Suomi EI ole OIKEUSVALTIO?

Tuomarit

Miksi Suomi ei ole enää oikeusvaltio jonka perusperiaatteisiin kuuluu että oikeudessa SYYTTÄJÄN tehtäjä on todistaa joku SYYLLISEKSI, eikä niin että syytetty joutuu todistamaan itse itsensä SYYTTÖMÄKSI?!

Ennen vain seksuaalirikoksissa oikeuslaitos tuomitsi syytetyn, jollei hän pystynyt todistamaan syyttömyyttään.
Syyttäjän ei tarvinnut esittää yhtään mitään näyttöä siitä että rikosta olisi edes tapahtunut, saati sitten että kyseinen syytetty olisi syyllistynyt tekoon.

Mutta nyt sama tapa on näköjään levinnyt myös muihin oikeusjuttuihin.
Ulvilan surman käsittelyn yhteydessä Juha Manner totesi että oikeus vaatii puolustuksen TODISTAMAAN SYYTTÖMYYDEN, eikä syyttäjää todistamaan syyllisyyttä. Miksi näin?

Lisäksi hän kritisoi voimakkaasti poliisin toimia lapsen kuulustelussa. Poliisi rääkkäsi lasta useita tunteja oikeusvaltion periaatteiden vastaisesti. Onko Suomesta tullut poliisivaltio, jossa poliisi voi jopa kiduttaa kansalaisia?

http://yle.fi/alueet/satakunta/2010/04/auer_ulkopuolinen_murhaaja_tappoi_mieheni_1616439.html

15

1499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärä käsitys oikeax

      "Ulvilan surman käsittelyn yhteydessä Juha Manner totesi että oikeus vaatii puolustuksen TODISTAMAAN SYYTTÖMYYDEN, eikä syyttäjää todistamaan syyllisyyttä."

      Manner on _syytetyn_ asianajaja, eikä mikään käräjäoikeuden edustaja. Tämä on siis puolustuksen retoriikkaa eikä sen kummallisempaa.

      • Kalle Käräjämäki

        Siis syytetty joutuu itse tutkimaan ja tuomaan todisteet syyttömyydestää, vaikka se olisi poliisin ja syyttäjän tehtävä, esitutkintalain mukaan. Suomen rikospoliisin tutkinta ei siis noudata lakia, oikeastaan koskaan.
        Perehtykää esitutkintalakiin.


      • Halpahintaistaharhaa
        Kalle Käräjämäki kirjoitti:

        Siis syytetty joutuu itse tutkimaan ja tuomaan todisteet syyttömyydestää, vaikka se olisi poliisin ja syyttäjän tehtävä, esitutkintalain mukaan. Suomen rikospoliisin tutkinta ei siis noudata lakia, oikeastaan koskaan.
        Perehtykää esitutkintalakiin.

        vaan kyseessä oli vain epätoivoisen puolustuksen tunteenomainen puheenvuoro jolla pyritään vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen syytetyn eduksi. Se ei linjaa suomalaista oikeuskäytäntöä yhtään mihinkään uuteen uomaan.


      • Silop
        Halpahintaistaharhaa kirjoitti:

        vaan kyseessä oli vain epätoivoisen puolustuksen tunteenomainen puheenvuoro jolla pyritään vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen syytetyn eduksi. Se ei linjaa suomalaista oikeuskäytäntöä yhtään mihinkään uuteen uomaan.

        Omakohtaisia kokemuksia!!!! Voin jopa todistaa ne!!!! Odottaa hetki, niin lehdissä tullaan kirjoittamaan tapauksesta.


    • joku vaan

      Oikeusvaltiossa yleensä yritetään suojella kansalaisia, täällä suojellaan rikollisia.

      Tämä on erityisen kärjistynyttä väkivaltarikoksissa, jopa Englannissa sellaisesta mistä täällä saa pari vuotta linnaa ja saman verran ehdollista saisi noin 15 vuotta ehdotonta, USA:ssa kai jotain sata vuotta.
      On myös erityisen suojeltuja kansanryhmiä kuten somalit, näitä ei edes lempata kotimaahansa pitkänkään rikoskierteen jälkeen.

      Talousrikokset on usein niin hyvin etukäteen mietitty ja hyvät asianajajat antaneet neuvoja että selvittäminen on aika mahdotonta.

      Normaaleille lainkuuliaisille suomalaismiehille sen sijaan laki on erittäin ankara.

      Jos vaikka minä syyllistyisin ylinopeuteen tyhjällä moottoritiellä niin saisin huomattavasti kovemman tuomion kuin raiskauksesta.

      Tai jos syyllistyisin veronkavallukseen mihin on erittäin helppo syyllistyä vahingossa koska lain pykälät ovat usein kovin epäselvät, saisin pari kertaa isomman tuomion kuin murhasta. Veronkierrosta epäillyillä on todistustaakka, pitää todistaa itsensä syyttömäksi.

      On kokemusta, kerran satuin kopiomaan velkakirjamallin kirjain kirjaimelta verohallituksen ohjeesta, viisi vuotta myöhemmin verottaja ahdisteli sanoen että velkakirjassa on jotain laitonta ja velka verotetaan tulona, verojen määrä olisi ollut noin 300.000 markkaa. Kun kysyin missä kohtaa se laittomuus on kun se on heidän omista ohjeista niin kukaan ei osannut vastata.

      Juuri tällaiset pikkuasiat ovat muodostaneet erittäin suuren luottamukseni Suomen valtioon, oikeuslaitokseen ja verohallitukseen.

      • pölhönpuhujia

        "Jos vaikka minä syyllistyisin ylinopeuteen tyhjällä moottoritiellä niin saisin huomattavasti kovemman tuomion kuin raiskauksesta."

        Tiedät itsekin, että väitteesi on täysin puutaheinää.

        "Tai jos syyllistyisin veronkavallukseen mihin on erittäin helppo syyllistyä vahingossa koska lain pykälät ovat usein kovin epäselvät, saisin pari kertaa isomman tuomion kuin murhasta."

        Tiedät itsekin, että väitteesi on täysin höpönpöpöä.


    • antifacism
      • Omo Kyttä

        "pitäkää vitun homokytät keilailtanne ja kusipäät lahjotut tuomarit hauskaa Pasilassa"

        Miksi julkisesti lehdessä toimittaja saa sanoa tuollaista,
        mutta jos joku kirjoittaa nimettömänä netissä,
        niin siitä saa tuomion?


    • hrw
    • Anonyymi

      olen yliajettu suojatiellä -poliisi valehteli etten ollut lähelläkään suojatietä. vammauduin elinikäisesti. anne hietala pas pol t 1 oli väärentänyt allekirjoitukseni pöytäkirjoihin .joita en ollut .lukenet .enkä hyväksynyt saatikka allekirjoittanut.myöhemmin sain oikeinpäin todistajalausunnon .sen lähetettyäni henkiölle se oli hävittänyt sen .on sellainen oikeipäin lausunto olemassa,oikeus ei tapahtunut yliajajat eivät saaneet rangaistusta. minä olen invaliidi koko ikäni ,Anne Hietala ei ole oikein päin se suosii yliajajia.

    • Anonyymi

      Anne Hietala pas pol t1 suosi yliajajia Ville juhani päivinen ajamalla suojatien käyttäjä Anja Kalskan yli vammauttaen tämän elinilaisesti tullut takaapäian linkka murtuma.lonkkamaljakonmurtuma vasemmassa jalassa .sisäinen verenvuoto oikeassa .4 etuhammasta päässä ventti Anne hietala katsoi että ei mitään ja suosi yliajaja Ville Juhani Päivistä että ei mitään .olin 2kk suurissa leikkauksissa jotka olisi voineet viedä hengne .kun en kuollut yliajaien yliajoon ei kä leikkaukset virla loppuneet v97 keinonivel lonkkamaljakko oli murtunut .v2008 korjaus leikkaus koska keinonivel irtosi alle vuodessa että ei mitään sellaiset saaneet rangaistusta oli siinä suuri poikajoukko jotka oli kyydissä eikä siinä kaikki v2008 tehty leikkaus aiheutti bakteeri infektio jota akuuttina hoidettiin kauva eikä se loppunut vielä kuinka kauvan annatte satuttaa javauriottaa ihmisia suomen maassa ennenkuin oikeus alkaa toteutumaan.poistakaa Anne hietala hän on epäonnistunut täysin rikostutkijana. suosii yliajajia terrorismin edesauttaja'',

    • Anonyymi

      vasenta jalka joka oli aivan variotunut ri korjattu siitä leikatiin pala pois lääkäri eero hirvensalo halusi minut jotkus linkkaajaksi.pois sellaiselta ortoedin paperit tämä ri ole hauskaa ,kin ei osaa korjata on syytä lopettaa,

    • Anonyymi

      Suomi on lähinnä media-valtio. Media on vääristänyt ihmisten käsityksiä elämästä, työstä, hallinnosta, verotuksesta ja vaikka mistä. Poliisi kuitenkin toimii vielä oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti. Mediaa hallitsevat ekonomistit ja etuilijat. Media ei yksinään korjausliikettä kykene tekemään, tarvitaan kriisi.

    • Anonyymi

      Oikeusvaltio tarkoittaa sitä, että kaikki julkinen valta toimii lainsäädännön asettamissa rajoissa, kunnioittaa demokratiaa ja perusoikeuksia sekä on riippumattomien ja puolueettomien tuomioistuinten valvonnassa. Suomessa näin toimitaan, eli Suomi on oikeusvaltio.

      • Anonyymi

        Esimerkiksi tiukka maahanmuuttopolitiikka tai oikeistolainen talouspolitiikka ei ole rasismia, vaan se on hallituksen poliittinen valinta toteuttaa ohjelmaansa. Jos toimintaan lainsäädännön asettamissa rajoissa, niin oikeusvaltio toteutuu tuolloinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      60
      770
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe