kuorikatteen käyttö

tipitii..

ostin pari säkkiä kuorikatetta, ja aion laittaa ne erilaisten pensaiden juurelle. nuo pensaat on istutettu melko lähelle toisiaan, ja ruohonleikkuri ei sinne väliin mahdu. tarkoituksena olisi pitää heinät loitolla, ettei tarvitsisi joka viikko olla saksien kanssa siellä siistimässä..

pitääkö kuorikatteen alle laittaa jotain kangasta, vai riittääkö pelkkä katekerros pitämään heinät loitolla?? mahtaisiko harso käydä tuohon tarkoitukseen vai onko parempi ostaa jotain napakampaa kangasta?

5

4045

  Vastaukset

  • Haluatko, että ne leviävät juurikarkulaisten avulla? Itse en halunnut, joten laitoin maisemointikankaan katteen alle. Kyllä paksustakin katekerroksesta tulee sitkeimmät ylös;) Eli, itse laskin hinnan omalle työlle, ja huomasin, että ilman muuta maisemointikankaaseen investointi kannattaa! Maksoi suurinpiirtein euron/neliö, tosin ostin sitä valtavasti. Mutta niitä on monenkokoisissa paketeissa.

  • Jos et meinaa kaivaa kaikkia rikkaruohon juuria pois sieltä alta ensin, niin laittasin sen kankaan. Puskevat muuten hyvin pian sieltä ilmavan katekerroksen läpi. Tuolla kuorikatteella on vaan tapana maatua pikkuhiljaa, joten uuden kerroksen lisäys aina aika ajoin olisi suotaavaa. Siinäkin alkaa kyllä ajan kanssa kasvamaan siemenistä levinneitä rikkaruohoja, mutta katteesta vielä suht helppo nykästä orastavat pikkutaimet irti, ennenkuin ottavat täysin pensaiden alustat valtaansa.
   Aluskangasmateriaalista sen verran, että harso (hallaharso) ei juuri rajoita niiden kasvua, korkeintaan hidastaa hieman, eli Jos haluat että tuo alla oleva kasvusto tukahtuu täysin, suosittelisin ihan siihen tarkoitukseen myytävää kangasta. Itse tukahdutin vadelmapuskien juurelta rikkakasvuston aikoinaan sanomalehdellä, eli todella paksuja kerroksia hesaria (tai mikä nyt sitten teillä ilmestyykään) levitetään peitettävälle alueelle reilusti limittäin, ettei jää aukkopaikkoja ja sen jälkeen katteet päälle tiiviisti (kannattaa kastella lehtikerros ennen katteen levittämistä, niin painuu kunnolla maan pintaan). Sanomalehti maatuu melko nopeasti, mutta riittävän paksu ja aukoton kerros riittää tukahduttamaan ne alle jäävät kasvit. Tällä tavalla ei jää mitään pysyvää "eristekangasta" sinne väliin, jolloin tuo maatuva kate häviää mullan sekaan sitä mukaan kun uutta lisätään. Vaatii kyllä aika ajoittaista kitkemistä myöhemmin, mutta eipä nuo katteet muutenkaan hoitovapaita ole, kyllä sieltä ihan puskan tyveltäkin aina jotain pääsee kasvamaan ja siemenistä kylväytyy. Mutta helpottaahan se kuitenkin huomattavasti =)

  • Samalla tavalla laitoin viime keväänä viinimarjapensaille märkiä sanomalehtiä limittäin kehään, 10 sm limi ja päälle kuorikate. Nyt on kitkemiskierros alulla, mutta ei juuri lehtien kohdalta tule heinää. Tyvestä tulee jonkun verran mutta helpottaahan ne lehdet kummasti. Kuorikate on vaeltanut osaksi sivuun ja lehdet pilkottaa. Laitoin luultavasti liian ohuen kuorikatteen ja siksi aion lisätä kuoriketta jota tänään kävin hakemassa sahalta.

  • Tilasin halkotukusta pari säkkiä männyn kuorikatetta ja nyt on tarkoitus levittää se kasvimaan reunalle, jotta vadelma/koivu muut "ei halutut" kasvit eivät valtaa ryytimaata. Onko katteen alle mahdollista laittaa muuta kuin sanomalehtiä/aluskangasta ?? Toimisivatko esim. kuusen oksat jos niitä olisi riittävästi?

  • Kaiva multaa pois ja laita suht' paksu /märkä sanomalehtikerros, sen päälle kate jota saa nyt 4sk/10€ K-raudasta. Mulla 8 vuotta toiminut omenapuun juurella, 2m pyöreä nurmikosta vapaa alue, jonka "rakensin" juuri mainitsemallani tavalla. Ei rikkaruohoa , ei sitten ensimmäistäkään. Kustannus tänäpäivänä noin 15€ luokkaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3376
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   211
   1570