Rehtoreilla huippupalkka

bbvbvbvbvbbv

27

6933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paska homma

      En muuten silti ryhtyisi rehtoriksi. V-mäisin homma, mitä opetusalalta löytyy. Ristivetoa kaupungin, opettajien, oppilaiden ja oppilaiden vanhempien suuntaan enemmän kuin laki sallii. Aina ensimmäisenä linjalla, kun jotain tapahtuu. Vastuu myös asioista, joihin vaikea itse vaikuttaa. Kateus tulee ehkä sille, joka ei työstä mitään tiedä.

      • Hau hau!

        Koiran hommaa, jota en tekisi edes 50 000 €:n palkalla.


      • Schimanskij
        Hau hau! kirjoitti:

        Koiran hommaa, jota en tekisi edes 50 000 €:n palkalla.

        Huom! Rehtorin työhön ei kuulu opetusta. Homma on pääasiassa laiskottelua.

        Opettajat oikein kilpailevat että kuka pääsee seuraavaksi rehtoriksi. "Kuolispa tuo vanha plösö jo pois, niin aukeis paikka!"


      • Lektor
        Schimanskij kirjoitti:

        Huom! Rehtorin työhön ei kuulu opetusta. Homma on pääasiassa laiskottelua.

        Opettajat oikein kilpailevat että kuka pääsee seuraavaksi rehtoriksi. "Kuolispa tuo vanha plösö jo pois, niin aukeis paikka!"

        Simaniska ei taida tietää opetusalasta mitään. Rehtorille kuuluu myös opetusta, voi tietenkin olla, että joku suuren koulun rehtori onsaanut opetuksen pois virkavelvollisuuksistaan. laiskotteluahan se on lukujärjestysten teko ym.

        Opettajat kilapilevat rehtorin paikasta niin, että paikka pitää laittaa julkiseen hakuun ja yleensä siihen on alle kymmenen hakijaa, joista edes jotenkin varteenotettavia puolenkymmentä. Apulais- tai vararehtoriksi, joissa voisi harjoitella rehtorin hommia pitää puoliväkisin suostutella joku opettajista.
        Voihan joillekin rehtorin status olla pyrkimisen arvoinen, mutta...


      • yhtään mitään
        Schimanskij kirjoitti:

        Huom! Rehtorin työhön ei kuulu opetusta. Homma on pääasiassa laiskottelua.

        Opettajat oikein kilpailevat että kuka pääsee seuraavaksi rehtoriksi. "Kuolispa tuo vanha plösö jo pois, niin aukeis paikka!"

        Kiva nähdä miten syvällä rintaäänellä kirjoittaa ihminen, joka ei tiedä asiasta mitään. Rehtorin/vararehtorin hommiin ei opettajista saa tunkua yrittämälläkään. Hyvin harva on niin masokisti, että suostuu noin v-mäistä työtä edes harkitsemaan.


      • Kuuluupas...
        Schimanskij kirjoitti:

        Huom! Rehtorin työhön ei kuulu opetusta. Homma on pääasiassa laiskottelua.

        Opettajat oikein kilpailevat että kuka pääsee seuraavaksi rehtoriksi. "Kuolispa tuo vanha plösö jo pois, niin aukeis paikka!"

        Kyllä pienissä kouluissa rehtorit myös ainakin ennen opettivatkin. Meidän lukion reksi oli äikän psykan ope, yläasteen reksi opetti ainakin liikuntaa ja muistaakseni jotain muutakin pojille. Lukion reksillä oli tunteja kyllä päivittäin monta, yläasteen reksi ei itselle opettanut, joten sitä en tarkkaan muista.


    • Schimanskij.
      • opex

        Jaa tämä oli mielestäsi niin hyvää settiä, että piti kahden vuoden jälkeen palata asiaan. Heh. Olet kyllä tuossa palkassa erehtynyt tonnin verran. Mikä mahtaa innostaa ihmistä, joka ei tiedä asiasta yhtään mitään, kirjoittelemaan tänne ja nostamaan vuosien takaisia provojaan uudelleen? Hanki elämä. Mutta sitä ennen voit toki ottaa selvää, kuinka monta hakijaa yleensä on rehtorin virkoihin. Tulet saamaan selville, että jos kyseessä on taviskoulu, niitä on vain kourallinen. Raskas työ, jossa saa olla todella monena, ja siihen nähden huono palkka. Hyvin harva opettaja haluaa rehtoriksi, koska tietää, mitä työ on.


      • Anonyymi

        Ehkä, jos on ylitunteja opetuksessa ja kaikki ikälisät. Sen lisäksi voi yllättäen saada jotain valvontatunteja. Tunnen erään opettajan.


    • terveydenhoitaja

      Jos äidinkielenopettaja on mies, niin kaasuja tulee 1,4 litraa/pv, mutta naisella vähemmän. ONKO SE PALJON?

      • vahinkoja sattuu

        Naisella tulee 0,9 litraa/pv, mutta naisen pieru on aromaattisempaa ja väkevämpää. Älä siis ole siinä lähettyvillä silloin


    • Reksiherrareksi

      Kyllä ryhtyisin rehtoriksi! Saa vapaasti kusettaa opettajia, varsinkin niitä hiljaisi hissukoita, joita työtoverit muutenkin pilkkaavat. Ei ole mitään ristivetoa mihinkään suuntaan, koska rehtorina olen työnantajan edustaja: opettajille pitää näyttää mikä on linja ja kaapin paikka ja huoltajille pitää antaa hyvä imago. Tarvittaess pitää riidellä joidenkin hankalien huoltajien kanssa, mutta yleensä he ovat tyhmiä ja purnaavat itsestäänselvistä asioista. Pitää vain tuntea erittäin hyvin lainsäädäntöä ja hallinnollisia käytäntöjä, niitä eivät edes kuntian paikallispamput tunne. Sitäpaitsi on parempi olla aina ensimmäisenä "tulilinjalla" niin ainakin tietää mitä "eturintamalla" tapahtuu: paljon pahempi se on jäädä ikuiseen informaatiopimentoon. Lopullinen vastuu ei osu rehtorille, vaan aina kärsijänä on joko yksittäinen opettaja tai koulutoimenjohtaja ja kunnan pamput. Ja kyllä rehtori voi vaikuttaa asioihin, oikeastaan täysin itsenäisesti, varsinkin koulun opettajien ja henkilökunnan rekrytointeihin ja työtehtäviin. Ne jotka toitottavat rehtorin paikan "tuulisuutta", ovat joko tietämättömiä tyhmiä opettajia tai sitten semmoisia, jotka itse kärkkyvät rehtorin paikkaa ja yrittävät pelata pois kilpailijoita foorumeilta. Palkka on ihan kiva, sillä voi joka vuosi ostaa kaikkea kivaa, tai matkustella.

    • Ammattireksi

      Rehtorihommia
      Hieno duuni, huippukoulutetut opettajat työkavereina, fiksuja oppilaita ja kaikki tämä ja paljon muuta maailman parhaassa koulujärjestelmässä.
      Vaativasta työstä maksetaan tosiasiassa 60.000 - 75.000 vuodessa. Se on kohtuullinen korvaus koulun johtajalle ja kehittäjälle

    • rehtorigod

      Rehtori = johtaja. Ansainnut jokaikisen sentin ja muutaman vielä päälle. Koska johtaja = organisaation tärkein ja ylin henkilö, verrattavissa Jumalaan, jotka sellaiseen uskovat.

      • Provoako

        Haha - hyvää provoa :D


    • OpetTöihin

      Mitäs jos opettajat alkaisivat tekemään ihan kellokortilla 37,5h töitä viikossa ja pitäisivät kaksi kahvitaukoa päivässä.

      Tässä olisi jollekin hiukan kehittämistä...

      • Lopettaja

        Minulle sopisi, työolot parantusivat nimittäin huimasti! Tällä hetkellä ei ole kahvitaukoja lainkaan ja työtuntejakin tulee viitisenkymmentä viikossa.


      • Nuorehko_ope

        Olen myös kuumeisesti odottanut sitä päivää, kun opettajille laitetaan esim. vuosityöaika. Joko työtuntini vähenevät sadoilla tunneilla vuodessa tai sitten saa ylityökorvauksina jopa yli 10.000 euroa lisää palkkaa. No, sitä odotellessa. :)


      • vuosityöaika

        Lisättäköön kahden kahvipaussin lisäksi myös oikeus lailliseen ruokatuntiin, jota opettajilla ei muuten ole. Opettajien työehtosopimus ei tunne ruokatuntia, joten sellaista ei opettajalle ole, vaan syövät välitunnilla - jos syövät.

        Vuosityöajasta on paljon ollut puhettu ja sitä halutaankin, koska se nostaisi opettajien liksoja! Ja todennäköisesti sen myötä opettajille tulisi myös oikeus häiriöttömään ruokatuntiin.


    • ari_zwag

      Useat tapaamistani rehtoreista ovat virkamiehiä /naisia, joille tärkein asia on olla keinuttamatta venettä tehtaassa, jota kouluksikin joskus kutsutaan.

      Ehkä juuri ylimitoitettu palkka saa ko. vastuunpakoilijat haaskalle?

    • OpetTöihin

      Joku kun keksisi koulun uudestaan, niin enpäs uskoisi, että keksisi 45 minuutin jälkeen 15 minuutin kahvitaukoa...

      Miettikää ala-asteen ope, 20 tuntia viikossa ja niistäkin tunneista töitä ainoastaan 45 minuuttia...

      Mitäs jos ne olisivat niiden lasten kanssa 37,5 tuntia viikossa ja kävisivät kaksi kertaa päivässä kahvilla. Eipä juuri tarvitsisi iltapäiväkerhoja.

      Miettikää paljonkos yhteiskunta säästäisi....Paljon

      • yleistyöaika

        Kylläpä kaupan alalla on helppoa, kun saa pitää kaksi kahvituntia työajalla ja työtä on vaan 37,5 tuntia. Meillä kunta-alalla työviikko on 38 tuntia 15 min ja päivässä on vain yksi 10 min pituinen kahvitauko.

        Muuten olen sitä mieltä, että opettajat tekee muutakin kuin vain ne 45 minuutin oppitunnit.


      • EipäSäästäisi

        Epäilen, että yhteiskunta ei säästäisi mitään, koska käsittääkseni opettajille maksetaan palkka opetustuntien perusteella. Jos nyt ala-asteen opettajalle (työaika muuten on luokanopettajalla 24h, ei 20h kuten kirjoitit!) alettaisiinkin maksaa 37,5h viikossa, niin siinä kärsisi palkkapussini ison loven, kun veroja pitäisi alkaa enemmän maksaa.

        Käsittääkseni tauot eivät ole opettajia varten, vaan lapsia varten, jotka tuskin jaksavat opiskelle putkeen koko ajan. He kun käsittääkseni opiskelevat siellä koulussa, eikä istu kännykän kanssa kotona aikuisen himmailessa somessa...

        Mutta toki voit arvostella noita opettajia mielinmäärin, sillä tuskin sinusta siihen olisikaan...


      • Anonyymi

        Tervetuloa kokeilemaan! Sen jälkeen voit antaa mielipiteesi uudelleen.


    • Anonyymi

      Pitkään alalla olleena voin sanoa, että helppoa työ ei kyllä ole, mutta etujakin on. Monille työ ei sovi , kun kilpailu on alalle kova, mutta työ on muuttunut isolta osalta muuksi kuin opettaminen. Ongelmien käsittelijä voisi olla osuvampi nimitys ammatille.

      • Anonyymi

        Alalla ei ole kovaa kilpailua. Joskus virkaan valitaan sellainen, joka sinne ei edes halua kun muita ei ole saatavilla. Täytyy muistaa, että opetusalalla jo 5 hakijaa virkaan on heidän mielestään huikean suuri määrä ja ”kovaa kilpailua” kun taas jollakin toisella alalla on ihan normaalia, että työpaikkaan tulee satoja ellei tuhansia hakemuksia.


    • Anonyymi

      Tuttavani jossain päin Hämettä, jossa hän opettajana, kertoili rehtorien työstä ja palkoista.
      Rehtorilla oli todella paljon töitä, ainakin kaksi eri koulua. Siinä ei todellakaan laiskoteltu. Palkka oli sitten sen mukainen, selvästi vielä korkeampi mitä tuossa väitetään. Rehtorilla oli joku kallis auto, enpä muista mikä.

      Omasta lapsuudestani keskikoulua käydessäni rehtori ajeli vanhalla vihreällä Rambler American autolla. Hän oli muistaakseni vanhempi ruotsinkielinen ukko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe