Kysely: 11-12 kk paino, pituus, ruoat

6+15

Kertoisitteko 11-12 kk ikäisten vauvojenne painon ja pituuden. Ja lisäksi vielä päivittäiset ruoka- ja juomamäärät.

Meillä poika 11 kk. Paino 9,3 kg. Pituus 78,5 cm.

Syö hedelmäsoseita n. 125 g, ruokasoseita n. 200 g, puuroa n. 2 dl. Ja hiukan jotain sormiruokaa lisäksi (riisikakut, leipäpalat yms.) Vastiketta menee n. 6-7 dl. Laiha on, mutta minkäs teet, kun ruoka, eikä aina oikein maitokaan maistu.

17

5709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laihelin äiti

      Meillä vähän yli vuoden vanha oli 1-vuotis neuvolassa vain 7,9 kg. pituutta oli 74,5. Syö suunnilleen samanverran kuin sinun lapsesi. Välillä huonommin ja välillä paremmin.

      Ihan hyvän painoinen lapsesi on meidän lapseen verrattuna. Itse en enää ota stressiä syömisistä, Lapsi syö elääkseen sen verran kuin on tarvis.

    • iih

      neuvolassa 10,1kg ja 74,5cm. syö ihan normaalisti, ei ees enempää ku teijänkää muksut. välillä on toki päiviä jolloin ei meinaa ruoka maistua ja joskus taas maistuu senki eestä. tosin nyt viime neuvolassa neukkutäti huomautti vähä tuosta painosta ku ei ollu tullu edellis kerrasta lisää ku 300g. meinasi itteä vähä huvittaa ku tyttö syö ihan hyvin ja ei tod oo mikään laiheliini :D johtuu kovasta liikkumisesta tuo painon nousun hiljentyminen..

    • systul

      Meillä poju 10kk oli 75cm ja 10,160kg. Syö kyllä jonkun verran enempi mutta kyllä kuluttaakin kun koko ajan menee, edellisen 8kk käynnin jälkeen painoa oli tullut 340g ja pituutta yli 2cm. Meillä ruoka määrä nyt kun vähän alle vuosi ikää, puuro aamuin illoin (2dl maitoa ja n.1dl hiutaleita), liharuokaa 200-400g, puoli prk viiliä ja 1/4 prk hedelmää ja maitoa juo 1-3dl, ja joskus vielä ylimääräisenä välipalana jotain sormiruokaa(maissinaksu, riisikakku,rusinoita tai jotain hedelmää)

    • met,m

      kun emme ole vielä 1-vee neuovlaan päässyt. Tytöllä ikää siis 11kk ja painoa semmoiset 8kg ja pituutta n.72-73cm. Pieni ja sirpakka tyttö on ollut aina. Maitomäärää en tarkkaan tiedä, koska syö rintaa, mutta lisäksi yritän tyrkyttää vettä ja ainakin 2dl korviketta. Puuroa syö n. 3-4 dl/ vrk, ruokasosetta n. 300g ja hedelmäsosetta n. yksi pikkupurkki päivässä. Sormiruokaa syö, sen määrää on vaikea arvioida.

      Meidänkin neidillä kylkiluut paistaa ja vauvamakkaroita ei näy kyllä missään, mutta en ota stressiä painosta, kun tuputan ruokaa sen minkä syö. Pituuskasvu oli hieman hidastunut 9kk neuvolassa, mutta kun käyrät ovat ylöspäin niin neukkutäti lupasi olla tyytyväinen ;)

      • ...

        12kk ikäinen poika. Pituusarvioni on 83 cm ja paino 11,3 kg (10kk neuvolassa mitat 81 cm ja 10,9kg).

        Syö puuroa 4,5 dl päivässä, liharuoka 2,5 dl, kasvissose 2,5 dl, hedelmäsose 1,5 dl, jogurttia 1 dl ja vähän leipää tms. Maitoa puuromaitojen lisäksi 2 dl ja vielä rintamaitoa ehkä noin 2 dl ja hieman vettä (n. 0,5 dl).

        Kova poika syömään.


    • neuvola

      Meillä 10kk poika, pituutta 80,5 painoa 10,5 kg

      Syö aamupuuron n. 1,5-2dl, lounaana isomman purkillisen liha/broileri/kala - anteriaa, välipalan, päivälliseksi ison purkin, toisen välipalan ja iltapuuron.
      Välipalat on hedelmäsosetta taikka vauvajugurttia.
      Tavallisiin hapanmaitotuotteisiin tutustuminen pitäisi aloittaa pikkuhiljaa..

    • Mamma L

      Pituus 80 cm, paino 13,6, 11 kuukautisena.

      Meidän poika syö samankokoisia annoksia. Aamupalaa, välipala, lounasta, välipalaa, illallinen, iltapala. Välillä hän ei edes syö koko annosta, välillä jää välipalat pois. Mennään sen mukaan, milloin hänelle tulee nälkää.

      Hän kävelee jo ilman tukea, eli kuluttaa paljon. Jotkut vaan kasvavat eri tahtia. Normaali käyrä on meilläkin. Neuvolassa sanottiin, että tärkeintä on että lapsi seuraa omaa käyränsä koko ajan!

      Pääasia on, ettei ala stressaamaan niin paljon, että lapsi huomaa. Hän syö mitä syö, jos syö. Vielä tässä vaiheessa elämässään ihminen syö just tarkalleen sitä mitä tarvitsee.

    • näinmeillä

      pituus oli 79cm ja painoa pari grammaa yli 10kg.

    • dtyk

      1v, 77,5cm, 10360g

    • evaliina09

      Meilla poika 11kk ja juuri kavimme neuvolassa. Paino 10,4kg /pituus 77cm. Tammi-helmikuu meni sairastellessa sitkeata flunssaa ja keuhkoputken tulehdus. Sairastelua kesti 4 vkoa ja 2 laakekuurin jalkeen tauti voitettiin. Poika ei syonyt tuona aikana kunnolla kiinteita ruokia (7-8kk tuolloin). Paaasiassa loysaa puuroa, velleja ja hedelmasoseita pullosta. Huolestuin kun tuon 4 vkon aikana paino ei noussut paljoa. Nyt neuvolan tadin mukaan paino ja pituus ovat ihan kasvukayrien mukaiset. Syo paivittain 150-200g kala/liha/peruna/riisi tms ruokasoseita, 100-200g hedelmasoseita, vauvajugurttia 125g/tuore hedelmia pienennettyna/puuroa valipaloiksi ja nukkumaan mennessa vellia 2-3dl, seka maitovastiketta ruokien valissa ja juomana aterioiden yhteydessa n.8dl paivassa. Maitovastike maistuu parhaiten. Ruokasoseista on jo loytynyt muutamat suosikit mitka syo mielellaan, muita joutuu houkuttelemalla syottamaan pienia annoksia hissukseen.

    • nipsis

      arvioin kun seuraava 1v neuvola on vasta kk päästä ja edellinen ollut 8kk iässä.
      pituus n. 75cm painoa viikko sitten punnittuna 8,6kg.

      syöminen: aamu- ja iltapuurot maitoon, molemmilla kerroilla siinä 2dl luokkaa. Lounaaksi liha/kala/kasvisruoka, välipala hedelmä/marjajugurtti tms ja päivällinen sama kuin lounas, nämä kaikki ison ruokapurkin verran.
      Ruoka- ja janojuomana vettä, kun maitoa ei ole kovasta yrityksestä huolimatta suostunut juomaan pätkän vertaa sitten 6kk täytettyään. kalkki turvataan puuromaidolla ja jugurteilla yms ja lisäksi tarvittaessa tableteilla.

      hyvin siis ruoka tytölle maistuu, mutta paino on siitä huolimatta jäänyt jälkeen. viime neuvolassa (8kk) se oli 8,2kg ja nyt 11kk vain muutama sata gr enemmän. Ilmeisesti kaikki tulee kulutettua päivän touhuissa, ja kävellytkin on jo 9kk lähtien.

      • äips -09

        Poika on nyt jo 1,2v,mutta 1v neuvolassa mitat oli 81cm ja 11,140kg

        Syö aamulla leipää ja hedelmän/puuroa ehkä 2dl. Päiväruualla syö mahansa täyteen. Välipalalla voi ottaa sitä mitä nyt sattuu olemaan tarjolla (kiisseli/puuro/viili/jogurtti) 1,5-2dl, päivällisellä syö taas lautasellisen sapuskaa ja illalla puuroa 2dl/leipää viiliä tms. Ruokajuomana meillä on maito, janoonsa saa vettä :)
        Tarkennukseksi siis...poika on päivähoidossa ja syö jo "aikuisten" ruokia. Määristäkään en niin tarkkana oo, koska luotan että syö sen mitä tarvii.


      • sassuli85
        äips -09 kirjoitti:

        Poika on nyt jo 1,2v,mutta 1v neuvolassa mitat oli 81cm ja 11,140kg

        Syö aamulla leipää ja hedelmän/puuroa ehkä 2dl. Päiväruualla syö mahansa täyteen. Välipalalla voi ottaa sitä mitä nyt sattuu olemaan tarjolla (kiisseli/puuro/viili/jogurtti) 1,5-2dl, päivällisellä syö taas lautasellisen sapuskaa ja illalla puuroa 2dl/leipää viiliä tms. Ruokajuomana meillä on maito, janoonsa saa vettä :)
        Tarkennukseksi siis...poika on päivähoidossa ja syö jo "aikuisten" ruokia. Määristäkään en niin tarkkana oo, koska luotan että syö sen mitä tarvii.

        tyttö 76,5 cm ja 9,152kg. pituutta oli tullut kahdessa kuukaudessa 3cm, ja paino vähän jäänyt jälkijunaan, ja noussut vain 80g, johtuen siitä että on ruvennut niin reippaasti liikkumaan! En ole ruokien määriä mittaillut minäkään, kun syö "aikuisten ruokaa", mutta reippaasti syö.


    • meijen

      kovin hoikka poika teillä. Meidän pojal oli 10kk ikäisenä painoo 11kg

    • pikkunen neiti

      meidän tyttö 10kk ikäsenä neuvolassa 12kg 600g 75,7cm pitkä.. aika isotypy meilläki :) syö 4 kertaa päivässä joskus myös välipalan mut aika harvoin.. syö aamulla 150ml korviketta ison pilttipurkin hedelmäsosetta ja 2 kertaa liha/kana/kala ruuan päivässä taas isonpurkin ja 150ml maitoa.. illalla puuroa aika isonlautasen ja taas samanverran korviketta.. meillä syö myös kotiruokaa, sormiruokailuna.. :)

    • ))))))))(((((((((

      Meillä tyttö 12 kk, juuri neuvolassa otetut mitat olivat 75,5 cm ja 9,5 kg. Hiukan "keskikäyrän" alapuolella. Erittäin huonosti on syönyt viime aikoina. Puuro onneksi maistuu. Sitä menee aamulla hedelmäsoseen kanssa n. 1,5 dl ja illalla n. 2 dl. Lounaalla ja päivällisellä syödään lähes pelkkää sormiruokaa kun ne menee paremmin kuin kaupan soseet, omatekoisia soseita en enää jaksa tehdä. Tyttö syö samaa ruokaa kuin me muutkin. Joskus menee puolikas peruna ja vähän esim. keitettyjä herneitä ja kanaa muutama pala. Joskus vähän enemmän. Mut pääasiassa tosi pieniä määriä. Jos syödään sosetta, niin sitä syö kerrallaan max 1 dl. Välipalana annan jogurtttia tai maustamatonta jogurttia hedelmäsosetta n. 1,5 dl. Makeat maistuu - jugurtit, hedelmät ym. mutta ei niitäkään isoja määriä syö.

    • palleron äiti

      Poju oli vuosikas neuvolassa 11 kg ja melki 76 cm.

      Aamulla annos puuroa sekä maitoa mukissa jotain muuta pientä joskus. Joko itse tehty tai purkki lounas sekä päivällinen. Lisäksi yksi välipala, joka on yleensä hedelmäsosetta tai jugurttia tuossa lounaan ja päivällisen välissä. Iltapala 2 dl velliä rintamaitoa. Lisäksi yöllä jos herää niin imetys ja mahdollisesti myös päivisin 1-2 kertaa sitä vaadittaessa. Leipä paloja myös satunnaisesti ruokailun yhteydessä/tarvittaessa. Aika vähän syöny tähän asti mutta nytten paljon isompia annoksia, kunnon pallero, joka ei millään halua lopettaa tissittelyä. :) Melki kaikki ruoka kelpaa, mutta silti suht vähän syö muihin vauvoihin verrattuna ja silti on pulleessa kunnossa...varmaan saa paljon energiaa rintamaidosta siis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe