Kuraeteis laajennus

KuraTassu

Hei! Osaisiko kukaan arvioida mikä olisi seuraavanlaisen laajennusosan hinta. Eli talon päädyssä on parvekkeen alle syvennykseen jäävä, koko päädyn mittainen terassi mitoiltaan 1,5m * 8 m, joka on tarkoitus ottaa käyttöön. Talon pohjalaatta yltää terassin reunaan, joten pohjatöitä ei tarvita mutta laattaa täytyy korottaa, koska on n. 20 cm alempana kuin talon lattiat. Tilaan on tarkoitus tehdä kodinhoitohuoneen jatkoksi kuraeteinen/vaatehuone. Vesipisteet ja viemärit ovat siis ihan seinän takana. Kuraeteiseen tulisi lattialämmitys (sähkö) sekä lattiaan upotettava allas hana/suihku. Puolet laajennuksesta jää tilapäiseksi varastoksi joka voidaan ottaa käyttöön joskus keittiöremontin yhteydessä. Putki ja sähkötöitä lukuunottamatta työt tehdään itse.
- Voiko purettavan vanhan päätyseinän materiaaleja kierrättää uuden ulkoseinän rakentamiseen vai hajoavatko materiaalit purkaessa niin pahasti, että uutta on ostettava? (Kyseessä lautaverhoiltu puutalo)
- Vaatiiko viemärien vetäminen viereisen kodinhoitohuoneen lattioiden aukomista vai olisiko joku ihmeelline vippaskonsti. Olisiko halvempaa/kalliimpaa tai edes järkevää tehdä kuraeteiselle oma viemäri, kun se kuitenkin on vain muutaman metrin päässä likakaivosta?

1

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • www.jsalokangas.tk

      Materiaalien hinta-arviota on aika vaikea sano näkemättä kohdetta ja mitä siis aiot tehdä. sanotaan vaikka 4000 euroa - jotain materiaalien osalta. Riipuu aika paljon vaikkapa ikkuinoiden ja ovien määrästä joihin saa jokusen satasen kappaleelta menemään ja monesta muustakin asiasta.
      Voi jopa olla melko halpakin homma, jos ei tule kuin yksi uusi seinä. Vai mitä tuo syvennyksessä oleva tarkoittaa.

      Asiastahan pitää lupaa kaupungilta hakea, joten kannattaa heti aluksi ottaa joku hyvä suunnittelija joka tekee kuvat joiden pohjalta tiedät mitä tarvitsee ja ostoslistan kanssa rautakaupoille.

      Terassin alla oleva betonilaattakin siis vaikuttaa hommaan, eli onko kyseessä siis ihan kunnon anturallinen/reunavahvistettu tai joku perusta jonka päälle rakennustarkastaja sallii seinää ja taloa tehdä ja millä tavalla.
      Uudessa lattiassa olisi hyvä olla vaatimusten mukaiset eristykset.

      Purettavan päätyseinän materiaaleista on aika paha sanoa voiko käyttää. Riippuu myös onko puuverhous panelia vai jotain lomittaislaudoitusta, jossa päällysrimat katkeilevat kun revit pois. Naulojen poistamisessa taitaa mennä tovi. Näet kyllä purkuvaiheessa mikä kannattaa.
      Itse en käyttäisi vanhoja reikäisiä ja rikkonaisia lautoja pintaverhoiluun, kyse on varmaankin jokusen satasen säästöstä lautaa ostaessa.

      Viemärihommaan en suuremmin ota kantaa mutta vaatii lattioiden aukomista jos viereiseen huoneeseen vedät ja jos on betonilattia niin piikkaushommiksi menee. Sen jälkeen tietysti umpeen valu ja pintatyöt
      Vaihtoehtona on sitten sinne talon ulkopuolelle kaivaa joka menee muutamalla koneen kuokkaisulla.

      Suunnittelija myös huomioi miten laajennusosan kattoon mahtuu riittävät eristeet ja tuuletuksen järjestyminen yläpohjaan.

      JS

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe