Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä tarjolle vappuna?

-Wappu-

Aikaisempina vuosina olen aina ollut jossain vappujuhlissa tai ulkomailla, mutta tänä vappuna juhlat ovat meidän kotona, ja siksi kaipaisin ohjeita vappumenuun. Juhlijat ovat kolmenkympin molemmin puolin eikä paikalla ole lapsia. Mitä siis kannattaa pistää tarjolle? Helppoa, halpaa ja terveellistä ruokaa olis tarkoitus tehdä. En haluaisi lähteä nakki-lihapulla linjalle vaan tehdä vähän jotain uutta ja erilaista. Ehkä joku salaatti ja piirakka? Olisi kiva kuulla mitä muut laittavat vappupöytään?

Ruokapuolen lisäksi kiinnostaisi tehdä jonkunlainen booli. Keväinen, raikas ja hedelmäinen. Ja tietysti kuohuviinipohjainen. Onko kellään jotain boolisuosikkeja? Tai muita drinkkiehdotuksia?
iloista vappua kaikille!

41

6674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yualle

      ei vaineskaan :)

      Ei ole Vorssan perunasalaatin voittanutta. Siinä terveyskin kohdillaan, kun Omega-3 :)

      Cheers!

      • on kohdallaan

        joo, pitkä lista lisäaineita, joita joutuu käyttämään heikkolaatuisia raaka-aineita käytettäessä, yhtenä esimerkkinä siinä E407b, mikä aiheuttaa poikkeuksetta syöpää testirotille.


      • teur

        ilikieki kiimasen pässin lihaa,,., ei tuu kuuloonkaan. lammas on hyva karitsa parempi ja jos osaat käsitells/teurastaa PÄSSIÄ EI RAHASTAKAAN


    • Eipä hätää

      voita pöytään ja kossu pakkaseen. Kaveris on sen ikäsiä että niiden sisäkalut jo voita kestävät. Lumen alta löytyvillä paleltuneilla puolukoilla saat sen hedelmäisen puolen näkyville boolista, kossuhan on aina raikasta ja kevät on kalenterin mukaan käsillä. Iloista vappua.

      • Raubtier_92

        Kaljaa,Makkaraa ja perunasalaattia


    • öhöhmk

      Minä teen pari erilaista salaattia ja itse tehdyt patongit,juomapuoli on sitten aluksi booli:Roseviiniä,siideriä,vichyä ja kirkasta tippa,lisäksi mansikoita puolitettuina ja toimii...

    • näin jh

      Tein lihapullia ja ostan nakkeja ja varmaan perinteistä perunasalaattia ja jotain tuoresalaattia myös. Meille tämä vain pientä suolapalaa kun vietämme iltaa viinin ja kuoharin kera..ei sen kummempaa ja koska vieraamme syövät kuitenkin kotona kunnon aterian ennenkuin tulevat kylään;)

      • mörf

        Itse teemme ainakin vappuna tacoja ja tortilloja eli jonkin sortin meksikoilainen vappu olis tulossa :). Ovat ihan suht terveellisiäkin, koska täytteiksi voit tehdä, jauhelihan ja kanan lisäksi, silputttua kurkkua, tomaattia, salaattia, paprikaa tai mitä rehuja haluat sitten käyttääkkään. Lisäksi on hyvä olla juustoraastetta, tacosoosseja joita saa kaupasta kätevästi purkissa ja tulisuus asteen voi valita itse ja jos ostat tulista kastiketta niin on hyvä olla tarjolla vaikka kermaviiliä niin se tasoittaa sitä tacokastikkeen tulisuutta tai sitä voi laittaa väliin tacokastikkeen sijasta jos joku ei pidä tulisesta.
        Lisäksi voit tehdä jonkin kivan salaatin ja naposteltavaksi tietty nachoja kulhoon joita voi dippailla :)

        Booliin voisi laittaa vaikka mansikanmakuista Fresita kuoharia ja jotain sitruslimpparia ja jäisiä mansikoita.


      • wamic

        nakkeha ja lihapullia, jotka huuhdellaan alas viinillä. voi jeesus! olet oikea virtuoosi


    • kjnoige

      Tossa linkissä on hyviä booleja. Niistä voi tietysti tehdä myös drinkkejä, kun vähän fiksaa.

      Itse olen kokeillut Guarana Dreamia - ihan klassikko ja tosi helppo tehdä.

      Käy tsekkaamassa www.boolit.fi

    • Stennari 74

      köyhyys ollut vanhepiesi kiusaamassa, jos ovat sinua lapsuutesikin vaput aina muilla mailla retuuttaneet. Luulisi, että joka vappuna muualla juhlineena olisi jostain bileistä jäänyt mieleen jokin kiva purtava ja booliresepti, vai onko lipsahtanut plexien puolelle ennen niiden selkiämistä? Huonommankin makuisessa boolissa makuvivahteet häviää parin mukin jälkeen ja sen perästä on se ja sama mitä juhlaväelle syötät. Trapeeksi pönäkät aperatiivit alle ja loppu on ,.........., juhlaa. Niin huonoa boolimestaria ei ole ettäkö joku tippa juomatta jäisi tai sitten olet erityisen lahjakas.

    • tyttö piparia..

      eikä vain tarjolle vaan tyrkylle;) Hauskaa Vappua !

    • Vappuheila

      Älä tarjoa boolia. Siitä eivät kaikki tykkää. Ehdotan kuoharia ja viinejä olutta.

      Halpa ja hyvä ja terveellinen on haastava kolmiodraama. Tee iso vihersalaatti ja jokin kiva piirakka uunipellillä. Et maininnut vieraiden lukumäärää, joka tietysti ratkaisee aika paljon. Meille tulee vain naapurit skumpalle ja tarjoamme pientä naposteltavaa: leipää, erilaisia levitteitä, salamia, pikku kurkkuja, katkarapuja, pähkinöitä, juustoja, hedelmiä jne. mutta tästä tulee äkkiä isolle porukalle tyyris kattaus.

      Pääasia, että laitat jotain sellaista, ettei tarvitse olla koko ajan keittiössä. Siis noutopöytä. Jos tarjoat kahvia, täytekakku (itse tehty) olisi kova juttu. Sitä herkkua saa nykään niin harvoin.

      Mukavaa Vappua!

      PS. Tätä viestiketjua lukiessa huomaa taas miten paljon Suomessa on mentaalitapauksia. Mistään ei kyetä keskustelemaan asiallisesti, vaikka joku kuinka yrittäisi.

      • humussa

        Toiset taas ei tykkää kuoharista, viinistä eikä oluistakaan...

        Itse olen kyllä boolin kannalla. Edullista, riittoisaa ja helppoa varsinkin, jos nauttijoita on enemmän.
        Makuhan on täysin reseptistä kiinni: hyviä löytyy esim www.boolit.fi sivulta.

        Lopputulos millä tahansa juomalla taas on kiinni tarjoilulämmöstä: Kylmä on aina parasta.

        Summa summarum, antaa kaikkien kukkien kukkia. Menekki lienee vappuhumussa lajista riippumatta taattu.

        Siispä Nautinnollista Vappua.


    • fell

      Viinaa, ei vappuna muuta tarvi.

      • tarvii muutakin

        Meinaan kaljaa ja makkaraa


    • ++++++++++++++++

      Ei liian raskasta syötävää ainakaan.'
      Itse laittaisin salaatin ohra-riisi seoksesta, johon lisäisin herne-maissi-porkkana pussin ja
      tonnikala-chili purkin. Tämä on hyvää.....ja patonkia.

      Olutta, siideriä,punaviiniä ja kirkasta plantinkia itse sekoittaen.

      • yksinkertaistatoimiv

        Ei tuollaista ruokaa voi vieraille tarjota.
        Varmaan jollekulle maistuu mutta itseltäni jäisi moinen moska syömättä.
        Perunasalaattia ei kannata ostaa valmiina,aivan hirveätä oksennusta verrattuna siihen jos itse tekee,eikä oikeasti ole mikään kova homma.
        Nakkejakaan ei ymmärrä mutta voihan niitä pienemmällä väelle tarjota.
        Itse lähtisin kala jauheliha linjalle.
        Juomiseksi tietenkin viiniä ja bissee.


    • Tippaleipääää

      Sima ja munkit ovat meidän perinteinen vappuruoka. Lisäksi perunasalaattia, vihreää salaattia ja nakkeja. Jos haluaa juhlavamman tarjoomuksen, niin nakkien tilalle jotain juhlavampaa, vaikka sisäfilepihvejä grilliin tirisemään.

      Aika kiva salaatti on myös kevennetty perunasalaatti, eli perunasalaatin sekaan reilusti varhaiskaalia ja/tai tuoetta kurkkua. Jopa perunasalaatilla maustettu varhaiskaalisalaatti on aika kiva. Jos lisäaineita pelkää, niin perunasalaatin voi tehdä itse.

      Melko simainen maku on lime-siiderissä. Sopii vappuun. Samoin kuohari - mutta en sekoittaisi kuoharia booliin. Boolin saa kuplimaan ihan samalla tavalla kivennäisvedelläkin.

    • ja viinaa

      Viinaa

    • Matti Viikate

      Aika kätevää varmaankin olisi laittaa ihan vain jotain kevyttä kohtuullinen määrä tarjolle. Se on aina aika hankalaa, jos ruvetaan varsinaista ruokaa laittamaan tarjolle isolle joukolle aikuisia ihmisiä. Eli suositukseni olisi kevyt ja rento keväinen mieli ja hyvää maistuvaa naposteltavaa. http://mattiviikate.newsvine.com/

    • sanns-

      Itse tarjoilen vartaita, makkaraa (grillailua ulkona)...makaroni-kinkku salaattia,perunasalaattia,sipsiä dippejä,munkkeja, simaa..
      Booli on hyvä jos porukkaa tulee enemmän. Itse jätän boolin kyllä väliin, koska porukkaa on vähemmän!
      Juomana meillä on olut, siideri ja kermalikööri linjalla.. Jos teet boolin kannattaa miettiä tarkkaan maku ja hyvä jos tietäisit tykkääkö kaikki raaka-aineista joita käytät, ettei mee hukkaa juoma? Netistä löytää paljon hyviä booli ohjeita, joten rohkeasti kokeilemaan. Myös kermaliköörin snapsi laseihin tarjoilu on hyvä! itse tarjoilin joskus baileyssia ja jäät murskasin tehosekoittimella sekaan, NAM! Hyvät vaput !:)

    • taatar

      Aineet: Erivärisiä paprikoita suikaloituna ja sipulia
      paistettua broilerinsiivuja esim hunajamarinadissa, avokadoista tehtyä "mössöä", salsaa, ranskankermaa ja tietysti fajitaslettuja, avot!

    • sonnu

      Meiän perheen suosikki juhlaan kuin juhlaan, makaroonisalaatti.

      Näitä sopivissa määrin kulhoon...

      * Kypsät makaroonit (sihvilässä kylmän veden alla nopea jäähdytys.)
      * Tonnikalaa öljyssä [öljyineen päivineen kulhoon]
      * Kurkkua
      * Suolakurkkua
      * Hernemaissipaprikaa
      * Purjoa
      * Kiinankaalia

      Feta on hyvä lisä myös, mutta ne eivät säily kovin pitkään hyvinä salaatissa jos salaattia säästyy seuraavaan päivään.

      • plopnnn

        Paahtoleipää, päälle levitetään tomaattimurskaa.

        Paista jauheliha ja mausta oman maun mukaan (jauhelihamauste, pippurimausteet), lisää joukkoon herkkusieniä, pieniksi pilkottuja suolakurkun palasia. Halutessaan voi laittaa hieman mietoja chilejä [joita saa kaupasta säilykkeenä kokonaisina tai paloiteltuina].

        Laita valmis seos leipien päälle. :)

        Osaan leipiin voi laittaa seoksen päälle tomaattiviipaleen ja viipaleen päälle ripaus oreganoa ja laittaa sen jälkeen juustoraastetta. Itse jätän toisinaan puolista leivistä tomaatin ja oreganon pois. Eli suoraan seoksen päälle voi laittaa juustoraasteen. Ihan miten tykkää.

        Sitten leivät uuniin n. 200 asteeseen ja paistaa jotain n. 10-15min. Noh, kunnes juusto on sulanut ja sillain niin voi ottaa pois uunista. Jälkeen päin voi lämmittää mikrossa, jos ei tarjoile heti.


    • Meillä näin.

      Meillä on aikuisväki ikähaarukalla 20-35v., ja lapsiakin mukana muutama (alle 5v.) Menuun kuuluu:
      Currymaustetut kanankoivet
      Prinssinakit (lapsia ajatellen)
      Kotitekoinen perunasalaatti (peruna, herneitä, creme fraiche, tilli, mausteet)
      Tomaatti-sipulisalaatti (tomaatti, sipuli, öljy, pipputi, ehkä fetaa?)
      Ciabattaleipää (esipaistettu, ohuiksi siivuiksi)
      Tzatziki (ruokajogurtti, kurkkuraaste, valkosipuli, sitruuna, suola...)

      Ei terveellisin mahdollinen eikä aikuisin mahdollinen, mutta ei myöskään pahimmasta päästä :) Olen itse VLCD-kuurilla, joten yritin kehittää menun jonka vuoksi ei tarvitse viettää liian kauaa aikaa keittiössä ihanissa tuoksuissa ja joka ei ole liian suuri kiusaus. Jos itse söisi, menu olisi kuulunut näin:

      Mausteiset lihapyörykät
      Falafel-pyörykät
      Tzatziki
      Naan-leipää
      Couscous-salaatti (paprikaa, fetaa, rypäleitä, oliivia?? olisi pitänyt sitten kehitellä)
      Gado gado (indonesialainen vihannessalaatti pähkinäkastikkeella, meillä tarjoillaan kylmänä)

      Oma suosikkiniboolini syntyy sour applesta ja limestä (viinaa, sour applea, ehkä maustettua siideriä? kivennäisvettä/sitruunalimua, limeä... vähän perstuntumalla :D). Kuohuviinipohjaisen jos tuosta tahtoo, niin se on sitten sour applea ja (puoli)kuivaa kuohuviiniä ja lisäksi maun ja vahvuusmieltymysten mukaan viinaa / soodaa / kivennäisvettä / siideriä / omenamehua / limemehua. Myös mangoviinistä on saatu aikaiseksi hyvää boolia, mutta siitä tulee helposti liian makeaa.

      • hncng

        Ite en jaksais kanankoipia kalvaa.


      • Meillä näin.
        hncng kirjoitti:

        Ite en jaksais kanankoipia kalvaa.

        En minäkään, siksi se onkin hyvä "ei suuri kiusaus". Kyseessä on kuitenkin sen verran tutut perheet, että tiedän heillä kotona kanankoipien maistuvan...


    • kati123

      osta kaupasta ruis shipsejä. ne on aika uutuus tuote Linkosuolta pursota niiden sisään jotain pasteijaa. (kaada sipsit isoon kulhoon ja laita vierelle eri vaihtoehtoja esim. maksapasteija, majoneesi, kallenmätitahna tai mitä muuta teillä on kaupassa tarjolla tuubitavarana) jokainen saa pursottaa makunsa mukaan sipsinsä sisään sitä mistä pitää.( Tarkoitan kulhoon kaatamisella niitä sipsejä missä ei ole vielä täytettä.)

      • aaa.

        meillä näin piknikille:

        kuoharia ja tuoreita mansikoita
        uunipatonkia ja erilaisia juustoja (brie, tuorejuusto ja chilipippurikermajuusto)
        itse tehtyä perunasalaattia
        itse leivottua marjapiirasta
        rimpsuluita (voi syödä myös kylmänä, kunhan ovat kypsiä)
        kirsikkatomaatteja


    • severalc

      Itse teen / tein kanasalaatin (broilerinsuikaleet, minitomaatit, paprika, kurkku, jäävuorisalaatti, ruispasta ja maustamaton/rasvaton jogurtti- american dippi soossi sinne sekaan :) Terveellistä ja hyvää :P
      lisänä patonkia ja levitettä

      Llsäksi broileri - aurajuusto pannaria
      Pieniä pitsapaloja
      Tacosipsejä
      nakkikääröjä

      Boolina on Karpalobooli, johon tulee 0,7 l kirkasta, 2 l russchian (shweppes), 1 l karpalomehua ja 0,5 l vadelmalikööriä.. ja jäitä :)

      • voi.

        Asettaa vaikka keitettyjä perunoita ja ruskeakastiketta. Jälkkäriksi kuppi kahvia ja ranskista palanen,siitä se ilo repeää.


      • kuulostaa hyvältä

        Broileri - aurajuusto pannari?! Kuulostaapa erikoiselta ja hyvältä, et viitsisi hiukan reseptiä valottaa? :)


      • severalc
        kuulostaa hyvältä kirjoitti:

        Broileri - aurajuusto pannari?! Kuulostaapa erikoiselta ja hyvältä, et viitsisi hiukan reseptiä valottaa? :)

        Tein tällä ohjeella http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/15724/suolainen pannukakku , ainoastaan vaihdoin nuo pekonit ja muut paistettuihin broikkusuikalesoossiin ja aurajuustoon :)

        Broikkukastikke: Paistan suikaleet, laitan yrttivalkosipulituorejuuuston sekaan, joten siitä tulee sellainen paksumpi kastike (oman maun mukaan mikä vaan tuorejuusto kelpaa) Levitän ensin kanakastikkeen rasvatulle pellille ja ripottelen päälle aurajuuston ja kaadan sitten vasta pannaritaikinan perään. Itselläni oli uunissa vain 35 minuuttia ja oli hyvää, joten kannattaa tarkistella aikaa :)


    • fasfs

      Tee tex-mex teemalla. Voi loihtia jos jonkin näköistä pöperöä.

    • Hungary87

      grillattua perunaa ja jokiporkkanaa keltuaiskastikkeella. Unkarilaiseen tapaan :)

    • Satoobrian

      Oon yleensä juonu niin paljon kirkasta viinaa että vappupäivä aamu menny putkassa. ABC:n kahvi hyvin nuktun yön jälkeen tekee terää. Kaljaahan saa vasta ysiltä. Huom.

    • Joulubukki

      Eikös se ole joulu ...vai miten se nyt oli? Lanttulaatikkoa ja rosollia. Mitä tuota näitä sopulijuhlia käskystä mene viettämään. Sama on ylioppilaslakin kanssa, häpeän sen käyttöä, sen vuoksi lainasin naisystävältä kun joskus tuon koulun läpi kävin.

      • fsp

        sian persettä kannattaa harkita. maistuu hyvälle joulunakin niin miksei sitten vappuna


    • Hyviä juomia!

      Moi,

      Loistava keväinen booli tuli nautittua Wappuna:

      Hulk (n. 4,6 ltr eli lasillinen 30:lle juhlijalle)

      0,7 ltr Sourz Apple
      0,5 ltr vodka
      3 ltr Sprite/7Up
      0,5 ltr kaupan omenasiideri
      Koristele jäillä ja vihreillä omenan siivuilla.

      Tämä sopii myös laiturin nokkaan hellepäivän ratoksi - aivan loistavan makuinen & raikas!! Suosittelen

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe