Venäjänajokoira

Kikiikii09

Kertokaas kokemuksia tästä rodusta. Olen lukenut paljon ja perehtynyt rotuun sekä kasvattajilta saanut tietoja. Mutta jos vielä teiltä muilta tämän rodun omistavilta henkilöiltä saisi vähän lisätietoja :) Ihan yleensäkin oppimisesta, ruokahalusta, ajosta, tavoista, ehkäpä rodun ongelmista/vioista, toisten koirien kanssa millanen, luonnetta? Katselin niin melko vähän tästä rodusta keskustelua.. Tässä ollaan rotua valitsemassa Beaglen kaveriksi :)

10

677

Vastaukset

  • Olen lukenut jo nuo sivut. Kiitos....


  • kikikiikiii09 kirjoitti:

   Olen lukenut jo nuo sivut. Kiitos....

   Meillä oli ennen venäjänajokoira ja hemmetin hyvä koira olikin. Pentuna erittäin huima ja kovapäinen. Olin itse silloin 10-vuotias, kun koira tuli taloon ja kyllä saatiin pari ensimmäistä vuotta taistella kumpi oli laumassa ylempänä. Vanhempia ihmisiä kohtaan auktoriteettiongelmia ei kuitenkaan kovin paljoa ollut. Hihnakäyttäytymistä sai myös opetella (melkein läpi elämän) johtuen riistavietistä. Ei tarvinnut kuin haisu olla niin lähdettiin. Ajan myötä kun rauhottui niin erinomainen eläin näissä asioissa. Tykkäsi kaikista ihmisistä ja etenkin lapsista.

   Muiden koirien kanssa tuli erittäin hyvin juttuun. Kotona oli silloin vanhempi suomenpystykorva uros, joka pysyi arvojärjestyksessä ylempänä elämänsä loppuun asti. Ei tainnut ajokoira kertaakaan edes yrittää mitään ja alistuipa joskus perhoskoirallekin. Leikkisä kuin mikä luonteeltaan vanhoille päiville saakka.

   Ajokoirana täydellinen. Parivuotiaaksi meni opetellessa, oli hökäle ja teki hukkia jonkin verran, mutta kun pääsi juonen päästä kiinni ajoi kyllä varmasti ja hyvin. Haukku kuuluu hyvinkin ja kun koiran oppii tuntemaan niin siinä oli erilaisia vivahteita, jotta pysyi itsekin kärryllä, että mikä on tilanne, esim. jos jänö oli tehnyt pölkyn niin koiralla vaihtui ajuääni, kunnes pääsi taas kärryille. Käytti erittäin tehokkaasti sekä ilma- että maavainua.

   Ainoa vain, että vaatii paljon liikuntaa ja on luupää. Ja syö kuin sika. Ihana rotu kaiken kaikkiaan.


  • kikikiikiii09 kirjoitti:

   Olen lukenut jo nuo sivut. Kiitos....

   Niin tosiaankin vielä haluan painottaa, että sitä hihnakäyttäytymistä kannattaa harjoitella heti ja määrätietoisesti eikä "sinnepäin-asenteella". Sitä on nimittäin aikuisen miehenkin vaikea pitää 68 senttiä korkeata koiraa, kun vaistot käskevät lähtemään pupun perään ja täysillä. Mutta etköhän tämän ole jo itsekin tiennyt/tajunnut :)

   Niin ja syömisestä sen verran, että vaikka olisi kuinka hyvin koulutettu ei kannata jättää minkään syötävän läheisyyteen edes sekunniksi yksin. Meillä lähti joulukinkkukin kerran..


 • minulla ollut venäläisiä 25 vuotta. aina kun käyn tuomaroimassa muita rotuja, tiedän miksi.

 • Mitä oon itse muutamia nähnyt niin ei ole kummoisia, vauhtia liikaa, yksi muistaakseni itärajan kennelin koira ajoi kohtuullisesti, mutta jos koiralle antaa metsää 7 pvää. viikossa jatkuvasti niin eiköhän liika vouhotus lähde ja saa hyvänkin ajurin, yhden päivän harjoituksella viikossa mistään rodusta ei saa huippuajuria pitää olla isää, appiukkoa, kavereita, serkkuja sun muita tuttuja käyttämään koiraa metsässä ja mieluummin asuu korvessa että koira voi joka päivä olla irti metsässä niin koirasta jolla on huippu hajuaisti, into ja järki päässä niin saa todennäköisesti huippuajurin.

  • minä olen joka rodussa nähnyt yksilöitä joista voi sanoa että eipä ole kummoisia. olet muutaman yksilön tavannut ja puhut kuin asiantuntija. vai oli vauhtia liikaa...


 • ei ajokoiralla ole koskaan liikaa vauhtia. on kyllä helpompi kokeissa saada minuutteja lappuun kun koira ajaa kävelemällä. oikeassa metsästyksessä tulee kävelevän koiran passissa kylmä. venäjänajokoira on ylösotto nopeudessa ja haukun kuuluvuudessa ja soinnissa ihan omassa sarjassa. ja karvapeite kestää kovemmankin kelin.

 • Huippuajuri osaa sopeuttaa nopeuden kelin ym. mukaan, liian vauhdikas vouhottaja ajaa mutkissa paluuperillä pitkäksi ja hukkaa ajettavan ja ajo on katkonaista, hyvä ajuri pystyy ajamaan 1-3 minuutin tuntumassa kokoerän myös tiet sujuu, tälläisen koiran kanssa on mahtava metsästää, mutta näitä tapaa aniharvoin, ajokoe säännöissä ajo arvostettiin haukun perusteella liikaa, eikä ajon laatuun

 • venäjänajokoirissa on paljon ilmavainua käyttäviä. käyttää ilmavainua sekä nopeaan ja tehokkaaseen ylösottoon sekä ajossa. ajossa oikoo paljon ketun tai jäniksen tekemiä mutkia. ei suinkaan aja niitä pitkäksi. ajo on tapahtumia täynnä ja ampuma tilanteita tulee useasti. koira on väärissä käsissä riistakannalle vaarallinen. sen takia kävelevien ajokoirien omistajat eivät rodusta pidä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös