Perustussuunitelman hinta?

qwertyqwertyqwerty

L-mallinen talo olisi tarkoitus rakentaa, huoneistoala noin 160m2. Maaperätutkimus tilattu, seuraavaksi haetaan perustussuunitelman laatijaa. Paalutus on todennäköistä mikä varmasti nostaa perustussuunnitelman hintaa.

Puolituttu diplomi-insinööri lupasi tehdä suunnitelman reilulla 2 000 eurolla, joka minusta kuulostaa ylihintaiselta. Tämä insinööritoimisto sijaitsee pohjoisessa, itse talo tulee Lounais-Suomeen.

Mikä olisi tällaisen talon perustussuunnitelman karkea hinta-arvio teidän mielestänne?

Kannattaako talopakettitehtaalta yrittää saada perustussuunnitelma kaupan päälle, vaikkei perustus sisälly pakettiin - siellähän niitä insinöörejä istuu tumput suorina näinä talouskriisin hiljaisina aikoina.

6

3985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+12

      ...määrittää nuo hinnat, valitettavasti. Älykäs hintataso olisi ehkä karvan alle puolitoista tonnia, mutta sellaisen hinnan antamalla hukkuisi hommiin. Paalutus ei itse asaissa ole ihan simppeli juttu, joten kaksi tonniakan ei välttämättä ole "ryöstö" - eli riippuu paljolti siitä, kuika paljon yli kaksi tonnia on sinulla kyseessä.

    • k.j.m

      maksoi tänätalvena rakennekuvat (170m2 yhteen tasoon ilman paalutusta) 900e. Samaan otettiin pitkästä tehtävän tallin kaikki kuvat jotka olivat 600e. Ja tosiaan pk-seudusta kyse.

      Mutta tosiaan siihen en osaa ottaa kantaaa paljonko paalutus nostaa tuota hintaa - kannattaa varmaan ainakin yrittää tinkiä sitä sieltä talotehtaalta.

    • inssi...

      Onko kyseessä "pakettitalo" vai erikseen arkkitehdin suunnittelema talo, vaikuttaa suunnittelupalkkioon. Yleensä talotehtaalta saa (jos elementtitalo) laskelmat ja tarvittavat suunnitelmat heidän rakenteistaan ja myös kattoristikoiden valmistajalta. Silloin rakennesuunnittelija yhdistää suunnitelmat ja suunnittelee lähinnä perustamisen. Ja tietenkin hyväksyttää suunnitelmat rakennusvalvonnassa.

      Muussa tapauksessa pitää rakenteet suunnitella kokonaan. Ja riippuu vielä kunnasta, miten paljon laskelmia ja suunnitelmia vaaditaan.

      Kun miettii palkkiota, niin kannattaa muistaa se vastuu, mikä työhön liittyy. En pidä parin tonnin palkkiota isona, jos joku viitsii suunnitella rakenteen siten, että pyritään taloudellisesti edulliseen rakenteeseen. Jos laittaa suunnitelmaan pari tarpeetonta paalua oman työn helpottamiseksi, niin sen kustannusvaikutus voi olla puolet suunnittelupalkkiosta, riippuen tietenkin paalupituudesta. Ja eihän viranomainen puutu mitenkään ylimääräisiin paaluihin.

      Tosiasia on se, että omakotirakentajien pitäisi saada lähes ilmaiset suunnitelmat. Osa on sitä mieltä, että viskipullo riittää. Mutta jos niitä suunnitelmia leipänsä edestä tekee, niin onhan se palkkakin jostain saatava.

      • just joo

        HÖPÖ HÖPÖ rahastusta sanon minä. Insinöörit ottaa vaan rahat pois kun on valmiit kuvat heillä olemassa mitkä vaan printtaa....!!!!


    • 500erkkiä

      Mulla oli 500€ maanvaraisen perustussuunnitelma pk-seudulla, mukana talli. Jos on huonompi maaperä kuten esim. juuri paalutettava kannattaa ehkä panostaa oikeaan isompaan suunnittelutoimistoon, jos sattuu tulemaan sutta niin löytyy vastuunkantajakin helpommin. Mulla tuttu rak-insinööri tarkastaa suunnitelman niin uskalsin ottaa suunnitelman tuntemattomalta yhdenmiehen firmalta.

      • pimeetä

        Maksoit siis 500 e puhtaana käteen. Ilman alvia ja veroja? Jos kyse on vain perustusrakenteista,


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe