Amerikan Pitbull terrieri

fnnyy

Eli nyt olisi tarkoitus hankkia Pitti isoon omakotitaloon. Kerrotteko mistä olette hankkineet Pitbullin. Kannattaisiko suosiolla vaan lähteä jenkkeihin ja ottaa pentu mukaan, vaiko lähemmäs Ruotsiin?
Tiedättekö jotain hyviä kenneleitä joista kannattaa ottaa selvää?

82

2467

  Vastaukset

  • dragonhill kennel porvoo.
   kennel on saanut huonoa palautetta, itse olen ottanut sieltä pennnun 2007.
   jos haluat tervepäisen pittin niin ottkaa sieltä.
   yheystiedot löytyvät netistä .
   meillä ei mitään ongelmia ollut ,sen ihanampaa koiraa ja rotua ei löydy..

   • dragonhilli myy seropeja. ne ei ole pittejä. jos ostat toyotan ja joku väittää sitä ferrariksi, on auto edelleen toyota vaikka omistaja väittäisi mitä vaan. aidon saat jenkeistä. eikä se huono palaute ole mitään keksintöä, huijaamalla yleensä saa huonoa palautetta.


  • Tai sit voisit hankkia amstaffin, joka on pitbullista jalostettu seurakoiraversio. Näyttää aikas samalta ja on luonteeltaankin muuten samanlainen, mutta hiukan säyseämpi ja helpompi kouluttaa.

   Suomesta ei saa mistään pittbulleja rotukoirina. Eli jenkeistä sit!

   • anteeks nyt vaan, mutta pitbull on jalostettu amstaffista. Ei toisin päin...


   • pitbull1 kirjoitti:

    anteeks nyt vaan, mutta pitbull on jalostettu amstaffista. Ei toisin päin...

    Ei ole. Vaikka vanha onkin, niin parempi korjata. Ennen ei koiria näyttelytä varten jalostettu.


  • Kuinka ihmeessä voi ihmiset olla näin suppeita. Ottakaa nyt järki käteen. kyllähän ihan rehtejä pittejä saa muualtakin kuin suoraan jenkeistä. Pitit levinneet aika lailla eurooppaankin kun suosio kuitenkin kasvanut. Meiltäkin löytyy rekattu hyväsukuinen pitti ja ei ole tyttöä jenkkilästä haettu ;)

  • Katso tarkkaan mistä ostat. Älä tue pentutehtailua tai kenneliä joka tukee koiratappeluita tai jopa niitä itse järjestää. Esi. Dunkkeleiden kautta älä tee mitään kauppoja. Lähde itse hakemaan jostain ja tarkista taustat kunnolla. Poikaystäväni otti 5vuotta sitten pitin ja juurikin paikasta, jossa tätä koiratappelua järjestettiin ainakin omien koirien kesken(?). Pennun sai vähän alta kuusiviikkoisena jo matkaan. Kertoo sekin jo paljon.

  • Itse ollaa hankkimassa Jenkeistä juuri koiraa, kunnon old school game line pitt bulli. Löydettiin oma kasvattaja pitkän etsinnän tuloksena, yllättävää kyllä, facebookista. :) Törmättiin kenneleihin joiden kuvissa oli pitkiä häkkirivistöjä tai muuten epämääräistä. Oma kasvattajamme kunnioittaa tiettyä linjaa ja koirat ovat lemmikkejä ja ihmisten ja lasten seurassa jatkuvasti. Ollaan erittäin tyytyväisiä kasvattajaan. Koira on rekisteröity asianmukaisesti ja saadaan pennun mukana sukutaulukin. Oikeastaan vain Jenkeistä voi saada täysin aidon Pitin koska muualla ei rekisteri hyväksy rotua. Vaikka Suomessa kasvattaja olisikin rehti mutta kun koirat ei ole rekisterissä ei voi olla täysin varma mikä koira on. Luettiin myös paljon Amstaffeista ja vertailtiin kovasti Pitin kanssa niin Pitti on miellyttämisen haluisempi kun taas Amstaffi pyrkii pomoksi jatkuvasti. Perheessämme on pieniä lapsia joten Pitti on turvallisempi vaihtoehto meille.
   Meidän kasvattaja huolehtii kaikki paperit, eläinlääkäri käynnit, rokotukset ja lennon. Ollaan jatkuvasti yhteydessä, sovitaan asioista ja vaihdetaan kuulumisia. Suosittelen!

   • "Oikeastaan vain Jenkeistä voi saada täysin aidon Pitin koska muualla ei rekisteri hyväksy rotua. "..Samoihin jenkkirekisterehin ne Suomessa ja muualla maailmassa syntyneet pennut rekisteröidään, jos niiltä ne paperilliset vanhemmat löytyy.


   • Danke Schön, mutta minkä ikäisiä teidän pienet lapsenne ovat ja millä kielellä hoidatte kirjeenvaihtonne sinne kasvattajaan ?


   • Olisi erittäin mielenkiintoista nähdä jokin kirje kirjeenvaihdostanne, tietysti nimet peitettynä. Et vain vaikuta mitenkään uskottavalta.Valitettavasti.


  • pitti fani,et varmaan haluaisi kertoa netti sivua,mistä löysit pittisi? :)

  • PITTI FANI!
   Mistä kennelistä olet ottanut Pitin amerikoista? :)

  • Facebookista löytyy sellainen kun RebelGurlpits. Hän on itse asiassa taas teettämässä pentuja samoilla vanhemmilla kun mistä meidän oma koira on peräisin. Meidän Ossi (BlueDevil AKA Ozzy) on todella kaunis ja hurmaava yksilö. Jos haluatte nähdä kuvia koirastamme tai kysellä lisää tietoja meidän taipaleestamme koiran hankinnassa niin ottakaa reilusti yhteyttä! Vaikka kaveriksi facessa, Niina Saareskari, kerron mielelläni lisää tästä rodusta ja meidän omista kokemuksista! :)

  • "Hän on itse asiassa taas teettämässä pentuja samoilla vanhemmilla kun mistä meidän oma koira on peräisin."

   Ei perhana teillä on käynyt hyvä säkä. Huonolla tuurilla kenneli olisi saattanut tehdä toisella yhdistelmällä. Mutta kävi sitten niin mahdottoman hyvä tuuri...

  • Mahtoiko joku hurtan ihanuuden ylistäjistä olla se joka menetti henkensä sellaisen hampaisiin pari vuotta sitten?
   Koira on koira ja sillä napsahtaa päässä vaistonvaraiset ja rotutyypilliset toiminnot sopivasta ärsykkeestä.

   • Missä? Suurin osa on sekarotuisia, joita kutsutaan pitbulleiksi. Pitbullit ei ole vahtikoiria tai muutenkaan ihmiselle agressiivisia vai millä muuten saat koirat kehässä erotettua toisistaan?


  • Aito pitti maksaa jenkeissä päälle 2000e ylikin jopa. Baltiassa on sitten näitä muutaman sadan virityksiä amstaffi x labbis x bokseri ''papereilla''. Minusta on kylläkin hyvä että näin vaativalle laitetaan hintaa ja tuontikulut päälle etteivät lähde joka talouteen! :)
   Ainoa mikä oudoksuttaa on britit siellä kun on kiellossa tietyt rodut niin bully on ok kaupata ja ostaa? o.O http://www.pets4homes.co.uk/responsive_search_pets.php?page=1&type_id=3&breed_id=76&advert_type=1&results=10&sort=pricehigh

  • Aito APBT on linjajalostettu ainoastaan koiratappeluja varten = tänä päivänä koirarotu joka ei saa toteuttaa vahvinta viettiänsä jollei omistaja halua syyllistyä laittomaan eläinrääkkäykseen

   • Aito APBT on jalostettu tasan ja ainoastaan maatilalla työskenteleväksi koiraksi..


   • Niin mihin työhön se siis on jalostettu? Ei ainakaan paimeneksi, eikä kuulemma vahtikoiraksikaan sovi. Metsästykseen tiedän käytettävän, mutta harrastushan se on eikä työtä. Taakanvedossa käytännössä aika hyödytön verrattuna esim hevoseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin mihin työhön se siis on jalostettu? Ei ainakaan paimeneksi, eikä kuulemma vahtikoiraksikaan sovi. Metsästykseen tiedän käytettävän, mutta harrastushan se on eikä työtä. Taakanvedossa käytännössä aika hyödytön verrattuna esim hevoseen.

    Kyllä se metsästyskin on alunperin ollut nimenomaan työtä, kuten kaikki muutkin maatilan työt, joita koirille on osoitettu. Älä nyt ihmeessä mene sekoittamaan nykypäivän harrastuksena tietämääsi metsästystä historian havinassa tapahtuneeseen metsästykseen, joka on ollut tärkeä elinkeino ihmisille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se metsästyskin on alunperin ollut nimenomaan työtä, kuten kaikki muutkin maatilan työt, joita koirille on osoitettu. Älä nyt ihmeessä mene sekoittamaan nykypäivän harrastuksena tietämääsi metsästystä historian havinassa tapahtuneeseen metsästykseen, joka on ollut tärkeä elinkeino ihmisille.

    Oli miten oli, on harhaanjohtavaa sanoa pittiä maatilalla työskenteleväksi koiraksi. Metsästyskoiraa sanotaan metsästyskoiraksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aito APBT on jalostettu tasan ja ainoastaan maatilalla työskenteleväksi koiraksi..

    Miten se työskentelee tilalla???


  • Kazakhstanista myynissä nyt 9 pentue 1 narttu 6 uroskoiraa loving homes. Emä ei näyttelytasoinen. Kova suojelukoira sekä käytety taistelu. Hyvä vedonlyöntimalli. Hinta ei kuulu matkakulu.

   • Olemme kiinnostuneita ostamaan kovaluonteisia koiria suojeluun ja vartiointiin. Kasvatamme ennestään laumanvartijarotua joten kokemusta piisaa. Mikä on koiran hinta? Pääsemme asuntoautolla hakemaan koska vaan.


  • sathy.fi:

   Puhdasrotuinen pitbulli on aina rekisteröity esim. Bona Fide Kennel Club (BFKC), All American Dog Registry (AADR), Sporting Dog Registry (SDR), United Kennel Club (UKC) tai American Dog Breeders Association (ADBA).

   Suomessa myydään ja jopa kasvatetaan monirotuisia koiria, jotka myydään ostajalle "pitbulleina". Yleensä nämä koirat ovat Venäjältä tuotuja amstaffi-monirotuisia.
   Monirotuinen koira on kuitenkin helppo tunnistaa, sillä ei ole ADBA- tai BFKC-papereita.

  • Hei vain kaikille Pitbullterrierin "Rednose -linjaa" hankintaa harkitseville! Meillä on tulossa pentue elokuun aikana! Emän ja Isän (kummatkin meidän omistuksessa) vanhemmat tuotu Brasiliasta. Vastaan mielelläni kysymyksiinne s-postitse: ilmari.mikkonen@gmail.com

   • Vai oikein Brasiliasta. Yksi viimeisimpiä maita, joista noita pitäisi roudata. Ei ihme, että joutuu jo etukäteen mainostamaan jopa Suomi24-palstoilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vai oikein Brasiliasta. Yksi viimeisimpiä maita, joista noita pitäisi roudata. Ei ihme, että joutuu jo etukäteen mainostamaan jopa Suomi24-palstoilla.

    Mikäs siinä on mielestäsi vikana, että Brasiliasta on tuotu kunnon lajiyksilöitä, maassa jossa niitä käytetään poliisikoirina virallisesti? Siellä oleva kennel on sentään lähempänä lajin alkuperämaata, kuin me ollaan täällä kylmässä Suomessa, jossa on edelleenkin hankala törmätä kunnon AmerikanPitbullterriereihin.

    Onneksi ollaan selvitetty sukujuuret yli 5 polven taakse, ennen kuin ollaan lähdetty Jopa Suomi24 -palstalle asti mainostamaan, että kyseessä on tosiaankin kunnon punanenäpitti -linjaa edustavia yksilöitä, joita ei täältä Suomesta ainakaan etsimälläkään löydy.
    Juuri tämän vuoksi olenkin antanut kunnian jopa Suomi24 -palstalle olla osana levityksen mahdollisuutta tällaiselle pittilinjalle :)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikäs siinä on mielestäsi vikana, että Brasiliasta on tuotu kunnon lajiyksilöitä, maassa jossa niitä käytetään poliisikoirina virallisesti? Siellä oleva kennel on sentään lähempänä lajin alkuperämaata, kuin me ollaan täällä kylmässä Suomessa, jossa on edelleenkin hankala törmätä kunnon AmerikanPitbullterriereihin.

    Onneksi ollaan selvitetty sukujuuret yli 5 polven taakse, ennen kuin ollaan lähdetty Jopa Suomi24 -palstalle asti mainostamaan, että kyseessä on tosiaankin kunnon punanenäpitti -linjaa edustavia yksilöitä, joita ei täältä Suomesta ainakaan etsimälläkään löydy.
    Juuri tämän vuoksi olenkin antanut kunnian jopa Suomi24 -palstalle olla osana levityksen mahdollisuutta tällaiselle pittilinjalle :)

    Se oli ihan arvattavissa ilman lätinöitäkin, että sinusta brasseilla on kutkuttavia pittilinjoja. Ei yllättänyt yhtään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikäs siinä on mielestäsi vikana, että Brasiliasta on tuotu kunnon lajiyksilöitä, maassa jossa niitä käytetään poliisikoirina virallisesti? Siellä oleva kennel on sentään lähempänä lajin alkuperämaata, kuin me ollaan täällä kylmässä Suomessa, jossa on edelleenkin hankala törmätä kunnon AmerikanPitbullterriereihin.

    Onneksi ollaan selvitetty sukujuuret yli 5 polven taakse, ennen kuin ollaan lähdetty Jopa Suomi24 -palstalle asti mainostamaan, että kyseessä on tosiaankin kunnon punanenäpitti -linjaa edustavia yksilöitä, joita ei täältä Suomesta ainakaan etsimälläkään löydy.
    Juuri tämän vuoksi olenkin antanut kunnian jopa Suomi24 -palstalle olla osana levityksen mahdollisuutta tällaiselle pittilinjalle :)

    Amerikanpitbullterrierin ei kuuluisi missään olosuhteissa olla aggressiivinen ja käydä kiinni ihmisiin - edes pahimpaan kirvesmurhaajaan. Tämä on ollut aina todellisen apbt:n idea, ei mikään poliisikoirana toimiminen. Sitten sinä menet hommaamaan hulluja elukoita maasta, jossa niitä on jalostettu juuri nimenomaan siihen, että käyvät kiinni ihmiseenkin oikein mielellään. Oli todellakin arvattavissa, miksi brasilialaiset koirat saivat sinut hieromaan kämmeniä yhteen himoissasi.


   • Ei ihme, että pitit on kielletty niin monessa maassa. Joku kaunis päivä pitää vielä kieltää Suomessakin, kun eräillä tuntuu olevan aivan toisenlaisia ideoita pittien todelliselle luonteelle kuin mitä sen on alunperin tarkoitettu olevan. Kenen hyvänsä pitäisi pystyä vääntämään aito pitti vaikka solmuun ja saada siitä palkaksi hännänheilutuksia ja pusuja. Piteistä ei pitäisi olla minkäänlaiseen vaihtumiseen tai jopati poliisikoirana työskentelyyn. Näin se vain on alunperin ollut ja tulisi olla jatkossakin. Kun näitä ihan toisenlaisia pittejä jalostetaan ja sotketaan menemään, niin tähän uskomattomaan ihmisystävällisyyteen ja luotettavuuteen ei ole enää luottaminen ja puremisia tapahtuu. Uskomatonta tonttuilua.


   • Mukava huomata, että aito kunnon Amerikan Pitti aiheuttaa teissä aamukahvin väärään kurkkuun valumista. Onneksi lukijat osaavat avata suunsa ajoissa ja oikeassa paikassa olemalla edes anonyymejä.

    Täytynee nyt hieman korjata arvon anonyymiä kirjoittajaa, että esimerkiksi K9- toiminnassa, missä tätä rotua käytetään, ei sitä olla tarkoitettu mihinkään ihmisten silpomiseen, vaan nenänkäyttöön. APBT nenän käyttö on tutkimusten mukaan parempi kuin Labradorilla tai Belgianpaimenkoiralla (haistaa siis enemmän miljoonaa hajua paremmalla todennäköisyydellä kuin muut tullissa/pelastustoiminnassa/poliisissa/armeijassa toimivat lajitoverit).
    Ennen kuin lähdet mollaamaan rotua, kannattaa ottaa tosiaankin selvää mitä varten sitä nykyään käytetään ja miksi ihmiset näitä hankkii. Me otimme esimerkiksi agilityyn ja perhekoiriksi, sekä suurella todennäkäöisyydellä pelastustoimintaan.

    Ihmisiä vastaan agressiivisuutta ilmaisevat yksilöt tulee lopettaa heti ja ilmoittaa asianmukaisille tahoille(lajia ylläpitävät rekisteriviranomaiset) linja/kasvattaja kuka tällaisia "Pittejä" levittää ja viedä tällaiselta ihmiseltä oikeus levittää AmerikanPitbullterrierejä, mieletäni sakon tai jopa ehdonalaisen uhalla!

    Valitettavasti Suomesta ei ole löytynyt todistettavasti kunnon perimää omaavia APBT edustajia (meidän Helsingin Yliopistolla teettämän geenitutkimuksen perusteella / www.koirageenit.fi /) ja tämän vuoksi päädyimme kaksi vuotta sitten ottamaan nartun, jonka toinen vanhemmista on Brasiliasta, sekä vuosi sitten uroksen, jonka toinen vanhemmista on Brasiliasta.
    Näitä nimenomaisia yksilöitä ja sen perimälinjaa on jalostettu näyttelyihin, joissa koirilla ei saa ilmentyä minkäänlaisia kippurahäntiä ja vääränvärisiä silmiä, ihmeellisiä ruumiinrakenteita yms. lajille epänormaalia. Näitä koiria lähestytään eri suunnista koskettelemalla niitä eri kohtiin kehoa ja koirien täytyy ilman minkäänlaista erillistä koulutusta olla kelpuutettuja hyväksymään tällainen lähestyminen itseään kohtaan.

    Lisäksi meidän yksilömme kasvavat yli 20 lapsisessa pihapiirissä, jossa he toimivat enemmänkin leikkikavereina ja lapsille terapiakoirina. Joten mistään agressioista ei voisi kysettäkään olla. Toisia koiria kohtaan onkin sitten ihan eri asia, joka onkin tälle rodulle ominaista valitettavasti edelleenkin, vaikka sen eteen tehdäänkin paljon töitä koirakoulu Kompassissa, sekä Rajavartiolaitoksen kanssa, nimenomaan meidän yksilöiden kanssa esimerkiksi.

    Tervetuloa lukijoille edelleenkin tutustumaan näihin erinomaisiin yksilöihimme ja heidän kohta syntyvään jälkipolveen Helsingin Vuosaareen, tänne peltojen ja metsien ympäröivään kaupunginosaan meren rannalla, Sipoon metsien rajalla!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mukava huomata, että aito kunnon Amerikan Pitti aiheuttaa teissä aamukahvin väärään kurkkuun valumista. Onneksi lukijat osaavat avata suunsa ajoissa ja oikeassa paikassa olemalla edes anonyymejä.

    Täytynee nyt hieman korjata arvon anonyymiä kirjoittajaa, että esimerkiksi K9- toiminnassa, missä tätä rotua käytetään, ei sitä olla tarkoitettu mihinkään ihmisten silpomiseen, vaan nenänkäyttöön. APBT nenän käyttö on tutkimusten mukaan parempi kuin Labradorilla tai Belgianpaimenkoiralla (haistaa siis enemmän miljoonaa hajua paremmalla todennäköisyydellä kuin muut tullissa/pelastustoiminnassa/poliisissa/armeijassa toimivat lajitoverit).
    Ennen kuin lähdet mollaamaan rotua, kannattaa ottaa tosiaankin selvää mitä varten sitä nykyään käytetään ja miksi ihmiset näitä hankkii. Me otimme esimerkiksi agilityyn ja perhekoiriksi, sekä suurella todennäkäöisyydellä pelastustoimintaan.

    Ihmisiä vastaan agressiivisuutta ilmaisevat yksilöt tulee lopettaa heti ja ilmoittaa asianmukaisille tahoille(lajia ylläpitävät rekisteriviranomaiset) linja/kasvattaja kuka tällaisia "Pittejä" levittää ja viedä tällaiselta ihmiseltä oikeus levittää AmerikanPitbullterrierejä, mieletäni sakon tai jopa ehdonalaisen uhalla!

    Valitettavasti Suomesta ei ole löytynyt todistettavasti kunnon perimää omaavia APBT edustajia (meidän Helsingin Yliopistolla teettämän geenitutkimuksen perusteella / www.koirageenit.fi /) ja tämän vuoksi päädyimme kaksi vuotta sitten ottamaan nartun, jonka toinen vanhemmista on Brasiliasta, sekä vuosi sitten uroksen, jonka toinen vanhemmista on Brasiliasta.
    Näitä nimenomaisia yksilöitä ja sen perimälinjaa on jalostettu näyttelyihin, joissa koirilla ei saa ilmentyä minkäänlaisia kippurahäntiä ja vääränvärisiä silmiä, ihmeellisiä ruumiinrakenteita yms. lajille epänormaalia. Näitä koiria lähestytään eri suunnista koskettelemalla niitä eri kohtiin kehoa ja koirien täytyy ilman minkäänlaista erillistä koulutusta olla kelpuutettuja hyväksymään tällainen lähestyminen itseään kohtaan.

    Lisäksi meidän yksilömme kasvavat yli 20 lapsisessa pihapiirissä, jossa he toimivat enemmänkin leikkikavereina ja lapsille terapiakoirina. Joten mistään agressioista ei voisi kysettäkään olla. Toisia koiria kohtaan onkin sitten ihan eri asia, joka onkin tälle rodulle ominaista valitettavasti edelleenkin, vaikka sen eteen tehdäänkin paljon töitä koirakoulu Kompassissa, sekä Rajavartiolaitoksen kanssa, nimenomaan meidän yksilöiden kanssa esimerkiksi.

    Tervetuloa lukijoille edelleenkin tutustumaan näihin erinomaisiin yksilöihimme ja heidän kohta syntyvään jälkipolveen Helsingin Vuosaareen, tänne peltojen ja metsien ympäröivään kaupunginosaan meren rannalla, Sipoon metsien rajalla!

    Brasilialaiset pitit eivät muutu aidoiksi kunnon piteiksi, vaikka miten satuilisit. Kyllä se tiedetään, mihin suuntaan noita siellä on jalostettu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Brasilialaiset pitit eivät muutu aidoiksi kunnon piteiksi, vaikka miten satuilisit. Kyllä se tiedetään, mihin suuntaan noita siellä on jalostettu.

    Voi kuule, jos tuollaisella asenteella menee elämässään eteenpäin, niin täytyy vain suositella sinulle hankkia yksi "sellainen Pitti". Et varmaankaan ole itse käynyt Brasiliassa, tai vaikkapa Venäjällä katsomassa näitä Pittejä eri kasvattajilla, saatika sitten koiranäyttelyissäkään?
    Kyllä niitä koiria nimenomaan jalostetaan siellä ja tuolla idässä jopa siihen pisteeseen, että niiltä otetaan jo kennel agressiota pois kouluttamalla jokainen pentu ennen luovutusta. Kummassakin maassa tätä muunmuassa harrastavat vastuulliset kasvattajat jo 1990 -luvulta lähtien.

    Tervetuloa tosiaan tutustumaan koiriin, niin ei tarvitse täällä internetin ihmeellisessä maailmassa asetella luuloja lukijoille :)

    Itse koko perheemme voimin tulemme viemään APBT mainetta kohti kaikkivoipaa ja kaikkeen harrastamiseen sopivaa koirarotua, jopa täällä kylmänkoleassa, apaattisessa ja introvertissä suomalaisessa yhteiskunnassa, jossa kaikkea uutta kohtaan on epäileväisiä ennakkoluuloja. Harmi sinänsä että on niitä luuloja Pittejä kohtaan, mutta onni onnettomuudessa meidän perhettä ajatellen, jolloin meille avautuu erinomainen mahdollisuus avata tätäkin ennakkoluulolla varustettua koirarotua kohtaan täysin uudet puolet yhteiskunnallemme.

    Terveisin Ilmari Abel


  • Joku aika sitten nuori pariskunta hankki itselleen tämän tappajakoiran. Eräänä 'kauniina' päivänä se tappoi perheen vauvan. Tämä tapahtui Suomessa.

   • Meillä on niitä kaksi, ja jopa vauva kotona, jota he kummatkin hoivaavat vuorollaan. Pusuttelevat joka päivä käsiä ja jalkoja, sekä kummatkin vuorollaan ovat meitä vanhempia tökkimässä nenällä kun vaippaa pitää vaihtaa.
    Sekä meidän pihapiirissä/korttelissa, Helsingin Vuosaaressa elää arviolta 20 lapsiperhettä (perin harvinasta, että jollain alueella on keskittymä näin monesta lapsiperheestä) Lapset juoksevat kilpaa meidän HUOM! täysin ventovieraiden koirien kanssa kerrostalo/rivitalo alueen pihalla.

    Enkä nyt yritä mitenkään hehkutaa, ( vaikka sitä olen tässä viimeiset muutaman kommenttiä tehnytkin :) ) meidän koiriamme, aitoja vähintään 5-sukupolvessa puhtaita Amerikanpitbullterrierejä. Vaan itse koirarotua, joka tunnetaan erittäin lapsiystävällisenä, nimenomaan vauvaperheissä, sekä rotua jota käytetään paljon muita rotuja enemmän esimerkiksi terapiakoirina, niin lapsille, kuin vanhuksille.

    Jos koira hyökkää jonkun kimppuun varsinkin omassa kotonaan, se on täysin omistajan vika ja hänen edesvastuuttomuutensa, että ei ole tiennyt mitä koiran kanssa pitää tehdä jottei tällaista agressiota ilmenisi. Eli liikkua vähintään 2-3 tuntia päivässä, mielellään jopa vapaana metsässä useiden virikkeiden kera (leluja siis). Sekä toinen eritoten painava syy tämän vauvaperheen vanhempien edesvastuuttomuuteen on, etteivät ole huolellisesti valinneet mistä koiran ottaa ja keneltä ja mistä oloista. En minä ainakaan meidän pentuja antaisi missään nimessä ensikertalaisille, taikka pariskunnalle joka ei tunne rotua entuudestaan.

    Ei Suomessa tätä rotua olla osattu jalostaa (ainakaan näkyvästi) ja tämän vuoksi Suomen kennelliitto ei tätä rotua myös tunnusta. Ainakaan vielä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on niitä kaksi, ja jopa vauva kotona, jota he kummatkin hoivaavat vuorollaan. Pusuttelevat joka päivä käsiä ja jalkoja, sekä kummatkin vuorollaan ovat meitä vanhempia tökkimässä nenällä kun vaippaa pitää vaihtaa.
    Sekä meidän pihapiirissä/korttelissa, Helsingin Vuosaaressa elää arviolta 20 lapsiperhettä (perin harvinasta, että jollain alueella on keskittymä näin monesta lapsiperheestä) Lapset juoksevat kilpaa meidän HUOM! täysin ventovieraiden koirien kanssa kerrostalo/rivitalo alueen pihalla.

    Enkä nyt yritä mitenkään hehkutaa, ( vaikka sitä olen tässä viimeiset muutaman kommenttiä tehnytkin :) ) meidän koiriamme, aitoja vähintään 5-sukupolvessa puhtaita Amerikanpitbullterrierejä. Vaan itse koirarotua, joka tunnetaan erittäin lapsiystävällisenä, nimenomaan vauvaperheissä, sekä rotua jota käytetään paljon muita rotuja enemmän esimerkiksi terapiakoirina, niin lapsille, kuin vanhuksille.

    Jos koira hyökkää jonkun kimppuun varsinkin omassa kotonaan, se on täysin omistajan vika ja hänen edesvastuuttomuutensa, että ei ole tiennyt mitä koiran kanssa pitää tehdä jottei tällaista agressiota ilmenisi. Eli liikkua vähintään 2-3 tuntia päivässä, mielellään jopa vapaana metsässä useiden virikkeiden kera (leluja siis). Sekä toinen eritoten painava syy tämän vauvaperheen vanhempien edesvastuuttomuuteen on, etteivät ole huolellisesti valinneet mistä koiran ottaa ja keneltä ja mistä oloista. En minä ainakaan meidän pentuja antaisi missään nimessä ensikertalaisille, taikka pariskunnalle joka ei tunne rotua entuudestaan.

    Ei Suomessa tätä rotua olla osattu jalostaa (ainakaan näkyvästi) ja tämän vuoksi Suomen kennelliitto ei tätä rotua myös tunnusta. Ainakaan vielä!

    Pittejä Itä-Helsingissä ja vielä "omassa kotona". Taas yksi kouluttamaton idiootti ja tikittävä aikapommi. Toivottavasti jäät itse koiriesi hampaisiin.


   • No missäs muualla, kuin omassa kotona niitä koiria pidetään? :) Koiria koulutetaan kotona elämään perheenjäsenien sääntöjen mukaan eikä anneta koiran määrätä sääntöjä ja tahtia, sekä opetetaan olla tekemättä tarpeitaan kotiin, ulkona jossa sitten koiria opetetaan käytöstavoille muiden koirien ja tuntemattomien ihmisten kanssa, ei kyllä yksikään idiootti pidä vastasyntyneitä pentujaan paleltumassa ja altistumassa mahdollisille bakteereille rokottamattomina. Olipas epäasiallisesti kirjoitettu kyseiseltä kommentoijalta..
    Onneksi perheemme koirat ovat pikemminkin päässeet meidän hampaisiimme ja elävät elämää, jossa he saavat kaiken tarvitsemansa huolenpidon rodun ominaisuudet huomioiden.

    Se, että me asumme uudehkossa ja pienessä talossa, alueella joka rajoittuu metsään ja peltoihin oli valittu myös koiria ajateltuna, jotta heidän kanssaan ei tarvitsisi kävellä lyhyessä hihnassa keskellä mainitsemaasi Itä-Helsinkiä ja kiduttaa kävelyttämällä asfalttisia katuja pitkin. Muutettiin muuten pikkukylästä, töiden perään tänne suureen Helsinkiin auttamaan juuri sinun kaltaisia ihmisiä selviytymään arkipäivän rutiineista ja hoitamaan heitä sairaalassa. Sinne sinulle on ilmeisesti pian matkakin, kun eivät hermot kestä kirjoittaa asiallisesti?


   • Anonyymi kirjoitti:

    No missäs muualla, kuin omassa kotona niitä koiria pidetään? :) Koiria koulutetaan kotona elämään perheenjäsenien sääntöjen mukaan eikä anneta koiran määrätä sääntöjä ja tahtia, sekä opetetaan olla tekemättä tarpeitaan kotiin, ulkona jossa sitten koiria opetetaan käytöstavoille muiden koirien ja tuntemattomien ihmisten kanssa, ei kyllä yksikään idiootti pidä vastasyntyneitä pentujaan paleltumassa ja altistumassa mahdollisille bakteereille rokottamattomina. Olipas epäasiallisesti kirjoitettu kyseiseltä kommentoijalta..
    Onneksi perheemme koirat ovat pikemminkin päässeet meidän hampaisiimme ja elävät elämää, jossa he saavat kaiken tarvitsemansa huolenpidon rodun ominaisuudet huomioiden.

    Se, että me asumme uudehkossa ja pienessä talossa, alueella joka rajoittuu metsään ja peltoihin oli valittu myös koiria ajateltuna, jotta heidän kanssaan ei tarvitsisi kävellä lyhyessä hihnassa keskellä mainitsemaasi Itä-Helsinkiä ja kiduttaa kävelyttämällä asfalttisia katuja pitkin. Muutettiin muuten pikkukylästä, töiden perään tänne suureen Helsinkiin auttamaan juuri sinun kaltaisia ihmisiä selviytymään arkipäivän rutiineista ja hoitamaan heitä sairaalassa. Sinne sinulle on ilmeisesti pian matkakin, kun eivät hermot kestä kirjoittaa asiallisesti?

    Hah hah haa! Kestikö omat hermosi, vain turvauduitko pikemminkin vanhanaikaiseen ja kakaramaiseen "sulla ei ole kaikki kotona" - argumenttiin? Noh, miten on?

    Siinä pata soimaa kattilaa, mikä onkin taattua brassipitin omistajan selittelyä. Kaikissa muissa on aina vika, ja seliselit löytyvät kaikkeen ulkoa opeteltuna valmiina käyttöön.


   • Onneksemme on vielä brassi/jenkkipitin omistajuuden takana keskiaasianpaimenkoira, amerikanakita ja dalmatialais taustaa, joten hieman analyysisi meni mönkään. Et taida oikein pitää Amerikanpitbullterrieristä kun noin kiivaasti hankaat vastaan?
    Suosittelen täten siis lämpimästi juuri sinulle, arvon incognito. Hanki kunnon APBT rodun edustaja sitten vaikka pyhästä Ameriikasta ja koe elämän iloa kunnon energisestä koirarodusta.

    Edelleenkin suosittelen aitoa ja legendaarista rednose -linjaa APBT:stä, jotta luulosi heti kaikkoaisivat kauemmaksi, sekä myös muiden innokkaiden kanssalukijoiden luulot. Tästä hieman iltaluettavaa: https://americanbullydaily.com/red-nose-pit-bull-breed-facts/

    Vaihtoehtoisesti, tervetuloa tutustumaan mainioon koirarotuun ja niiden edustajiin myös Helsingissä, pentuja luovutusiässä syyskuun aikana! Linkkiä kuvineen tulee tänne foorumille, kun aika sille koittaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksemme on vielä brassi/jenkkipitin omistajuuden takana keskiaasianpaimenkoira, amerikanakita ja dalmatialais taustaa, joten hieman analyysisi meni mönkään. Et taida oikein pitää Amerikanpitbullterrieristä kun noin kiivaasti hankaat vastaan?
    Suosittelen täten siis lämpimästi juuri sinulle, arvon incognito. Hanki kunnon APBT rodun edustaja sitten vaikka pyhästä Ameriikasta ja koe elämän iloa kunnon energisestä koirarodusta.

    Edelleenkin suosittelen aitoa ja legendaarista rednose -linjaa APBT:stä, jotta luulosi heti kaikkoaisivat kauemmaksi, sekä myös muiden innokkaiden kanssalukijoiden luulot. Tästä hieman iltaluettavaa: https://americanbullydaily.com/red-nose-pit-bull-breed-facts/

    Vaihtoehtoisesti, tervetuloa tutustumaan mainioon koirarotuun ja niiden edustajiin myös Helsingissä, pentuja luovutusiässä syyskuun aikana! Linkkiä kuvineen tulee tänne foorumille, kun aika sille koittaa.

    Kuka tässä kiivaasti hankaa vastaan? Taitaa tuo asioiden pyöräyttely ympäri olla sinulle enemmän sääntö kuin poikkeus. Mutta eihän siinä, kyllä nuo lätinät joku todesta ottaa, joten jatka piskiesi mainostamista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No missäs muualla, kuin omassa kotona niitä koiria pidetään? :) Koiria koulutetaan kotona elämään perheenjäsenien sääntöjen mukaan eikä anneta koiran määrätä sääntöjä ja tahtia, sekä opetetaan olla tekemättä tarpeitaan kotiin, ulkona jossa sitten koiria opetetaan käytöstavoille muiden koirien ja tuntemattomien ihmisten kanssa, ei kyllä yksikään idiootti pidä vastasyntyneitä pentujaan paleltumassa ja altistumassa mahdollisille bakteereille rokottamattomina. Olipas epäasiallisesti kirjoitettu kyseiseltä kommentoijalta..
    Onneksi perheemme koirat ovat pikemminkin päässeet meidän hampaisiimme ja elävät elämää, jossa he saavat kaiken tarvitsemansa huolenpidon rodun ominaisuudet huomioiden.

    Se, että me asumme uudehkossa ja pienessä talossa, alueella joka rajoittuu metsään ja peltoihin oli valittu myös koiria ajateltuna, jotta heidän kanssaan ei tarvitsisi kävellä lyhyessä hihnassa keskellä mainitsemaasi Itä-Helsinkiä ja kiduttaa kävelyttämällä asfalttisia katuja pitkin. Muutettiin muuten pikkukylästä, töiden perään tänne suureen Helsinkiin auttamaan juuri sinun kaltaisia ihmisiä selviytymään arkipäivän rutiineista ja hoitamaan heitä sairaalassa. Sinne sinulle on ilmeisesti pian matkakin, kun eivät hermot kestä kirjoittaa asiallisesti?

    Olisitte saaneet jäädä sinne perämetsiin tappajakoirienne kanssa. Maalaisjuntit vaarallisten koirien kanssa ei kuulu stadiin, niin se vain on. Kaupunkikulttuurissa pitää ottaa muut ihmiset huomioon. Koirista on pelkkää häiriötä kaupungissa.

    Olet muuten selvästi sopimaton hoitoalalle provosoituessasi täällä ja erittäin epäammattimaisesti ehdotat muille kirjoittajille "sairaalahoitoa".

    P. S. "Omassa kotona" on karkea kielioppivirhe.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No missäs muualla, kuin omassa kotona niitä koiria pidetään? :) Koiria koulutetaan kotona elämään perheenjäsenien sääntöjen mukaan eikä anneta koiran määrätä sääntöjä ja tahtia, sekä opetetaan olla tekemättä tarpeitaan kotiin, ulkona jossa sitten koiria opetetaan käytöstavoille muiden koirien ja tuntemattomien ihmisten kanssa, ei kyllä yksikään idiootti pidä vastasyntyneitä pentujaan paleltumassa ja altistumassa mahdollisille bakteereille rokottamattomina. Olipas epäasiallisesti kirjoitettu kyseiseltä kommentoijalta..
    Onneksi perheemme koirat ovat pikemminkin päässeet meidän hampaisiimme ja elävät elämää, jossa he saavat kaiken tarvitsemansa huolenpidon rodun ominaisuudet huomioiden.

    Se, että me asumme uudehkossa ja pienessä talossa, alueella joka rajoittuu metsään ja peltoihin oli valittu myös koiria ajateltuna, jotta heidän kanssaan ei tarvitsisi kävellä lyhyessä hihnassa keskellä mainitsemaasi Itä-Helsinkiä ja kiduttaa kävelyttämällä asfalttisia katuja pitkin. Muutettiin muuten pikkukylästä, töiden perään tänne suureen Helsinkiin auttamaan juuri sinun kaltaisia ihmisiä selviytymään arkipäivän rutiineista ja hoitamaan heitä sairaalassa. Sinne sinulle on ilmeisesti pian matkakin, kun eivät hermot kestä kirjoittaa asiallisesti?

    Monet vie pellonreunoile ja metsiin koiriaan irrottelemaan.Toivottavasti on tuuri, eivätkä ne kohtaa taistelukoiria .Muuten taas päätyy uutisiin.
    Olisko kuonokoppa järkevää, että annetaan mahdollisuus elämään muidenkin koirille, vai eikö se kiinnosta?


  • Pahoittelut arvon kanssalukijat, että olette joutuneet todistamaan aitojen kunnon Pitbullien omistajan ja nimettömäksi jääneen henkilön välistä väittelyä koskien tätä mainiota rotua, miten sitä pitää oikeaoppisesti kotioloissa, sekä rodun Suomessa vaalivan maineen tilaa Onhan tämäkin oma tapansa luoda rodulle näkyvyyttä täällä palstalla!
   Tulette varmasti vielä kokemaan sen päivän, kun tämäkin rotu näkyy Suomen Kennelliiton listoilla, siihen on meillä ja monilla muilla yhtä innokkailla Amerikanpitbullterrierin kasvattajilla/harrastajilla näköjään pitkä matka täällä kotoSuomessa. Pitäkäämme lippu korkealla ja ansaitkoot tämä rotu maineen, minkä se on saavuttanut jo monissa muissa maissa. Eli hyväksytyn ja kunnon koiraksi tunnustetun!

   Mitä tulee palstan alkuperäiseen kysymykseen, mistä hankkia Pitti ?

   Mitä meinaa siis kunnon Amerikanpitbullterrieri? Sellaista, jonka sukupuu ulottuu Englantiin tai Irlantiin ja on mahdollisimman lähellä kolmea alkuperäistä 1800 -luvulla perustettua sukuhaaraa? Vai tarkoittaako se sinulle kenties koiraa, jonka vanhemmat ovat pärjänneet taakanvedossa, korkeus- ja pituushypyssä, agilityssä tai ihan vain pikajuoksussa? Eikä sinua kiinnosta jatkaa rodun vanhoja sukuhaaroja.

   Kyseistä rotua käytetään yhtälailla eri maiden tullissa, poliisissa ja pelastustoimessa. Tämän rodun edustajat sopivat niin työkoiriksi karjaeläinten ruodussa pitämiseen, kuin metsästämiseen. Tämän rodun erikoispiirteenä on verraton sinnikkyys, älykkyys, voimakkuus ja kestävyys ja viimeisenä muttei vähäisenä iloisuus ja rakkaudentunne ihmisiä kohtaan (omat yksilömme voivat esim. juosta 33km lenkin Espoon, Nuuksion kansallispuiston polkuja pitkin omistajansa rinnalla pysähtymättä kertaakaan, paitsi tarpeilleen)?

   Voit siis valita tämän rodun edustajan tai jopa sekoituksen siitä itsellesi ihan sitäkin varten, miksi tätä rotua nykyäänkin jalostetaan. Eli ihan vain esittelykoiraksi tai lempeäksi kotikoiraksi. Niin kuin APBT on tavattu kautta aikojen sanottavan, "A nanny dog":iksi.

   Vastauksen kysymykseesi löydät ainoastaan etsimällä itse sinnikkäästi tietoa ja käyttämällä kallisarvoista aikaasi koiran etsintään, jonka kanssa eläminen tulee myös luultavasti olemaan sinulle ja perheellesi kallisarvoista aikaa useaksi vuodeksi.

   Ensin aloittamalla perus myynti -portaaleista ja sieltä sitten valitsemalla eri pentueita myyviä henkilöitä ja kyselemällä heiltä lisätietoa pentujen vanhemmista. Yleensä vastuutonkin koiran pentuja myyvä henkilö pystyy vastaamaan mistä vanhemmat tai toinen vanhemmista on hankittu ja tätä kautta voit aloittaa jäljityksen lähimpään kenneliin, joka tulee hyvin luultavasti olemaan ulkomailla.

   Ottamalla yhteyttä Kenneliin, saat yleensä vastauksen, että onko heiltä lähtenyt muitakin koiria kenties Suomeen ja tätä kautta jäljittää jälleen tarkoitukseesi sopivia kasvattajia tai "pentutehtailijoita" miksi niitä nyt sitten kutsutaankaan Suomesta. Useimmin kuitenkin hyvän kokemuksen omaava Pitbullien kasvattaja lähettää tai jopa tuo sinulle itse haluamasi pennun ulkomailta pientä lisämaksua 150-300 € vastaan. Yksi toinen ja tehokas keino on etsiä rakkaista naapurimaistamme Ruotsista tai Virosta järjestettäviä koiranäyttelyitä, joissa edustaa myös Pitbullit. Yleensä edellisten vuosien voittajien tiedot löydät ihan näyttelyiden nettisivuilta. Ruotsiin on muuten viety ihan aitoja ja alkuperäisiä Brittiläisiä Colby's Pitbulleja, joten sieltä saatat myös löytää hyviä yksilöitä joita on jalostettu tästä maineikkaasta "tappelijoiden tappelijasta". Myös Old Family Red Noseja (joita meidän uroksemme myös edustaa) löytää Ruotsista, sekä itse kirjoittajan kotoa Helsingistä.

   Koska valitettavasti ainakin vielä, suomenkielisiltä nettisivuilta löytyy huonosti tietoa hyvistä ja vastuullisista kasvattajista joudut luultavasti turvautumaan ulkomaiseen Kenneliin, joka on lähettänyt aikoinaan Suomeen koiriaan. Tai sitten ihan vain valitsemalla perinteisestä koiratorista sopivan pennun, kun sellainen tulee vastaan. Nykyään rupeaa yha enenevissä määrin näkymään nättejä Pitbulleja perus myyntipalstoillakin, jos vain "sellaisen kivannäköisen" tahdot?

   Tärkein neuvo ehkä kuitenkin, mieti oletko valmis hankkimaan koirarodun edustajan, joka vaatii taatusti enemmän aikaa ja vaivaasi kuin yleisimmiten kaduilla näkemäsi rodun edustajat, sillä Pitbulli turhautuu hyvin äkkiä hoitamattomana ja rupeaa keksimään itselleen tekemistä. Ja tämä onkin se perinpohjimmaisin syy, miksi rodulla on nykyinen maineensa. Niitä ei kouluteta ja ne rupeaa ottamaan johtajan asemaa kotonaan, koira tuollaisella purukalustolla aiheuttaa kivuliasta päänvaivaa ja tuhoa. Äläkä myöskään vaivaannu valitsemaan Pitbullia Ison talon vartijaksi, sillä sitä siitä ei pitäisi tulla, eikä myöskään vastuullisten kasvattajien sitä sinulle pitäisi myydä tuolla käyttötarkoituksella.

   Hieno koirarotu kaikinpuolin, joka vaatii jopa sekarotuisenakin versiona paljon aikaa ja huomiota.

   • Älä turhaan yritä tekeytyä toiseksi henkilöksi. Se on aika noloa eikä anna sinusta tervejärkistä kuvaa. Ei kyllä ole antanut mikään muukaan tähän asti.


  • Pitbulli on koira jotka olisi jonka pito ja Suomeen tuonti pitäisi kieltää heti ja nyt jo täällä olevat määrättävä lopetettaviksi.

  • Mielenkiintoista lukea tätä väittelyä missä tietämätön jankkaa kasvattajan kanssa :D En aio väittelyyn osallistua koska piteistä ei ole kokemusta ja jonkun jääräpään kanssa vöittely on muutenkin ihan loputon suo. Mutta Ilmari mua kiinnostaisi tulla katsomaan näitä koiria!?

   • Et tiedä mistään mitään edes itsesi mielestä, mutta muut kuitenkin haukut tietämättömiksi? Hyvä esimerkki pittihullun asennevammasta. ;) Et raukka tiedä itsekään, mihin suohon olet hyppäämässä, mutta eivät tiedä pittien omistajatkaan.


   • Sanoin etten piteistä tiedä. Itselläni on amstaffimix joten tuon tyylisistä roduista kyllä tiedän. Tämä mun karvapallo on maailman ihanin otus ja todellakin tiedän mihin suohon olen hyppäämässä. Oikein ihanaan koirasuohon korkeintaan 😊 sulla ei taida olla kokemusta koirista lainkaan, varsinkaan bullroduista koska täällä haukut ja lyttäät kaikki, itse koirat ja niistä kiinnostuneet


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sanoin etten piteistä tiedä. Itselläni on amstaffimix joten tuon tyylisistä roduista kyllä tiedän. Tämä mun karvapallo on maailman ihanin otus ja todellakin tiedän mihin suohon olen hyppäämässä. Oikein ihanaan koirasuohon korkeintaan 😊 sulla ei taida olla kokemusta koirista lainkaan, varsinkaan bullroduista koska täällä haukut ja lyttäät kaikki, itse koirat ja niistä kiinnostuneet

    Väärin. Sinä haukuit ja lyttäsit kaikki ihan itse, ja jatkoit samaa rataa nytkin.

    Tavaa seuraava:
    Et tiedä edes omasta mielestäsi piteistä yhtään mitään. Silti väitit muiden täällä olevan tietämättömiä pittien suhteen. Miten siis tiedät muiden olevan väärässä, jos tietotaitoa asioiden oikeasta tolasta ei ole? Niinpä niin, pylleröiseni. Et ymmärrä mistään mitään, kunhan mutuilet ja heittäydyt tyhmäksi. Se on sitä pittihullun asennevammaa. Koirissa kiehtoo ulkonäkö, vaikka ymmärrystä ei olekaan ja muut ovat aina väärässä, vaikka olisivat tosiasiassa oikeassa.


   • No pitbull ilman typättyjä korvia ei edes näytä pelottavalta joten ei todellakaan ole ulkonäkökysymys. Ja ne ei ei ole isoja ym. Joten jos haluaisin ulkonäön takia jonkun egokoiran niin se ei olisi pitbull. Haluan sellaisen siksi koska ne on ihmisrakkaita, ja haluan sellaisen vaan sohvaperunaksi ja lenkkiseuraksi. Mutta sun kanssa en enempää jaksa väitellä koska täällä on seiniä mille puhua ja niistä saa yhtä paljon irti kuin sinusta


   • Anonyymi kirjoitti:

    No pitbull ilman typättyjä korvia ei edes näytä pelottavalta joten ei todellakaan ole ulkonäkökysymys. Ja ne ei ei ole isoja ym. Joten jos haluaisin ulkonäön takia jonkun egokoiran niin se ei olisi pitbull. Haluan sellaisen siksi koska ne on ihmisrakkaita, ja haluan sellaisen vaan sohvaperunaksi ja lenkkiseuraksi. Mutta sun kanssa en enempää jaksa väitellä koska täällä on seiniä mille puhua ja niistä saa yhtä paljon irti kuin sinusta

    Ihmisrakkaus, lenkkiseura ja sohvaperuna (?????????) sopii ehkä noin suunnilleen 90% koiraroduista. Mutta ei, kun pitti sen olla pitää! Älä viitsi jaella pittihullun asennevammaasi noin auliisti. Minun seinistä saa huomattavasti enemmän irti kuin tuollaisesta valehtelusta ja aivopierupörinästä.


   • Taidat olla melkoinen idiootti asennevammasi kera 😁🤷🏼‍♂️


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taidat olla melkoinen idiootti asennevammasi kera 😁🤷🏼‍♂️

    Iik, ottiko noin koville? Ei se mitään, se on sitä pittihulluutta.


   • Joopa joo, sitä se varmaan on. Ja ei kyl ottanut koville muutaku sun tyhmyys


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joopa joo, sitä se varmaan on. Ja ei kyl ottanut koville muutaku sun tyhmyys

    Hyökkäys on paras puolustus, vai mitä pieni ja pippurinen pittihullu? Sellainen koira kuin omistajakin, niinhän ne sanovat. Käy kommentti kommentilta vain selvemmäksi, mikä niissä piteissä sinua todella himottaa.


   • Siis ootko oikeesti noin idiootti!? Sellainen koira ku omistaja vai? Söpö ja ihana eli sopii mulle vaikka mies olenkin 😊👌 hyvää jatkoa sulle ja toivottavasti et ikinä hanki koiraa etkä lisäänny. Kiitos ja näkemiin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis ootko oikeesti noin idiootti!? Sellainen koira ku omistaja vai? Söpö ja ihana eli sopii mulle vaikka mies olenkin 😊👌 hyvää jatkoa sulle ja toivottavasti et ikinä hanki koiraa etkä lisäänny. Kiitos ja näkemiin

    Söpö ja ihana? Ruminkin mahdollinen elukka (sinä mukaan lukien) on aina jonkun yksilön mielestä söpö ja ihana. Siitähän tässä on koko ajan ollutkin kyse, vaikka olet jutun juonta liian tyhmä tajuamaankin. Kiitos hyvistä nauruista, pittihullu "mies".


   • Anonyymi kirjoitti:

    No pitbull ilman typättyjä korvia ei edes näytä pelottavalta joten ei todellakaan ole ulkonäkökysymys. Ja ne ei ei ole isoja ym. Joten jos haluaisin ulkonäön takia jonkun egokoiran niin se ei olisi pitbull. Haluan sellaisen siksi koska ne on ihmisrakkaita, ja haluan sellaisen vaan sohvaperunaksi ja lenkkiseuraksi. Mutta sun kanssa en enempää jaksa väitellä koska täällä on seiniä mille puhua ja niistä saa yhtä paljon irti kuin sinusta

    Kaikki koirarodut on ihmisrakkaita.
    Mutta kaikki rodut ei käy ihmisten ja toisten koirien kimppuun.
    Koirarotu on sitä, mihin se on jalostettu,taistelurotu ei muutu seurakoiraksi.Vaikka jotkut niin harhaisesti luulee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihmisrakkaus, lenkkiseura ja sohvaperuna (?????????) sopii ehkä noin suunnilleen 90% koiraroduista. Mutta ei, kun pitti sen olla pitää! Älä viitsi jaella pittihullun asennevammaasi noin auliisti. Minun seinistä saa huomattavasti enemmän irti kuin tuollaisesta valehtelusta ja aivopierupörinästä.

    Se tieto, että koiratotu on vahingoottanut ihmisiä ja koiria.On joillekkin se juttu.Jotkut ottais krokotiilin tai tiikerin, samasta syystä.
    Haluavat huomiota muilta, ulkona kulkiessaan vaarallisen koiran kanssa.Se huomio, ei vaan ole juuri sitä.Kukaan ei ajattele, wow, hän on rohkea, uskaltanut ottaa ja ulkoiluttaa tuollaista.
    Vaan ihmiset ajattelee, järjetön valinta, vaarantaa nyt muut koirat ja niiden omistajat.
    Omistajaa pidetään itsekeskeisenä, huomion hakuisena ja säälittävänä.

    Monesti itsetunto ongelmia, ulkonäkö vikoja, puutteita yritetään korjata ja peittää egonjatke koiralla, autolla ja jopa tatskoilla.Kuvitellaan että muut näkisivät heidät silloin erillaisina, rohkeampina,kovempina,mielenkiintoisempina.
    Se on päinvastoin, silloinhan ne puutteet tiedetään kun nähdään että niitä korvikkeilla pönkitetään.

    Ennen oli saku , audi ja bmw.Nyt sakut ei enää riitä, kun on saatavilla vaarallisemmaksi luokiteltuja rotuja.

    Sohva, lenkki ja perhekoiraksi käy lapukkakin.Se ei vaan ole riittävän vaarallinen ja huomiota herättävä.Se ei edes olisi vaaraksi naapurin koirille.Tavallinen koira, eihän sellainen käy.Jos haluaa herättää huomiota, naapuristossa.Taistelukoiria, joutuu pelkäämään jokainen tavallisen koiran omistaja.Koska, ainahan niille omistajille niitä vahinkoja käy, se on vaan huonoa tuuria.Olla paikalla, kun se hihna lipeää, ovi aukeaa ja koira karkaa.


  • Onko tuo se koirarotu joka mailmassa aiheuttaa eniten ihmisten kuolemia?
   Yleensä uhri omaa perhettä,naapuri tai sukulainen.Löytyy videoita kun enkuksi kirjoittaa rodun ja hyökkäys.Niillä vaan napsahtaa.Monet ihan koulutettuja hyvissä perheissä ollwet,ja sitten valikoi uhriksi perheen pikkulapsen.Ulkomailla noita paljon, ja siellä myös paljon hyökkäyksistä johyuvia kuolemia.Suomessa suurin vaara ollut vieraiden koirille.Kumma että on luvallusta pitää eläintä joka on potentiaalinen vaara muiden koirille,ja ulkomaan uutisten mukaan myös ihmisille.Mitä ihminen saa siitä,että oma koiransa on turha riski yhteiskunnassa?
   Älkää ikinä pitäkö irti,eikä ilman koppaa muiden koirien lähelle.Rodultaan agressiivinen muille koirille.Opiskelkaa,ja oppikaa.Ulkomailta saa enemmän tietoa,niitä on ollut siellä jo kauan.Älkää riskeeratko,ja luottako koiraan.

  • Oklahoman poliisi julkaisi vartalokameravideon - pitbull hyökkäsi pikkulasten kimppuun koulussa, 12 sairaalaan
   Keskiviikko 28.11.2018 klo 13:03
   Google kertoo, ei ole ihmisrakas rotu.Enkuksi kun hakee löytyy karmivia juttuja.Koiria tuontyyppiset ei myöskään siedä .Ei taida löytyä paikkaa jossa olis turvallista pitää.Ihmisiä ja koiria joka paikassa.Irti ei tietenkään saa pitää koskaan missään,ja voi karata ovista,käsistä ja hihnoista " vahingossa".
   Voi uhri parat,kärsivät omistajan väärän rotu valinnan vuoksi 😭

  • Olisiko joku halukas hankkimaan pitin jenkeistä. Olisin itse myös halukas, jos vaikka saisi tuotua kaksi kappaletta Suomeen.

   • Olen hankkimassa usasta pittiä. Jos saataisi pennut samaan aikaan?! 🙂 Minulla on yksi kenneli jossa pennun hinta 500$ ja matkakulut yms 300$.


  • Tuntuu kuin lukisi yhden ja saman henkilön kirjoituksia, joka yrittää kinata oman itsensä kanssa😂

   • Sitten sinun kannattaa tarkistuttaa pääsi. Sinut toki tunnistaa kirjoitusasusta helposti, joten tervetuloa takaisin, taas vaihteeksi.


   • Olet itse yksi täällä kirjoittaneista, joten sinulle pitäisi olla täysi selviö, ettet ole kinannut itsesi kanssa. Jollet tosiaankaan tiedä, että vain osa kommenteista on sinulta, niin kärsit vakavasta persoonallisuushäiriöstä. Tämä ei tietenkään tullut yllätyksenä, olethan pittihullu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet itse yksi täällä kirjoittaneista, joten sinulle pitäisi olla täysi selviö, ettet ole kinannut itsesi kanssa. Jollet tosiaankaan tiedä, että vain osa kommenteista on sinulta, niin kärsit vakavasta persoonallisuushäiriöstä. Tämä ei tietenkään tullut yllätyksenä, olethan pittihullu.

    Kellään nyt pentuja Suomessa?!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kellään nyt pentuja Suomessa?!

    Noi kaks ylempänä suunnittelivat lisääntyvänsä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kellään nyt pentuja Suomessa?!

    Monta ilmotusta aikuisista.Monet luopuu, kun eivät luota koiraan, ja pelkäävät vauvan tai toisen koiransa vuoksi.Löytyy useita, myös mixejä.Ei ne tietenkään käy, jos toisia koiria tai lapsia lähellä.
    Paljon nuoria tarjolla myyntipalstoilla jatkuvasti, etsikää niistä.


  • Soveltuuko sinusta perhekoiraksi koira, joka ei siedä muita koiria?
   Niitä muita koiria on jokapaikassa.
   Miten käy, jos pääsee yllättäen karkuun?
   Onko se riski naapurin lapsien ulkoiluttamille villakoirille, vai kiertääkö ne kaukaa kun ei siedä?
   Onko oikeasti turvallista, pitää koiraa joka ei siedä muiden koiria.Mietin, että itse pidän muista koirista.Enkä haluaisi, että omani vihaisi tai jopa tappaisi jonkun koiran.Siinä hässäkässä voi loukkaantua vieraaan koiran taluttaja, lapsi tai vanhuskin.
   Ja onko rotu agilityssä yleisesti käytetty, menestynyt?
   Entä jäljestyksessä, sijoittunut hyvin?
   Taakanveto ja ns.petojahti ovat lajeja , joita pidän turhina.Kummallakaan ei käytännön elämässä ole käyttöä.Lähinnä petosäkki muistuttaa naapurin koiraa, pakenevaa, ei hyvä.
   Onko linkittää tietoa pärjäämisestä, videoita agista ja jäljestä, kiitos.

   • Pitääkö sinulle kaikki tieto antaa hopealautasella? Onko Google rikki?

    Jollei ole, niin googleta pitbull agility ja vaikka pitbull dock diving. Huomannet äkkiä, että maailmalla pittejä käytetään monenmoisessa harrastuksessa niiden atleettisuuden takia. Samoissa kisoissa on myös muita koiria, kuten näyttelyissäkin, ja siellä ne pitit keskittyvät ihan muuhun kuin muiden koirien raateluun. Se, ettei välttämättä tule toimeen varsinkaan saman sukupuolen koirien kanssa EI OLE synonyymi aggressiivisuudelle. Normaalihermoinen pitti jättää muut koirat lähinnä huomiotta silloin, kun ei muista välitä, aivan kuten muutkin rodut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pitääkö sinulle kaikki tieto antaa hopealautasella? Onko Google rikki?

    Jollei ole, niin googleta pitbull agility ja vaikka pitbull dock diving. Huomannet äkkiä, että maailmalla pittejä käytetään monenmoisessa harrastuksessa niiden atleettisuuden takia. Samoissa kisoissa on myös muita koiria, kuten näyttelyissäkin, ja siellä ne pitit keskittyvät ihan muuhun kuin muiden koirien raateluun. Se, ettei välttämättä tule toimeen varsinkaan saman sukupuolen koirien kanssa EI OLE synonyymi aggressiivisuudelle. Normaalihermoinen pitti jättää muut koirat lähinnä huomiotta silloin, kun ei muista välitä, aivan kuten muutkin rodut.

    Jos ei tule toimeen.Se tarkoittanee että hyökkää kimppuun, ei irroita.
    Ei varmaan, että katselee vaan muualle, eikä ole huomaavinaan.
    Joku tollanen hymynaama, oli nuorella klopilla.
    Olipa vaikea pidellä, ja koira hyppi ja ruytki hihnassaa koiraani tuijottaen.Sekin, on välillä vapaana.Kyllä kohta on uutisissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pitääkö sinulle kaikki tieto antaa hopealautasella? Onko Google rikki?

    Jollei ole, niin googleta pitbull agility ja vaikka pitbull dock diving. Huomannet äkkiä, että maailmalla pittejä käytetään monenmoisessa harrastuksessa niiden atleettisuuden takia. Samoissa kisoissa on myös muita koiria, kuten näyttelyissäkin, ja siellä ne pitit keskittyvät ihan muuhun kuin muiden koirien raateluun. Se, ettei välttämättä tule toimeen varsinkaan saman sukupuolen koirien kanssa EI OLE synonyymi aggressiivisuudelle. Normaalihermoinen pitti jättää muut koirat lähinnä huomiotta silloin, kun ei muista välitä, aivan kuten muutkin rodut.

    löyty että teini sankari pelasti 6 vuotiaan pojan pitn hyökkäykseltä...joutu kyllä ite kohteeksi, olipa karmea koirarotu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    löyty että teini sankari pelasti 6 vuotiaan pojan pitn hyökkäykseltä...joutu kyllä ite kohteeksi, olipa karmea koirarotu.

    enkuksi kun kirjottaa löytyy tosiaan mitä vaan.
    rotu ja hyökkäsi, kun kirjoittaa enkuksi youtubeen, näkyy koirarodun käytöstä.hyi olkoon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos ei tule toimeen.Se tarkoittanee että hyökkää kimppuun, ei irroita.
    Ei varmaan, että katselee vaan muualle, eikä ole huomaavinaan.
    Joku tollanen hymynaama, oli nuorella klopilla.
    Olipa vaikea pidellä, ja koira hyppi ja ruytki hihnassaa koiraani tuijottaen.Sekin, on välillä vapaana.Kyllä kohta on uutisissa.

    Ei tarkoita. Kahdesta täysin eri asiasta ei tule samaa asiaa, vaikka miten vinkuisit ja määkisit epätoivoisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei tarkoita. Kahdesta täysin eri asiasta ei tule samaa asiaa, vaikka miten vinkuisit ja määkisit epätoivoisesti.

    Miksi, ulkomailla tuon rotuiset hyökkää omien ja vieraiden ihmisten ja koirien kimppuun?
    Hyvin koulutettuja, kilttejäkin uutisten mukaan.Jopa oman perheen vauva yllättäen kohteena, se tuskin provosoi koiraa.

    Kovin yleistä on ulkomailla, että vahingoittavat ihmistä tai koiraa, jos omistajalta pääsee.Ja juuri nuo taistelutyyppiset, sielläkin niitä eniten tekevät karmein seurauksin.
    Kun niiden määrä lisääntynyt suomessa, niin myös niiden hyökkäykset.Rotuongelmalta vaikuttaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei tarkoita. Kahdesta täysin eri asiasta ei tule samaa asiaa, vaikka miten vinkuisit ja määkisit epätoivoisesti.

    Ei tietenkään, eihän taistelukoirakaan muutu luotettavaksi seurakoiraksi, vaikka niin joku itselleen uskottelisikin.Rodut on jalostettu tiettyihin tehtäviin, on itsepetosta kuvitella että ne ominaisuudet häviäisivät mihinkään.
    Ne taistelee aina, kun tilaisuus tulee halusi omistaja tai ei.Uutisistakin se näkyy.Jotku omistaja oli jopa käskenyt koiransa vieraan koiran kimppuun.Ei jää epäselväksi miksi valitsi taistelurodun.


  • Egon pönkitysrotu.Ihmisellä jokin puute, itsetunto ongelma.Niin hankitaan vaaralliseksi luokiteltu rotu, että saadaan huomiota.Melko säälittävää, ja niin näkyvää.Vaaraksihan nuo on yhteiskunnassa.Ja kieltoja kaivattaisiin.Ovat arvaamattomia, ja vaaraksi ihmisille ja koirille.Tosiaan ulkomailta löytyy enemmän tietoa, kuten tuolla joku mainitsikin.
   Jos cihu on joskus hurja, ottakoon sellaisen, se ei tapa eikä vammauta muita pysyvästi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   158
   8243
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   84
   3143