Kysymys sheivaamisesta

Miten sheivata posliini ilman, että tulee niitä tulehtuneita näppyjä? Samaa voisin myös kysyä sääristä, eli haluaisin sileät sääret, enkä niitä pieniä haavoja jotka tulehtuu.
Ilmianna
Jaa

1 VastausAina ei välttämättä onnistu ajelu niin, ettei näppyjä tulisi. Varsinkin häpykumpu vaan on sellainen alue, jossa se iho on herkkää. On kuitenkin peri keinoa, joilla voi yrittää ehkäistä näppyjä:

1.) Käytä aina terävää terää. Ne terät valitettavasti kuluu todella nopeasti ja tylsällä terällä ajaminen aiheuttaa näppyjä ja esim. just haavoja. Terät on kalliita ja siinä mielessä on pakko miettiä miten usein niitä vaihtaa, mutta periaatteessa niin usein kun mahdollista. 1-2 kertaa menee, mutta sitten rupeaa jo näppyjä ilmaantumaan enemmän.

2.) Vältä ajamista vastakarvaan, eli yritä ajaa ylhäältä alaspäin.

3.) Kokeile kuoria ajeltu iho vielä voiteella. Todennäköisesti tää on ihan turhaa kun oikeestaan se höylä itsessään kuorii kuolleen ihosolukon pois, mutta jossain ohjelmassa kosmetologi kuori ihon ja väitti sen ehkäisevän näppyjä.

4.) Puhdista alue kunnolla ajon jälkeen ettei niihin syntyneisiin pienen pieniin haavoihin ja ihohuokosiin vahingossakaan pääse bakteereja.

5.) Hiero ajetulle alueelle ajon jälkeen Bepanthen-nimistä voidetta. Mikä tahansa kosteuttava voide ei toimi, vaan itsellä ainakin sen pitää olla Bepanthenia, joka on tarkoitettu nimenomaan hoitamaan naarmuja ja pieniä haavoja. Kyseistä voidetta saa apteekista ilman reseptiä ja sitä käytetään mm. uusien tatuointien rasvaamiseen.

Ajamista parempi vaihtoehto on usein vahaaminen tai nyppiminen jolloin karva lähtee juurineen ja kasvaa uudestaan ohuempana ilman näppyjä. Tietysti, jos haluaa olla kokonaan karvaton niin siinä on aika paljon hommaa, mutta itse poikana ainakin pidän siitä jos tytöllä on karvoja. Häpyhuulet on hyvä ajella, mutta siinä päällä saa mieluusti olla jotain mitä voi silitellä. Jos itse joutuisin ajelemaan säärikarvoja ym. isoja alueita niin koittaisin kyllä sugaringia. Se näyttää suht helpolta tottuneelle ja on edullista: http://www.youtube.com/results?search_query=sugaring&aq=f

Itse olen huomannut sen, että tietyille alueille tulee näppyjä ja tietyille ei. Pari kertaa olen ajanut munakarvat huvikseni pois ja aina on häpykumpu ollut täynnä punaisia patteja. Kivekset, nivustaipeet tai persvako taas ovat täysin immuuneja sisäänkasvaneille karvoille, eli mitään näppyjä ei koskaan tule, vaikka ajelisi kirveellä. Samaten partaa ajaessa pitää kaulan herkkä iho voidella bepanthenilla ettei tule näppyjä, mutta naaman karskimpi iho kestää ajelemista vaikka kuinka tylsällä terällä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kysymys sheivaamisesta

Miten sheivata posliini ilman, että tulee niitä tulehtuneita näppyjä? Samaa voisin myös kysyä sääristä, eli haluaisin sileät sääret, enkä niitä pieniä haavoja jotka tulehtuu.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta