Omaksi kuvakseen

Valo, Voima, Rakkaus

Tuolla jossain aikaisemmalla keskustelulangalla (threadilla) oli seuraavanlainen vastaus, 'vanhan naisen' kirjoittamana. Lainausmerkeissä siis hänen tekstinsä.

"Omaksi kuvakseen, eli mieheksi ja naiseksi Hän meidät loi..."

Mä olin aikaisemmin ajatellut, että tämä tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että meissä ihmisissä on kussakin sekä maskuliininen puoli että feminiininen puoli.
Vanhenemisen edetessähän tämä tulee jopa näkyville;
mitä vanhempi eukko, sitä enemmän ukon näköä (jopa partaa lykkää) ja
mitä vanhempi ukko sitä enemmän eukon näköä (parta katoaa ja piirteet pehmenee)

"... Vertauskuvallisesti mies tarkoittaa Kristusta ja vaimo Kristuksen Seurakuntaa. Tämä seikka tulee esille monessa raamatunkohdassa, sekä vanhan että uuden testamentin puolella."

No nyt tuli mulle näky tästä uudesta ajatuksesta.
Meissä kaikissa ihmisissä on nämä molemmat puolet, mutta mies ja nainen on tässä luomiskertomuksen tarinassa vertauskuvallista, ei siis kirjaimellista.
Eli meihin ihmisiin jo aikojen alusta luotiin Kristuksen JA Kristuksen seurakunnan siemenaihio.
Kullakin ihmisellä on mahdollisuus elää Valossa, Voimassa ja Rakkaudessa (eli Kristuksessa -tällä Kristussanalla minä en tarkoita sitä juutalaista kapinallisrabbia Nasaretista) ja myös yhteydessä hengentasolla näihin toisiin luotuihin KristusValo-kipinöihin (eli K.n seurakunta).

"Ei ole olemassa sellaista Jumalan kuvaa, jonka muodostaisi mies mies tai nainen nainen. Jumalan kuvana mies ja vaimo (Kristus ja Seurakunta) yhdessä synnyttävät lapsia Jumalalle. Kristus tarkoittaa Sanaa, ja Sanan siemenestä uudestisynnytään..."

Eli tämän mä ymmärrän niin, että nämä kaksi samanarvoista voimaa, siis Kristus ja Kristuksen seurakunta, yhdessä synnyttävät lapsia Jumalalle eli uudestisynnyttävät yhdessä sen ihmisen, missä on nämä kaksi voimaa läsnä.

Onneksi tämä USKOVAISTEN HOMOJEN JA LESBOJEN palsta on vapaa kaikille uskonsuunnille, niin myös mä voin kirjoittaa tänne.
Aikasemmista threadeista kyllä päättelen, että ne joilla on sillä tavalla heikko Jumala, että Hän tarvitsee ihmistä puolustusasianajajakseen, saattavat joutua Häntä puolustamaan.

2

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se sama vanha nainen

      Ei todellakaan ole kaksi samanarvoista voimaa - Kristus ja Kristuksen seurakunta ("mies" ja "vaimo"). Sillä tässä "avioliitossa" mies ON vaimon pää ja vaimo on alamainen tälle miehelle. Raamatun mukaan.

      Ilman Kristusta tuo srk-vaimo ei edes eläisi. Sen sijaan Kristus on aina ollut, ennenkuin ensimmäistäkään vaimoa luotiin.

      Kyse ei todellakaan ole tasa-arvosta, vaan kaikki voima, mikä srk-vaimolla on, on Kristukselta saatua.

      Raamatussa on tällaista vertauskuvallisuutta, jota tämän ajan pohjoismainen mies tai vaimo ei oikein tajuakaan, koska tuo vertauskuvallisuus on kirjoitettu sellaisessa kulttuurissa eläville, joissa myös ihan luonnollisesti on ollut mies vaimon elättäjä ja vaimot alamaisia miehille. Eli tällä tavoin Raamattu haluaa kirkastaa evankeliumia:

      Kristus todella tulee jokaiselle uskovalle (seurakunnalle) Elämäksi. Vieläpä niin, että joka uskoo Häneen, ei ikinä kuole.

      Ja vain mies nainen keskenään voivat luonnollisestikin olla hedelmällisiä, saada lapsia. Niin myös srk-vaimo voi lisääntyä vain Sanan Siemenestä eli Kristuksen Sanan kautta - eikä luonnollisesti siemensolusta. Ilman tätä "miestä", Kristusta, srk-vaimo ei voi olla hedelmällinen, hengellisessäkään mielessä. Ja ne Hengen hedelmäthän ovat Raamatun mukaan "rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen".

      • Se sama vanha nainen

        "Kristussanalla minä en tarkoita sitä juutalaista kapinallisrabbia Nasaretista"

        No, minä kyllä tarkoitan. Sitä Jumalan Poikaa, joka syntyi juutalaiseen sukuun, isänään Jumala ja äitinään neitsyt Maria.

        EIhän tämä järkeen mahdu, mutta niin se vain on.

        Kaikki kristukset eivät ole Jumalasta. On vain yksi elävä Kristus, jota ilman ei yksikään ihminen pelastu.

        1. Joh. 4:
        1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
        2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe