Kysely: 11-12 kk paino, pituus, ruoat

6+15

Kertoisitteko 11-12 kk ikäisten vauvojenne painon ja pituuden. Ja lisäksi vielä päivittäiset ruoka- ja juomamäärät.

Meillä poika 11 kk. Paino 9,3 kg. Pituus 78,5 cm.

Syö hedelmäsoseita n. 125 g, ruokasoseita n. 200 g, puuroa n. 2 dl. Ja hiukan jotain sormiruokaa lisäksi (riisikakut, leipäpalat yms.) Vastiketta menee n. 6-7 dl. Laiha on, mutta minkäs teet, kun ruoka, eikä aina oikein maitokaan maistu.

17

4483

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • laihelin äiti

   Meillä vähän yli vuoden vanha oli 1-vuotis neuvolassa vain 7,9 kg. pituutta oli 74,5. Syö suunnilleen samanverran kuin sinun lapsesi. Välillä huonommin ja välillä paremmin.

   Ihan hyvän painoinen lapsesi on meidän lapseen verrattuna. Itse en enää ota stressiä syömisistä, Lapsi syö elääkseen sen verran kuin on tarvis.

  • iih

   neuvolassa 10,1kg ja 74,5cm. syö ihan normaalisti, ei ees enempää ku teijänkää muksut. välillä on toki päiviä jolloin ei meinaa ruoka maistua ja joskus taas maistuu senki eestä. tosin nyt viime neuvolassa neukkutäti huomautti vähä tuosta painosta ku ei ollu tullu edellis kerrasta lisää ku 300g. meinasi itteä vähä huvittaa ku tyttö syö ihan hyvin ja ei tod oo mikään laiheliini :D johtuu kovasta liikkumisesta tuo painon nousun hiljentyminen..

  • systul

   Meillä poju 10kk oli 75cm ja 10,160kg. Syö kyllä jonkun verran enempi mutta kyllä kuluttaakin kun koko ajan menee, edellisen 8kk käynnin jälkeen painoa oli tullut 340g ja pituutta yli 2cm. Meillä ruoka määrä nyt kun vähän alle vuosi ikää, puuro aamuin illoin (2dl maitoa ja n.1dl hiutaleita), liharuokaa 200-400g, puoli prk viiliä ja 1/4 prk hedelmää ja maitoa juo 1-3dl, ja joskus vielä ylimääräisenä välipalana jotain sormiruokaa(maissinaksu, riisikakku,rusinoita tai jotain hedelmää)

  • met,m

   kun emme ole vielä 1-vee neuovlaan päässyt. Tytöllä ikää siis 11kk ja painoa semmoiset 8kg ja pituutta n.72-73cm. Pieni ja sirpakka tyttö on ollut aina. Maitomäärää en tarkkaan tiedä, koska syö rintaa, mutta lisäksi yritän tyrkyttää vettä ja ainakin 2dl korviketta. Puuroa syö n. 3-4 dl/ vrk, ruokasosetta n. 300g ja hedelmäsosetta n. yksi pikkupurkki päivässä. Sormiruokaa syö, sen määrää on vaikea arvioida.

   Meidänkin neidillä kylkiluut paistaa ja vauvamakkaroita ei näy kyllä missään, mutta en ota stressiä painosta, kun tuputan ruokaa sen minkä syö. Pituuskasvu oli hieman hidastunut 9kk neuvolassa, mutta kun käyrät ovat ylöspäin niin neukkutäti lupasi olla tyytyväinen ;)

   • ...

    12kk ikäinen poika. Pituusarvioni on 83 cm ja paino 11,3 kg (10kk neuvolassa mitat 81 cm ja 10,9kg).

    Syö puuroa 4,5 dl päivässä, liharuoka 2,5 dl, kasvissose 2,5 dl, hedelmäsose 1,5 dl, jogurttia 1 dl ja vähän leipää tms. Maitoa puuromaitojen lisäksi 2 dl ja vielä rintamaitoa ehkä noin 2 dl ja hieman vettä (n. 0,5 dl).

    Kova poika syömään.


  • neuvola

   Meillä 10kk poika, pituutta 80,5 painoa 10,5 kg

   Syö aamupuuron n. 1,5-2dl, lounaana isomman purkillisen liha/broileri/kala - anteriaa, välipalan, päivälliseksi ison purkin, toisen välipalan ja iltapuuron.
   Välipalat on hedelmäsosetta taikka vauvajugurttia.
   Tavallisiin hapanmaitotuotteisiin tutustuminen pitäisi aloittaa pikkuhiljaa..

  • Mamma L

   Pituus 80 cm, paino 13,6, 11 kuukautisena.

   Meidän poika syö samankokoisia annoksia. Aamupalaa, välipala, lounasta, välipalaa, illallinen, iltapala. Välillä hän ei edes syö koko annosta, välillä jää välipalat pois. Mennään sen mukaan, milloin hänelle tulee nälkää.

   Hän kävelee jo ilman tukea, eli kuluttaa paljon. Jotkut vaan kasvavat eri tahtia. Normaali käyrä on meilläkin. Neuvolassa sanottiin, että tärkeintä on että lapsi seuraa omaa käyränsä koko ajan!

   Pääasia on, ettei ala stressaamaan niin paljon, että lapsi huomaa. Hän syö mitä syö, jos syö. Vielä tässä vaiheessa elämässään ihminen syö just tarkalleen sitä mitä tarvitsee.

  • näinmeillä

   pituus oli 79cm ja painoa pari grammaa yli 10kg.

  • dtyk

   1v, 77,5cm, 10360g

  • evaliina09

   Meilla poika 11kk ja juuri kavimme neuvolassa. Paino 10,4kg /pituus 77cm. Tammi-helmikuu meni sairastellessa sitkeata flunssaa ja keuhkoputken tulehdus. Sairastelua kesti 4 vkoa ja 2 laakekuurin jalkeen tauti voitettiin. Poika ei syonyt tuona aikana kunnolla kiinteita ruokia (7-8kk tuolloin). Paaasiassa loysaa puuroa, velleja ja hedelmasoseita pullosta. Huolestuin kun tuon 4 vkon aikana paino ei noussut paljoa. Nyt neuvolan tadin mukaan paino ja pituus ovat ihan kasvukayrien mukaiset. Syo paivittain 150-200g kala/liha/peruna/riisi tms ruokasoseita, 100-200g hedelmasoseita, vauvajugurttia 125g/tuore hedelmia pienennettyna/puuroa valipaloiksi ja nukkumaan mennessa vellia 2-3dl, seka maitovastiketta ruokien valissa ja juomana aterioiden yhteydessa n.8dl paivassa. Maitovastike maistuu parhaiten. Ruokasoseista on jo loytynyt muutamat suosikit mitka syo mielellaan, muita joutuu houkuttelemalla syottamaan pienia annoksia hissukseen.

  • nipsis

   arvioin kun seuraava 1v neuvola on vasta kk päästä ja edellinen ollut 8kk iässä.
   pituus n. 75cm painoa viikko sitten punnittuna 8,6kg.

   syöminen: aamu- ja iltapuurot maitoon, molemmilla kerroilla siinä 2dl luokkaa. Lounaaksi liha/kala/kasvisruoka, välipala hedelmä/marjajugurtti tms ja päivällinen sama kuin lounas, nämä kaikki ison ruokapurkin verran.
   Ruoka- ja janojuomana vettä, kun maitoa ei ole kovasta yrityksestä huolimatta suostunut juomaan pätkän vertaa sitten 6kk täytettyään. kalkki turvataan puuromaidolla ja jugurteilla yms ja lisäksi tarvittaessa tableteilla.

   hyvin siis ruoka tytölle maistuu, mutta paino on siitä huolimatta jäänyt jälkeen. viime neuvolassa (8kk) se oli 8,2kg ja nyt 11kk vain muutama sata gr enemmän. Ilmeisesti kaikki tulee kulutettua päivän touhuissa, ja kävellytkin on jo 9kk lähtien.

   • äips -09

    Poika on nyt jo 1,2v,mutta 1v neuvolassa mitat oli 81cm ja 11,140kg

    Syö aamulla leipää ja hedelmän/puuroa ehkä 2dl. Päiväruualla syö mahansa täyteen. Välipalalla voi ottaa sitä mitä nyt sattuu olemaan tarjolla (kiisseli/puuro/viili/jogurtti) 1,5-2dl, päivällisellä syö taas lautasellisen sapuskaa ja illalla puuroa 2dl/leipää viiliä tms. Ruokajuomana meillä on maito, janoonsa saa vettä :)
    Tarkennukseksi siis...poika on päivähoidossa ja syö jo "aikuisten" ruokia. Määristäkään en niin tarkkana oo, koska luotan että syö sen mitä tarvii.


   • sassuli85
    äips -09 kirjoitti:

    Poika on nyt jo 1,2v,mutta 1v neuvolassa mitat oli 81cm ja 11,140kg

    Syö aamulla leipää ja hedelmän/puuroa ehkä 2dl. Päiväruualla syö mahansa täyteen. Välipalalla voi ottaa sitä mitä nyt sattuu olemaan tarjolla (kiisseli/puuro/viili/jogurtti) 1,5-2dl, päivällisellä syö taas lautasellisen sapuskaa ja illalla puuroa 2dl/leipää viiliä tms. Ruokajuomana meillä on maito, janoonsa saa vettä :)
    Tarkennukseksi siis...poika on päivähoidossa ja syö jo "aikuisten" ruokia. Määristäkään en niin tarkkana oo, koska luotan että syö sen mitä tarvii.

    tyttö 76,5 cm ja 9,152kg. pituutta oli tullut kahdessa kuukaudessa 3cm, ja paino vähän jäänyt jälkijunaan, ja noussut vain 80g, johtuen siitä että on ruvennut niin reippaasti liikkumaan! En ole ruokien määriä mittaillut minäkään, kun syö "aikuisten ruokaa", mutta reippaasti syö.


  • meijen

   kovin hoikka poika teillä. Meidän pojal oli 10kk ikäisenä painoo 11kg

  • pikkunen neiti

   meidän tyttö 10kk ikäsenä neuvolassa 12kg 600g 75,7cm pitkä.. aika isotypy meilläki :) syö 4 kertaa päivässä joskus myös välipalan mut aika harvoin.. syö aamulla 150ml korviketta ison pilttipurkin hedelmäsosetta ja 2 kertaa liha/kana/kala ruuan päivässä taas isonpurkin ja 150ml maitoa.. illalla puuroa aika isonlautasen ja taas samanverran korviketta.. meillä syö myös kotiruokaa, sormiruokailuna.. :)

  • ))))))))(((((((((

   Meillä tyttö 12 kk, juuri neuvolassa otetut mitat olivat 75,5 cm ja 9,5 kg. Hiukan "keskikäyrän" alapuolella. Erittäin huonosti on syönyt viime aikoina. Puuro onneksi maistuu. Sitä menee aamulla hedelmäsoseen kanssa n. 1,5 dl ja illalla n. 2 dl. Lounaalla ja päivällisellä syödään lähes pelkkää sormiruokaa kun ne menee paremmin kuin kaupan soseet, omatekoisia soseita en enää jaksa tehdä. Tyttö syö samaa ruokaa kuin me muutkin. Joskus menee puolikas peruna ja vähän esim. keitettyjä herneitä ja kanaa muutama pala. Joskus vähän enemmän. Mut pääasiassa tosi pieniä määriä. Jos syödään sosetta, niin sitä syö kerrallaan max 1 dl. Välipalana annan jogurtttia tai maustamatonta jogurttia hedelmäsosetta n. 1,5 dl. Makeat maistuu - jugurtit, hedelmät ym. mutta ei niitäkään isoja määriä syö.

  • palleron äiti

   Poju oli vuosikas neuvolassa 11 kg ja melki 76 cm.

   Aamulla annos puuroa sekä maitoa mukissa jotain muuta pientä joskus. Joko itse tehty tai purkki lounas sekä päivällinen. Lisäksi yksi välipala, joka on yleensä hedelmäsosetta tai jugurttia tuossa lounaan ja päivällisen välissä. Iltapala 2 dl velliä rintamaitoa. Lisäksi yöllä jos herää niin imetys ja mahdollisesti myös päivisin 1-2 kertaa sitä vaadittaessa. Leipä paloja myös satunnaisesti ruokailun yhteydessä/tarvittaessa. Aika vähän syöny tähän asti mutta nytten paljon isompia annoksia, kunnon pallero, joka ei millään halua lopettaa tissittelyä. :) Melki kaikki ruoka kelpaa, mutta silti suht vähän syö muihin vauvoihin verrattuna ja silti on pulleessa kunnossa...varmaan saa paljon energiaa rintamaidosta siis.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   2940
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   18
   2577
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1444
  4. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   103
   1428
  5. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   84
   1186
  6. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   1146
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   47
   1098
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1024
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   81
   988
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   886
  Aihe