maksaa mistä haluaa

jem86

Ja taas pätkii televisio lähetys.. eikä yllättävää että vika löytyy ainoastaan Ylen kanavilla eikä korjaannu virittämällä kanavat uudelleen. Näin on käynyt jo useasti itselleni Jyväskylässä, vanhemmilleni Etelä-Pohjanmaalla ja ystävilleni ympäri Suomea.. Eipä paljon huvita maksaa tuotteesta tai palvelusta mikä ei toimi luotettavasti. Jos kyseessä olisi kahvinkeitin olisin jo palauttanut sen aikoja sitten kauppaan ja vaihtanut toiseen. Mutta sitähän mahdollisuutta ei meille tarjota YLEn kanssa. Jos omistat television sinun on maksettava (opiskelijabudjetissa hyvin tuntuvat) televisiolupamaksut ja voit saada sakot. Tämä siltikin ettei edes katso juuri lainkaan maksuista hyötyvän yhtiön ohjelmaa (ja silloin kun yrittää, ruutu näyttää mosaiikkia ja ääni pätkii)

Eikö olisi aika viedä keskustelut lupamaksuista käytännöllisemmälle tasolle. Ihan näin maalaisjärjellä ajatellen, mielestäni ihmisiä ei pitäisi pakottaa maksamaan sellaisesta mitä he itse eivät koe tarvitsevansa. Nykyään monet kanavat voidaan ostaa omaan televisioonsa digiboxiin liitettäväällä kortilla ja kuukausimaksulla. Miksi ei sellanen toimisi Ylellä? Maksun voi maksaa jos haluaa seurata Ylen ohjelmaa. Oli se sitten netistä tai televisiosta. Netissähän ohjelmista voisi maksaa myös kertamaksuja kuten online musiikkikaupoissa.

Keskustelut näyttävät kuitenkin menevän aivan toiseen suuntaan. Maksuja korotetaan tuntuvasti (varmaan joo maksankin ensi vuonna.. hah!) ja suunnitellaan verotukseen perustuvaa järjestelyä... (no ainakin kaikki silloin maksaisivat..kai?) Älytöntä! Otettaisiin vaan nykyteknologiasta hyöty irti.

Oonko ainut joka on tullut tällaista ajatelleeksi vai onko asiassa joku ylitse pääsemätön este (muukin kuin että Yle pelkää tulojensa romahtavan kun kansa päättää että pärjää ilmankin), jota en ole tajunnut?

1

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitään yhteistä?

      Oletus: Ne ovat wanhan sukupolven bokseja, joiden softaa ei ole päivitetty sen jälkeen kun ne on kaupasta kotiin raahattu? Kun lisäksi kanavanipuissa on tehty päivityksiä, niin esim. ne vanhat kanavanimet jäävät sinne elämään maailman tappiin saakka, kun boksit eivät osaa niitä päivittää. Jos kanavalistalla näkyy vanhojen jo lopettaneiden kanavien nimiä (Urheilukanava, jne) on syytä huolestua.

      Tässä muutama boksin resetoinnin perustemppu:
      1. Otetaan boksin sähköjohto pois seinästä vähäksi aikaa => boksi saattaa päivittää kanavataulukoitaan käynnistyessään.
      2. Jos tämä ei auttanut, suoritetaan kanavien automaattinen kanavanhaku. Muutamalla boksimallilla pitää vanhat kanavataulukot tyhjentää menun kautta ennen kanavien uudelleenhakua.
      3. Jos vielä epäilyttää kanavataulukon tilanne, niin suoritetaan tehdasasetusten palautus. Viimeistään silloin lähtee roskat pois boksin muistista.
      4. Jos ongelmat jatkuvat, niin tarkastamme softaversion päivitysmahdollisuutta. Valitettavasti osaan bokseista ei päivityksiä enää ole saatavilla, joten niille kierrätyspiste on seuraava paikka, kun käyttäjä kyllästyy boksin temppuiluun.
      5. Pidämme aina huolen siitä, että boksin tuuletus toimii. Muutamien boksien virtalähteet eivät kestä lämpöä ja niiden kondensaattorit kypsyvät jo parissa vuodessa heti takuuajan päätyttyä. Tallentavilla tämä vika saattaa johtaa kovalevyn hajoamiseen.
      6. Tai uusimme koko roskan, ja laitamme digiboksin putkitöllön SER-häkkiin ja käymme ostamassa tilalle uuden vastaanottimen, jossa digivastaanotin on valmiiksi integroitu.

      Katsojan mielestä vika on aina lähetyksessä, sillä eihän hänen ikivanhassa kalliilla rahalla ostetussa boksissa voi olla mitään vikaa. Uuden ja paremmin toimivan boksin saa kuitenkin nyt muutamalla kympillä... Ja tietenkään kanavia ei tarvitse hakea uudelleen, sillä nehän on kerran haettu laitteen asennuksen yhteydessä.

      Päivitykset on nykyään saatavilla pelkästään netin kautta, eikä tämä onnistu kuin pitemmälle ehtineeltä harrastajalta. Boksin aikanaan myynyt liike ei enää ole kiinnostunut softan päivityksestä, mutta sen uuden vastaanottimen hän mielellään myisi kun sitä vanhaa boksia ei kuitenkaan enää kannata päivittää;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe