Venäjänajokoira

Kikiikii09

Kertokaas kokemuksia tästä rodusta. Olen lukenut paljon ja perehtynyt rotuun sekä kasvattajilta saanut tietoja. Mutta jos vielä teiltä muilta tämän rodun omistavilta henkilöiltä saisi vähän lisätietoja :) Ihan yleensäkin oppimisesta, ruokahalusta, ajosta, tavoista, ehkäpä rodun ongelmista/vioista, toisten koirien kanssa millanen, luonnetta? Katselin niin melko vähän tästä rodusta keskustelua.. Tässä ollaan rotua valitsemassa Beaglen kaveriksi :)

14

2404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Venäjältä
      • kikikiikiii09

        Olen lukenut jo nuo sivut. Kiitos....


      • blankki
        kikikiikiii09 kirjoitti:

        Olen lukenut jo nuo sivut. Kiitos....

        Meillä oli ennen venäjänajokoira ja hemmetin hyvä koira olikin. Pentuna erittäin huima ja kovapäinen. Olin itse silloin 10-vuotias, kun koira tuli taloon ja kyllä saatiin pari ensimmäistä vuotta taistella kumpi oli laumassa ylempänä. Vanhempia ihmisiä kohtaan auktoriteettiongelmia ei kuitenkaan kovin paljoa ollut. Hihnakäyttäytymistä sai myös opetella (melkein läpi elämän) johtuen riistavietistä. Ei tarvinnut kuin haisu olla niin lähdettiin. Ajan myötä kun rauhottui niin erinomainen eläin näissä asioissa. Tykkäsi kaikista ihmisistä ja etenkin lapsista.

        Muiden koirien kanssa tuli erittäin hyvin juttuun. Kotona oli silloin vanhempi suomenpystykorva uros, joka pysyi arvojärjestyksessä ylempänä elämänsä loppuun asti. Ei tainnut ajokoira kertaakaan edes yrittää mitään ja alistuipa joskus perhoskoirallekin. Leikkisä kuin mikä luonteeltaan vanhoille päiville saakka.

        Ajokoirana täydellinen. Parivuotiaaksi meni opetellessa, oli hökäle ja teki hukkia jonkin verran, mutta kun pääsi juonen päästä kiinni ajoi kyllä varmasti ja hyvin. Haukku kuuluu hyvinkin ja kun koiran oppii tuntemaan niin siinä oli erilaisia vivahteita, jotta pysyi itsekin kärryllä, että mikä on tilanne, esim. jos jänö oli tehnyt pölkyn niin koiralla vaihtui ajuääni, kunnes pääsi taas kärryille. Käytti erittäin tehokkaasti sekä ilma- että maavainua.

        Ainoa vain, että vaatii paljon liikuntaa ja on luupää. Ja syö kuin sika. Ihana rotu kaiken kaikkiaan.


      • blankki
        kikikiikiii09 kirjoitti:

        Olen lukenut jo nuo sivut. Kiitos....

        Niin tosiaankin vielä haluan painottaa, että sitä hihnakäyttäytymistä kannattaa harjoitella heti ja määrätietoisesti eikä "sinnepäin-asenteella". Sitä on nimittäin aikuisen miehenkin vaikea pitää 68 senttiä korkeata koiraa, kun vaistot käskevät lähtemään pupun perään ja täysillä. Mutta etköhän tämän ole jo itsekin tiennyt/tajunnut :)

        Niin ja syömisestä sen verran, että vaikka olisi kuinka hyvin koulutettu ei kannata jättää minkään syötävän läheisyyteen edes sekunniksi yksin. Meillä lähti joulukinkkukin kerran..


    • joo.o

      minulla ollut venäläisiä 25 vuotta. aina kun käyn tuomaroimassa muita rotuja, tiedän miksi.

    • Jänkätopi

      Mitä oon itse muutamia nähnyt niin ei ole kummoisia, vauhtia liikaa, yksi muistaakseni itärajan kennelin koira ajoi kohtuullisesti, mutta jos koiralle antaa metsää 7 pvää. viikossa jatkuvasti niin eiköhän liika vouhotus lähde ja saa hyvänkin ajurin, yhden päivän harjoituksella viikossa mistään rodusta ei saa huippuajuria pitää olla isää, appiukkoa, kavereita, serkkuja sun muita tuttuja käyttämään koiraa metsässä ja mieluummin asuu korvessa että koira voi joka päivä olla irti metsässä niin koirasta jolla on huippu hajuaisti, into ja järki päässä niin saa todennäköisesti huippuajurin.

      • Anonyymi

        minä olen joka rodussa nähnyt yksilöitä joista voi sanoa että eipä ole kummoisia. olet muutaman yksilön tavannut ja puhut kuin asiantuntija. vai oli vauhtia liikaa...


    • passissa

      ei ajokoiralla ole koskaan liikaa vauhtia. on kyllä helpompi kokeissa saada minuutteja lappuun kun koira ajaa kävelemällä. oikeassa metsästyksessä tulee kävelevän koiran passissa kylmä. venäjänajokoira on ylösotto nopeudessa ja haukun kuuluvuudessa ja soinnissa ihan omassa sarjassa. ja karvapeite kestää kovemmankin kelin.

    • Jänkätopi

      Huippuajuri osaa sopeuttaa nopeuden kelin ym. mukaan, liian vauhdikas vouhottaja ajaa mutkissa paluuperillä pitkäksi ja hukkaa ajettavan ja ajo on katkonaista, hyvä ajuri pystyy ajamaan 1-3 minuutin tuntumassa kokoerän myös tiet sujuu, tälläisen koiran kanssa on mahtava metsästää, mutta näitä tapaa aniharvoin, ajokoe säännöissä ajo arvostettiin haukun perusteella liikaa, eikä ajon laatuun

    • passissa

      venäjänajokoirissa on paljon ilmavainua käyttäviä. käyttää ilmavainua sekä nopeaan ja tehokkaaseen ylösottoon sekä ajossa. ajossa oikoo paljon ketun tai jäniksen tekemiä mutkia. ei suinkaan aja niitä pitkäksi. ajo on tapahtumia täynnä ja ampuma tilanteita tulee useasti. koira on väärissä käsissä riistakannalle vaarallinen. sen takia kävelevien ajokoirien omistajat eivät rodusta pidä.

    • Anonyymi

      olen omistanut ajokoiria aina.
      nyt käytän venäjänajokoiria ketun ja jäniksen pyyntiin. rotu on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. miten voi ajokoira olla niin viisas?
      ei sovellu kovin pienille ihmisille, ettei koira syö eväitä repusta..

    • Anonyymi

      venäjänajokoirissa on muutama suku joista saa huippu ajokoiria.
      kunhan ei vaan menisi osa ihan näyttelykoiriksi, muutama linja on jo pahasti ulkomuoto keskeistä.
      kyllä koira saa olla suuri ja näyttävä jos se osaa myös ajaa.

    • Anonyymi

      venäjänajokoira on erittäin nopea ylösottaja ja ajo kuuluu kilometrejä.
      jäniksellä on ajossa lämmin eikä kettuakaan palele.
      kovasta vauhdista johtuen ilves ajot on lyhyitä ja yleensä kisu menee louheen tai nousee puuhun. joskus se jää koiran kanssa hippasille. kannattaa käyttää kahta koiraa niin silloin ei katilla kestä kantti jäädä kokeilemaan.

    • Anonyymi

      venäjänajokoira on suuri koira ja kehittyy henkisestikin hieman hitaammin kuin kooltaan pienemmät.
      vaatii myös kehittyäkseen huippukoiraksi enemmän kuin maasturin perästä metsään
      paiskaamisen taidon omistajaltaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe