Aihe

Kultakaloja voi pitää kultakalamaljassa!

Kultakalafani 8v

Kultakaloja voi pitää ihan hyvin muutaman litran kultakalamaljassa. Esimerkiksi minulla on ollut 3 kultakalaa 2 litran kultakalamaljassa jo 4 vuotta, ne ovat nyt noin 12 cm pitkiä ja voivat ihan hyvin.

21

1098

  Vastaukset

  • Kultakalat kääpiöityvät sellaisissa oloissa, mutta erittäin sitkeinä kaloina pysyvät hengissä vaikka kärsivätkin, Kultakalat voivat elää yli 10v, joten 4v ei osoita mitään. Ne voivat kaikkea muuta kuin hyvin, mutta eivät kuitenkaan kuole, eläinrääkkäystähän tuollainen on.

   Aihehan on ihan selvä provo, mutta kirjotinpa vain vastauksen ettei joku kuvittele että kultakaloja oikeasti voisi pitää noin.

   • myllyyn. Onhan ihmistäkin pidetty pienessä huoneessa vuosia, voitte vain kuvitella miltä on tuntunut.
    Mitä pahaa siinä on, hyvin on pysynyt hengissä, on jopa lisääntynyt.


   • Siis mitähän ihmeen tyydytystä siekii reppana luulet saavas tuosta kalojen turhasta rääkkäämisestä, jos ei ole varaa hommata kunnon tarvikkeita/akvaariota kultakaloille, joille todellakin pitää olla ISO 500L minimissään akvaario.>:(


   • Akvaristi84 kirjoitti:

    Siis mitähän ihmeen tyydytystä siekii reppana luulet saavas tuosta kalojen turhasta rääkkäämisestä, jos ei ole varaa hommata kunnon tarvikkeita/akvaariota kultakaloille, joille todellakin pitää olla ISO 500L minimissään akvaario.>:(

    NIIn sillon on viisainta jättää kultakalat akvaariokauppaan.


   • Tulipyrstö0 kirjoitti:

    myllyyn. Onhan ihmistäkin pidetty pienessä huoneessa vuosia, voitte vain kuvitella miltä on tuntunut.
    Mitä pahaa siinä on, hyvin on pysynyt hengissä, on jopa lisääntynyt.

    hihhih .. niimpä niin. jos joku näistä sairaista ihmisistä jotka kiduttavat eläimiään, olisivat joskus perehtyneet asioihin, he eivät juuri nyt olisi rikollisia.

    Tiedoksi, tuo oiminta on kielletty suomen laissa.


  • hihhih .. niimpä niin. jos joku näistä sairaista ihmisistä jotka kiduttavat eläimiään, olisivat joskus perehtyneet asioihin, he eivät juuri nyt olisi rikollisia.

   Tiedoksi, tuo oiminta on kielletty suomen laissa.

  • Kuule Akvaristi84, sinäkin voisit vähän perehtyä Kultakaloiahin vähän paremmin. Kultakalojen akvaario ei todellakaan oo mikään 500l minimissään. Vaan 120. Itselläni on Kultakaloja 240l akvaariossa ka hyvin ovat eläneet. Mutta se on totta että Kultakaloja ei saa säilyttää missään maljakossa. Se on sama kuin itse joutuisi elämääb koko elämänsä vaatekomerossa.

   • ...no se on kyllä ihan täyttä totta että kultakalat vaativat jättiläismäisen akvaarion. katso mistä vain oikeasti hyviltä akvasivuilta. raivostuttavaa kun sinäkään et aiheeseen ole yhtään perehtynyt ja viattomat kalat joutuvat tästä kärsimään. vitun ÄÄLIÖ.

    eivät kalat näytä herkästi jos niillä on paha elämä. kultakalat jäävät myös kitukasvuisiksi noin pienissä akvaarioissa.et sinä mitään kaloja ansaitse. luovuta harrastus niille jotka kaloja osaavat hoitaa.


   • Kai ne kultakalat siellä 240l pärjää mutta ei ne niin hyvin viihdy kuin 500-litrasessa. En silti menisi sinua syyttämäänkään...


  • Te tyhmät ihmiset!!

   Kultakalafani 8v llä ei ole oikeasti mitään kalaa eika maljaa!!

   Ja kultakalafani 8v: Väitteletkö asiasta huviksesi, vai oletko oikeasti tyhmä???

  • Kolmen kultakalan ryhmälle riittää jo 300-litrainen akvaario,mutta suuremmalle parvelle olisi suotuisaa hankkia vasta 500-litrainen akvaario.

   (Lähde:Wikipedia)

  • Juu eli jos oot noin idiootti että luulet että ne siellä viihtyy olet täysi... .. sanonko mikä?! Ensinnäkin voit lukea mistä vaan niin sanotaan että kultakaloja pidetään monissa piirretyissä ja sarjakuvissa pienessä "purkissa" mutta niitä ei sinne oikeasti saisi laittaa!!! Totta on että kultakaloja saa elättää kultakala maljassa, mutta sen täytyy olla ISO! Ainakin 300 litrainen kultakalamalja mutta ne ovatkin harvinaisia! Jos rääkkäät tuolla lailla eläimiä voin antaa sulle nii paljon rahaa että saat ostettuu ittelles elämän!!! Ja tuskin sulla ees on niitä haluut vaa hehkuttaa olemattomalla asialla!!! -.-

  • Kyllä jos ite joskus hommaan akvaarioon kultakaloja,
   niin akvaario tulee olemaan 1000L ja kultakalat tulee olemaan normaali pyrstösiä
   ei mitään huntupyrstösiä rumia ällötyksiä, jotka ovat mukamas niiiiiin kauniita YÖK sanon minä.

  • Se on eläinrääkkäystä pitää kultakaloja lasimaljoissa! NIIN EI SAA TEHDÄ!!!!!!!!!

  • Aika hysteerisesti jotkut jaksaa jonkun sintin kärsimyksestä puhua. Mites lehmät, kanat, kanit ja muut häkkiotukset. Kalastuskin on aika arvelluttavaa.

   • siis.... mitä helvettiä? tarkotatko sä, että kaikenmoinen purnaus ja valistus eläimen hyvinvoinnista pitäisi jakaa ainoastaan tiettyyn eläinryhmään. ja miksi helvetissä? jos rotalla on huono ja pieni häkki ilman lajitoveria, ja samalla kultakala elää ihan tosissaan jossain kymmenen litran pallomaljassa, sun aivokapasiteetti riittää vain yhden eläimen auttamiseen? tällaisessa tilanteessa autetaan kyllä molempia eläinparkoja. vitun juntti.


   • ankdnasldnslakdnasd kirjoitti:

    siis.... mitä helvettiä? tarkotatko sä, että kaikenmoinen purnaus ja valistus eläimen hyvinvoinnista pitäisi jakaa ainoastaan tiettyyn eläinryhmään. ja miksi helvetissä? jos rotalla on huono ja pieni häkki ilman lajitoveria, ja samalla kultakala elää ihan tosissaan jossain kymmenen litran pallomaljassa, sun aivokapasiteetti riittää vain yhden eläimen auttamiseen? tällaisessa tilanteessa autetaan kyllä molempia eläinparkoja. vitun juntti.

    asiaa


  • Mun mielestä huntupyrstö on vielä ok, mutta jos ruumiinmuodossa on epämuodostumia (kuten puuttuu useita selkänikamia pyöreän muodon aikaansaamiseksi) niin se on liikaa. Kunhan katsoo kaupassa että kalat pystyvät pyrstöllään uimaan ja omaa silmää miellyttää niin en ala tuomitsemaan, vaikka joku "poikkeavapyrstöisen" kultakalan ostaisikin. Eri asia jos pitää ulkonäköä rumana. Mutta makuasioista ei voi kiistellä ;) Omaa silmää komeetat ja huntupyrstöt miellyttävät.

   Huntupyrstö on kuitenkin aika yleinen mutaatio muillakin kalalajeilla eikä siitä ole suurempaa vahinkoa kalalle (jos nyt ei ole mikään metripyrstö niin kuin joillain huntupartiksilla näkee). Taistelukalojakin on vaikka millaisilla pyrstöillä ja huntupyrstö on niistä ko. kalalle helpoimpia (luonnollisen plakaatin jälkeen). Esim. kruunupyrstöisten urosten vääntelehtimistä eteenpäin puutteellisella, mutta isolla pyrstöllään on joskus vaikea katsoa. Kruunupyrstössä kun pinta-alaa on vähemmän, vaikka kruunujen piikit ovat pitkiä (eli pyrstö on oikeastaan aika kookas), niin sillä on vaikeampi päästä eteenpäin ja monet poitsut uivat värisyttämällä itseään :( Se on hienon näköistä, mutta kun sitä seuraa vähän aikaa, se on enemmänkin vaivalloista. Oma kruunupyrstönaaraani sen sijaan ui yhtä hyvin kuin huntupyrstönaaraskin, koska naarailla erot eivät ole niin suuret.

   Sen sijaan ne kultakalamutaatiot, joita on vain kultakaloilla (kuten kyttyräselkä, kasvaimet päässä, leijonanpää, kananmuna, teleskooppisilmät, kuplasilmät, oranda, ryukin, butterfly tail, shukin, ranchu) jättäisin kauppaan.

   Omaan silmään kauhein variaatio on kuplasilmä tai celestial eye (suomeksi taivaantähystäjä). Tuli traumoja, kun näin Tikkurilassa Kurki-nimisessä akvaariokaupassa niitä ja yhden silmäkuplat olivat puhjenneet. Kuplat ovatkin niin pingottuneet, että iho on ohutta ja puhkeavat helposti. Tämä luultavasti tuottaa kalalle tarpeetonta kipua ja rikkinäiset kuplanriekaleet haittaavat näköä. Tässä variaatiossa kamalaa on myös se, että silmät ovat kiinni kuplassa, joten sitä ei voi poistaa poistamatta silmiä! Kuvia löytyy kaikista variaatioista, kun laittaa englanninkieliseen wikipediaan "Goldfish" tai edelleen "Bubble eye".

  • Ootteko muuten huomannu, että Kultakalafani 8v on muuttunu aika hiljaseks

  • vasikoiden pito pelkässä kopissa. kanan pito häkissä. mullikoiden pito liian ahtaassa kalterihäkissä.lehmän pito koko pitkän talven liekassa. kalojen pito liian pienessä altaassa. ( hesassa eläinkaupassa on rauskuja,muka perheen omia lemmikkejä,ei myydä. haluisin nähdä niiden muut perheenjäsenet,mahtaako olla samoissa oloissa. kala ei mahdu ympäri ees kunnolla kääntymään,eikä sillä ole mitään muuta kuin tyhjä akvaario,pohjalla hiekka. onko toi oikein??)
   miksi sellainen on sitten sallittua??koska kala muiden muassa ei osaa itkeä oloaan? kyllä kaiken maailman viherpipertäjät itkee hevosten ynnä muiden oloja,jotka kuitenkin joka ainoa päivä liikkuvat joiden ruokailusta pidetään oikeesti huolta."koska ovat pikkutyttöjen lempielukoita!", mutta nää mitä suut vaahossa syödään,ja käytetään kaikki hyväksi mitä voi,niiden elämämästä ei kukaan välitä! olen sanonut jo vuosia että mainoskatkojen väliin tulis sujauttaa siivullinen totuutta eläinten oloista. muustakin kuin niistä jotka elävät vaaleanpunaisissa pumpuleissa!

  • Sanoo 8v. kultakalakuiskaaja.
   Luulen, että viesti on feikki ja yrittää vain haastaa riitaa. Sinäkin eläisit ihan hyvin muutaman neliömetrin huoneessa, jopa kasvaisit ihan hyvän kokoiseksi jos ruokaa saisit, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että viihtyisit...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   13723
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6352
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   101
   5228
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3422
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2705