Kouluissa on aivan liikaa lomaa!

koulu on kivaa

Voi että, kun mua osaa ottaa ohimoon sellainen asia, kun kouluissa on aivan liikaa lomaa! Varsinkin kesäloma on aivan turhanpäiväisen pitkä! Ei niin pitkällä lomalla tee edes yhtään mitään. 3 viikkoa olisi täysin sopiva kesäloman pituus koululaisille. Kyllä siinä kolmessa viikossa ehtii lomailemaan aivan tarpeeksi. Lisäksi lyhemmät lomat toisivat paljon muutakin hyvää koululaisille. Koululaisilta eivät ehtisi opitut asiat unohtua lyhyemmän loman aikana niin paljoa, kuin mitä pitemmän loman aikana. Lisäksi osa nuorista (en yleistä, mutta osa nuorista) on kesäloman aikana vain kännäämässä ja örveltämässä kaupungilla ja muutenkin pelkässä pahanteossa. Jos kesäloma lyhenisi, niin jäisi vähemmän aikaa kaikkeen joutavanpäiväiseen. Otetaanpa esimerkiksi sitten oikea työelämä. Monessa työpaikassa kesäloma on yhden kuukauden mittainen, ja joissakin tuo mainitsemani 3 viikkoa, joten lapset ja nuoret olisi hyvä totuttaa jo nuorella iällä lyhyempiin lomiin, niin ei tulisi sitten niin suurena yllätyksenä tuo työelämässä. Kesälomien aikana lapset ja nuoriso mussuttavat vatsoihinsa vain pelkkää pullamössöä ja muuta epäterveellistä, joten jos olisi enemmän koulupäiviä, niin pääsisi syömään enemmän terveellisiä ja monipuolisia kouluruokia.

Myös muita lomia pitäisi lyhentää. Syys- ja talvilomat voisi jättää kokonaan pois, tai muuttaa ne sitten korkeintaan pidennetyiksi viikonlopuiksi. Myös joululoma on aivan tarpeettoman pitkä. Pelkkä joulunpyhien yli lomaileminen olisi aivan tarpeeksi.

Kaiken kaikkiaan lomien lyhentämisellä olisi pelkästään positiivisia vaikutuksia. Oppimisen taso ja elämänlaatu nousisi lapsilla ja nuorilla huomattavasti. Saataisiin paljon enemmän huipputason oppilaita siirtymään jatko-opiskeluihin ja sitä kautta myöhemmin työelämään.

Mua osaa ottaa aina henkilökohtaisesti päähän tollaset turhanpäiväiset lomat. Mä tykkään käydä koulua ja aina kun loma alkaa, niin lasken päiviä loman loppuun. Odotan, kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun koulu taas alkaa.

Täälläkin se on jo noteerattu.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/24785-pitka-kesaloma-haitaksi-lapselle

Muuten hyvä, mutta mun mielestäni talvelle ei tarvitsisi laittaa yhtään lomaa lisää.

23

3168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdddddddddddddd

      Se 9-10 viikon kesäloma tosiaan on aivan liian pitkä. Monella on varmaan ties mitä ajatuksia ja aktiviteetteja aina lomaa varten mietittynä, mutta loppujen lopuksi suurimmalla osalla suurin osa ajasta menee turhanpäiväiseen lorvailuun. Kesätöitäkään ei voi hommata kuin vasta 15-vuotiaana, ja silloinkin niiden saaminen ei todellakaan ole mikään läpihuutojuttu, sillä kaikkialla vaaditaan sitä "kokemusta".

      Kolme viikkoa taas olisi ehkä liiankin lyhyt loma mielestäni. Ennemmin vaikka niin, että kesäloma alkaisi juhannuksena ja loppuisi sitten jossain elokuun alussa, eli semmoinen 5-6 viikon loma. Ei liian lyhyt, eikä liian pitkä.

      Muita lomia taas en lähtisi lyhentämään, paitsi joululoman loppumisen ajankohdan voisi aikaistaa siihen tammikuun toiselle tai kolmannelle päivälle, eikä loppiaisen jälkeiseksi. Näinhän on jo tietyillä alueilla. Lähes kolmeviikkoinen joululoma on jo liikaa, ja palaaminen takaisin koulunpenkille pitkän lorvailuloman jälkeen on aina raskasta. Itselleni ainakin yleensä juuri joululoman jälkeen paluu arkeen on kaikista vaikeinta.

      Syyslomathan ovat tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta vain viikonlopun jatkeita, ja viikon hiihtolomakin on melko sopivan mittainen, eli niiden suhteenkaan tuskin tarvitsisi muutoksia tehdä. Eikö muutenkin olisi parempi antaa nuorille jonkinlaista lakisääteistä lepotaukoa, niin ei tarvitsisi ottaa sitä "omaa lomaa"? Kuitenkin kouluaikana on vielä ns. lupa sluibailla, eli ottakaa ilo irti ennen astumista työelämään!

      • Matikanopen poika

        Älkää nyt hölmöjä puhuko! Ajatelkaa yläasteen opettajia! Eihän ne ikimaailmassa jaksaisi sen ikäisten kanssa, jos ei olisi edes noita hengähdystaukoja. Tosi monilla näyttää tekevän hyvin tiukkaa näinkin!


    • Tuntematon potilas

      Ei voi muuta sanoa kuin "Let the children play".

    • 1234fghnj

      Sanot että nuorten elämänlaatu ja oppimistaso paranisi. Mistäs tiedät että paranisi? Ehkei kaikki ole samanlaisia nolife hikkejä kun sinä. Kannattais sunkin hankkia jotain harrastusta tai muuta kivaa kesäksi (kavereita ehkä). Itsekkin olen hyvä koulussa (keskiarvo yli 9) ja mielestäni oppimistasoni on ihan tarpeeksi hyvä eikä elämänlaatuni paranisi olleenkaan lyhyemmistä kesälomista. Ihme tyyppi olet.

    • kdfhk

      Jos lomat noin lyhenisivät niin mä kyllä muuttaisin Kööpenhaminaan ja hakisin Ruotsin kansalaisuutta...
      Tai sitten karkaisin kotoa, ryhtyisin huumekauppiaaksi tai joksikin muuksi rikolliseksi ja kuolisin nuorena...
      Tai sitten ylireagoisin jollain ihan muulla tavalla ja tekisin jotain muuta tyhmää ja mielikuvituksetonta, mahdollisuudethan ovat loputtomat!

      Mutta koulua en enää kävisi, ihan vain protestina koululaitosta ja valtiota vastaan (ja periaatteesta kai myös).
      Ja noin 8:n keskiarvolla varustettu oppilas täälä paahtaa (enkä kuulu niihin kesälomalla kännäjiinkään).

      Ps. Ette arvaakkaan kuinka paljon mahdollisia vaihtoehtoja itelleni keksin sitä tilannetta varten jos lomia noin lyhennettäisiin. Sehän itseasiassa voisikin olla melko mielenkiintoista...

      • Kööpenhamina oli Tanskassa. Näin 7 vuoden jälkeen se edelleen on.


    • JeeJee111

      Olet perustellut ihan hyvin kantasi, mutta minä väitänkin vastaan. Mielestäni siitä olisi haittaa, jos lomat lyhenisivät. Ensinnäkin, opettajien raskas työ pitenisi. Ja ketkäs ovat olleet kansainvälisissä koulukilpailuissa korkeammilla sijoilla? Suomi. Kun aivot saavat tarpeeksi lepoa ja rentoutuvat kesän aikana, maistuu opiskelukin paremmalta ja sujuukin paremmin. Nuoret itse hakevat jo yläasteella kesätöitä ja totuttelevat näin työelämään ja lomien lyhenemiseen. Samalla opettelavat rahan tienaamista työllä. Lomalla on myös aikaa antaa itselleensä aikaa, saada paneutua omaan itseensä enemmän ja vapauttaa itsensä koulun tuomasta osasta stressistä ja väsymyksestä. Monille nuorille lomat ovat aikaa, jolloin saa levätä, valmistautua seuraaviin koitoksiin ja pohtia enemmän oman elämänsä suhteita yms. Minun oma itsetuntoni kasvoi viime kesälomalla, ja sitä ei välttämättä olisi tapahtunut niin nopeasti arkena, jolloin täytyy miettiä onko läksyt tehty yms. Lomien lyhentäminen lisäisi stressiä, väsymystä ja ärtyneisyyttä. Opiskelu on toki tärkeää, mutta on myös tärkeää levätä, vapauttaa itsensä stressistä, kasvattaa omaa itseään, pohtia omaa elämäänsä ja saada oikeasti nauttia elämästä! Motivaatio ei katoa, kun lomat ovat suht pitkät ja opiskelu tuottaa tehokkaammin tuloksia. Olen itse hyvä koulussa, mutta se ei välttämättä olisi tällä tasolla, mitä se nyt on, jos lomat olisivat lyhyemmät.

    • Jalaa

      Kyl sä vielä kerkeet työelämässä nauttimaan noista muutaman viikon kesälomista. Anna koululaisten viettää lomansa, niinkuin viettävät. Ei ole sun asia olla puuttumassa siihen. Jotenkin saa sen käsityksen, että nuo lomat rassaa sua jotenkin? Jos osuin oikeaan, niin kerro syy tähän lomavastaisuutesi.

    • opiskelija-92

      Puhuit ehkä nyt enimmäkseen peruskoululaisten kannalta, mutta tämä koskettaisi myös meitä opiskelijoita, joiden työmäärä on peruskoululaisiin verrattuna huomattavasti suurempi.
      Kesäloma on juuri hyvän pituinen nykyisessä mittakaavassaan. Niin se on ollut minun koulu-urani alusta asti, vuodesta 1999 ja aina olen löytänyt hyvää käyttöä sille. Kesälomareissuja vanhempien kanssa, sukulaisissa käyntiä niin lähellä kuin kaukaa. Riittäisikö tuohon kaikkeen ainoastaan kolme viikkoa?
      Puhutaan, että nykyisessä kiireisessä yhteiskunnassa myös vanhempien ja lasten tulisi viettää yhteistä vapaa-aikaa. Kesäloma on tässä tärkeässä roolissa. Kuten mainitsit työelämän lyhyet vapaa-ajat. Nehän sattuvat epäsäännöllisesti jonnekin touko-elokuun välille. Jos oppilaiden kesäloma olisi kolme viikkoa, vaikkapa ainoastaan heinäkuussa ja vanhempien lomat sattuisivat jo kesäkuun puolelle, mistä löytyisi aikaa yhteisille reissuille taikka vapaa-ajalle?
      Lisäksi, abiturientit joutuvat lukemaan syksyn kirjoituksiin juuri kesälomalla. Ei ole erillisiä lukulomia syksyn kirjoituksia varten ja kuka hullu ehtisi lukea jo edellisen lukuvuoden aikana, kun kursseista pitäisi selviytyä mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti lyhyen jakson aikana. On vain mukavaa ettei tarvitsisi joka ainoa minuutti olla pänttäämässä ruotsin kielioppia, kappaleita taikka sanoja.
      Välilomat syys- ja kevätlukukauden välillä ovat mukavia hengähdystaukoja. Viikonkin loma tarjoaa mahdollisuuden omaan aikaan, sekä kouluprojektien viimeistelylle. Jo viikolla läksyt vievät 1-3 tuntia lukujärjestyksestä riippuen.
      Otitko kenties huomioon kuinka monella työpaikalla edes tulee "kotiläksyä?" ellei puhe ole sitten yrittäjästä tai opettajista. Meidän opiskelijoiden tulee tehdä töitä myös koulun jälkeen. Opettajien työ varsinkin on vaativaa kaikkien niiden kokeiden ja esseiden korjaamisessa. Varsinkin lukioissa, yhdellä opettajalla voi olla yhdessä jaksossa viisi-kuusi ryhmää, jotka kaikki sisältävät n. 25-35 opiskelijaa ja kaikki tekevät testejä, kirjoitelmia ja kokeita. Kaiken tämän opettajat tekevät vapaa-ajalla.
      " Kesälomien aikana lapset ja nuoriso mussuttavat vatsoihinsa vain pelkkää pullamössöä ja muuta epäterveellistä, joten jos olisi enemmän koulupäiviä, niin pääsisi syömään enemmän terveellisiä ja monipuolisia kouluruokia." Mikä tuon pointti oli? Sinulla on tainnut terveystieto jäädä hieman vähemmälle huomiolle. Kyllä lapset ja nuoret mässäävät jos mässäävät myös lukuvuosien aikana, samoin läträävät monet aikuiset myös alkoholin kanssa. Lisäksi huomioisin nykypäivän kouluruokien olevan mahdollisimman halvalla järjestettyjä. Perunat tulevat muoveihin pakattuina ja jauhelihapihvit jo valmiita, salaatistakin kuulemma ollaan luopumassa säästösyistä.
      "Kaiken kaikkiaan lomien lyhentämisellä olisi pelkästään positiivisia vaikutuksia. Oppimisen taso ja elämänlaatu nousisi lapsilla ja nuorilla huomattavasti. Saataisiin paljon enemmän huipputason oppilaita siirtymään jatko-opiskeluihin ja sitä kautta myöhemmin työelämään."
      Mitä perustelit nuorten totuttamisella työelämään on melko typerää. Ihmiset sopeutuvat, niin kuin sopeutuvat myös pidempiin koulupäiviin ja aikaisempiin herätyksiin ala-asteen ja yläasteen jälkeen.
      Jo nyt opiskelijat puhuvat kuinka vaativaa on selviytyä jaksosta jaksoon hyvin arvosanoin. Lukioon siirryttäessä monien arvosanat aineessa kuin aineessa tippuvat numerolla, koska miltei jokaiseen kurssiin on päntättävä yksi kokonainen kirja ja jo vähän päälle kuukauden päässä odottaa kurssikoe. Nytkin viimeisillä kouluviikoilla ei voisi vähempää kiinnostaa päntätä aaltoliikkeiden fysikaalisia lakeja, laskea lukujonoja ja piirtää suoria matematiikassa, opetella samalla ruotsista neljä kappaletta ja valmistautua syksyn YO-kokeisiin, lukea Suomen historiaa historiassa, tehdä äidinkielestä lukupäiväkirjaa ja aikajanoja suomalaisen kirjallisuuden kehityksestä. Mutta pakko on tehdä! Minä odotan kesälomaa. Jolloin pääsen lukemaan terveystiedon, ruotsin sekä matikan YO-kirjoituksiin. Yritäppä sinä tehdä sama kolmessa viikossa, käydä sukulaisissa ja tavata kavereita, sekä ehkä konserteissa taikka reissuissa.

      .... jatkuu....

      • opiskelija-92

        ...jatkuu....

        Kyllä ala-asteen ja yläasteen oppilaillakin pitää olla aikaa olla kavereidensa ja perheidensä kanssa. Joulukin on yhteinen juhla, talvilomilla pääsee laskettelemaan ja hiihtämään. Pussikalja nuoret puistoissa ovat vain pieni osa nuorisoa. Ei kannata leimata kaikkia rellestäviksi kurittomiksi kakaroiksi.
        Jos sinua koulunkäynti niin himottaa niin ehdottaisin ottamaan lukio-opiskelut (ellet jo ole), ja sen rinnalle yliopisto-opiskelut. Ehdottaisin myös aloittamaan kesäyliopiston, jolloin voisit käydä koulua kesälläkin. Katsotaan sitten kuinka monta laudaturia todistukseesi putkahtaa.
        Sama kuin työnarkomaanien suhteen, kyllä sinullakin saisi jotain elämää olla.
        Itse ainakin tahdon nauttia nuoruusvuosistani ystävieni ja poikaystäväni kanssa vapaa-ajalla muutoinkin kuin viikonloppuisin taikka muutaman tunnin ajan koulun jälkeen. Ennen vanhaankin on ollut vapaata, paljon vapaampaakin oikeastaan. Silloin vaadittiin fyysistä suorituskykyä, nykyisin ihmisten henkiset voimavarat kulutetaan loppuun tässä tehoyhteiskunnassa, ja vielä tehokkaammaksiko pitäisi mennä? Järki hoi! Masentuneiden tilastot ovat huipussaan.

        ((Niin ja hyvää vappua! ;) tulipas pitkä kannanotto, ettei mahtunut yhteen viestiin.))


    • dfhiorsgiojg

      mun mielestä viikonloput sais olla koulua ja arkipäivät lomaa (KOULU ON VITUSTA)!!!!!!!!

    • -.-

      Haista sinä vittu.

    • kpsdgg

      Kuule vaikka mäki tykkään sikana koulusta, niin silti on i-h-a-n-a-a että tulee loma. Kannatta sunkin nyt nauttii lomasta, että jaksat sitte taas olla reipas koulussa loman jälkeen!

      • girl 9 .

        Mun mielestä lomaa on ihan riittävästi. Tosin kesäloma vois mun mielestä alkaa ja loppuu myöhemmin ;))


      • Sussuuw`
        girl 9 . kirjoitti:

        Mun mielestä lomaa on ihan riittävästi. Tosin kesäloma vois mun mielestä alkaa ja loppuu myöhemmin ;))

        oon ite 13-vuotias , ja mielestäni loma on sopivan pituinen, ja tietty se harmittaa ku se vielä lyhenikin!


    • KOULUUN JEE

      MÄ OON AIVAN SAMAA MIELTÄ!!! KOULU ON KIVAA. HETI KUN KESÄLOMA ALKO ALOIN LAITTAA TAVAROITA VALMIIKS KOULUUN. KAIKKI ON VALMIINAKIN VAIKKA ON KESÄLOMAA PALJON JÄLJEL!!!!!!!

    • ehkä jos lomia lyhennetään tulisi aika kalliiksi, tulisi enemmän aggresiivisia ihmisiä, lintauksii enemmän ja ymm, voi olla aika mahdollista.

      • tarkotin sitten jos paljon lomia lyhennetään mutta lomaa on kyl tarpeeks en haluis lisää enkä vähemmän.


    • kouluisbest

      Samaa mieltä. Haluun vaan opiskella.

    • Fuckoffschool

      En tiedä onko tämä trolli, mutta, koulua on jo nytkin liikaa. se että käytämme kaiken ajan koulussa ilman lepäämistä, ei paranna mitään. suurinosa ei jaksa enää keskittyä ja rupeaa kännäämään. ja opettajien työ käy vielä raskaammaksi. haista paska. koulupäivien määrää ja pituutta pitäisi vähentää.

    • Anonyymi

      lörinä nyt alkaa kolulu

      t. avaaja

      ps. hamamahahhaha

    • Anonyymi

      Tällä hetkellä näin yläasteelle siirtymäisilläni voin sanoa, että jos kesäloma lyhenisi nimenomaan oppilaiden hyvinvointi vähenisi. Kesäloma onkin juuri omaa aikaa ja ajatuksia varten. Te jotka sanotte noin, ette varmaan itse ole koskaan käynyt koulua... Ette tiedä, kuinka välillä on jokaIKINEN päivä koe tai kaksi ja stressaavat ilman läksyjä kun, joita tulee lähes poikkeuksetta JOKAINEN päivä, että niin. Kaiken lisäksi miden oppilaiden kanssa joutuu "esittämään" ja koulupäivien jälkeen en vain jaksa tehdä mitään vaan menen kotiin. Ja itsellä keskiarvo on yli 9 ...

    • Anonyymi

      Mulla on kesäloma aina ihan täynnä mökkeilyä, sukulaisilla käyntiä ja ihan vaan rentoutumista, samoin muutkin lomat. En usko että numerot pystyis siellä 9:ssä ja 10:ssä jos ei välillä sais kunnon lepoa. En voi kuvitellakaan milliasta helvettiä olis oppilaille ja varsinkin opettajille jos loma kestäis vaan 3 viikkoa (vähemmän kun suurimassa osassa muista töistä). Jos loma lyhennettäis 3 viikkoseks olis meillä paljon enemmän burnoutista ja masennuksesta kärsiviä opettajia enkä usko että opettajan työ enää houkuttelis montaa ammattia harkitsevaa sairaan työmäärän ja lyhyen loman takia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe