Yasuragi, Gröna Lund, juhannus, aamiainen...

mimik

...eli kaikkiin näihin haluttais vastausta =) (jep jep ja on luettu aiempia viestejä)

-Yasuragi. Huone on varattuna jo juhannukselle. Oisko kellään kokemuksia, varsinkin sinne menosta? Löysin kyllä linkin busseille ja junille ja vaikka mille, mutta on kai puolen tunnin matka ja noilla vinkeillä sinne kestää vähintään tunnin. Lisäksi ohjeet on puoliks sveduksi ja puoliks englanniks.. Onko kukaan mennyt taksilla, ja jos, niin mitä kustansi? Muutkin vinkit ko. paikkaan ois kivoja =)

-Gröna Lundiinkaan en löytänyt englanninkielisiä sivuja. Eikö Tukholmassa muka käy turisteja?? Kaksi aikuista siis menossa muutamiksi tunneiksi. Mikä olisi järkevin tapa sinne mennä "keskustasta"... Ei vielä mitään hajua että mistä. Hasseluddenista tullaan aamupäivällä mutta en tiedä mihin... Siispä "keskustasta".

-Miten ruotsalaiset juhlii Jussia? Onko kaupat, raflat yms. kiinni sekä pe että la?

-Aamiainen (tai jopa brunssi??). Siljalta ulos 06.10. Jotain kivaa (buffet-)ravintolaa lähellä satamaa, tai miksei kauempaakin. Haluis vaan nukkua mahd. pitkään koska pitkä päivä eessä ennen ku pääsee Hasseluddeniin, siksi emme syö laivalla.

Kauniit kiitokset kaikille jotka viitsii vastata =)

7

940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • missing?

      Ei näemmä löytynyt suomeksi ja lontooksi gröönan sivuja, suomeksi oli ennen oma pdf-lehdykkä.
      Mutta saattaahan ne olla vielä tulossa kunnes ovat diskuteeranneet niistä.

      • Marianne.

        Kysäisepä Siljalta jos voisitte syödä aamiaisen siinä Hotelli Ariadnessa. Se on siinä Silja terminaalin vieressä ja sinne mennäänkin ilmasiltaa pitkin siitä terminaalista. Siellä on varovaisestikin sanottuna ihan valtavan runsas aamiainen, Ainakin meillä on joskus ollut sellainen valinnan mahdollisuus, että aamiaisen voi syödä joko laivassa tai Ariadnessa.

        Me yleensä yövymme aina Tukholmassa Ariadnessa kun sen sijainti on niin ehdottoman vaivaton. Laivaan voi kävellä muutamassa hetkessä ja keskustaan pääsee lähimmältä metro asemalta 500 metrin päästä kolmella pysähdyksellä.

        Tuosta Gröna Lundista en minäkään osaa sanoa mitään. Siellä Skansenissa ilmeisesti on Juhannuksena aikalailla varmaan Juhannussalkoja ja muuta perinteistä Ruotsalaista.


      • discutering...

    • Tukholman kävijä

      Taxeista kannattaa Tukholmassa muistaa, että siellä on vapaa kilpailu. Eli hinnat ovat parhaimillaan halvemmat kuin Suomessa ja huonoimmillaan paljon kalliimmat. Hinta kannattaa sopia ennakkoon, jos ei halua yllätystä.

      Grönalundiin oli muutama vuosi sitten juhannusaattona ilmainen sisäänpääsy! Eli kaupunkiin jää niin vähän väkeä, että heitä on pakko houkutella paikalle. Menimme hyvissä ajoin, jolloin pääsimme sisään jonottamatta. Illemmalla oli aika jonot.

      Minä olen lasten kanssa viime aikoina kävellyt keskustasta Gröna Lundiin. Matka on sen verran lyhyt. Jos on vanhassa kaupungissa silloin, niin lauttakin on hyvä vaihtoehto.

      Itse käyn yleensä lounaalla Östermalmshallenissa. Siellä on monta aivan loistavaa lounaspaikkaa. Hintahaitaria on aika paljon, joten jokaiselle kukkarolle sopiva löytyy. Aukioloajat vain kannattaa vilkaista, koska ovat varmasti Jussina poikkeukselliset.

    • Neuvot on

      http://iqtaxi.se/stad/taxi_stockholm.php kun tiedät osoitteet mistä mihin niin saat myös 7 eri taxifirmalta suurinpiirtein taxat. Mutta eikö siihen hotelliin jossa yövytte voi ottaa yhteyttä jo heti ja kysyä josko heillä olisi vaikka oma kuljetus juhannuksen aikaan. Taksitkin ovat aika vähissä sinä viikonloppuna ja täytyy tilata hyvissä ajoin.

      Tukholmassa olen ollut yhden juhannusaaton ja silloin on tosi hiljaista. Keskustan kaupat sulkevat aikaisin , ainoastaan ruokakaupat ovat auki pidempään. Useimmat ravintolatkin ovat kiinni. Eikä juuri mitään musiikkitarjontaakaan tahdo löytyä illemalla.

      Sisäänpääsymaksu Gröna Lundiin aik. 90:- SEK

    • mimik

      ...Teille vastanneille =)

    • kivaa matkaa

      Laitappa Googleen hakusanaksi "Tukholma", niin saat heti ison listan sivuja ihan suomeksikin. Laivalla on myös paljon esitteitä, joista löydät infoa, kesähän on kaikissa pohjoismaissa lomasesonkia.
      Moni paikka on kiinni jussina, ihan kuten kotimaassakin. Kesämökillä kun se jussi pitäsi viettää myös Ruotsissa.

      esim

      http://www.gronalund.com/pdf/parkkarta2010eng_web.pdf
      http://www.visitsweden.com/ruotsi/Alueet-ja-kaupungit/Tukholma/
      http://beta.stockholmtown.com/fi/
      http://web.tukholma.net/default.asp

      Djurgårdeniin pääset bussilla nro 76, suoraan vaikka sergelin torilta ja kävellenkin se on ihan kivan matkan päässä.
      Hanki kartta keskustasta ja printtaa itsellesi netistä.

      Aamiaiselle vaikka johonkin keskustan hotelliin. Metrolla pari pysäkkiä T-centraalennin suoraan satamasta.

      Gröna Lund on kyllä aika pieni ja enemmän lasten paikka, vai olitteko lapsiperhe vai aikuisia. Linnanmäki on paljon hienompi ja isompi huvipuistona.

      Suosittelisin jotain veneajelua, kestää tunnin pari, niitä lähtee siitä turistilaiturista, kävelette vain kuninkaanpuistosta kohti rantaa.

      Skanssen, junibacken, vasa-laiva, kaikki löytyy Djurgårdenilta ja siellä se pvä vierähtää varsinkin jussina. Moni kauppa on varmasti silloin kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe