminen mukana myös "oikeissa" ja kalliimmissa punapistetähtäimissä läsnä? Onko tämä pisteen vaeltaminen nyt sitä parallaksivirhettä?

4

734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parallaktinen aktio

      "kun tähdätessä vähän muutat pään asentoa niin piste vaeltaa samaan suuntaan kuin viet silmää"

      Parallaksilta tuo kuulostaa, mutta oletko varma että aseen piippu ei liiku samalla? Jos ase on tuella liikkumattomana ja katsot tähtäintä ensin keskeltä ja sitten hiukan sivusta, niin liikkuuko piste silloinkin maalin suhteen sivusuunnassa?

      • ssssam

        Joo, testasin irroitettuani kiikarin ja laitoin sen pöydän kulmalle. sitten siitä katselin läpi ja liikutin silmää niin piste liikkuu lähemmäs reunaa silmän mukana ja muuttuu hieman röpöiseksi. Yksi konsti onkin tähdätessä ollut ottaa asento niin että piste näyttää terävimmältä. SIlloin luullakseni kaiken pitäisi olla kohdallaan. Silti ärsyttävä ominaisuus.


      • ssssam
        ssssam kirjoitti:

        Joo, testasin irroitettuani kiikarin ja laitoin sen pöydän kulmalle. sitten siitä katselin läpi ja liikutin silmää niin piste liikkuu lähemmäs reunaa silmän mukana ja muuttuu hieman röpöiseksi. Yksi konsti onkin tähdätessä ollut ottaa asento niin että piste näyttää terävimmältä. SIlloin luullakseni kaiken pitäisi olla kohdallaan. Silti ärsyttävä ominaisuus.

        Että kokeillessani kiikaria pöydällä otin eräästä seinän yksityiskohdasta kiintopisteen ja tähtäimen piste liikkui myös "seinällä".


    • Yksi harrastaja

      Just testasin tuota omaa halpaa punapiste tähtäintä. Eli asetin tähtäimen pöydälle ja kohdistin sen seinään, n. 4 m päähän. kun pisti näkyy melko keskellä aluetta, niin pisteen paikka muuttuu vain muuteman millin seinällä. Kun piste alkaa näkyä suht reunassa, on virhe jo maksimissaan noin 4 cm. Eli virhe on maksimissaan 1 cm/m. Eli jos pienoiskiväärillä ampuu 50:stä, on maksimi heito noin 50 cm.

      Jos pysytään suht keskellä aluetta, on heitto ehkä luokkaa 50 mm suuntaansa. Omalla tavallaan hauska laite tuo punapistetähtäin on, mutta ei tuollaisella halppis versiolla voi tarkkuutta ampua. Parempi on käyttää avotähtäimiä. liikkuvaan kohteeseen tuo sitten saattaisi olla jo parempi kuin avothtäimet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe