kuorikatteen käyttö

tipitii..

ostin pari säkkiä kuorikatetta, ja aion laittaa ne erilaisten pensaiden juurelle. nuo pensaat on istutettu melko lähelle toisiaan, ja ruohonleikkuri ei sinne väliin mahdu. tarkoituksena olisi pitää heinät loitolla, ettei tarvitsisi joka viikko olla saksien kanssa siellä siistimässä..

pitääkö kuorikatteen alle laittaa jotain kangasta, vai riittääkö pelkkä katekerros pitämään heinät loitolla?? mahtaisiko harso käydä tuohon tarkoitukseen vai onko parempi ostaa jotain napakampaa kangasta?

5

11196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viherpeukalo keskell

      Haluatko, että ne leviävät juurikarkulaisten avulla? Itse en halunnut, joten laitoin maisemointikankaan katteen alle. Kyllä paksustakin katekerroksesta tulee sitkeimmät ylös;) Eli, itse laskin hinnan omalle työlle, ja huomasin, että ilman muuta maisemointikankaaseen investointi kannattaa! Maksoi suurinpiirtein euron/neliö, tosin ostin sitä valtavasti. Mutta niitä on monenkokoisissa paketeissa.

    • Minä vaan

      Jos et meinaa kaivaa kaikkia rikkaruohon juuria pois sieltä alta ensin, niin laittasin sen kankaan. Puskevat muuten hyvin pian sieltä ilmavan katekerroksen läpi. Tuolla kuorikatteella on vaan tapana maatua pikkuhiljaa, joten uuden kerroksen lisäys aina aika ajoin olisi suotaavaa. Siinäkin alkaa kyllä ajan kanssa kasvamaan siemenistä levinneitä rikkaruohoja, mutta katteesta vielä suht helppo nykästä orastavat pikkutaimet irti, ennenkuin ottavat täysin pensaiden alustat valtaansa.
      Aluskangasmateriaalista sen verran, että harso (hallaharso) ei juuri rajoita niiden kasvua, korkeintaan hidastaa hieman, eli Jos haluat että tuo alla oleva kasvusto tukahtuu täysin, suosittelisin ihan siihen tarkoitukseen myytävää kangasta. Itse tukahdutin vadelmapuskien juurelta rikkakasvuston aikoinaan sanomalehdellä, eli todella paksuja kerroksia hesaria (tai mikä nyt sitten teillä ilmestyykään) levitetään peitettävälle alueelle reilusti limittäin, ettei jää aukkopaikkoja ja sen jälkeen katteet päälle tiiviisti (kannattaa kastella lehtikerros ennen katteen levittämistä, niin painuu kunnolla maan pintaan). Sanomalehti maatuu melko nopeasti, mutta riittävän paksu ja aukoton kerros riittää tukahduttamaan ne alle jäävät kasvit. Tällä tavalla ei jää mitään pysyvää "eristekangasta" sinne väliin, jolloin tuo maatuva kate häviää mullan sekaan sitä mukaan kun uutta lisätään. Vaatii kyllä aika ajoittaista kitkemistä myöhemmin, mutta eipä nuo katteet muutenkaan hoitovapaita ole, kyllä sieltä ihan puskan tyveltäkin aina jotain pääsee kasvamaan ja siemenistä kylväytyy. Mutta helpottaahan se kuitenkin huomattavasti =)

    • kevättä rinnassa

      Samalla tavalla laitoin viime keväänä viinimarjapensaille märkiä sanomalehtiä limittäin kehään, 10 sm limi ja päälle kuorikate. Nyt on kitkemiskierros alulla, mutta ei juuri lehtien kohdalta tule heinää. Tyvestä tulee jonkun verran mutta helpottaahan ne lehdet kummasti. Kuorikate on vaeltanut osaksi sivuun ja lehdet pilkottaa. Laitoin luultavasti liian ohuen kuorikatteen ja siksi aion lisätä kuoriketta jota tänään kävin hakemassa sahalta.

    • kuorikemies

      Tilasin halkotukusta pari säkkiä männyn kuorikatetta ja nyt on tarkoitus levittää se kasvimaan reunalle, jotta vadelma/koivu muut "ei halutut" kasvit eivät valtaa ryytimaata. Onko katteen alle mahdollista laittaa muuta kuin sanomalehtiä/aluskangasta ?? Toimisivatko esim. kuusen oksat jos niitä olisi riittävästi?

    • Anonyymi

      Kaiva multaa pois ja laita suht' paksu /märkä sanomalehtikerros, sen päälle kate jota saa nyt 4sk/10€ K-raudasta. Mulla 8 vuotta toiminut omenapuun juurella, 2m pyöreä nurmikosta vapaa alue, jonka "rakensin" juuri mainitsemallani tavalla. Ei rikkaruohoa , ei sitten ensimmäistäkään. Kustannus tänäpäivänä noin 15€ luokkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe