tulevaisuus?

utelias kiinnostunut

Unkarissa koittaa uusi toiveikas ajanjakso 11.4. vaalien ja oikeiston murskavoiton jälkeen. Mitä mieltä olet poliittisesta tilanteesta ja siitä mikä on Unkarin tulevaisuudenkuva?

5

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuriin!

      Unkarissa ihmisten pitäisi vaatia enemmän oikeuksiaan. Nyt näkee vielä usein että alistutaan kaikkeen ja kumarretaan johtajia. Korruptio on niin syvällä maan kulttuurissa että se pitäisi saada jollain konstilla kitkettyä. Eihän sitä koskaan kokonaan saada kuriin mutta iso metakka pitäisi asian puolesta järjestää.
      Oikeisto kysyykin kuka varasti Unkarin varallisuuden??? Edelliset päättäjät kahmivat yhteiseen hyvään tarkoitetut rahat omiin taskuihinsa!

    • ilman nimimimerkkiä

      Oikeisto ei tunnetusti koskaan ole ymmärtänyt oikeanlaisen verotuksen ja hyvinvointipalvelujen rahoituksen välistä yhteyttä. Unkarissa on maan tapa, että veroja kierretään ja harmaata rahaa liikkuu todella paljon. On varsin yleistä että työnantaja mkasaa työntekijälle nimellisesti minimipalkkaa ja loput palkasta pimeänä. Kaikki sairausvakuutus- ja työttömyysvakuutsmaksut tietysti menevät sen minimipalkan mukaan, joten yllätys on suuri, jos tulee vaikka yllättäen sairasloma.

      Unkarin oikeistopuolue Fidesz on paljon enemmän oikealla poliittisessa kartassa kuin Kokoomus. Jos Suomessa myös Kokoomus tukee peruspalveluja, niin sitä on Fidesziltä turha odottaa. Kaverina Fideszillä on myös äärioikeistolainen Jobbik, joten myös romaneille ja maahanmuuttajille on odotettavissa kovat ajat.

      Aina kun äänestysprosentti jää pieneksi, niin vasemmistopuolueet kärsivät eniten. Oikeistoa äänestävät menestyjät kyllä pitävät huolen äänestämisestä, mutta syrjäytyneimmät ja köyhimmät jättävät helpoiten äänestämättä.

      • 10+20

        Jobbik on aika vastaava kuin meillä perussuomalaiset. Nyt näkyy selvästi että Unkarin on muututtava joska se on kompuroinut niin pahasti ja talous mennyt takapakkia huimaa vauhtia. Kaikki naapurimaat ovat porskuttaneet ohi vaikka Unkarin piti olla esimerkillinen itäeuroopan maa ja odotukset olivat suuria sen suhteen.
        Unkarissa lahjotaan niin opettajat kuin lääkäritkin ja jos vanhemmat haluavat lapsensa tiettyyn opiskelupaikkaan niin raha auttaa pääsemään sisälle eivätkä pääsykokeet.
        Edellinen kirjoitus pitää myös täysin paikkansa.


    • sajnálat

      Unkari on konkurssissa ja ulkomaalaiset ovat suurimmaksi ostaneet sen. Tavarataloketjuista ja suuryrityksistä virtaa rahat muihin maihin ja kansa köyhtyy. Ei ihme että nuorien haave on muuttaa muualle tienaamaan. Meille ulkomaalaisille hintataso pysynee hyvin kohtuullisena ja matkailumaanahan Unkari on miellyttävä. Sääli vain unkarilaisia kun ovat sotkeneet asiansa pahanpäiväisesti.

      • Unkarilaiset pärjää

        Ne yritykset ja ketjut oli sosialismin jäljiltä niin huonossa kunnossa, että ulkomaista pääomaa tarvittiin investointeihin. Jos ne olisivat jääneet unkarilaisille, niin ne olisivat kuolleet pois, koska ei olisi ollut varaa investoida uudistuksiin ja kilpailukyky olisi mennyt. Valtio oli myös jo valmiiksi niin velkautunut, että ei olisi voinut pelastaa yrityksiä. Jos ulkomaisia ostajia ei olisi ilmaantunut, niin tilanne olisi ollut vielä pahempi. Nyt niistä yrityksistä sentään saatiin jotain ja työpaikat säilyivät Unkarissa.

        Onneksi unkarilaiset ovat lahjakasta kansaa, he pärjäävät aina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe