elämää 80 Porissa

Read My Lips

Mitä mieltä olette eilen TVssä esitetystä ohjelmasta jossa oli Dingo mukana.
Oliko Porissa tuolloin jotenkin paremmin / erinlailla asiat kuin mitä nykyään ?
Oliko aika ilman kännykäitä / nettiä jotenkin parempaa ja henkisesti antavampaa ?
Olisko 80 aika enään arvostamisen arvoista ?

64

4583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • testipenkki

      Kokeilin joskus sammuttaa puhelimen ja messengerit ym. "nykyajan" yhteydenpitovälineet. Tuli aika outo olo, varsinkin kun puhelin oli kiinni. Toisaalta se tuntui jopa hyvälle, olla täysin tavoittamattomissa. Suosittelen vaikka tunninkin kokeilua. Ei ole niin helppoa kaikille.

      Olin itseasiassa koko iltapäivän (jopa) ulottumattomissa. Tietty joku oli yrittänyt silloin soittaa useaan kertaan. Kuulin jälkeenpäin, että oli oikein huolissaan että onko jotain vakavaa sattunut. Ihmeelliset on ajat..

      • puhelin ties missä

        jos joku ei vastaa puhelimeen 20 minuutin sisällä niin hätäisimmät soittavat siinä kohdassa jo hätäkeskukseen tai poliisille, että tyypille on sattunut jotain kun ei vastaa. Että vähän on hätäistä touhua etten sano. Sen vuoksi teinit ottavat puhelimen mukaan jopa suihkuun! Ei mahdu minun pirtaan.


      • heti pitää vastata
        puhelin ties missä kirjoitti:

        jos joku ei vastaa puhelimeen 20 minuutin sisällä niin hätäisimmät soittavat siinä kohdassa jo hätäkeskukseen tai poliisille, että tyypille on sattunut jotain kun ei vastaa. Että vähän on hätäistä touhua etten sano. Sen vuoksi teinit ottavat puhelimen mukaan jopa suihkuun! Ei mahdu minun pirtaan.

        Jos hätäkeskukseen soittaa ja siellä ei vastata 20minuuttiin niin silloin onkin oikea hätä !


    • ajokortti 1980

      Oli ihan ok paikka. Jos asiaa oli mentiin fillarilla käymään niin kauan kun mopoikä tuli täyteen. Silloinkin ei kaikilla vanhemmilla ollut sitä varaa hankkia. Vaikea oli ketään saada kiinni jos ei oltu treffejä sovittu. Ulkona oltiin koko ajan ja leikit/harrastukset kohotti kuntoa.

      Nuoriso tapasi kartsalla ja elämä oli oikeastaan pikkasen helpompaa kun ei koko ajan pitänyt olla yhteydessä johonkin muuhun.

      Silloin viestittiin sen ajan tyyliin ja hyvin tultiin toimeen.

    • PORI kännykkää

      Olisko kukaan kiinnostunut järjestämään " päivän ilman kännyköitä " ja puhua ihan vain kasvotusten !

      Tämä voisi olla PORIN tunnettavuudelle melkoinen BOOSTERI !

    • Nii kai!

      No vähän oli liioittelun makua koko tarinassa. Kartsalle oli muka niin vaarallista mennä, että täytyi olla turvamies fölissä? En muista tuollaista!
      Vähän kummastutti juttu muutoinkin. Porista ja alueelta, jolla neumanni asui ( kuukkari ) muka ei menty töihin kuin merille? Tokkopa on totta, itse olen asunut myös 80-luvun Porissa ja sukuni 300 vuotta ennen minua, eikä kukaan sukulaisistani ole ollut merillä. En edes tunne Porilaisia merimiehiä tai miehiä jotka ovat olleet joskus edes merillä. 1700-luvulla ja 1800-luvulla tuollainen väite ehkä pitäisikin paikkansa, mutta eikö nyt ollut kyse 1900-luvusta?
      Sitten jäin kummastuneena miettimään, kun kyseinen neumanni puhui nuoruusvuosistaan kuukkarissa?
      Mielestäni herran nuoruusvuodet tuli vietettyä Pormestarinluodossa toisessa niistä vuokrataloista, joissa asui jos jonkinsortin ihmisiä ja siellä asuessaan lähti merille. Sekin muutoin, että porukkaa värvättiin laivoihin juottamalla äijä känniin ja sitten vietiin laivaan ja äijä heräsi vasta jossain keskellä merta, on suurta legendaa Suomen oloissa. Tällä tavoin kuulemani mukaan värvättiin miehiä laivaan esim. Kiinassa ja siitä sanghaijaaminen nimityskin on saanut alkunsa, jolla juuri tarkoitetaan neumannin esittämää tapaa saada laivaan miehistöä kepulikonstein.
      Pori oli 80-luvulla melko virikkeetön kasvuympäristö ja useimmat ihmiset kuuluivat työväestöön, joita kulttuuririemut eivät oikein hetkuttaneet. Ehkä tarjonta olikin juuri kysynnän mukaista, ei siis mitään. Elokuvateattereita oli tosin useita, mutta elettiinhän videoiden kulta-aikaa ja siitä johtuen niissä ei tullut paljoakaan poikettua. Rännillä pyörittiin ja kyllähän siellä aina, joku nahisteli, mutta mitään murhia ei siti onneksi syntynyt, eikä turvamiehiä tarvinnut värvätä. Luulenpa, että jokapoika sai melko rauhassa kulkea tuolloin, vähän itseään sai syyttää, jos piti puskissa kurkistella. Porissa ei oikeen koskaan olla tykätty leuhkista tyypeistä!
      Ja tietty huonopuoli täällä oli ettei erilaisuutta hyväksytty ( mutta silti harvoin se oli väkivallan syy), kaikilla piti rännilläkin olla samanlaiset vaatteet, ettei vaan erottunut porukasta, lakkanailontakki ym. Ja sitte homoja ym. ei katsottu hyvällä silmällä. Jotenkin hauskaahan ja ironistakin on se, että homovihaajien lapsista tulikin sitten homoseksuaaleja:) No, se on asia erikseen ja minulle aivan sama mitä, ihmisten lapsista tulee, joka tapauksessa jälkipolvi on kaikkineen todella paljon fiksumpaa. Ei ollut paljon mistä riemuja ammentaa 80-luvulla, mutta olihan meillä kirjasto ja suuri sellainen. Lukea sai, ei maksanut mitään ja ehkäpä se onkin ollut melkoinen henkinen pääoma. Ja eräillä meistä ankeus on kasvattanut mielikuvitusta, päässä synnytetään uutta omaelämähistoriaa, joka saa fantasia piirteitä. Hauskaahan tuokin joskus elämässä fiktion ja faktan raja häälyy, ilman päihteitäkin :)

    • Enää (nnnnn)

      Että enää sanan perään ei kuulu N kirjainta enää.

    • You Never Walk Alone

      Minusta taas oli mielenkiintoista kuulla / nähdä miten Dingo tuon ajan koki. Uskon että kaikilla Kartsalla / Rännillä pyörineilla on omakohtaisia kokemuksi tuosta ajasta ja mitä siellä oikeasti tapahtui.

      Dingon kertoma sekä samaisesta aiheesta tehty elokuva Veturimiehet heiluttaa kertoo juuri 80 90 luvun tapahtumista ja millaisia asioita siellä saattoi tapahtua. Monet varmasti joivat alkoholia ensi kertaa / ajoivat autolla ensi kertaa / rakastuivat / ihastuivat / viettivät aikaa ja ns tavallista nuoruuttaan... Kun kerran kaikki ( melkein ) olivat siellä niin se oli jälkeepäin ajateltuna kuin nuorten Happy Days -5 -20 kohtaamispaikka.

      Itse muistan monta eri asiaa mitä minulle tapahtui aina alaikäisenä kapakkiin menosta ja miten koulukaverit siihen reagoivat kun tiesivät oikean ikäni. Siis samasta asiasta voi olla montaa mielikuvaa ja muistikuvaa näin 20vuoden jälkeen. Pari kertaa itse jouduin tappeluun joidenkin mänttien kanssa - mutta se oli juuri sitä elämän suolaa mitä piti käydä läpi että ansaitsi toisten ns " ikuisen ystävyyden ".

      Kun katsoo Happy Days ohjelmaa niin paljon on samoja piirteitä että miten nuoret näkevät asioita ja samalla se antaa ymmärrystä nykyajan nuoria kohtaan.

      Kaikenkaikkiaan hieno ohjelma ja hienoa että Poristakin siihen pääsi joku osallistumaan.

      • ruki

        Kyseinen ohjelma kertoi 1970-luvusta, jota luokkatoverit Neuman ja Raimo Pihlajamaan poika muistelivat.


      • 70 80 90 luvut
        ruki kirjoitti:

        Kyseinen ohjelma kertoi 1970-luvusta, jota luokkatoverit Neuman ja Raimo Pihlajamaan poika muistelivat.

        Riippuu hieman siitä että milloin on syntynyt ?
        Nuoret ovat 20 vuotiaita olla yleensä 20 vuotta syntymän jälkeen !


    • kertaus

      kakkoselta klo.15.10

    • Laulava Talonmies

      Täytyypä katsoa miten autiotalo Nieminen on viettänyt Porissa nuoruuttaan - Kiitos

    • 35 vuotta sitten

      Tämä on loistava sarja.

      Keroo hyvin että miten eri ihmiset näkevät samatkin asiat. On mukava lukea että miten porilaiset regoivat kun heidän kaupungistaan uskalletaan puhua 70 -80 luvusta " totuuden äänellä ". Itse kuitenkin pitäisin mielessä että PORI oli tuohon aikaan 80.000 asukkaan kaupunki ja siten sinne mahtui monelaista viheltäjää.

      Harmie ettei ohejelmasta käynyt Dingon merilla olo paremmin selville ja kuinka kauan hän oli pois tuoanajan niin positiivista virtaa täynnä olevasta kaupungista.

    • Kassila

      Muistan kun aikoinaan Jorma Uotinen TVssä kerto millaista oli asua Porissa 70 luvulla.
      Nyt Nieminen kertoi melkein samoja asioita ja siten on kiva kuulla miten ihmiset kokivat omat nuoruutensa.

      • kuukkarin kunkku

        sää kassila itte sit oot? Mää muistan kyl molemmat vuoasikymmenet aika hyvi ja uotinen kerto melko hyvi millast sillo oli tääl. Mut toi niämine pisti aikas lail räikeesti yli ja häpeskö me porkkalisuuttaaki, ku ei puhunu mittää siit vaa kuukkarist puhu koko aika? No, häne asioita tiätysti!


    • 12341234123

      Nykynuorisolla ei ole mitään kuvaa millainen meininki oli kartsalla jota kierrettiin. Touhu oli vapaampaa ja rennompaa.

      • kasarin alku

        Kasarin alkupuoli oli kivaa aikaa. Ei kännykkää, tietokoneita ja muutenkin elämä rauhallisempaa.
        Nyt kaikki pyörii sen ympärillä että kaikki pitää saada nyt ja heti. Viimeisin kännykkämalli, taulutelkkari jne...
        vaikka kaikki entisetkin laitteet toimivat. Koko ajan pitää olla tavoitettavissa.

        Velkaa vaan lisää että saadaan markkinavoimat jylläämään ja pankin orjaksi loppuelämäksi.

        Olisko aika hidastaa hieman menoa?


      • Torilla Tavataan
        kasarin alku kirjoitti:

        Kasarin alkupuoli oli kivaa aikaa. Ei kännykkää, tietokoneita ja muutenkin elämä rauhallisempaa.
        Nyt kaikki pyörii sen ympärillä että kaikki pitää saada nyt ja heti. Viimeisin kännykkämalli, taulutelkkari jne...
        vaikka kaikki entisetkin laitteet toimivat. Koko ajan pitää olla tavoitettavissa.

        Velkaa vaan lisää että saadaan markkinavoimat jylläämään ja pankin orjaksi loppuelämäksi.

        Olisko aika hidastaa hieman menoa?

        Olen samaa mieltä. Kun ei ollut kännyköitä niin tapaamisilla ja ihan oikealla puhumisella oli paljon enemmän " arvoa " ja jota odotettiin todella silloin.
        Netti on taas kuten puhelin ja kiinteä - eikä siten muuta arkea kuten kännyt.

        Ennen oli monet asiat tässä asiassa paremmin ja ainakin paljon rauhallisempaa...

        Mopoista ei Nipa myöskään puhunut mitään, josta hänelle kiitos.


      • PikaNakkiburger
        kasarin alku kirjoitti:

        Kasarin alkupuoli oli kivaa aikaa. Ei kännykkää, tietokoneita ja muutenkin elämä rauhallisempaa.
        Nyt kaikki pyörii sen ympärillä että kaikki pitää saada nyt ja heti. Viimeisin kännykkämalli, taulutelkkari jne...
        vaikka kaikki entisetkin laitteet toimivat. Koko ajan pitää olla tavoitettavissa.

        Velkaa vaan lisää että saadaan markkinavoimat jylläämään ja pankin orjaksi loppuelämäksi.

        Olisko aika hidastaa hieman menoa?

        Itse muistan se sosiaalisuutena jonne kaikista kouluista tuli nuoria.
        Se oli kuten FACEBOOK LIVE jossa näki monia tuttuja ja niin moneen kertaan.
        Luulen että joku FACEBOOK on kehitetty juuri samaisesta ideasta... mutta kun istuu autoissa niin
        silloin ei aina edes tiedä että kuka autoa ajaa !
        Moni varmasti muistaa eri asioita senajan touhuista mutta kuka nyt ihan kaikkea voisikaan muistaa jos väkeä oli liikkeellä 100-200aan !


      • Puistojen kasvatti
        PikaNakkiburger kirjoitti:

        Itse muistan se sosiaalisuutena jonne kaikista kouluista tuli nuoria.
        Se oli kuten FACEBOOK LIVE jossa näki monia tuttuja ja niin moneen kertaan.
        Luulen että joku FACEBOOK on kehitetty juuri samaisesta ideasta... mutta kun istuu autoissa niin
        silloin ei aina edes tiedä että kuka autoa ajaa !
        Moni varmasti muistaa eri asioita senajan touhuista mutta kuka nyt ihan kaikkea voisikaan muistaa jos väkeä oli liikkeellä 100-200aan !

        Muistan kun kaikki elokuva teatterit olivat puistojen varrella. Eteläpuistossa oli Kino-Palatsi sekä Kino ja Pohjoispuistossa Adams sekä joku oli XX keskus myös Itäpuistossa.

        Eli jos halusi menään elokuviin niin aina oli jossakin teatterissa menossa joku senajan hyvä elokuva.
        Nyt kun kaikki elokuvat näytetään samassa paikassa niin entiset teatterit ovat aivan muussa käytössä.
        Osittain tämä rännillä hilluminen johtui tästä syystä... ja koko hyvielämä oli keskustan puistojen varrella.

        Täytyy muistaa että silloin ei ollut videoita vielä ja siten elokuvat piti käydä katsomaasa oikeissa elokuvateattereissa.


      • ennenvanhaan
        Puistojen kasvatti kirjoitti:

        Muistan kun kaikki elokuva teatterit olivat puistojen varrella. Eteläpuistossa oli Kino-Palatsi sekä Kino ja Pohjoispuistossa Adams sekä joku oli XX keskus myös Itäpuistossa.

        Eli jos halusi menään elokuviin niin aina oli jossakin teatterissa menossa joku senajan hyvä elokuva.
        Nyt kun kaikki elokuvat näytetään samassa paikassa niin entiset teatterit ovat aivan muussa käytössä.
        Osittain tämä rännillä hilluminen johtui tästä syystä... ja koko hyvielämä oli keskustan puistojen varrella.

        Täytyy muistaa että silloin ei ollut videoita vielä ja siten elokuvat piti käydä katsomaasa oikeissa elokuvateattereissa.

        nykyisen texpörssin tilalla oli Jaarli elokuvateatteri ja Kino oli nykyisen bar-kinon paikal. Jaarlis tuli itse käytyä eniten.


      • pohjoispuistossa
        ennenvanhaan kirjoitti:

        nykyisen texpörssin tilalla oli Jaarli elokuvateatteri ja Kino oli nykyisen bar-kinon paikal. Jaarlis tuli itse käytyä eniten.

        ja siellä tuli Bondit katsottua, siellä oli parhaat istuinmet. Punapaulassa tuli viikonloppisin Diskottua, DJ:nä yleensä Rolf Filander. Diskoja löytyi siihen aikaan myös Otavasta ja Juhanna Herttuasta. PK:n kylkeen tuli Club 20 armeija aikaan eli taisi olla 1983 tai 84. Riihikedon koululla oli voimistelusalisaa Hurriganes ja oli se myöskin Beavers-kiertueella Kino-palatsissa.
        70-luvun lopulla vietettiin aikaa Kuplahallilla kirvatsissa jossa oli aina hyvät esiintyjät ja todella paljon porukkaa.. Mieleen jäi Sleepy Sleepers...
        Ei silloin kännyköitä tarvittu ja yhteydenpito tapahtui kasvotusten eikä netissä. Ekan autopuhelimen (nokia) sain työsuhteessa 1989 ja kyllä se siihen aikan aina mukana oli vaikka takalaatikosta joutui laitteen iroittamaan.
        Nykyään näyttää jo siltä ettei kukaan ilman kännyä pärjää ja jos et vastaa ihmetellään kovasti että mitä on sattunut.


      • Hallituskatua alas
        pohjoispuistossa kirjoitti:

        ja siellä tuli Bondit katsottua, siellä oli parhaat istuinmet. Punapaulassa tuli viikonloppisin Diskottua, DJ:nä yleensä Rolf Filander. Diskoja löytyi siihen aikaan myös Otavasta ja Juhanna Herttuasta. PK:n kylkeen tuli Club 20 armeija aikaan eli taisi olla 1983 tai 84. Riihikedon koululla oli voimistelusalisaa Hurriganes ja oli se myöskin Beavers-kiertueella Kino-palatsissa.
        70-luvun lopulla vietettiin aikaa Kuplahallilla kirvatsissa jossa oli aina hyvät esiintyjät ja todella paljon porukkaa.. Mieleen jäi Sleepy Sleepers...
        Ei silloin kännyköitä tarvittu ja yhteydenpito tapahtui kasvotusten eikä netissä. Ekan autopuhelimen (nokia) sain työsuhteessa 1989 ja kyllä se siihen aikan aina mukana oli vaikka takalaatikosta joutui laitteen iroittamaan.
        Nykyään näyttää jo siltä ettei kukaan ilman kännyä pärjää ja jos et vastaa ihmetellään kovasti että mitä on sattunut.

        Muistelen todella aikoja jolloin ei ollut kännyköitä !


      • hahhahhaaah
        pohjoispuistossa kirjoitti:

        ja siellä tuli Bondit katsottua, siellä oli parhaat istuinmet. Punapaulassa tuli viikonloppisin Diskottua, DJ:nä yleensä Rolf Filander. Diskoja löytyi siihen aikaan myös Otavasta ja Juhanna Herttuasta. PK:n kylkeen tuli Club 20 armeija aikaan eli taisi olla 1983 tai 84. Riihikedon koululla oli voimistelusalisaa Hurriganes ja oli se myöskin Beavers-kiertueella Kino-palatsissa.
        70-luvun lopulla vietettiin aikaa Kuplahallilla kirvatsissa jossa oli aina hyvät esiintyjät ja todella paljon porukkaa.. Mieleen jäi Sleepy Sleepers...
        Ei silloin kännyköitä tarvittu ja yhteydenpito tapahtui kasvotusten eikä netissä. Ekan autopuhelimen (nokia) sain työsuhteessa 1989 ja kyllä se siihen aikan aina mukana oli vaikka takalaatikosta joutui laitteen iroittamaan.
        Nykyään näyttää jo siltä ettei kukaan ilman kännyä pärjää ja jos et vastaa ihmetellään kovasti että mitä on sattunut.

        mieleen kuplahallist eräs seikka 80 luvun vaihteest. Nuoreena kauhukakarana tuli talve lumie sulaes tikattua puukol valkoist pressukasaa kui singeri siinä kahen pitkän rakennukse vieres :D
        Ei tainnu kupla ennää nousta luulen;)


    • Yö Dingo Mamba

      Ei voi olla että Dingo pääsee postimerkkiin ihan turhan 80 luvun takia !
      Mamba & Yö ovat myös Porista mukana ja nyt kaikki voivat ostaa hiedän merkkejään postista...
      todella hieno kunnianosoitus näille kavereille ja varmasti muistavat koko proseduurin lopun elämäänsä.

      Muistan kun Matti Nykänen pääsi merkkiin niin silloin puhuttiin ettei merkkejä voi tehdä taikka kaduille anneta nimiä vielä artistin ollessa yhä hengissä.

      • ent. kauppislainen

        Kun poriin avattiin eka kebabbipaikka Otavankadulle! Se oli jotain helkutin coolia ja todella uutta!
        Me kauppiksen jengi käytiin siellä melkein päivittäin. Kerrankin porissa jotain erilaista jota ei muualla saanut.
        Mielestäni se ei ollut mamujen perustama, koska niitä meillä silloin juurikaan edes ollut, mutta kebut oli helkkarin hyviä ja isoja!
        Siitä alkoi meikäläisen kebabin syönti, eikä ole vieläkään loppunut, mutta sellaisia ei enää saa! Parhaat sai kuitenkin myöhemmin itäpuiston kebappigrillistä! Sekin lässähti kun paikka vaihtoi omistajaa!
        Kuka muu muistaa nuo tosi makeet kepsut!?


      • mr kebap
        ent. kauppislainen kirjoitti:

        Kun poriin avattiin eka kebabbipaikka Otavankadulle! Se oli jotain helkutin coolia ja todella uutta!
        Me kauppiksen jengi käytiin siellä melkein päivittäin. Kerrankin porissa jotain erilaista jota ei muualla saanut.
        Mielestäni se ei ollut mamujen perustama, koska niitä meillä silloin juurikaan edes ollut, mutta kebut oli helkkarin hyviä ja isoja!
        Siitä alkoi meikäläisen kebabin syönti, eikä ole vieläkään loppunut, mutta sellaisia ei enää saa! Parhaat sai kuitenkin myöhemmin itäpuiston kebappigrillistä! Sekin lässähti kun paikka vaihtoi omistajaa!
        Kuka muu muistaa nuo tosi makeet kepsut!?

        Paikka oli Kinon vieressä olevassa puutalossa ja myyjänä Huhtakangas. Hyvää oli! En tiedä onko maku sitten itsellä muuttunut mutta ei enää maistu samalle.


      • äklöä
        mr kebap kirjoitti:

        Paikka oli Kinon vieressä olevassa puutalossa ja myyjänä Huhtakangas. Hyvää oli! En tiedä onko maku sitten itsellä muuttunut mutta ei enää maistu samalle.

        muistan Döner kebabin kinon viereises vaaleas puutalos hautaustoimiston ja vaihtokalusteen vieres.
        Pari kertaa tuli sielt kebabit haettua,kunnes sin tuli töihi hikinen 250kg sumoläski,joka rahasti täydest annoksest. Laittoi kuitenkin annokseen entist vähemmä lihaa ja veisteli suoraan vartaan köntsästä isoja siivuja jatkuvasti itselleen. Sitä katseles annostaan odottaes meni viimeistään ruokahalut.
        Vähän kyl mietitytti mix sen ajan kebabliha maistui erilaiselt, olisko viereisel hautaustoimistol ollu jotai osuutta asiaan?


      • vatane
        ent. kauppislainen kirjoitti:

        Kun poriin avattiin eka kebabbipaikka Otavankadulle! Se oli jotain helkutin coolia ja todella uutta!
        Me kauppiksen jengi käytiin siellä melkein päivittäin. Kerrankin porissa jotain erilaista jota ei muualla saanut.
        Mielestäni se ei ollut mamujen perustama, koska niitä meillä silloin juurikaan edes ollut, mutta kebut oli helkkarin hyviä ja isoja!
        Siitä alkoi meikäläisen kebabin syönti, eikä ole vieläkään loppunut, mutta sellaisia ei enää saa! Parhaat sai kuitenkin myöhemmin itäpuiston kebappigrillistä! Sekin lässähti kun paikka vaihtoi omistajaa!
        Kuka muu muistaa nuo tosi makeet kepsut!?

        otavankadun dönerkebabin jälkeen ei oo tullu mitään vastaavaa,kypsä oma liha,tuore tomaatti ,sipuli,hyvä katike ja pippuri,parasta A luokkaa ,kuka teki,ohje vaan niin alan tekemään teille kunnollista ilman karvakäsiä


      • Ekimato
        ent. kauppislainen kirjoitti:

        Kun poriin avattiin eka kebabbipaikka Otavankadulle! Se oli jotain helkutin coolia ja todella uutta!
        Me kauppiksen jengi käytiin siellä melkein päivittäin. Kerrankin porissa jotain erilaista jota ei muualla saanut.
        Mielestäni se ei ollut mamujen perustama, koska niitä meillä silloin juurikaan edes ollut, mutta kebut oli helkkarin hyviä ja isoja!
        Siitä alkoi meikäläisen kebabin syönti, eikä ole vieläkään loppunut, mutta sellaisia ei enää saa! Parhaat sai kuitenkin myöhemmin itäpuiston kebappigrillistä! Sekin lässähti kun paikka vaihtoi omistajaa!
        Kuka muu muistaa nuo tosi makeet kepsut!?

        Muistan siinä puistossa oleen kebabbi paikan joka vattiin 80 luvun alussa. Döner kebab muistaakseni nimeltään.


      • Mac Rumors
        ent. kauppislainen kirjoitti:

        Kun poriin avattiin eka kebabbipaikka Otavankadulle! Se oli jotain helkutin coolia ja todella uutta!
        Me kauppiksen jengi käytiin siellä melkein päivittäin. Kerrankin porissa jotain erilaista jota ei muualla saanut.
        Mielestäni se ei ollut mamujen perustama, koska niitä meillä silloin juurikaan edes ollut, mutta kebut oli helkkarin hyviä ja isoja!
        Siitä alkoi meikäläisen kebabin syönti, eikä ole vieläkään loppunut, mutta sellaisia ei enää saa! Parhaat sai kuitenkin myöhemmin itäpuiston kebappigrillistä! Sekin lässähti kun paikka vaihtoi omistajaa!
        Kuka muu muistaa nuo tosi makeet kepsut!?

        Eikö eka ollut Kinon vieressä olevassa puutalossa ?

        Siis Porin eka KEBAB ?

        Kulmassa jossa Antin Asu Ratsula ?


    • Nortamonkatu

      Onko kellään mitään muistikuvia kuin VETURIMIEHET HEILUTTAA elokuvaa tehtiin ?

      Kaverilla on liike samalla kadulla ja hänellä on joitakin kuvia ko tapahtumasta.

      • kolkytviis

        näin kauppahallin kohdal Isolinnankadul kuvatun pätkän suoraan paikanpäällä. Tunsin leffan yhden nuorista porilaisista näyttelijöistä,se oli seuraavana vuonna samas työpaikas puistotoimistos ja juteltii hieman leffast.
        Sil oli silloin parta ja pyrki eduskuntaan tms,mut ei lienee päässyt.

        90-luvul kuvattiin pekkoon kohtausta kuukkaris ja olin puolen päivää rälläköimäs sillost autonrämää kuntoo,niin ohjaaja tuli oikein suljettuun pihaan asti pyytämään puolen tunnin taukoa aivan saatanalliseen meteliin. No,siihen tuli suostuttua.


      • Keitä Porista
        kolkytviis kirjoitti:

        näin kauppahallin kohdal Isolinnankadul kuvatun pätkän suoraan paikanpäällä. Tunsin leffan yhden nuorista porilaisista näyttelijöistä,se oli seuraavana vuonna samas työpaikas puistotoimistos ja juteltii hieman leffast.
        Sil oli silloin parta ja pyrki eduskuntaan tms,mut ei lienee päässyt.

        90-luvul kuvattiin pekkoon kohtausta kuukkaris ja olin puolen päivää rälläköimäs sillost autonrämää kuntoo,niin ohjaaja tuli oikein suljettuun pihaan asti pyytämään puolen tunnin taukoa aivan saatanalliseen meteliin. No,siihen tuli suostuttua.

        Mistä saa selville keitä elokuvasa näytteli ? Mikäli olen ymmärtänyt oikein niin siinä oli useampi ihminen joka näytteli samaa henkilöä. Siis jonkilainen ikääntyminen ja eri ihminen näyttelee nuorena ja eläkeläisenä.


      • Konduktööri!
        Keitä Porista kirjoitti:

        Mistä saa selville keitä elokuvasa näytteli ? Mikäli olen ymmärtänyt oikein niin siinä oli useampi ihminen joka näytteli samaa henkilöä. Siis jonkilainen ikääntyminen ja eri ihminen näyttelee nuorena ja eläkeläisenä.

        Porilais syntyinen Samuli Edelman ja Santeri Kinnunen!


      • Keitä Porista
        Konduktööri! kirjoitti:

        Porilais syntyinen Samuli Edelman ja Santeri Kinnunen!

        Tarkoitin että keitä siinä oli nuorena ? Nämä Santeri & Samuli olivat 20 vuotiaita ja siten kuka oli nuorena ja kuka vanhana ?


      • kolkytviis
        Keitä Porista kirjoitti:

        Mistä saa selville keitä elokuvasa näytteli ? Mikäli olen ymmärtänyt oikein niin siinä oli useampi ihminen joka näytteli samaa henkilöä. Siis jonkilainen ikääntyminen ja eri ihminen näyttelee nuorena ja eläkeläisenä.

        käyttää googlea.
        Valmistusvuosi:1992
        Ohjaajat:Kari Paljakka
        Käsikirjoittajat:Juha Lehtovuori
        Pääosanäyttelijät:Esko Nikkari, Jarno Rajala, Joona Lindberg, Jussi Chydenius, Kalle Chydenius, Mikko Huida, Niko Saarela, Samuli Edelmann, Santeri Kinnunen, Tommi Limnell

        Tuo viimeisenä näytellyt oli se työkamu. Olisko näytellyt leffas Samulia nuorempana.


      • Gygnauksessa käynyt
        kolkytviis kirjoitti:

        käyttää googlea.
        Valmistusvuosi:1992
        Ohjaajat:Kari Paljakka
        Käsikirjoittajat:Juha Lehtovuori
        Pääosanäyttelijät:Esko Nikkari, Jarno Rajala, Joona Lindberg, Jussi Chydenius, Kalle Chydenius, Mikko Huida, Niko Saarela, Samuli Edelmann, Santeri Kinnunen, Tommi Limnell

        Tuo viimeisenä näytellyt oli se työkamu. Olisko näytellyt leffas Samulia nuorempana.

        Olen joskus hieman menettänyt toivoani että 24 tulisi porilaisille toinen olohuono jonne voisi kirjoittaa omia ajatuksiaan ja kysellä tyhmiäkin. Moni ilmeisesti pelkää leimautuvansa idiootiksi ja siten ei uskalla tarttua kynään ?

        Joskus ihan yllättyy kun joillakin on enemmän tietoa ja taitoa hoitaa " yhteisiä asioita " ja tuntee että keiltä voi kysyä nevoa ja mistä hakea tietoa.

        Siis kaikki 80 luvun porilaiset eivät ole aivan " rehabilitoituneita " ja yhä muistavat asioita 80 asioita.


      • koht nelkyt
        Keitä Porista kirjoitti:

        Mistä saa selville keitä elokuvasa näytteli ? Mikäli olen ymmärtänyt oikein niin siinä oli useampi ihminen joka näytteli samaa henkilöä. Siis jonkilainen ikääntyminen ja eri ihminen näyttelee nuorena ja eläkeläisenä.

        Suomessa julkaistuista elokuvista tietoja elonet.fi


    • tettereissa katsova

      Todella harmi että kaikki elokuvateatterit ovat poistuneet ja siten on aina parkkiongelmia kun tulee autolla elokuviin. Ennen pysty parkkeeramaan puistojen varrelle länsi - itä - etelä - pohjoinen ja siten oli hyvin tilaa.

      Kino & Jaarli & Adams & Kino Palatsi ovat kaikille tuttuja nimiä.

    • NMT 450 - 900

      70 & 80 luvulla rännillä / kartsalla pyöriminen kuului nuorten joka viikonloppujen pe - la ohjelmaan. Todella paljon nuoria oli liikkellä kävellen taikka autoilla / moottoripyörillä ja kun kävellen kiersi kaupugilla niin sai paljon liikuntaa ( voi juoda ). Ei silloin puhuttu kakkosluokan diabetes saatikka yli lihavista ihmisistä, joten kait jotakin hyvää tässäkin ajassa oli.

      Kanattavia puhelimia silloin ei ollut kellään kun NMT 450 - 900 saattoivat maksaa 21.000 markkaa kpl.
      Silloin sai auton moisella hinnalla ja paljon muutakin kaupanpäälle. En muista että kellään oliis ollut NMT puhelimia mukanaan ja siten kaikkien kanssa oli puhuttava yhä kasvotusten.

      Nipa ei puhunut mitää että milloin hän sai ensimmäisen kannykän ja joko NMT ajalla kanto mukanaan.

      • Seuraaja!

        Että NMT-puhelimet tulivat suomessa käyttöön 1982. Sitä ennen olivat Arpit.
        Aikuisiän, eli 2 vaiheen diabetesta esiintyi jo silloin runsaasti. Ylilihavia oli enemmän, johtuen ruokailutavoista.
        Yhtä itsetietoisia ja kaiken osaavia ei silloin ollut kyllä läheskään niin paljon kuin nykyään!


      • parasta liikuntaa
        Seuraaja! kirjoitti:

        Että NMT-puhelimet tulivat suomessa käyttöön 1982. Sitä ennen olivat Arpit.
        Aikuisiän, eli 2 vaiheen diabetesta esiintyi jo silloin runsaasti. Ylilihavia oli enemmän, johtuen ruokailutavoista.
        Yhtä itsetietoisia ja kaiken osaavia ei silloin ollut kyllä läheskään niin paljon kuin nykyään!

        Itse nuoret 60 70 80 syntyneet olivat paljon terveemmän näköisiä kun kukaan ei puhunut NMT 450 900 puhelimeen tupakista / huumeista ja sai samalla liikuntaa kun örvelsi kartsalla.

        Bensa oli silloin kallista ja monella rahat meni erikoisiin baareihin ja monttuun !


      • pori flikka
        parasta liikuntaa kirjoitti:

        Itse nuoret 60 70 80 syntyneet olivat paljon terveemmän näköisiä kun kukaan ei puhunut NMT 450 900 puhelimeen tupakista / huumeista ja sai samalla liikuntaa kun örvelsi kartsalla.

        Bensa oli silloin kallista ja monella rahat meni erikoisiin baareihin ja monttuun !

        kepappi-paikka oli muute kauppahallis jo vuan 82, siis enne sitä puisto paikkaa. Siäl vast oli hyvät kepapit ja tuliset pippurit. Mää muosta viäl senki, ko kilpailtii, kuka pystyy syämää usseemma pippuri peräjälkee.


      • Historioitsija
        pori flikka kirjoitti:

        kepappi-paikka oli muute kauppahallis jo vuan 82, siis enne sitä puisto paikkaa. Siäl vast oli hyvät kepapit ja tuliset pippurit. Mää muosta viäl senki, ko kilpailtii, kuka pystyy syämää usseemma pippuri peräjälkee.

        1980 luvulla aikajärjestyksessä 1 Otavankatu, 2 kauppahalli 3 itäpuisto 4 Saimaan Helmi (Laiva)


    • Paikka Porissa

      Minä vuonna Ravitola Hoteli OTAVA suljettiin ?

      Muistan käyneeni siellä mutta vuotta en muista !

      • Otava!

        Ihan tarkasti Viljamaan Kerttu! Mutta eikös se 80 luvun lopussa ollut, kun ovet suljettiin!


      • voisi vastata
        Otava! kirjoitti:

        Ihan tarkasti Viljamaan Kerttu! Mutta eikös se 80 luvun lopussa ollut, kun ovet suljettiin!

        Juu varmaa osaisi mutta hän ei juuri käy Suomi24 palstoilla.


      • Joku muu!
        voisi vastata kirjoitti:

        Juu varmaa osaisi mutta hän ei juuri käy Suomi24 palstoilla.

        Hotelli otava suljettiin 130 vuotisen taipaleensa päätteeksi 28 2-1985 suomalaisen kulttuurin päivänä.


      • Merci Danke
        Joku muu! kirjoitti:

        Hotelli otava suljettiin 130 vuotisen taipaleensa päätteeksi 28 2-1985 suomalaisen kulttuurin päivänä.

        Kiitos ! Joskus täältä saa ihan kunnollisiakin vastauksia !


      • Grönin keikalla
        Joku muu! kirjoitti:

        Hotelli otava suljettiin 130 vuotisen taipaleensa päätteeksi 28 2-1985 suomalaisen kulttuurin päivänä.

        Miksi suljettiin ja mistä / miten on mahdollista lukea enemmän Otavan historiasta ?


      • Karhun Pori

        Muistan jo EINO GRÖNin kertoneen että hänkin on ollut Hotelli OTAVAssa keikalla !


    • Tukka takana

      Muistaako kukaan Annankatu 6 alkuvaiheita ja miten siellä aloitettiin ?
      Olisi kiva kuulla että kuka sitä silloin pani alkuun ja kuka niitä sääntöjä oikein silloin keksi ?

      • Näin On!

        sen pani alkuun juurikin tuolla aiemmin mainittu porilaisten vähemmistö. Eli homot, transvestiitit ym. seksuaalivähemmistöjen edustajat. Porin SETA sai siellä alkunsa. Siksi se on niin merkittävä osa porilaista KULTTUURIhistoriaa.


      • Näin On! kirjoitti:

        sen pani alkuun juurikin tuolla aiemmin mainittu porilaisten vähemmistö. Eli homot, transvestiitit ym. seksuaalivähemmistöjen edustajat. Porin SETA sai siellä alkunsa. Siksi se on niin merkittävä osa porilaista KULTTUURIhistoriaa.

        Herra ties miksi kommentoin tätä ketjua vuosia sen alkamisen jälkeen. Anniksella taisi muuten pyöriä sellaiset porilaisuuden kannalta vähäiset tahot kuin Yö, Dingo ja Mamba... Homojahan ne kaikki oli. Minunkin piti aina karata kotoa, kun jonkun poikabändin jätkiä tuli isoveljen huoneeseen istumaan ja äänittelemään levyjä.

        Annankatua ennen oli vanha Pelmu-talo antinkadulla. Sen pihassa vietti ainakin joitakin talviaan paikallisen meripartioporukan Winga, jota minäkin sitten kävin kaapimassa parina keväänä. Sittemmin sekin vaihdettiin kuttaperkkaiseen rötisköön, joka jäi edeltäjäänsä huomattavasti lyhytikäisemmäksi.

        Synkkä... siellä opetti musiikkia Sampolahti, joka kuoroa johtaessaan meinasi vaatteistaan pompata. Musiikkiluokille äitini ei päästänyt edes pyrkimään. Äidilleni pettymykseksi rupesin musiikin ammattilaiseksi. Niin että turha tulla mulle soittelemaan tai edes laulamaan!

        Vittumaisimmat luokkakaverit olivat sittemmin Huovinrinteellä rähjäämässä poikaparoille. Lienevät pian jo eläkkeellä. Vanhat miehet, liki viisikymppiset...

        Karvalakki ja Tori-Heikki. Siinä Porin 80-luvun ydinkohdat, joihin verrattuna paikallinen rockkulttuuri oli vain pieni pintakare.


      • Orin Polut

        Luulisi että Annankadun historista löytyisi jostakin ?

        Olen googlettanut ja täytyy myöntää että hakaminen oli todella hankalaa !

        Olisi KIVA ihan tietää että milloin alkoi ja kenen / keiden ehdotuksesta ?


      • Eat My Casa
        Näin On! kirjoitti:

        sen pani alkuun juurikin tuolla aiemmin mainittu porilaisten vähemmistö. Eli homot, transvestiitit ym. seksuaalivähemmistöjen edustajat. Porin SETA sai siellä alkunsa. Siksi se on niin merkittävä osa porilaista KULTTUURIhistoriaa.

        Taisi kyllä olla tahot - joilla hieman erinlainen maailmankäsitys kuin ns. perus porilaisella.

        Moni on menestynyt todella hyvin ja siten porissa aina löytyy niitä joiden elämässä ei ole tapahtunut sitten 90 luvun mitään merkittävää.

        Hotelli OTAVA on ihan vieressä ja siellähän joi aikoinaan kaikken luovimmat porilaiset tapasivat kokoontua ja suunnitella että miten asioita voisi parantaa
        jne jne... Eikö PORI JAZZ ole siellä aioinaan pantu alulle ?


      • Tollon Kaveri
        Näin On! kirjoitti:

        sen pani alkuun juurikin tuolla aiemmin mainittu porilaisten vähemmistö. Eli homot, transvestiitit ym. seksuaalivähemmistöjen edustajat. Porin SETA sai siellä alkunsa. Siksi se on niin merkittävä osa porilaista KULTTUURIhistoriaa.

        Olis kiva lukea kun ei itse kuulunut vielä tollon paikkallisiin vähemmistöihin !


    • Bow bell

      Kyllä ennen oli paremmin. Silloin jungmannista tuli eka reissulla jo poosu ja makuupussissa tulleen intiaaniolon jälkeen tapahtuikin muutos itkeväksi kapteeniksi. Kyllä ennen oli paljon paremmin.

    • jortsu..

      Telkusta tuli dokumentti Jorma Uotisesta. Tietääkö kukaan missä päin Poria on asunut... ? Ainakin uudellakoivistolla jossakin.

    • Pää Könönen

      Milloin on ns. ränni päivät Porissa ?

      Onko mitään tietoa - ja saako kaikki autot taas ajaa kuten 80luvulla ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe