elikkä oon tehny tommosen kylmäsavustus laatikon (boksin) metrin korkea 50cm edestä taakse 60cm sivulta sivulle neljä tasoa mutta mikä olis paras keino ton kokoseen pöntöön ensiksi ajattelin että laitan siihen meidän vanhan 75 vuoden lämpökaapin savua tuottaa reiluusti mutta se saattaa olla liian lämmin tohon kaappiin toinen juttu olis semmonen että laittas purut 10l kattilaan ja kattila keittolevylle ja kattilan kanteen reikä josta savu johdetaan savupönttöön mutta riittääkö savun määrä tiätääkö kukaan kumpi olis hyödyllisempi lämpökaapista tehoa lähtee 700wattia keittolevystä 1500-2000wattia lämpökaapissa teho on pienenpi mutta se on vuorattu lasivillalla joten se hautoo lämpöä kattila taas on ohutta peltiä joten se jäähtyy helposti eli olisiko kattila systeemi parempi entäpä mikä paras suoja savukaapille kaappi on vaneria jossain luki että metallinenkin kaappi saattaa homehtua kosteudesta eikös mehiläisvaha lie paras oljyt vain imeytyvät vaha jättää hyvän pinnan.
kylmäsavustus
10
2924
Vastaukset
- 22 celsiusta
idea on kylmänä savustaminen. Tuollainen 24 astetta celsiusta alkaa olemaan ehdoton yläraja,sen jälkeen ei enää puhuta kylmäsavustuksesta. Tämä tarkoittaa myös sitä,ettei kylmäsavustus onnistu kesähelteillä ilman erityistoimia.
Savun tuotto on pääasia, tuotitpa sen millä tahansa niin pidä huoli ettei vastus tuota lämpöä savustettavaan kalaan. Laita savuntuottaja vaikkapa ilmastointiputken välityksellä riittävän kauas savustinlaatikosta, kaapin lämpötilaa on helppo vahtia läpiasennetulla,halvalla mittarilla. Laita se kaapin ylimpään kohtaan. Savuputkea voi viilentää taikka sitten kaappiin voi laittaa muutaman kylmäkallen.
Oletko harkinnut ihan oikean savuvastuksen hankkimista? Tuollainen 6-10 tunnin savupurujen lisäily kattilaan käy näet ihan työstä.- tarttilantulinen
juuri ilmastointi putkea käytänkin mutta en ole ajatellut ostaa erillistä vastusta ja kyllä ne lastut aika kauan palaa mutta en tä se vaha öljy vai mehiläisvaha (työkaluvaha)
- 22 cel...
tarttilantulinen kirjoitti:
juuri ilmastointi putkea käytänkin mutta en ole ajatellut ostaa erillistä vastusta ja kyllä ne lastut aika kauan palaa mutta en tä se vaha öljy vai mehiläisvaha (työkaluvaha)
mitenkään erityisesti suojata? Sisäpuoli nokeentuu,se käy suojasta. Kokemusta ei ole mutta eikös ulkopintaan voisi vetäistä pari varvia teeseitse-miehen sauna-satua. Vettä ja erikeeperiä sekaisin ja sillä sivellen. Saunan lauteisiin sillä saa suojan,saunaan verraten kylmäsavustimessa lämpö ei ainakaan ole esteenä. Mahtanee tehota ainakin kosteutta vastaan, eiköhän se estä auringon ultraviolettivalonkin tihutöitä. Noin äkkiseltään ajatellen vanerissa on liimaa rajummat mömmöt ja vielä siellä sisäpuolella,tuskinpa enempää haittaa aiheutuu noin terveysmielessä vaikka ulkopinnan suojaisi millä tahansa hajuttomalla ja mauttomalla. Hajuttomasta ja mauttomasta suojausaineesta ensimmäiseksi tulee mieleen suolavesi, kattila tulelle,suolaa sekaan. Kun raaka peruna kelluu suolavedessä,seos on sopiva.
Suola nostaa veden kiehumispistettä,potuista tulee sellaisia kurttuisia nahnikkaperunoita, melkein kuin uunissa tehtyjä. Suola ei maistu kypsässä perunassa, niitä on komiaa vedellä kylmäsavustetun kalan kanssa.
Tuosta suolavedellä suojaamisesta on ohjeita jossakin puuvenepalstalla,en nyt muista missä Pahkakuksia taidetaan myös keitellä suolavedessä. Katseleppa netistä hakusanoilla ettet ajattele tätä vedätykseksi,nimittäin sellainen ei ole tarkoitus. - tarttilantulinen
22 cel... kirjoitti:
mitenkään erityisesti suojata? Sisäpuoli nokeentuu,se käy suojasta. Kokemusta ei ole mutta eikös ulkopintaan voisi vetäistä pari varvia teeseitse-miehen sauna-satua. Vettä ja erikeeperiä sekaisin ja sillä sivellen. Saunan lauteisiin sillä saa suojan,saunaan verraten kylmäsavustimessa lämpö ei ainakaan ole esteenä. Mahtanee tehota ainakin kosteutta vastaan, eiköhän se estä auringon ultraviolettivalonkin tihutöitä. Noin äkkiseltään ajatellen vanerissa on liimaa rajummat mömmöt ja vielä siellä sisäpuolella,tuskinpa enempää haittaa aiheutuu noin terveysmielessä vaikka ulkopinnan suojaisi millä tahansa hajuttomalla ja mauttomalla. Hajuttomasta ja mauttomasta suojausaineesta ensimmäiseksi tulee mieleen suolavesi, kattila tulelle,suolaa sekaan. Kun raaka peruna kelluu suolavedessä,seos on sopiva.
Suola nostaa veden kiehumispistettä,potuista tulee sellaisia kurttuisia nahnikkaperunoita, melkein kuin uunissa tehtyjä. Suola ei maistu kypsässä perunassa, niitä on komiaa vedellä kylmäsavustetun kalan kanssa.
Tuosta suolavedellä suojaamisesta on ohjeita jossakin puuvenepalstalla,en nyt muista missä Pahkakuksia taidetaan myös keitellä suolavedessä. Katseleppa netistä hakusanoilla ettet ajattele tätä vedätykseksi,nimittäin sellainen ei ole tarkoitus.tärkein olis nyt SISÄPUOLI antaako tuo tee-se-itse sauna-satu makua savustettaessa uskon kyllä ohjeesi suola... ja jos sauna-satu käy voisiko vetäistä ensin öljyn ja sitten sauna-sadun ohje kyllä kuulostaa mainiolta entä oikeat sauna suojat onko kyseisissä MYRKKYJÄ en halua että pönttö homehtuu koska en voi sitä kotonani korjata
- 22 c...
tarttilantulinen kirjoitti:
tärkein olis nyt SISÄPUOLI antaako tuo tee-se-itse sauna-satu makua savustettaessa uskon kyllä ohjeesi suola... ja jos sauna-satu käy voisiko vetäistä ensin öljyn ja sitten sauna-sadun ohje kyllä kuulostaa mainiolta entä oikeat sauna suojat onko kyseisissä MYRKKYJÄ en halua että pönttö homehtuu koska en voi sitä kotonani korjata
Se "oikea" sauna-satu on ihan samaa ainetta,vettä ja vesiliukoista liimaa. Tuollaisella vetäisimme kalakerhon saunanlauteet ja hyvin ovat pelanneet. Voit varmistaa asian lukemalla kaupan potun tuoteselosteen tai pyytämällä siitä käyttöturvallisuustiedotteen. Olen edelleen sitä mieltä,ettei se sisäpuoli tarvitse pinnoitetta. Entiseen aikaan aitatolppien tyvet poltettiin hiilelle,se suojasi laholta. Noki antaa suojan ja varmemmaksi vakuudeksi sisäpuolta voi aluksi tummentaa kaasuliekillä. Home tarvitsee kosteutta,kosteutta ei muodostu pinnoille jos laatikon ulko- ja sisälämpötila on sama varastoitaessa.Siispä luukku raolleen käytön välillä. Homeitiöt eivät pidä etikasta, olen pyyhkinyt syksyisin veneen koteloiden sisäpinnat etikkarievulla ja sekin toimii. Etikka nyt ei ainakaan ole savukalalle tai ihmiselle pahaksi ja tuskinpa se kylmäsavussa maistuu.
Etenkin meitä venemiehiä pyritään viemään lujasti,samoin kotitalouksia. Meille yritetään kaupata vaikka mitä,loppujen lopuksi ostamme kuitenkin "5% vapaita densiidejä" ostaessamme puhdistusaineita. Tavara on samaa,hinta vaihtelee. Kun varusterepertuaariin kuuluu kolme asiaa; ruokasooda,väkiviinaetikka ja oksaalihappo (apteekeista) niin niillä pärjää yllättävän pitkälle. Suosittelen yksinkertaisia kotikonsteja muuhunkin puuhaan,juuri niissä ei ole ylimääräisiä myrkkyjä. - hjgblkjh
22 c... kirjoitti:
Se "oikea" sauna-satu on ihan samaa ainetta,vettä ja vesiliukoista liimaa. Tuollaisella vetäisimme kalakerhon saunanlauteet ja hyvin ovat pelanneet. Voit varmistaa asian lukemalla kaupan potun tuoteselosteen tai pyytämällä siitä käyttöturvallisuustiedotteen. Olen edelleen sitä mieltä,ettei se sisäpuoli tarvitse pinnoitetta. Entiseen aikaan aitatolppien tyvet poltettiin hiilelle,se suojasi laholta. Noki antaa suojan ja varmemmaksi vakuudeksi sisäpuolta voi aluksi tummentaa kaasuliekillä. Home tarvitsee kosteutta,kosteutta ei muodostu pinnoille jos laatikon ulko- ja sisälämpötila on sama varastoitaessa.Siispä luukku raolleen käytön välillä. Homeitiöt eivät pidä etikasta, olen pyyhkinyt syksyisin veneen koteloiden sisäpinnat etikkarievulla ja sekin toimii. Etikka nyt ei ainakaan ole savukalalle tai ihmiselle pahaksi ja tuskinpa se kylmäsavussa maistuu.
Etenkin meitä venemiehiä pyritään viemään lujasti,samoin kotitalouksia. Meille yritetään kaupata vaikka mitä,loppujen lopuksi ostamme kuitenkin "5% vapaita densiidejä" ostaessamme puhdistusaineita. Tavara on samaa,hinta vaihtelee. Kun varusterepertuaariin kuuluu kolme asiaa; ruokasooda,väkiviinaetikka ja oksaalihappo (apteekeista) niin niillä pärjää yllättävän pitkälle. Suosittelen yksinkertaisia kotikonsteja muuhunkin puuhaan,juuri niissä ei ole ylimääräisiä myrkkyjä.Kesällä kylmäsavustus voi olla kinkkisempi homma, kun lämmöt
ei saa nousta, mutta olen kuullut sitä tehtävän käytöstä poistetulla
toimivalla jääkaapilla tai pakastearkulla.
Savu tuotetaan kuten ennekin ja johdetaan kylmäkaappiin.
Puhaltimeksi käy vaikka tietokoneen ropelaattori.
SP-elektroniikka myö akkuvirralla toimivaa savustusvastusta
joka tuottaa savua leppäpalikasta.
Katso tarkemmat ohjeet SP- eletroniika n kotisivuilta. - savupete
hjgblkjh kirjoitti:
Kesällä kylmäsavustus voi olla kinkkisempi homma, kun lämmöt
ei saa nousta, mutta olen kuullut sitä tehtävän käytöstä poistetulla
toimivalla jääkaapilla tai pakastearkulla.
Savu tuotetaan kuten ennekin ja johdetaan kylmäkaappiin.
Puhaltimeksi käy vaikka tietokoneen ropelaattori.
SP-elektroniikka myö akkuvirralla toimivaa savustusvastusta
joka tuottaa savua leppäpalikasta.
Katso tarkemmat ohjeet SP- eletroniika n kotisivuilta.Tällasta käytän,ei nouse lämpö yli 22¤ koskaan.
- savupete2
savupete kirjoitti:
Tällasta käytän,ei nouse lämpö yli 22¤ koskaan.
eli myös linkki:http://www.savusampo.fi/
- 22 c
tarttilantulinen kirjoitti:
tärkein olis nyt SISÄPUOLI antaako tuo tee-se-itse sauna-satu makua savustettaessa uskon kyllä ohjeesi suola... ja jos sauna-satu käy voisiko vetäistä ensin öljyn ja sitten sauna-sadun ohje kyllä kuulostaa mainiolta entä oikeat sauna suojat onko kyseisissä MYRKKYJÄ en halua että pönttö homehtuu koska en voi sitä kotonani korjata
Huomasitko tuolta toiselta sivustolta (kalastus.com) keskustelun kalanperkauslaudoista ja niiden hygieenisyydestä. Siellä nimimerkki puuseppä kehottaa välttämään lautojen pintakäsittelyssä ruokaöljyä tai muita vastaavia,härskiintyviä öljyjä. Hän suosittelee laudan käsittelyyn härskiintymätöntä unikkoöljyä, tosin hän sanoo sen hintaa härskiksi. Eli tuossapa sinulle ratkaisu laatikon sisäpinnan käsittelyyn.
- tarttilantulinen
22 c kirjoitti:
Huomasitko tuolta toiselta sivustolta (kalastus.com) keskustelun kalanperkauslaudoista ja niiden hygieenisyydestä. Siellä nimimerkki puuseppä kehottaa välttämään lautojen pintakäsittelyssä ruokaöljyä tai muita vastaavia,härskiintyviä öljyjä. Hän suosittelee laudan käsittelyyn härskiintymätöntä unikkoöljyä, tosin hän sanoo sen hintaa härskiksi. Eli tuossapa sinulle ratkaisu laatikon sisäpinnan käsittelyyn.
tänään koetin kylmäsavupönttöä laitoin sinne 1.5kg merilohta ja 3kg nieriää hyvin onnistui lämmön pidin 20 asteessa 9 tuntia pöntössä savua pidin ja hyvää oli yksi 3litran ruru pussi siinä meni noin 2.5tunnin välein purut vaihoin vastuksen tein sittenkin siitä lämpökaapista eikun muutkin vain kokeilemaan hyvää kesää
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä561968Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1651678Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on701398Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2411357Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2281295Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3391169- 1281155
- 781106
Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3161080IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel3361070