Vasta-aineista

PieruPetteri

Olen vuosien oireilun jälkeen viimein menossa keliakia-tutkimuksiin. Kahden viikon päästä on ensimmäinen tapaaminen lääkärin kanssa, jolloin käsittääkseni otetaan verikokeet. Nyt kiinnostaisikin tietää, kuinka nopeaa keliakia vasta-aineet näkyvät veressä, eli joko nyt, kahta viikkoa ennen kokeita pitäisi alkaa viljaa syödä? En ole tehnyt omaa ratkaisua olla gluteenittomalla, vaan olen ollut jo jonkin aikaa Atkinsin dietillä ja sen vuoksi jättänyt viljat pois.

2

497

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jtrjjhtyj

   Äkkiä vehnää/ruista/ohraa syömään!
   En tosin osaa sanoa tarkemmin riittääkö tuo kaksi viikkoa altistusta vai onko se sopiva aika. Mutta viimeistään on nyt aloitettava syömään niitä viljoja, jos haluat että verikokeiden (ja myöhemmin gastroskopian) tulos on oikea.
   Moni ihminen pilaa luotettavan tuloksen keliakiatutkimuksissa, kun ovat aloittaneet tyhmyyksissään gluteenittoman ruokavalion ominpäin. Sinä tosin olet ollut Atkinsilla, ja sen vuoksi jättänyt viljat pois.

   Ja jos sitten ei saa keliakia-diagnoosia, ei tietenkään saa KELA:n ruokavaliokorvausta ja gluteenittoman ruuan saanti esim. kouluissa/työpaikkaruokalassa vaikeutuu. Moni paikka vaatii todistuksen siitä, että on keliakia.

   • PieruPetteri

    No joo, epäilys keliakiasta syntyikin Atkinsin aloitettuani, kun vatsa voi niin mainiosti! Vaikka dieetin olenkin lopettanut, jotenkin se vilja vain jäi pois. Hetkittäin olen sitä koittanut syödä, mutta oireiden alettua se on jäänyt automaattisesti pois sen kummemmin ajattelematta, kai se elimistö koittaa jotenkin suojautua? Mene ja tiedä. Nyt ei olo ole oikein hyvä, kun koitan sitä viljaa vetää nassuun. No ne veren vasta-aineet kai nousee suhteellisen nopeasti, mutta mietityttää vielä että mitenhän se mahdollinen gastroskopia sitten, kun on monta vuotta mennyt lähestulkoon täysin ilman viljaa. Suolinukka lienee parantunut vuosien saatossa eli luultavasti koepalanäyte ei viittaa keliakiaan. Huono homma.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   172
   2551
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1855
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1608
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   138
   1163
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   1006
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   371
   971
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   331
   942
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   878
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   55
   850
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   703
  Aihe