Ohennetaanko Otex?

peukalo keskellä

Ohennetaanko otex pohjamaaliakin, vai laitetaanko se ohentamattomana? .....voikohan otexin maalata superlon telalla?

Tarkoituksena maalata huonekalu kiiltävän valkoiseksi, ensin otex ja sitten miranol.

13

4547

Vastaukset

 • tuoteseloste ja käyttöohje niin ei tarvitse kysellä!!!!

 • Tottakai voi ohentaa. Mutta kaikki nyt riippuu kaikest, siis pitääkö ohentaa vai ei.

  Kandee hokata, rartuntapohjamaali on tartuntapohjamaali. Ennen lopullisen pinnan vetämistä, pohja pitää aina hioa- Otex lää yleensä aika epätasaiseksi. Jokin välimaali hiontaa varten sen jälkeem ois ok.

  Miranol on hankala maali. Kuivuu erittäin hitaasti ja ei välttämättä tule tasaiseksi. Saa sillä ihan hyvän jäljen kyllä. Nyt on hyvä aika maalata, ei ole pölyä eikä kärpäsiä.

  Mieti Empireä, se on puolihimmeä kalustemaali. Siisti pinta. Mutta Miranol on tietenkin kiiltävä, jos sitä haluaa.

 • pohjamaali vedetään ohuesti ja tiukasti hyvälaatuisella siveltimellä. jos tuntuu hankalalta sivellä, voit vähän lisätä lakkabensaa, ei kuitenkaan että maalista tulee yhtä laihaa kun rasvaton maito. pohjamaalin tarkoitus ei ole olla paksu peittävä kalvo, vaan ohut tiukka kerros, johon pintamaali tarttuu.
  mikäli haluat sileän lopputuloksen, otex hiotaan hienolla paperilla sen kuivuttua, pölyt poistetaan ja n. 5 % ohennettu miranol ensimmäisen kerran. sen voi vielä kevyesti hioa ennen pintamaalausta, jonka teet ohentamattomalla miranolilla.

 • veä suoraa miranoli vaa siihe se kyllä pysyy siinä. ei tarvi mitää otexia

  • Älä käytä mitään noista Tikkurilan sotkuista. Ja jos käytät varoituksistani huolimatta noita "ryssä"-maaleja, niin käytä nyt kuitenkin ihmeessä raitisilmanaamaria mikäli et halua menettää terveyttäsi tai perheesi terveyttä. Siis ihan paskoja maaleja. Noitahan ei piakkoin saa edes valmistaa Suomessa, vaan tuotanto siirrettänee ensin Venäjälle ja sitten varmaankin Pohjois-Koreaan. Siellähän ihmishenki ja terveys tai ympäristömääräykset ole vielä noin 30 vuoteen samalla tasolla kuin esim. EU:ssa.


  • maalasin vanhan kymppi-paneeli katon noin vuosi sitten liuotinpohjaisella otexilla ja sen päälle veden jonkun vesiohenteisen maalin. Silloin en vielä tiennyt, että otexia olisi ollut myös vesiohenteisena. Joka tapauksessa pikkuhiljaa meni hengitystiet tukkoon ja kävin yön aikana monta kertaa höyryhengittämässä eikä nukkuminen sujunut ollenkaan eikä ns. flunssa parantunut. Sitten huomasin, että kotoa lähdön jälkeen on parempi hengittää. Huone on nyt ollut lähes vuoden tyhjillään ja edelleen,kun avaan sen oven muihin tiloihin tulee samat hengitysongelmat - siis haituuko se koskaan vai pitääkö koko sisäkatto vaihtaa uudeksi. Sen tiedän nyt varmasti, että koskaan en enää maalaa mitään otexilla.


  • Fr11du kirjoitti:

   maalasin vanhan kymppi-paneeli katon noin vuosi sitten liuotinpohjaisella otexilla ja sen päälle veden jonkun vesiohenteisen maalin. Silloin en vielä tiennyt, että otexia olisi ollut myös vesiohenteisena. Joka tapauksessa pikkuhiljaa meni hengitystiet tukkoon ja kävin yön aikana monta kertaa höyryhengittämässä eikä nukkuminen sujunut ollenkaan eikä ns. flunssa parantunut. Sitten huomasin, että kotoa lähdön jälkeen on parempi hengittää. Huone on nyt ollut lähes vuoden tyhjillään ja edelleen,kun avaan sen oven muihin tiloihin tulee samat hengitysongelmat - siis haituuko se koskaan vai pitääkö koko sisäkatto vaihtaa uudeksi. Sen tiedän nyt varmasti, että koskaan en enää maalaa mitään otexilla.

   Heikko luuseri.


 • ghjut

  hahaha :D ei voi muutaku nauraa.... ooksä paljonki ollu miranolinkaa tekimisissä tai otexin ei taida oikee tietää mistää mitää...

  • Joo, aika paljon olen ollut tekemisissä. Melkeen 30 vuotta. Onko lisää kysyttävää sulla?


  • ternx kirjoitti:

   Joo, aika paljon olen ollut tekemisissä. Melkeen 30 vuotta. Onko lisää kysyttävää sulla?

   Jutuistasi, ternx, huomaa kyllä että olet nuuskinut liuottimia 30 vuotta.
   Mutta ammattimaalari et ole.
   Keskustelussa on tullut esille että maalusohjeita antavat eniten ne , jotka eivät ole maalanneet koskaan.
   Otexin päälle voi maalata lähes millä tahansa maalilla. Siis myös vesiohenteisilla.


 • no mitä huonoa mukamas miranolissa on ? :DD

 • Otexii voi ihan hyvin vetää kakkoseen ilman lantrinkia, silleen kolisee parhaiten. Jöpöttääkin pensseli sit kivasti.

 • Ei tarvitse ohentaa, jos vedät pelkällä pensselillä, vain ja ainoastaan jos sä aijoit ruiskumaalata Otexilla, niin sitten ruiskuohennetta Esim:
  Tikkurila 1032 ruiskuohenne on hyvä
  Joka sopii myös esim: Empiren ja kuten myös Miranolin alkydiittimaalien kanssa käyttettäväksi. Mut muuten ei tarvitse Otexia yhtään ohentaa jos sä vedät pelkällä pensselillä sen pohjamaalin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  319
  2915