Kertomus ja vinkkejä Alabaman reissaajalta

KatjuskaMar

Toivottavasti tästä olisi jotain hyötyä jollekin :) Kävin moikkaamassa kirjeenvaihtotoveriani Alabamassa (North Port, Tuscaloosa) ja parin viikon ajan tuli hänen autollaan sitten reissailtua ympäriinsä. Tässä ihan joitakin yleisiä asioita (mitkä ei ehkä kaikille ole niin itsestään selvyyksiä, joten osaa sitten varautua):

-LENTOMATKALLA Frankfurtista Atlantaan jaettiin väliaikaisviisumi (johon itse en ollut lainkaan varautunut), jossa vihreään ja siniseen korttiin täytettiin muistaakseni omat henkkoht. tiedot ja vastailtiin kysymyksiin, esimerkiksi että tuoko mukanaan ruokatarpeita tai onko sukua terroristeille.. Vihreästä lapusta toinen osa annettiin Atlantan tullivirkailijalle, toinen osa piti säilyttää ja antaa sitten kun on lähdössä maasta.

-TULLISSA virkailija kyseli mm. matkani tarkoitusta, missä ja kenen luona aion majailla ja näin pois päin. Lisäksi kummankin käden etusormesta otettiin scannit tietojärjestelmiin.

-ATLANTAN LENTOKENTTÄ oli aikoinaan todellinen kaaos, mutta muutamia vuosia sitten tehdyt muutokset toivat paljon järjestystä. Tullitarkastuksesta päästyä haetaan laukut, sen jälkeen matkataan automaattisella metrolla päärakennukseen, jossa laukut luovutetaan vielä läpivalaistavaksi ja mennään itsekin tarkastuksen läpi. Tämän jälkeen laukut haetaan jälleen liukuhihnalta ja olet vapaa käppäilemään pihalle lentokentältä.

-AUTOLLA AJO Alabamassa sujui ongelmitta -varaudu kuitenkin siihen, että viereiselle kaistalle saattaa tulla järkyttävän iso kuorma-auto, jonka kuskin vasemmassa kädessä on tupakka ja oikeassa kaljapullo. Tiet ovat pääosin puhtaita ja monella tienvarrella näkyikin varoituskylttejä, joissa luvattiin mojovat sakot roskaajille. Muistakaapa myös, että avattuja alkoholipitoisia juomapulloja ei saa olla auton matkustustilassa.

-HANAVETTÄ ei suositella juotavaksi, ellei hanaan ole asennettu eräänlaista suodatinosaa. Hanavesi sisältää siis todella paljon klooria ja ties mitä aineita. Mutta joskus esim. hampurilaisravintolassa saattaa saada vettä, jota ei ole suodatettu (huomaa kyllä helposti mausta).

-TIPPAAMINEN on yleinen käytäntö. Sopiva summa on noin 10-15 prosenttia.

-"HOW ARE YOU?" Tottukaa kuulemaan tämä melkein kaikkialta -varsinkin kaupan kassoilta. Älkää kuitenkaan mulkoilko pahasti tai alkako selittää elämäntarinaanne, sillä sopivaa on vain vastata "Fine, and how are you?".

-HYMYILY. Toisin kuin Suomessa, Alabamassa ventovieraatkin hymyilivät toisilleen ainakin useimmissa tapauksissa. Ei siis tarvitse hämmentyä tai jäädä miettimään "Oliko toi siis joku tuttu?".

-HOTELLIHUONEET. Jos osaa etsiä ja kysellä, niin hyvän perushotellihuoneen kahdelle voi löytää jopa noin 35 euron hintaan.

-RANNALLEKO mielitte? Suosittelen Orange Beachia lähellä Alabaman ja Floridan rajaa. Aivan ihana paikka (useimmat hotellit ihan rannan kupeessa) ja lähistöllä on myös suositto vesipuisto sekä mielenkiintoinen Alligator Alley, jossa voi nähdä alligaattoreita suoalueella ja seurata niiden ruokintaa.

-ROCK CITY Chattanoogassa (Georgia) tarjoaa upeita näköaloja jopa kuuteen osavaltioon sekä mielettömiä kivimuodostelmia. Ja lyhyen ajomatkan päästä löytyy Amerikan korkein maanalainen vesiputous Ruby Falls, jonne tehdään päivittäin montakin eri opastettua retkeä.

Tässä näin alkuun jotakin, kirjoittelen kyllä lisää jos jotakin tulee mieleen :)

4

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scottsboro, Alabama

      Alabamassa: Unclaimed Baggage Center, Scottsboro, AL

      Webbisivut näyttävät loistavalta: http://www.unclaimedbaggage.com
      samoin Lonely Planetin jakso, jossa Ian kertoo upeasta paikasta... mutta suoraan sanottuna paikassa on surkeampaa tavaraa myynnissä kuin Suomen kirppareilla. Jos tavarat todellakin ovat hukatuista matkalaukuista, niin huh huh mitä rojua.
      Ehkä näin on ollut joskus parikymmentä vuotta sitten mutta epäilen suuresti mistä kyseinen roina sinne tulee, Wal-Martistakin saa halvemmalla ihan uutta tavaraa. Mainittakoon vielä että matkalaukkujakin oli myynnissä noin kymmenen...

      Todellisuudesta löytyy hyviä kommentteja joita paikan pitäjät yrittävät nykyisin selitellä:
      http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g30829-d197719-Reviews-Unclaimed_Baggage_Center-Scottsboro_Alabama.html

      Onneksi tuolla käynti ei ollut pelkkä syy matkareitin valintaan vaan meillä oli muutakin nähtävää.

    • 30

      tippailit. 10% on lahinna loukkaus.

    • afasfasaf

      - Eikös Chattanooga ole Tennesseessä?

      - Hanavettä kyllä voi juoda, mutta pahallehan se välillä maistuu. Hanaveden juomakelpoisuus on kuitenkin lakisääteinen asia myös USA:ssa

      - 10 % tippi on aika pieni. 15 % on jo sopivampi

      - Muuten hyvä kertomus

      • KatjuskaMar

        Tässäpä hiukan taas selvennyksiä/vastauksia:

        -Chattanooga taitaapi olla Tennesseen puolella, mutta itse Lookout Mountain (Missä tuo Rock City sijaitsee) on juuri ja juuri Georgian puolella. Chattanoogasta muuten sen verta, että siellä on tosi upea Aquarium ja aivan sen vieressä on IMAXin elokuvateatteri.

        -Taisin tosiaan muistaa tipin määrän väärin, kiitos korjauksista. Yleensä en kovinkaan paljon edes laskeskellut niitä, kunhan heitin jotakin ja aina olivat tyytyväisiä :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe