Hengitystieoireet keliakiassa?

k

Onko täällä keliaakikoita, joiden keliakiaan on liittynyt hengitystieoireita? Itselläni vatsavaivojen lisäksi ollut limannousua todella pitkään ja pientä yskää..voiko nämä liittyä keliakiaan?

Kiitos jo etukäteen.

8

5686

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • keliaakikko,

   Keliakia on ohutsuolen sairaus(Suolinukan tulehdus) eikä se liity sun vaivaan...sun ongelmat viitais tonne refluksi oireiden suuntaan,siinä kun just on tota yskää ja limaa minkä vatsahapot sysää liikkeelle.Prosessista kannattaa lukea enempi Refluksi.fi sivustolta jossa aiheesta on mahtava tietopaketti ja siellä voi keskustella ja kysyä taudista.Toinen vaihtoehto on tietysti hengityselinten sairaudet,astma ym..jossa liman eritys ja yskä tavalliset oireet.Jotenka viittaa joko vatsan puolelle tai keuhkoihin.

   • ........

    Mun sukulaisella todettiin juuri keliakia ja hänellä on myös refluksioireita silloin tällöin.

    Keliakiaanhan liittyy hampaiden kiilteen menettäminen, muutokset ikenissä sekä esim. kurkkukipu.


   • kelikeli
    ........ kirjoitti:

    Mun sukulaisella todettiin juuri keliakia ja hänellä on myös refluksioireita silloin tällöin.

    Keliakiaanhan liittyy hampaiden kiilteen menettäminen, muutokset ikenissä sekä esim. kurkkukipu.

    refluksissa löystyy ruokatorven alaosan sulkijalihakset jotka "vuotavat" eli päästävät happoja ruokatorveen kurkkuun siitä johtuvat närästys köhä yskä..refluksi voi iskee keneen tahansa millon vaan.Noi ien hammas jutut johtuu tosiaan keliakiasta ja ovat huonon ravinnon imeytymisen seurauksia,aiheuttaa puutostiloja mutta jos keliakia ruokavalioo noudatetaan tarkasti ihminen on terve eikä tuu puutostiloja ongelmineen


  • hei70

   ruokatorven sulkijat saattavat vuotaa .. tai sitten
   hengitysoireet tulee epäsuorasti vagushermon ärsytyksen kautta
   ruokatorvesta. Suuongelmat kuuluvat myös reflukistaudin oireisiin
   joten on siinä selvittämistä kumpi aiheuttaa ...

  • justiina 14.

   Minulla oli limannousua myös todella pitkään. Yhtä rykimistä koko elämä. Varsinkin, jos söin tuoretta ruisleipää tai tuoretta pullaa, niin "konsertti" oli valmis. Lopulta tuntui siltä, etten enää jaksa rykiä ja kakostella niin paljon kuin pitäisi vaan ääneni sortuu. Juoksentelin lääkäriltä toiselle. Ei tuloksia, mutta erilaisia ohjeita loppumattomiin. Lopulta sain esittämällä pahkipöhköä keliakiaverinäytteet otetuiksi ja kaikki kokeen tulokset osoittivat, että keliakia oli tosi asia. Saatuani diagnoosin ja alettuani tiukan dieetin kesti reilut puoli vuotta, kun hoksasin, etten enää rykinyt lainkaan. Oli ihmeen hiljaista. Nykyään jos alan "konsertoida" limannousun vuoksi joku perheenjäsen kysyy heti: "Mitä olet syönyt?".

   Tämä on tietääkseni hyvin harvinainen ilmiö ja yleensä lääkärit laittavat koko homman jonkun muun asian piikkiin. Fiksut lääkärit sanovat, että "tämä on kinkkinen juttu selvitettäväksi". Osa toteaa, että se voi olla vain tapa, mutta minulla on aivan erilaiset kokemukset. Oma kokemukseni osoitti syy-yhteyden oikein hyvin. Keliakiaa tutkitaan täydellä teholla tällä hetkellä ja tutkimustuloksien saldo on vain jäävuoren huippu. 20 vuoden kuluttua tiedämme paljon enemmän.

   Sinuna menisin lääkäriin kertomaan ylipäätään oireista, jotta jostain aloitettaisiin ja saisit tietää tuloksia. Tie voi olla pitkä ja loppudiagnoosi voi olla refluksi, mutta tähystyksessä paljon selviää sekä laboratoriokokeissa. Ole sinnikäs ja vaadi lisää kokeita ja tutkimuksia. Suomessa on ymmärtääkseni alle 100 000 tuhatta diagnosoimatonta keliaakikkoa, joten sitenkin asiasi on tutkittava. Jos suvussasi ilmenee keliakiaa ylenevässä tai alenevassa polvessa ( isät, äidit, lapset) tai ylipäätään vanhempien suvuissa on keliakiaaa, niin silloin pääset vieläkin helpommin tutkimuksiin.

   • Ongelmat loppui

    Minulla oli pitkään (vuosia) jatkunut yskä ja todella kova limaneritys. Aamut kului yskiessä ja limaa sylkiessä.
    Yskää esiintyi myös monesti syömisen jälkeen. Etsin itsekseni syitä vaikka mistä. Ajattelin eläinallergia, pölyallergiaa, yms. Lopulta mieleeni tuli astma, koska suvussa sitäkin esiintyy. Kävin astma tutkimuksissa, mutta yskäni ei johtunut astmasta. Yskäni vaan jatkui ja mistään ei mitään apua. Seuraavaksi ajattelin tilata aikaa lääkärille, jotta pääsisin allergia testeihin. Mutta, mutta.. kavereiden innostamana ja laihdutusbuumin iskiessä, päätin kokeilla hiilihydraatitonta dieettia. Jätin siis viljatuotteet pois. Mitä tapahtui, jo reilun vuorokauden oltua erossa jokapäiväisestä ruisleivästä, en enää yskinyt aamulla eikä limaa tullut. Tuntui ihanalta hengittää, kun ilma todella kulkee. En ole vielä missään kokeissa käynyt. On vaan mun oma diagnoosi, että jotain tekemistä mun tapauksessa on ruisleivällä, yskällä ja limanerityksellä.


  • Anonyymi

   Olen sitä mieltä, että keliakia on toistaiseksi aika tutkimaton tauti. Ollessani viikon verran sairaalassa pahan, visvaisen lähinnä sääri-ihottuman vuoksi, minun ilmoitettiin sairastavan ohutsuolen keliakiaa. Ihottumaa ei keliakiaksi tunnistettu, mielestäni kyse on siitä, vika diagnostiikassa. Ihottuma käynyt 4 vuoden aikana läpi koko kropan päänahasta, korvalehdistä, olkavarsista, pakaroista, tälläerää lähinnä enää nilkkoihin ja jaljapohjiin asti. Kolmantena elämää isosti rasittava limaneritys; 10 paperinenäliinaa täyteen aamuisin kirkasta limaa ei ole ennätys. Päivän mittaan tyhjennyksiä riittää. Sitä ei ole keskussairaalan mittauksissa havaittu, sillä punkteeratussa poskiontelossa ei limaa. Hengitykseni kaiken aikaa katkonaista, ääneni enemmän tai vähemmän käheä. Limat muissa onteloissa, joita mittarinsa eivät näytä osaavan tutkia. Naisen intuitioni sanoo tämänkin olevan keliakian laji.

  • Anonyymi

   Mulla ohutsuolen keliakia, mutta myös monivuotinen voimakas, kirkas limaneritys ylähengitysteistä, ei poskiontelosta. Siihen ei mikään ole tehonnut. Mulla samoin hankala visvova ihovaiva, neste kuivuu karstaksi. Testeissä TYKSissä eivät tunnistaneet ihokeliaksi. Vastikään luin, että ihokeliakiassa voi olla tietty muunnos, jolloin tavallinen testi ei sitä tunnista. Mulla triplakeliakia? Todella hankalaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   172
   2536
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1841
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1556
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   137
   1156
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   1003
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   965
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   331
   940
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   868
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   53
   842
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   702
  Aihe