Kreeta Rethymon

Papu

Hei!!!
Olemme lähdössä Kreetalle Rethymoniin 2 viikoksi toukokuun 6.päivä. Olisi kiva kuulla mielipiteitä kyseisestä paikasta ja hyviä vinkkejä kenties ravintoloista ja ostos mahdollisuuksista. Kertokaa mietteistänne!!! Niin risut kuin ruusutkin ovat tervetulleita.

8

5146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muisteloita

      Hei!
      Oltiin Rethymnonissa toissa vuonna samoihin aikoihin. Turistihössötys ei vielä kovassa vauhdissa, joten hinnatkin hieman kohtuullisempia ja palvelu pelaa. Tykkättiin kaupungista tosi paljon, etenkin vanhan kaupungin kujille kannattaa tahallaan "eksyä". Vanhan kaupungin linnoituksesta mahtavat näkymät kaupunkiin ja merelle (tosin olisin kaivannut opastekstejä myös englanniksi)

      Merivesi oli vielä suhteellisen vilpoisaa ja rannoilla tilaa yllin kyllin, Rethymnonin rannalla välillä aika tuulista ja uinti kielletty, mutta toisaalta mahtavan näköistä).

      Suurin osa ravintoloista on rantakadulla ja vanhassa kaupungissa. Vanhassa kaupungissa on tunnelmaa, mutta myös hinnat siellä kovemmat. Venetsialaisessa satamassa kannattaa käydä kävelyllä, ja jättää syöminen vähän kauemmas. Ruoka oli muuten lähes poikkeuksetta jokapaikassa hyvää. Kannattaa syödä paikallista ruokaa, siinä hinta- laatu suhde on kohdallaan!

      Ostosmahdollisuudet keskittyy vanhaan kaupunkiin, sieltä saa ainakin nahkaa ja kivoja kenkiä. Tehtiin myös päiväretki paikallisbussilla Hanian kaupunkiin (bussiasema kaupungin itäreunassa), siellä ostosmahdollisuudet on laajemmat. Yhteydet muihinkin kaupunkeihin on tosi hyvät (ja bussilippujen hinnat kohtuullisia), kannattaa käydä katsastamassa ympäristöä.Aikatalut löytyy netistä http://www.bus-service-crete-ktel.com/main.html.

      Oltiin reisussa vaan viikko, eikä ehditty Samarian rotkoon, mutta suosittelen kuulemieni kommenttejen pohjalta, myös Santorinille tehtävät päiväreissut ovat kuulemma hyviä.(tosin hintavia molemmat)
      Oli paikka johon lähtisin uudestaan.

      • Papu

        Kiitos hyvistä vinkeistä! Oli kiva kuulla muisteloita matkastanne. Ajattlimme mennä sille samarian-rotko reissulle vaikka hyvä peruskunto suositus hieman pelottaakin. Toivottavasti tulee kiva reissu! Kiitos vielä vastauksestasi :-)


    • Eucalyptus

      Moi!
      Olen ollut Retimnonissa muutaman kerran, viimeksi siime vuoden kesäkuussa pari viikkoa. Hintataso on ravintoloissa alle Suomen, jos viitsii etsiä kivoja paikkoja kauempaa venetsialaisesta satamasta, jossa hinnat ovat kovimpia. Varsinkin pitkää, pitkää rantakatua pois päin vanhasta kaupungista kävellessä hinnat halpenevat ja varsinkin paikalliset ruoat pikkukujien paikoissa voivat olla hyvin edullisia ruokamäärään nähden. Parhaiten tämän huomaa, jos lähtee vaikka skootterilla johonkin läheiseen pikkukylään!

      Kävin bussilla saaren pääkaupungissa Iraklionissa, joka onkin jo 200 000 asukkaan kaupunki ja ostosmahdollisuudet sen mukaisia. Pääasia Iraklionissa on kuitenkin Knossos, joka on varmasti saaren tärkein nähtävyys. Mikäli historia kiinnostaa, suosittelen Knossosta ja Arkeologista museota lämpimästi. Mutta varaa paljon aikaa ja vettä, raunioilla on toisinaan tukahduttavan kuuma!

      Lisäksi vierailin Retimnonin satamasta lähtevällä laivalla Santorinilla. Aivan ihanat maisemat, vaikka hintaa retkelle tulikin kohtuullisesti. Laivamatkalla tarjotaan aamupala mennessä ja päivällinen tullessa, joten tästä syystä hinta nousee. Suosittelen joka tapauksessa!

      Skootterin vuokraaminen on halpaa, jos ottaa pidemmäksi aikaa. Kysele tarjouksia, rantakadulla on ihan kivoja ja edullisia vuokraamoja. Rotkomaisemia pääse ihailemaan jo ajettaessa retimnonista etelään saaren läpi esim. luostarin (nimi ei muistu mieleen) palmurannalle. Aivan tosi jylhiä vuoristomaisemia, mutta ihan pikkumopo ei näillä serpenttiiniteillä jaksa. 80 kuutiota just ja just... Tässä matkalla kannattaa poiketa pikkukylissä ja pyytää vaikka vuokraamosta kartta, josta voi etsiä kivoja paikkoja. Viisi päivää kiertelin lähiseutuja n. 80 km:n etäisyydellä. Paljon kivoja maisemia ja vähän turisteja!

      Kaupungissa kannattaa kävellä paljon ja tutustua kaupunginpuutarhan eukalyptuspuihin. Nappasin muutaman tuoksuvan lehden matkamuistoksi, mutta se ei liene suositeltavaa... Vanhakaupunki on oma maailmansa, jossa voi nauttia ihania paikallisia herkkuja ja tehdä ostoksia. Voi myös tinkiä! Etsi vaikka perinteinen fillotaikinaleipomo ja osta makupaloja.

      Rantatuolien vuokrat halpenevat huomattavasti, kun kävelee tai mopoilee kauemmaksi keskustasta. Toukukuun uimakelit voivat olla kalseat, mutta toisaalta hyvällä tuurilla hyvinkin helteiset. Tämä ikävä kyllä vaikuttaa vähän hintoihin. Rannalla on karkeampihiekkaisia alueita ja lapsille sopivampia alueita. Kannattaa etsiä omansa. Hotellilta voi saada alennuskuponkeja tuoleihin, kuten myös ravintoloihin ja kultasepänliikkeisiin. Kulta on muuten aika halpaa.

      Kaiken kaikkiaan rento lomapaikka, jossa voi tehdä paljon kaikkea tai vain olla! Hyvää matkaa!

      • kati

        hei
        mekin ollaan lähdössä 6.5 !
        kiitos hyvistä neuvoista, ne ovat aina tarpeen.
        olisko jollakulla ihan nimiä (osoitteita) hyvistä ja edullisista marketeista tai ravintoloista ??
        entäs ne vaellusretket ? mihin kannattais osallistua ( kunto on korkeella ! )


      • Eucalyptus
        kati kirjoitti:

        hei
        mekin ollaan lähdössä 6.5 !
        kiitos hyvistä neuvoista, ne ovat aina tarpeen.
        olisko jollakulla ihan nimiä (osoitteita) hyvistä ja edullisista marketeista tai ravintoloista ??
        entäs ne vaellusretket ? mihin kannattais osallistua ( kunto on korkeella ! )

        Kaupunki on täynnä hyviä ravintoloita, nimet eivät jääneet mieleen. Yleensä kuitenkin rantanäkymillä varustetut paikat ovat hintavampia. Ravintolat sijaitsevat vieri vieressä koko rantakadun (joitakin kilometrejä!) ja vanhankaupungin alueella. Tutkikaa rauhassa ravintolan edessä olevia hintoja innokkaista sisäänheittäjistä valittämättä. Sanokaa, että haluatte ensin katsoa. Muuten ovat ohjaamassa teitä jo pöytään. Esim. kreikkalaisen salaatin (perusalkuruoka tai kevyt lounas) hinnoissa voi olla parin kolmen euron ero, annokset ovat lähes samanlaisia. Suosittelen lämpimästi grillin tyyppisiä pikku gyros-paikkoja, joissa hinnat ovat halvat! Ruoka on paikallista pikaruokaa, tosi hyvää. Tietty rantakadulta löytyy Mäkkärikin, mutta kannattaa suosia muita paikkoja. Sitä saa Suomestakin. Vanhan kaupungin keskeltä (osaatte sinne varmasti!) löytyy muutama tasokkaampi paikka, joissa hinta-laatusuhde on ainakin meze-aterioissa kohdallaan. Tosi paljon ruokaa. Kalaravintolat ovat venetsialaisen sataman alueella ja melkoisen hintavia. Ei ehkä jokapäiväiseen ruokailuun. Mikäli hotellissanne on oma ravintola, saatte luultavasti alennusta. Tällainen on esim. rantakadulla ravintola Ambrosia. Ja muistakaa, jos käytte useammin jossain paikassa, oppivat he tuntemaan teidät ja saatte kenties mukavia pikku jälkiruokia ilmaiseksi. Jos siis löytyy hyvä paikka, käykää uudestaan!

        Marketteja suomalaiseen tyyliin ei ole. Rantakadun pikkukaupat, joista saa juomapulloja, turistisälää jne. ovat kaikki nimeltään super marketteja! Pari suurempaa ruokakauppaa löytyy, toisen nimi oli I.N.K.A. Tätä käytimme aika paljon, edullinen ja hyvä valikoima. Koska kaupunki on pieni, opitte sen pian ja löydätte näitä paikkoja. Rantakatua pitkin kun kävelee ja poikkeaa välillä syvemmälle kaupunkiin, voi löytyä vaikka mitä liikkeitä. Mikäli teillä on hää tai juhlasuunnitelmia, niin mahtavia liikkeitä on ympäri saarta. Etenkin pääkaupunki Iraklionissa, mutta myös Retimnonissa. Vanha kaupunki tarjoaa hyvälaatuisia feikkituotteita esim. vöitä (näitä tuli ostettua paljon ja hyviä on ollut) ja laukkuja. Aitoja löytyy myös esim. Burberry ja hienoja optikkoliikkeitä. Hinnat ovatkin sitten aika kovia. Lisäksi käsityöpuoteja esim. keramiikkaa on vähän joka kulmassa. Verratkaa hintoja, voi olla suuria eroja. Ja olympialaiset on tulossa, näitä tuotteita myydään rantakadulla ja monissa paikoissa. Eli kaiken kaikkiaan ottakaa tämä ostospaikkojen tutkailu seikkailuna, on turha mainita paikkoja nimeltä. Etsivä löytää parhaimmat! Ihan varmasti laukku pullistelee liiaksikin lentokentällä tai sitten matkakassa on jo huvennut... Näin ainakin meillä. Ja tietysti aurinkovoiteet yms. voi ostaa paikan päältä. INKA myy tavallisia suomessakin myytäviä hygieniatuotteita sekä shampoita jne. ja kannattaakin miettiä, mitä Suomesta raahaa.


      • Eucalyptus
        kati kirjoitti:

        hei
        mekin ollaan lähdössä 6.5 !
        kiitos hyvistä neuvoista, ne ovat aina tarpeen.
        olisko jollakulla ihan nimiä (osoitteita) hyvistä ja edullisista marketeista tai ravintoloista ??
        entäs ne vaellusretket ? mihin kannattais osallistua ( kunto on korkeella ! )

        Vaelluksia järjestetään suomalaisten matkatoimistojenkin puolesta, mutta valikoima saattaa olla suppea. Samarian rotko on henkeäsalpaava ja suosittelen sitä todella, mikäli uskoo kunnon kestävän. Pahin helleaikahan ei ole vielä silloin alkanut. Rotkoon voi lähteä myös lyhyemmälle vaellukselle, jolloin mennään ja tullaan laivalla saaren etelärannikolle ja käydään kurkkaamassa muutama kilometri kunnon mukaan. Laivamatka sinisellä merellä ovat sisänsä upea elämys. Ehdottomat vaatimukset retkelle ovat hyvät kengät (kivikkoa saattaa olla matkalla, vaikka polku meneekin, riippuu veden korkeudesta), päähine ja paljon juomaa.

        Kaupungista löytyy retkiä järjestäviä toimistoja, törmäätte näihin vanhassa kaupungissa ja varmastikin he mainostavat myös rantakadulla ja hotelleissa. Emme osallistuneet, mutta kuulemma ainakin maastopyöräretki on mukava ja sitten on muitakin rotko- ja huippumaisemavaelluksia Samarian rotkon lisäksi. Näistä toimistoista saa myös useimmiten laivaretkiä, merelle tai lähirannoille uimaan ja joskus lounastamaan. Venetsialaisesta satamasta lähtee merirosvolaivaristeilyjä, olivat kyllä aika hintavia.

        Kaupungissa linnoituksen lisäksi voitte kiivetä minareettiin. Muistaakseni näitä oli kaksi, joista toiseen pääsi, jos ei ollut liian korkeanpaikankammoinen!

        Omatoimisesti voitte lähteä saaren etelärannalla olevan luostarin palmurannalle (kysykää oppaalta tai hotellista, he tietävät, kun en muista paikan nimeä!)Upea paikka katsella ylhäältä, vaikka itse ranta ei ole kummoinen. Sanovat, että hyvällä ilmalla näkyisi Afrikkaan asti... Jos aiotte myös luostariin, muistakaa pitkät housut/hame ja olkapäät piiloon.


      • kati
        Eucalyptus kirjoitti:

        Vaelluksia järjestetään suomalaisten matkatoimistojenkin puolesta, mutta valikoima saattaa olla suppea. Samarian rotko on henkeäsalpaava ja suosittelen sitä todella, mikäli uskoo kunnon kestävän. Pahin helleaikahan ei ole vielä silloin alkanut. Rotkoon voi lähteä myös lyhyemmälle vaellukselle, jolloin mennään ja tullaan laivalla saaren etelärannikolle ja käydään kurkkaamassa muutama kilometri kunnon mukaan. Laivamatka sinisellä merellä ovat sisänsä upea elämys. Ehdottomat vaatimukset retkelle ovat hyvät kengät (kivikkoa saattaa olla matkalla, vaikka polku meneekin, riippuu veden korkeudesta), päähine ja paljon juomaa.

        Kaupungista löytyy retkiä järjestäviä toimistoja, törmäätte näihin vanhassa kaupungissa ja varmastikin he mainostavat myös rantakadulla ja hotelleissa. Emme osallistuneet, mutta kuulemma ainakin maastopyöräretki on mukava ja sitten on muitakin rotko- ja huippumaisemavaelluksia Samarian rotkon lisäksi. Näistä toimistoista saa myös useimmiten laivaretkiä, merelle tai lähirannoille uimaan ja joskus lounastamaan. Venetsialaisesta satamasta lähtee merirosvolaivaristeilyjä, olivat kyllä aika hintavia.

        Kaupungissa linnoituksen lisäksi voitte kiivetä minareettiin. Muistaakseni näitä oli kaksi, joista toiseen pääsi, jos ei ollut liian korkeanpaikankammoinen!

        Omatoimisesti voitte lähteä saaren etelärannalla olevan luostarin palmurannalle (kysykää oppaalta tai hotellista, he tietävät, kun en muista paikan nimeä!)Upea paikka katsella ylhäältä, vaikka itse ranta ei ole kummoinen. Sanovat, että hyvällä ilmalla näkyisi Afrikkaan asti... Jos aiotte myös luostariin, muistakaa pitkät housut/hame ja olkapäät piiloon.

        kiitos tosi hyvistä vinkeistä Eucalyptus ja mukavaa kevään jatkoa


      • PomppuJ
        Eucalyptus kirjoitti:

        Kaupunki on täynnä hyviä ravintoloita, nimet eivät jääneet mieleen. Yleensä kuitenkin rantanäkymillä varustetut paikat ovat hintavampia. Ravintolat sijaitsevat vieri vieressä koko rantakadun (joitakin kilometrejä!) ja vanhankaupungin alueella. Tutkikaa rauhassa ravintolan edessä olevia hintoja innokkaista sisäänheittäjistä valittämättä. Sanokaa, että haluatte ensin katsoa. Muuten ovat ohjaamassa teitä jo pöytään. Esim. kreikkalaisen salaatin (perusalkuruoka tai kevyt lounas) hinnoissa voi olla parin kolmen euron ero, annokset ovat lähes samanlaisia. Suosittelen lämpimästi grillin tyyppisiä pikku gyros-paikkoja, joissa hinnat ovat halvat! Ruoka on paikallista pikaruokaa, tosi hyvää. Tietty rantakadulta löytyy Mäkkärikin, mutta kannattaa suosia muita paikkoja. Sitä saa Suomestakin. Vanhan kaupungin keskeltä (osaatte sinne varmasti!) löytyy muutama tasokkaampi paikka, joissa hinta-laatusuhde on ainakin meze-aterioissa kohdallaan. Tosi paljon ruokaa. Kalaravintolat ovat venetsialaisen sataman alueella ja melkoisen hintavia. Ei ehkä jokapäiväiseen ruokailuun. Mikäli hotellissanne on oma ravintola, saatte luultavasti alennusta. Tällainen on esim. rantakadulla ravintola Ambrosia. Ja muistakaa, jos käytte useammin jossain paikassa, oppivat he tuntemaan teidät ja saatte kenties mukavia pikku jälkiruokia ilmaiseksi. Jos siis löytyy hyvä paikka, käykää uudestaan!

        Marketteja suomalaiseen tyyliin ei ole. Rantakadun pikkukaupat, joista saa juomapulloja, turistisälää jne. ovat kaikki nimeltään super marketteja! Pari suurempaa ruokakauppaa löytyy, toisen nimi oli I.N.K.A. Tätä käytimme aika paljon, edullinen ja hyvä valikoima. Koska kaupunki on pieni, opitte sen pian ja löydätte näitä paikkoja. Rantakatua pitkin kun kävelee ja poikkeaa välillä syvemmälle kaupunkiin, voi löytyä vaikka mitä liikkeitä. Mikäli teillä on hää tai juhlasuunnitelmia, niin mahtavia liikkeitä on ympäri saarta. Etenkin pääkaupunki Iraklionissa, mutta myös Retimnonissa. Vanha kaupunki tarjoaa hyvälaatuisia feikkituotteita esim. vöitä (näitä tuli ostettua paljon ja hyviä on ollut) ja laukkuja. Aitoja löytyy myös esim. Burberry ja hienoja optikkoliikkeitä. Hinnat ovatkin sitten aika kovia. Lisäksi käsityöpuoteja esim. keramiikkaa on vähän joka kulmassa. Verratkaa hintoja, voi olla suuria eroja. Ja olympialaiset on tulossa, näitä tuotteita myydään rantakadulla ja monissa paikoissa. Eli kaiken kaikkiaan ottakaa tämä ostospaikkojen tutkailu seikkailuna, on turha mainita paikkoja nimeltä. Etsivä löytää parhaimmat! Ihan varmasti laukku pullistelee liiaksikin lentokentällä tai sitten matkakassa on jo huvennut... Näin ainakin meillä. Ja tietysti aurinkovoiteet yms. voi ostaa paikan päältä. INKA myy tavallisia suomessakin myytäviä hygieniatuotteita sekä shampoita jne. ja kannattaakin miettiä, mitä Suomesta raahaa.

        Kävimme Rethymonissa/Rethymnonissa viikon lomalla heinäkuussa 2007. 2 aikuista ja pieni lapsi.

        Pikkulapsi tykkäsi olla rannalla aallonmurtajien välissä. Veden laadusta en menisi kyllä takuuseen, huvivenesataman alukset... Mutta allonmurtajan toiselle puolelle ei ole pitkä matka, ja siellä voivat käväistä uimassa ne, jotka haluavat muutakin kuin kahlailla nilkkoja myöten.

        Linnoitus oli hieno. Käy myös linnnoituksen porttia vastapäätä sijaitsevassa arkeologisessa museossa. On hyvä ja melko pieni, eli aika nopsasti kierretty. Sisäänpääsymaksu linnoitukseen jotain 2-3e ja museoon 3,10e. Opiskelija-alennuksia taisi saada ja lapset alle 12v (?) maksutta. Iltaelämästä ei ole kokemuksia.

        Hotelli Ideon. Suosittelemme, hyvä sijainti sekä kaupunki- että rantalomaa ajatellen ja aivan erinomainen ruoka. Henkilökunta myös ihan huippua. Ainoa miinus, kun pikkulapsi oli mukana, oli hieman vaarallinen liikenne hotellin edustalla, mutta se nyt on luonnollista kun ollaan kaupungissa. Ongelma ratkesi sillä, että laitettiin tenava heti rattaisiin, ja pois rattaista vasta vähän hiljaisemmilla seuduilla.

        Rantaravintoloista ne, joissa oli erikseen lasten menu, olivat ehkä hieman parempia muutenkin. Pääsääntöisesti kaikki ihan kivoja, yksi pettymys tuli (toivat eri ruokaa kuin oli tilattu, koska tilattua ei kuulemma saanutkaan, eikä kerrottu - lisäksi sovittiin, että sitä ei tarvitse maksaa, ja oli kuitenkin laskussa... emme maksaneet sitä annosta emmekä tietenkään tipanneet).

        Perusostoksia, muutakin kuin ruokaa - rantaleluja, vaatteita, kemikaaleja - voi tehdä supermarketissa nimeltään Champion. Se sijaitsee linja-autoasemaa vastapäätä. On kaupungin suurin, ei kovin suuri silti, mutta oikea kauppa ("K-market"). Löytyy myös Spar ja kaupungin laidoilta kaksi Lidliä.

        Muista tinkiä kun ostat tuliaisia! Varsinkin vähänkään isommista ostoksista (avaimenperää suuremmista) pyyntöhinta on ihan tolkuton. Käytä järkeäsi: ostaisitko sillä hinnalla Suomesta. Tarjoa 10-20% pyyntöhinnasta niin pääsette alkuun.

        Itse tykkään Kreikasta tuoda sesampatukoita ja nougat-levyjä. Niitä saa myös lentokentältä, ja siellä ei itse asiassa ole ollenkaan pahat hinnatkaan, eli jos käyn uudelleen, ostan ehkä sieltä.

        Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä kohde!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe