Flash kuolee pois

Kalle333

6

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rg tet 5r 4et45 t

      Flash on niin pirun yleinen nyt, että kestää todella pitkään, ennenkuin se "kuolee". Meinaan vaan, että ei sen yleistyminenkään mitään nopeaa ollut, vaikka sillä ei ollut oikein mitään ,mitä sen olisi pitänyt syrjäyttää.

      Mutta totta, plugit on ärsyttäviä. Ja flash kyllä muuten erinomainen hyvin monessa hommassa, mutta just toi raskaus on aina ollut riesana. Se tosin tekijöiden vika, ei niinkään tekniikan. Kun näissä hommissa pitää mennä aina vähän tekniikan ehdoilla.

      Hologrammeja odotellen...

      • .............

        on aikanaan valmis niin videot ainakin Youtubessa ja Google Videossa siirtyy html5:een. Moni seuraa perässä.

        Mutta noita videopalveluita ongelmallisempi on se että monet sivustot tuputtaa niitä saatanan flash-mainoksia. Okei, niistäkin pääsee blokkerisoftilla. Mutta vielä pahempi on se että joillain sivuistoilla koko toiminnallisuus perustuu flashin käyttöön. Navigointi sivulla ei onnistu jos ei ole flash-plugin päällä! Se on vitun ärsyttävää ja tekis mieli puida nyrkkiä pöytään niille jotka on onnistuneet ryssimään jonkun sivuston navigoinnit pelkästään flashin varaan, sillä kun ei muutenkaan saavuteta mitään mitä ei voisi tehdä perus-html:llä tai javascriptillä. Lisäksi kun nuo navigoinnit on onnistuttu tekemään niin pirun huonosti että ne rohmuaa koneen resursseja liikaa jopa nykyaikaisessa tuplaydin-prossukoneessa jossa on yllin kyllin muistia kaikkeen muuhun käyttöön!


      • Flashin häviäminen on ollut käynnissä jo pitemmän aikaa. 2-3v kuluttua sillä ei ole enää oleellista merkitystä. Sitä ei kyllä nytkään kannata käyttää muualla kuin videotoistossa ja mainosbannereissa. Flashsivustot ja pelit menee uusiksi, ja sivustot menee itseasiassa jo nyt uusiksi kun kaikki laitteet ei enää tue Flashia. Applen tuotteet ei ole ainoat, trendi jatkuu seuraavan polven halpisminiläppäreissä.


      • 12+3
        M-Kar kirjoitti:

        Flashin häviäminen on ollut käynnissä jo pitemmän aikaa. 2-3v kuluttua sillä ei ole enää oleellista merkitystä. Sitä ei kyllä nytkään kannata käyttää muualla kuin videotoistossa ja mainosbannereissa. Flashsivustot ja pelit menee uusiksi, ja sivustot menee itseasiassa jo nyt uusiksi kun kaikki laitteet ei enää tue Flashia. Applen tuotteet ei ole ainoat, trendi jatkuu seuraavan polven halpisminiläppäreissä.

        eli ei pyöri kunnolla alle 8 megan liittymissä.Onko suomessa kaikilla nopeampi yhteys???Vastaus ei ole muuallakaan maailmaa eli kestää vielä kymmeniä vuosia ennen sen pinnalle tuloa.


      • 12+3 kirjoitti:

        eli ei pyöri kunnolla alle 8 megan liittymissä.Onko suomessa kaikilla nopeampi yhteys???Vastaus ei ole muuallakaan maailmaa eli kestää vielä kymmeniä vuosia ennen sen pinnalle tuloa.

        HTML5:lla ei ole mitään vaikutusta kaistan tarpeeseen. Ei sen enempää kuin HTML 4.01:llä, 3.2:lla tai 2.0:lla. HTML5 on jo itseasiassa osittain laajalti käytössä vaikka standardia ei ole virallistettu. Käyttö yleistyy räjähdysmäisesti heti kun se standardi on virallistettu. Tämä tapahtuu parin vuoden kuluttua.


      • Standardit käyttöön
        M-Kar kirjoitti:

        HTML5:lla ei ole mitään vaikutusta kaistan tarpeeseen. Ei sen enempää kuin HTML 4.01:llä, 3.2:lla tai 2.0:lla. HTML5 on jo itseasiassa osittain laajalti käytössä vaikka standardia ei ole virallistettu. Käyttö yleistyy räjähdysmäisesti heti kun se standardi on virallistettu. Tämä tapahtuu parin vuoden kuluttua.

        Vielä, kun saisi nettisivujentekijät koodaamaan HTML- ja CSS -standardien mukaan.

        Kokeilemalla

        http://validator.w3.org/
        tai
        http://jigsaw.w3.org/css-validator/

        voi havaita, että nettisivustot eivät juuri standardeista piittaa.

        Ja toinen vakava ongelma nettisivujen tekemisessä on, että kukin selain ja selainversio voi tulkita JavaScript-koodit omalla tavallaan. Että tässä voisi melkein olla paikallaan, että JavaScript olisi selaimessa yhtenä kaikille täsmälleen samallaisena plug-ininä, joka myös toimisi samalla lailla?

        Flashin/Flexin viehätys on mielestäni kehitysympäristöissä Flash Professional CS3-5 ja Flash Builder 4, joila voi tehdä sovelluksia periaatteessa jopa muutamassa minuutissa:

        http://www.gotoandlearn.com/play?id=121

        Esim. monille Googlen palveluille kuten Picasa, Maps ja Calendar yms... on olemassa Flash API:t, joilla voi pienellä vaivalla ottaa nuo palvelut osaksi omia projektejaan. Flashiin siis saa helposti ladattua omat Picasa-kuvansa (siis netissä olevat), joista voi vaikka tehdä palapelin muutaman tunnin työllä jos ei muuta keksi.

        Pilviajattelun mukainen toimintamalli olisikin:

        data (kuvat, tietokannat,yms...) säilytetään palvelimilla,
        samoin raskaat operaatiot voidaan tarvittaessa ajaa palvelimella (jopa hajautetusti useammilla palvelimilla),
        käyttöliittymä ja data siirretään käyttäjän koneelle, jossa operointi tapahtuu,
        tarvittaessa muokattu data tallennetaan takaisin palvelimelle.

        Flashillä (tai jollakin tulevaisuudessa tulevalla paremmalla tekniikalla ja kehitysympäristöllä) on selvä tilaus käyttöliittymän toteuttamisessa käyttöjärjestelmä- ja selainriippumattomalla tavalla.

        Netistä löytyy todella paljon ILMAISTA AS3-koodia, jota voi hyödyntää sekä kaupallisissa, että kaupattomissa projekteissa. On hyvin yleistä, että nettiin laitetulle koodille annetaan lähes vapaat käyttö- ja muokkausoikeudet. Tämä on suuri etu etenkin harrastelijakoodareille.

        Tuokin taitaa olla tehty Flashillä (voin olla väärässäkin, kuten yleistä):

        http://www.sumopaint.com/app/

        Oikeastaan enemmän kuin HTML5:sta odottaisinkin, että tulisi levitykseen ilmaiset FP CSien ja FB 4:n (nämä ovat maksullisia) kaltaiset kehytys-IDE:t sellaiselle nettitekniikalle, että tehdyt ohjelmat toimivat vielä 100 vuoden päästä. Tällöin voisivat tavalliset kotisivujentekijätkin luoda monimutkaisiakin käyttöliittymiä ja näyttäviä ulkoasuja muutamassa tunnissa. Tai ehkä jopa tarjota sivuston, jossa nettisivuilla vierailija voi itse helposti muuttaa nettisivujen ulkoasun ja käyttöliittymän haluamakseen. Mutta taitaa olla toiveajattelua...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe