Puukomposiitti

terassinkipeä

Onko kokemusta puukomposiittilaudoista lasiterassilla / ulkona. Edut / haitat ? Ovat kalliin puoleisia, mistähän löytää ?

46

17984

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Esbo

   Twinson puukomposiitti järjestelmä maksaa hieman yli 100 eur / m2 kiinikkeineen.
   Muut merkit hieman edullisempia.
   Haitat: läpölaajentumiset (3mm/m) ja tumma lauta (kiven harmaa) läpiää ikävästi auringossa.
   RTV, K-rauta, Puukeskus, Terra, ..

   • tutkija2

    Oli aika homma selvittää mikä firma tämä PVC twinson oikein on. nettisivuillaan ei mitään tietoa taustoista. lopulta selvisi että kyseessä Deceuninck Av belgiasta.


  • suosittelen

   Todella helppo työstää ja asentaa. Sahatessa lähtee todella hienoa purua, eikä rispaa. Itse toteutin 9 neliön lasitetun terassiparvekkeen kyseisellä matskulla, jonka hankin Bauhausista. Väri on okra ja se mukailee aika uskottavasti aitoa puuta. Hinta oli muistaakseni 5,50€/m, eli ei todellakaan mitään kallista tavaraa, varsinkaan kun ei tarvitse käsitellä mitenkään. Valmistaja http://www.tmdeck.fi/index.php.

  • uusi terassi

   Vertailumielessä kerron, että ostin tuollaisen Dry Step Termomatto nimisen maton Indot nimiseltä yritykseltä Salosta ja hinnaksi tuli 29 euroa m2. Eikö tuo puukomposiitti vaadi vielä jonkun lämpimämmän matoin ainakin näin kylmenevään aikaan ja on siinäkin työtä lisäksi. Minulla tuo matto tuli suoraan betonilattian päälle.

   • laattoihin tykästyny

    Näin yksillä messuilla todella tyylikkäitä findeck puu komposiitti laattoja http://www.findock.fi/fi/findeck . oli erikuviollisia ja näppäriä asentaa. ladottiin vain vierekkäin ja ne kiinnityi toisiinsa jollain tappi jutuilla. ostin meidän parvekkeelle semmoset ja lopputulos on todsi siisti. plussaa myös siitä että alapuolella oli korokkeet että vesi pääsi valumaan partsilta pois ja kuivamaan. sitten kun joskus rakennan talon niin haluan ison terassin enkä edes harkitse muutakuin komposiittia. asuntomessuilla näin jotain erimerkkistä ja se oli paljon rumempaa kuin nämä, ne toiset kiilti rumasti ja oli sellasta täplikästä.


   • Melkein kuin ilman

    Ei noita mattoja enää kukaan osta, varsinkaan terassille.
    Jos on pinta-alaa vähänkin enemmän, niin ne on hankala pitää puhtaana. Keräävät paskan ja veden.
    Jossain parvekkeella nyt suoraan betonin päälle vielä menevät, mutta onhan ne sielläkin aika halvan oloiset, vaikka maksavatkin mielestäni suhteettoman paljon.


  • MarttiK

   minäkin ostin findekki laatat mökille saunan betonisen lattian päälle. betoni kun on jotenkin inhottava ja kylmä paljaalle jalalle.

   todella hyvännäköisiä ja helppo irroittaa lattialta vain nostelemalla pois jos haluaa pestä betonilattian. kun saan rahoitusta kastattua tarpeeksi niin olen ajatellut uusia laiturinkannen samanfirman laudoilla. niitä löytyy tosdella leveitä lankkuja ja voisi tulla hyvännäköinen lopputulos eikä tarvii olla vasaran kanssa enää naputtelemassa naulankantoja eikä öljyämässä. tosin en ole nykyistäkään painekyllästettyä koskaan öljynnyt.... mutta sen on näköinenkin :)

   • findeck

    Mistä voi osta findeck puukomposita ja mihin hintaan?


   • komposiitti jees
    findeck kirjoitti:

    Mistä voi osta findeck puukomposita ja mihin hintaan?

    www.findeck.fi edustajilta suoraan tai K-rauta E75 yritysmyynti.


  • Profideck

   Meillä on ollut nyt kaksi talvea UPM:n Profideck terassi ja ei voi muuta kuin kehua ko. tuotetta.

   Kävin juuri tuossa ottamassa varastosta yhden laudanpätkän, mikä on ollut säältä suojassa sen kolme vuotta ja ulkonaolleisiin ei silmämääräisesti ole _mitään_ eroa.

   Uskomattoman hyvää materiaalia ja tuntuu mukavalta jalassa. Lisäksi tumman harmaana se lämpenee mukavasti mutta ei t ule liian kuumaksi.

   Ostakaa kotimaista, on laadukasta tavaraa!

   • raksaheebo

    Taitaa olla upm ainoa valmistaja joka tekee tuotteensa roskista ja polypropeenista. silti kallein hinta vaikka laadulisesti aivan järkyttävää. oletko edes tutustunut oikeisiin puukomposiitteihin?

    niin ja varmasti upm kestää keliä... kestäähän autonrenkaatkin :)


  • findeck

   Mistä voi osta findeck puukomposita ja mihin hintaan?

   • en suosittele

    "Mistä voi osta findeck puukomposita"

    ÄLÄ osta, lue ensin käyttökokemuksia

    ja jos mahdollista tutustu 2 talvea tehneeseen terassiin.


  • %¤#

   www.lunacomp.fi, valmistaa LÄMPÖPUUkomposiittia

   • Jaakko.V

    lunacomppi ainakin tosi törkeän näköistä. kuvissa kyllä näyttää hienolta. sen lisäksi hinta aika suolainen kun ajattelee ettei ole saatavilla mitään listoja tai aitavärkkejä samasta aineesta.


  • woodheaded

   ...ainakin Puutavaraliike T. Vainiolla oli Järvenpäässä myynnissä asiallista puumuovikomposiitti terassilautaa, oli urakuvio puukuvio, pari kolme eri väriäkin, hinta alle 6€/metri, merkki taisi olla Cellers... ja laudatkin oli riittävän pitkiä...

  • terassin_tekijä

   Itse laitoin juuri täällä viikolla terassia Starkin komposiitista. Kesto/käyttö kokemuksia ei ole, mutta jotain huomioita. Terassin kooksi tuli 17m2, ja tarve oli juurikin 4m lauta:
   Plussaa:
   - Edullisimpia komposiittejä (5e/m), vain verkkokauppa.com:n hinta oli halvempi, mutta niissä ei ollut 4m lautoja. Toinen iso kilpailija oli hinnoitellut itsensä jo liian kalliiksi: UPM Profideck maksoi Espoon seudulla keväällä tarjouspyyntöjen perusteella 7,45e/m. Lyhyemmät profideckit on toki halvempia.
   - Ei niin muovisen oloinen kuin Profideck tai Lunacomp, karkeampi pinta.
   - Erittäin helppo työstää, kestää myös taivutusta, vaikka tekee leikkauslovia.
   - Lautojen rako piilokiinnikkeillä vain n. 2,5mm, eli ei tipu väleihin tuokailuvälineitä tms.

   Miinusta:
   - lötköjä lautoja, kun jäivät aurinkoon huonosti, niin ottivat uuden muodon säilytysasennostaan.
   - Piilokiinnikkeet tosi työläitä asentaa. Porakoneella kun surauttaa ruuvia, niin kiinnike vääntyy solmuun todella herkästi (käytetävä momenttia). Lisäksi kiristettäessä ruuvia kiinnike jää lähes poikkeuksetta vinoon. Käytännössä kun piilokiinnikkeet ruuvasi yhteen lautaan, joutui ne kaikki raudalla käymään oikomassa jälkikäteen--> hidastaa hommaa.
   - Ei kovin mittatarkkoja lautoja. Suoraa kulmaa ei löytynyt kaikista laudoista kummastakaan päästä, eli joutuu sirkkelillä oikaisemaan. usein pääty oli kupera tai kovera. Lisäksi muutama lauta oli jopa sentin lyhempi kuin toiset. Tämä oli itsellä ongelma, kun tarvitsin juuri 4m pitkiä lautoja.
   - Karkea pinta kerännee todennäköisesti likaa enemmän kuin kilpailijat.
   - Vuoden vanhat laudat Starkin hyllyillä olivat haalistuneet paljon. Meillä terassille ei paista aurinko suorasti koko päivää ja uskoisin värin kestävän kauemmin. Jää nähtäväksi.

  • Puumies120%

   Starkin komposiitti on yksi muovisimmista komposiiteista, taisipa olla RAW merkkinen, voit todeta mille tuotteen pinta näyttäisi ilman harjausta katsomalla ja kokeilemalla ontelon sisään. Muovisuus katoaa kivasti harjaamalla pintakarheaksi, mutta huonot puolet eivät kuten kuumana lötkö ja suuri lämpötilaeläminen, lisäksi harjattupinta imee likaa ja tahroja sekä vettä.

  • TJ.

   Lunacompilla näyttäs olevan uudet sivut ja uusia värejä. Sisältöökin sivuilla paljon.

   • terassilaajennus

    turun raksamessuilla ainakin oli lunacomppia ja findeckkiä kumpaakin ständit. lunacompissa ei ollut kuin esittelijät ja findeckkillä tupa täynnä. kädestä kun noita vertaa niin järjetön ero laadussa findekin eduksi. lunacomp on näköjään kopioinut värienkin nimet findeckistä.
    ne joissa hdpe sideaineena niin on wikipedian mukaan kunnollisia eikä taivu lämmössä


   • höpöhöpö...
    terassilaajennus kirjoitti:

    turun raksamessuilla ainakin oli lunacomppia ja findeckkiä kumpaakin ständit. lunacompissa ei ollut kuin esittelijät ja findeckkillä tupa täynnä. kädestä kun noita vertaa niin järjetön ero laadussa findekin eduksi. lunacomp on näköjään kopioinut värienkin nimet findeckistä.
    ne joissa hdpe sideaineena niin on wikipedian mukaan kunnollisia eikä taivu lämmössä

    Vai hdpe eli pe-hd olisi muka parempaa, sehän on suurin piirtein halvin muovilaatu mitä on saatavilla ja kärsii juuri huonosta lämmönkestosta, jotkut polyeteenit menevät lötköksi jo 40c asteessa.
    Esim. polypropeeni on huomattavasti parempaa juuri lämmönkeston ja sietää paremmin myös esim. liuottimia..
    Faktat on helppo tarkastaa netistä...


   • terassiasentaja
    höpöhöpö... kirjoitti:

    Vai hdpe eli pe-hd olisi muka parempaa, sehän on suurin piirtein halvin muovilaatu mitä on saatavilla ja kärsii juuri huonosta lämmönkestosta, jotkut polyeteenit menevät lötköksi jo 40c asteessa.
    Esim. polypropeeni on huomattavasti parempaa juuri lämmönkeston ja sietää paremmin myös esim. liuottimia..
    Faktat on helppo tarkastaa netistä...

    miksihän lähes kaikki kemikaali ja happo/emäs purkit ovat PE-HD:tä? tynnyrit jne.
    niin se vain on, että puukomposiitit missä on polypropeenia kuten profi deck eivät kestä edes auringon lämpöä kunnolla vaan pehmenee ja taipuu. PP sulaa jopa sirkkeliin mitä HDPE ei tee.


  • Hei puupäät !

   Komposiittipöllöt ja muut pöljät !
   Kysykää rakentamisosiosta.
   Täällä keskustellaan kasveista, ei komposiiteista, eikä parvekelaseista.
   Ettekä te sohvaperunat ymmärrä kasvien ja rakentamisen eroa ???

  • Komposiittia

   Grafiitin harmaa Luna comp asennettu lasitetulle parvekkeelle. Helsingin Puupalvelusta 6,35 €/jm. Plussaa: Helppoa työstää. Kätevä kiinnittää. Pinta mukavan tuntuinen jalalle ja antaa modernin ilmeen parvekkeelle. Ja kotimainen. Miinusta: Selviää vasta käytön myötä mutta pinnan kestävyys naarmuuntumatta arveluttaa. Alustavasti vaikuttaa, että pinta ottaa itseensä grillin tai penkkien siirtelystä.

  • Me puupäät

   Turun seudulta kannattaa hakea Sarokkaalta, tinkaamalla saa kohtuu hintaan. Todella laadukasta eikä ole vääntyillyt. Ei ainakaan minulla ole haalistunut parissa vuodessa yhtään ja löytyy saman valmistajan pesuaineet jos likaantuu. Suosittelen! Silloin ostaessani huomasin eroja paksuudessakin ja se vaikuttaa tietysti vääntyilemiseen.

   Ihmiset tuijottaa aina hintaa ja melkein aina valitaan se halvin ja sitten valitetaan kun terassit ei kestä ja värit haalistuu. Komposiitti valitaan yleensä siksi että on helppohoitoinen ja jos haluaa että se on sitä niin silloin kannattaa sijoittaa siihen. Tulee halvemmaksi ostaa kerralla sellainen joka on tehty kestämään kuin korjata parin vuoden välein. Siinä tapauksessa voi sitten ostaa suoraan kestopuuta ja leikkiä sen kanssa.

  • lauri-h1

   Ja komposiittien hinnat ovat tulleet aika reilusti alas sieltä 9,90€/m mitä vielä muutama vuosi sitten maksoivat. Oma terassi tuli tehtyä finndekin komposiitista tänä keväänä ja neliöhinta kiinnikkeineen jäi alle 40€. Tuohon hintaan en enään edes harkinnut puuterassia, on se jokavuotinen huoltaminen niin vittumaista. Kestävyyden näkee sitten ajan kanssa, mökkilaituri on kaksi vuotta vanha ja uuden näköinen edelleen vaikka on jäissä talvehtinut.

  • terassin_tekijä

   Nyt yllä kertomastani rakentamisesta on kulunut 4kk, käyttökokemuksi Starkin RAW:sta:
   - Joku mainitsi muovimaisuudest ja onhan ne muovia sisältä..mutta ulkopäin eivät nimenomaan näytä muoviselta ja siinä voittaavatkin nuo kilpailijat ( UPM:n, finndeckin ja luna compin mallit). Kun koolausväli on 40cm, niin minkäänlaista lötkömäisyyttä kiinnitetyissä laudoissa en ole noissa havainnut.
   - Portaat terassille (90cm korkeusero) tein ruuveilla läpi komposiitin. Ruuvit kahlaa kuitenkin helposti läpi asti, eli materiaali murtuu..vain reunimmainen onkalo kestää ruuvin kiristämisen. Oikeanlaisia kiinnikkeitä kun ei ole saatavilla esim portaiden reunoihin.
   - Lämmin jos astuu auringonpaisteessa terassille, ei kuitenkaan polta, kun on niin paljon uria. Värissä en ole huomannut mitään haalistumista.
   - Lapset/terassikalusteet eivät aiheuttaneet näkyviä naarmuja pintaan ainakaan ensimmäisenä kesänä.
   - Lämpölaajenemista ei vielä havaittu lämpötilan muuttuessa 10-30 plusasteen välillä, vaikka ohjeessa tästä varoiteltiin. Olisi kannattanut tehdä vieläkin pienemmät seinäraot (ohjeessa 3cm, itse tein 1,5cm)
   - Terassille noustaan kivituhkapolulta, joka on osoittautunut huonoksi ratkaisuksi. Vaikka terassi on helppo harjata, hiekkaa kantautuu terasille paljon lasten mukana. Pitää harkita polun päälystämistä kivillä.

   Yhteenvetona olen ollut tyytyväinen komposiittiin ja vieraatkin ovat sitä kehuneet.

   • Terassin_tekijä2

    Moi terassin_tekijä

    Olen itsekkin tekemässä kyseisestä komposiitista terassia. Miten oli sinun terassin kanssa, jouduitko jatkamaan lautoja? Itsellä tulee leveyttä terassille n. 6m joten joudun lautoja jatkamaan. Mietityttää vain ohjeessa sanottu väli 5mm joka pitäisi jatkettujen lautojen väliin jättää. Onkohan tuolle tarvetta vai voisiko käyttää lyhyempää väliä vai peräti jättää kokonaan pois?


  • punanentupajaterassi

   jaa no sinä et sitten ole varmaan nähnyt edes findeckiä, nimittäin vertailuissa se on laadullisesti ja ulkonäöllisesti pärjännyt aina parhaiten. käsittääkseni starkin tavara on jotain halpatuontia??

   minulla on syksyllä asennetut findeck lämpölaudat oven edessä niin ei tavitse pelätä liukastumistakaan. muualla sitten ilman lämpöä.

   • Kompusiitti

    Raksamessuilla törmäsin tähän www.mexytech.com/fi , oli asiallisen näköinen tuote mutta aika hintava, jotain 46€/m2. Erosi nuo puukuosit ainakin melkolailla tuosta UPM tuotteesta edukseen, voisi jopa varovasti harkita kesän terassirojektiin. Toinen Raksamessuilla esillä ollut komposiitti oli Kindwood www.jumaimports.fi/.
    Hyvän näköinen sekin, mutta ei ollut tuollaista puukuosin mallia valikoimissa ja tuohon toiseen verrattuna jotenkin "hennomman" oloinen rakenteeltaan. Itse skippaan tuon uritetun lautamallin, koska nuo uritetut selkeästi vaikempaa pitää puhtaana kun ne urat aina täynnä pientä hiekkaa ja neulasta. Pari "selkeästi edullisempaa" valmistajaa tsekanneena huomannut ainakin sen että noissa valujäljissä on eroja. Yhdellä valmistajalla oli sen holvistorakenteen seinämät vinksinvonksin ja ne kiinntysklipsien uratkin vähän epämäärisesti valettu ja sitten joissain oli siellä sisällä valujäljessä sellaista "rokkoa" niin kun olisi se massa jotenkin kiehunut ja kuplinut valmistuksen aikana, tiedä sitten vaikuttaako nuo mitään, eihän ne periaatteessa mihinkään sieltä edes näy? Täytyy jatkaa vaihtoehtojen kartoitusta...


   • 120m2 terassi
    Kompusiitti kirjoitti:

    Raksamessuilla törmäsin tähän www.mexytech.com/fi , oli asiallisen näköinen tuote mutta aika hintava, jotain 46€/m2. Erosi nuo puukuosit ainakin melkolailla tuosta UPM tuotteesta edukseen, voisi jopa varovasti harkita kesän terassirojektiin. Toinen Raksamessuilla esillä ollut komposiitti oli Kindwood www.jumaimports.fi/.
    Hyvän näköinen sekin, mutta ei ollut tuollaista puukuosin mallia valikoimissa ja tuohon toiseen verrattuna jotenkin "hennomman" oloinen rakenteeltaan. Itse skippaan tuon uritetun lautamallin, koska nuo uritetut selkeästi vaikempaa pitää puhtaana kun ne urat aina täynnä pientä hiekkaa ja neulasta. Pari "selkeästi edullisempaa" valmistajaa tsekanneena huomannut ainakin sen että noissa valujäljissä on eroja. Yhdellä valmistajalla oli sen holvistorakenteen seinämät vinksinvonksin ja ne kiinntysklipsien uratkin vähän epämäärisesti valettu ja sitten joissain oli siellä sisällä valujäljessä sellaista "rokkoa" niin kun olisi se massa jotenkin kiehunut ja kuplinut valmistuksen aikana, tiedä sitten vaikuttaako nuo mitään, eihän ne periaatteessa mihinkään sieltä edes näy? Täytyy jatkaa vaihtoehtojen kartoitusta...

    meksytek on aivan vieras, mutta naapuri laittoin toissavuonna kindwoodia ja sillä meni tosi paljon hajalle lautaa asennusvaiheessa ja siirteyissä. ainakin irtonaisena hyvin haurasta. kädestä katsottuna ainakin näyttäisi että olisi pelkkää muovia eikä ainakaan silmillä erota puuta yhtään. se selittäisi haurauden. myös seinämät oli ihmeen ohuita.

    mulla on mustaa kotimaista 200millistä viimevuonna asennettu ja tänävuonna teen portaat. sopivan syvät portaat tulee kun kaksi lautaa laittaa vierekkäin ja sahaa uran reunasta pois. lauta näyttää veneen tiikkikannelta kun siinä on 3cm leveät kohomaiset "urat". seuraavaksi sitten mietitään kylpypalju johonkin kohtaan mutta siitä tuonnempana.


   • ortopedioslosta
    120m2 terassi kirjoitti:

    meksytek on aivan vieras, mutta naapuri laittoin toissavuonna kindwoodia ja sillä meni tosi paljon hajalle lautaa asennusvaiheessa ja siirteyissä. ainakin irtonaisena hyvin haurasta. kädestä katsottuna ainakin näyttäisi että olisi pelkkää muovia eikä ainakaan silmillä erota puuta yhtään. se selittäisi haurauden. myös seinämät oli ihmeen ohuita.

    mulla on mustaa kotimaista 200millistä viimevuonna asennettu ja tänävuonna teen portaat. sopivan syvät portaat tulee kun kaksi lautaa laittaa vierekkäin ja sahaa uran reunasta pois. lauta näyttää veneen tiikkikannelta kun siinä on 3cm leveät kohomaiset "urat". seuraavaksi sitten mietitään kylpypalju johonkin kohtaan mutta siitä tuonnempana.

    niin oliko se findeck mitä laitoit? sielä kuvailemasilaista näkyy olevan. kokemuksia?


   • suomalainen345

    Findeck on maahantuojan antamasta Suomalaisesta nimestä huolimatta samanlaista Kiinantuontia kuin esim. raw tai kindwood ainoa ero on siinä että maahantuoja/kauppias on tehnyt siitä raflaavat sivut ja käy täällä kehumassa Findeckiä ja haukkumassa muun merkkisiä lautoja


  • Puukomposiitti

   Pihavisio Oy Espoossa myy nykyään Findeckin tuotteet.
   www.pihavisio.fi

   • Hei,

    minkälaisia kokemuksia muilla on Pihavisio Oy (www.pihavisio.fi, https://www.facebook.com/pihavisio.fi) yrityksestä, jotka mainostavat tekevänsä pihasuunnittelua, viherrakentamista, pihanhoitoa, neuvontakäyntejä, idealuonnoksia jne.?

    Meille he lupasivat vuoden 2018 huhtikuussa tulla tekemään konsultointikäynnin pihalla tiettynä aikana. He eivät kuitenkaan tulleet lainkaan sovittuna aikana eivätkä ottaneet yhteyttä. Selvää pihasuunnittelijoiden ammattitautia - ajanhallinta täysin retuperällä.

    Sain sitten jälkikäteen kiinni ja tulivat myöhemmin puoleksi tunniksi pihalle ihmettelemään. Pyysivät laittamaan tarjouspyynnön, jonka laitoin sähköpostilla. Eivät koskaan vastanneet kyseiseen sähköpostiin ja koitin saada lukuisia kertoja puhelimella kiinni. Lopulta lähes kuukautta myöhemmin minulle vastattiin puhelimeen ja ilmoitettiin, että eivät kerkiä vastaamaan meidän tarjouspyyntöön tai tekemään meidän pihaan.

    Nyt yli 1,5 vuotta myöhemmin laittavat sähköpostin, että laskuttavat konsultointikäynnistä 3 tuntia. Kävivät siis puoli tuntia pihalla ja konsultointikäynti olisi kuulunut työhön, jonka olisin tilannut heiltä, mutta eivät koskaan vastanneet ja jouduin aloittamaan toisen toimijan kanssa alusta koko projektin.

    Näillä ei tunnu olevan minkäänlaista käsitystä ajanhallinnasta, asiakkuuksienhallinnasta tms. Ei suosittele missään nimessä kääntymään piha-asioissa, pihasuunnittelussa, viherrakentamisessa, pihanhoidossa tms. heidän puoleensa.

    Itselläni jäi vain ja ainoastaa huono maku suuhun koko asiasta. En suosittele yrityksen palveluita kenellekään ja etenkään, jos haluat saada pihasi kuntoon.


  • 5+14

   Onko kokemuksia komposiitista useamman vuoden takaa? Epäuskoisena tilasin kestopuuta...

   • Ainakaan Lunawoodin puukomposiittiin ei kannata rahojaan tuhlata.
    10-vuoden jälkeen lohkeilee, haurastuu, ei kestä edes kävelyä, vaan katkeilee.


  • ei niinkään puupää

   Kestopuusta on tuhansilla ihmisillä kokemuksia kymmenien vuosien ajalta. empiiriset testaukset osoittavat että kestopuu harmaantuu voimakkaasti, vaatii mielellään kaksi kertaa vuodessa öljyämistä, varsinkin otsalaudat vääntyy korkkiruuville auringon puolella, tulee tikkuja jalkoihin, raot elää valtavasti jne jne.

   epäuskoisena en tilannut kestopuuta , vaan komposiittia jolla ei ole mitään yllämainituista huonoistapuolista. (laituri ja mökkiterassi kestopuuta joten tiedän mistä puhun)

  • Anonyymi

   Miten täällä on MexyTechin laudat nyt kestäneet vuosien mittaan?

   • Anonyymi

    Eläminen on erittäin voimakasta. Myös väri muuttuu huomattavasti ja eri suuntiin. Maahantuoja vältelee vastuutaan. Pysykää erossa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eläminen on erittäin voimakasta. Myös väri muuttuu huomattavasti ja eri suuntiin. Maahantuoja vältelee vastuutaan. Pysykää erossa!

    Lohdutukseksi voin sanoa että 10-vuotta vanha Lunacomp laudoitettu 4mx4m terassi on jo aika surkean näköinen, laikukas ja lohkeillut.
    Kuva juuri eilen pyörivällä harjapainepesurilla pestystä "laverista.
    https://www.dropbox.com/s/vng5x01elsni25m/IMG_0482.JPG
    Maksoikin maltaita ja kestopuu olisi ollut selvästi parempi ja huomattavasti halvempi ratkaisu.
    En suosittele.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lohdutukseksi voin sanoa että 10-vuotta vanha Lunacomp laudoitettu 4mx4m terassi on jo aika surkean näköinen, laikukas ja lohkeillut.
    Kuva juuri eilen pyörivällä harjapainepesurilla pestystä "laverista.
    https://www.dropbox.com/s/vng5x01elsni25m/IMG_0482.JPG
    Maksoikin maltaita ja kestopuu olisi ollut selvästi parempi ja huomattavasti halvempi ratkaisu.
    En suosittele.

    Meillä sama materiaali, mutta eri sävy. Ulkotiloissa haalistunut aika paljon ja laikukas. Katetulla tilalla väri säilynyt tasaisempana, mutta mudan harmaa sävy muuttunut sinisemmäksi ja joissain valossa menee jopa lilahtavaan suuntaan.

    Kokemus: Monta vuotta oli hyvä. Kymmenettä vuotta lähestyessä väri haalistuu ja laikkuuntuu.

    Ongelma: Millä käsitellä komposiittia? Lunawoodin komposiitti sisältää lämpöpuuta, niin ilmeisesti lämpöpuulle tarkoitetut terassinkäsittely aineet soveltuvat?

    Ongelma nro. 2: Mutta ovatko nämä öljyt riittävän peittäviä laikkuiselle terassille?
    Se jää nähtäväksi. Aiomme kokeilla jotain.

    Sisätilaan eli. lasitettu tila tultaneen maalaamaan peittovärillä. Selvityksessä mikä maali imeytyy riittävän hyvin ko. materiaaliin.

    Hyvää: Onneksi kyseessä Lunawoodin materiaali, jossa lankut sisältää paljon lämpökäsiteltyä puuta. Muoviset komposiitit ovat varmasti ongelma jossain vaiheessa.

    Tässä on pienet mahdollisuudet saada näistä vielä siistit.

    Toivottavasti komposiittien valmistajat lukevat näitä, ettei testaus jää ainoastaan kuluttajalle.

    Mitä tästä opimme? Ei ole olemassakaan täysin huoltovapaata materiaalia. Ilmasto tekee aikojen saatossa tehtävänsä. Halusimme tai ei.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä sama materiaali, mutta eri sävy. Ulkotiloissa haalistunut aika paljon ja laikukas. Katetulla tilalla väri säilynyt tasaisempana, mutta mudan harmaa sävy muuttunut sinisemmäksi ja joissain valossa menee jopa lilahtavaan suuntaan.

    Kokemus: Monta vuotta oli hyvä. Kymmenettä vuotta lähestyessä väri haalistuu ja laikkuuntuu.

    Ongelma: Millä käsitellä komposiittia? Lunawoodin komposiitti sisältää lämpöpuuta, niin ilmeisesti lämpöpuulle tarkoitetut terassinkäsittely aineet soveltuvat?

    Ongelma nro. 2: Mutta ovatko nämä öljyt riittävän peittäviä laikkuiselle terassille?
    Se jää nähtäväksi. Aiomme kokeilla jotain.

    Sisätilaan eli. lasitettu tila tultaneen maalaamaan peittovärillä. Selvityksessä mikä maali imeytyy riittävän hyvin ko. materiaaliin.

    Hyvää: Onneksi kyseessä Lunawoodin materiaali, jossa lankut sisältää paljon lämpökäsiteltyä puuta. Muoviset komposiitit ovat varmasti ongelma jossain vaiheessa.

    Tässä on pienet mahdollisuudet saada näistä vielä siistit.

    Toivottavasti komposiittien valmistajat lukevat näitä, ettei testaus jää ainoastaan kuluttajalle.

    Mitä tästä opimme? Ei ole olemassakaan täysin huoltovapaata materiaalia. Ilmasto tekee aikojen saatossa tehtävänsä. Halusimme tai ei.

    Meillä myös harmaa Lunawood 10-vuotta, 26x140 laudalla.
    Laikukas ja surkean näköinen, lohkeillut pahasti.
    Katkeilee, kun kävelee päällä, vaikka valmistajan mukainen 450 mm koolaus.
    Kallis kokeilu, surkeaa suomalaista laatua, jota jopa mainostetaan röyhkeästi lohkeilemattomana.
    Ei kyllä kannata Lunawoodin puukomposiittiin rahojaan laittaa.
    Täydellistä shittiä kovaan hintaan.
    Älä osta.


  • Anonyymi

   Hei kaikille,

   Kiitoksia palautteista ja kommenteista liittyen Lunawood Lämpöpuukomposiittiin, ne on kaikki luettu ja noteerattu. Pahoittelen, jos olette olleet tyytymättömiä tuotteeseemme. Pyytäisin teitä olemaan yhteydessä siihen tahoon, jolta tuotteen olette ostaneet. He välittävät sitten asiakaspalautteet meille, jotta pääsemme niitä käsittelemään.

   Ysävällisesti,
   Maija/Lunawood

  • Anonyymi

   Älkää koskaan ostako komposiittilautaa. En ole vielä koskaan nähnyt se kestävän siistinä muutamaa vuotta oidempään. Naapurissa Jyväs Golfin terassi muutettiin puulle komposiittikokeilun jälkeen vajaan 5v sisällä. Oma terassini on kestänyt virheettömänä 25v. Öljyän sen kerran 2-3 vuodessa hiukan väriä sisältävällä öljyllä. Voit tulla katsomaan Ristonmaalle Jyväskylään.

   Komposiitin ongelma on ikävä vääntyily säävaihteluiden vuoksi ja terassi ei näytä ”tasaiselta” ja on keinotekoisen näköinen. Vääntyily on vain muutamia millejä, mutta silmälle ikävä.

   • Anonyymi

    Ainakin profideck kestää oli edellisessä talossa 6 vuotta ja oli edelleenkin hyvän näköistä, jopa sisäänkäynnin käynnin kohdalla, jossa oli kova liikenne. Eivät vääntyillleet ja värikin oli tasaista. Ainoa miinus oli pitkien lankkujen kutistuminen 4 metriset kutistuivat yli sentin, jonka toki saa listalla piiloon. Lankut kannattaa kiinnittää toista päästään tai keskeltä kiinteästi kiinni esim. ruuveilla, muuten ne alkavat liikkua lämpölaajenmisen vuoksi.

    Mökillä oli kestopuuta, joka tikkuuntui ja tumma väri kului pois etenkin kulkureiteiltä, olisi pitänyt öljytä joka kesä ja oli vaikea saada tasaista väriä kulkureiteille, isossa terassissa kului aikaa paljon ja seinien suojaamisessa oli iso työ yrittää saada väristä tasaista.

    Profideckin hinta on vaan nykyään kova ja harkitsen jonkin muun merkkistä komposiittia tähän uuteen taloon. Lunawoodia en uskalla laittaa koska olen kuullut värin haalistumis ongelmista auringossa, olisiko sitten materiaalissa ollut liian vähän UV-suojaa tmv.?
    Puuta en laita tikkuuntumisen ja työlään öljyämisen vuoksi.
    Hyvä edullisempi komposiitti on hakusessa?


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   260
   6739
  2. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   4069
  3. Vanhuksille kielitaidoton hoitaja. Purra: "Irvokasta"

   Kielitaidoton kotiavustaja on vanhuksen painajainen, "Pyysin päästä vessaan, hoitaja toi lasin vettä" Ruotsissa kielitaidottomat hoitajat ovat jo suu
   Maailman menoa
   205
   3878
  4. Seiska: Onko Marja Hintikka seuraava TTK-juontaja? Näin suosikkijuontaja vastaa huhuihin

   Olisiko Hintikka mielestäsi hyvä valinta uudeksi TTK-juontajaksi? Jos ei, niin kuka olisi? Perustele vastauksesi. https://www.suomi24.fi/viihde/seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1101
  5. Mistä se jäi kiinni

   Miksi et halunnut edetä pidemmälle kanssani? Johtuiko se mun ulkonäöstä, luonteesta vai onko sinulla joku elämässäsi? Olisiko se ollut väärin viettää
   Ikävä
   38
   986
  6. Joskus olen ollut

   susta huolissaan. Pärjäilethän. En voi sanoa sen muuta kuin tänne.
   Ikävä
   33
   919
  7. Rakastan sua mies

   Onhan kaikki hyvin?
   Ikävä
   82
   833
  8. Pikkarainen pääsi taas Seiskaan

   Heitettiin pihalle Helsinki liikkuu kampanjasta raiskaussyytteen takia. Voi voi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   158
   818
  9. Niin se on

   Et ollut se jota etsin. Annoin vielä mahdollisuudenkin ja menit tyrimään senkin. Osoitit olevasi taakka ja ongelma, jota ei kukaan haluaisi. Onnekseni
   Ikävä
   68
   800
  Aihe