esta?

daa :)

Pitäiskö esta hakemus tehdä ennen kun hankkii liput vai lippujen hankinnan jälkeen? Mitä jos tekee esta hakemuksen ja matkan ajankohta siirtyy, niin teenkö esta hakmuksen uudelleen? Mitä tarkoittaa apis? Tarvitseeko joku sellanenki täyttää ennen matkaa yhdysvaltoihin? Anteeksi tyhmät kysymykset :) Kiitos jos joku viitsii vastata!

4

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija-x

      Esta on voimassa kaksi vuotta täyttöpäivästä ja tuona aikana vaikka useammille matkoille, sivuilla kehotetaan hakemaan Estaa ennen matkan varausta, siltä varalta että se evättäisiin (joka on kuitenkin aika harvinaista).

      APIS = The Electronic Advance Passenger Information System. On täytettävä Estan lisäksi.

      Tässä lainaus Supersaverin sivuilta koskien APISta, ilmoitetaan siis lentoyhtiölle, mltei joka lentoyhtiön sivuilla on linkki APiksen tekemiseen netin kautta, esim kohdassa matkustusinfo tms. Käsittääkseni lentoyhtiö ei saa edes ottaa Yhdysvaltojen lennolle matkustajaa, joka Apis-tietoja ei ole saatu.

      Lennolla täytetään näiden lisäksi vielä vihreä Visa Waiver-kaavake ja valkoinen tullilomake, nämä jaetaan lennon aikana matkustajille.

      "USA:n viranomaiset vaativat jo aiemmin heille ilmoitettujen maahan saapuvien matkustajien passitietojen lisäksi USA:han lähtevän lennon lähtökentällä matkustajista APIS-tiedot viimeistään lähtöselvityksessä. Suosittelemme tietojen ilmoittamista lentoyhtiölle etukäteen.

      Mikäli kaikkia tietoja ei ole syötetty varaukseen etukäteen, kerätään puuttuvat tiedot erillisin lentoyhtiökohtaisin kaavakkein ja syötetään lentoyhtiöiden järjestelmiin lähtöselvityksen yhteydessä, joten lentokenttämuodollisuuksiin on syytä tässä tapauksessa varata normaalia enemmän aikaa. Yhdysvaltain viranomaiset ovat ilmoittaneet, että mikäli tietoja ei ole saatavilla, matkustajan maahanpääsy saatetaan evätä."

    • Myös suurimmalle osaa lentoyhtiöistä pitää syöttää Secure Flight-tiedot, eli sukunimi, kaikki etunimet, synt.aika.
      Huom varauksissa nimien kirjoitus kuten passissa, koneluettavassa osiossa.

      • daa :)

        Onpas monimutkaasen kuullosta :)
        estan voin siis tehdä vaikka heti, jos matkustan kesällä. Ja toi apis täytetään samalla kun tilaa liput. ja tulostanko sen mukaan vai lähetetäänkö se lentoyhtiölle? Tartteeko ettiä joku kaavake tota secure flight'iä varten vai hoituuko se lippuja tilattaessa?


      • matkailija-x
        daa :) kirjoitti:

        Onpas monimutkaasen kuullosta :)
        estan voin siis tehdä vaikka heti, jos matkustan kesällä. Ja toi apis täytetään samalla kun tilaa liput. ja tulostanko sen mukaan vai lähetetäänkö se lentoyhtiölle? Tartteeko ettiä joku kaavake tota secure flight'iä varten vai hoituuko se lippuja tilattaessa?

        APIS täytetään joko lippuja tilattaessa (esim. nettimatkatoimistojen kautta tätä vaihtoehtoa ei aina ole lipuja tilattaessa) tai netin kautta, ainakin Finnair lähettää pari viikkoa ennen matkaa linkin josta pääsee täyttämään (löytyy myös kohdasta matkustusinfo Finskin sivuilta). Netin kautta menevät tiedot lentoyhtiölle.

        Kerran Finskillä ei linkki jostain syystä toiminut pariin viikkon, joten lähtöselvityksessä annettiin tiedot ja siellä olikin sitten tuosta syystä pitkät jonot, kun ihmiset kaivelivat hotellin osoitteita yms.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe