MALJAKÖYNNÖS

Utelias köynnös

Kuinkahan korkeaksi maljaköynnös kasvaa noin suurinpiirtein, sain pari kyseisen kasvin tainta ja olis hauska tietää mikämoisen kiipeypuun se tarvii. KIITOS tiedosta.

27

14495

  Vastaukset

  • Maljaköynnöshän on huonekasvi, ei kasva mitenkään erityisen korkeaksi, kuvat niistä ovat kyllä suurennelleet asiaa. Muista viedä syksyllä sisälle.

   • Kasvaa kylla ulkona 3-4 metriseksi jos on tarpeeksi aurinkoa.


  • Minä luin sen kasvavan 3-4- metriseksi...lajikkeita on ilmeisesti hyvinkin erilaisia

   • Kun vaan näkis.


   • höh höh kirjoitti:

    Kun vaan näkis.

    Minulla on mökillä kaksi ja kasvaneet jo yli 2m. Ohikulkijoiden ym ihme. Kiertää ruusukehikkoa. Kun nyt vain tietäis, viedäänkö se talveksi kellariin vai otetaanko sisälle?


   • Maljaköynnös kirjoitti:

    Minulla on mökillä kaksi ja kasvaneet jo yli 2m. Ohikulkijoiden ym ihme. Kiertää ruusukehikkoa. Kun nyt vain tietäis, viedäänkö se talveksi kellariin vai otetaanko sisälle?

    Niinkuin tuossa edellä sanottiin, se on huonekasvi, mulla viihtyi monta vuotta ikkunalla, vähän viileämmässä huoneessa.


  • Ostin eilen itselleni "äitienpäivälahjaksi" majlaköynnöksen kukkakaupasta, se on ihanan punainen, ja nyt tulin netistä kattelemaan hoito-ohjeita...
   Terassille siis aion istuttaa vähän isompaan ruukkuun,johon iltäpäiväaurinko vasta paistaa, voipi menestyä siinä hyvin... aika näyttää. 15 euroa maksoi, mutta on se sen arvoinenkin jos vaan menestyy...

   • mistä ostit sen ??? oli todella halpa meillä pyydetään siitä 40


  • Samoin. Olin Ylihärmän aivan ainutlaatuisessa kesäkukkakaupassa kukkien ostoseuralaisena ja koska itsehillintäni ON huippuluokkaa, en aikonut ostaa MITÄÄN! Maljaköynnös on nyt kuitenkin omistuksessani ja etsin tietoa minkälaiseen paikkaan se kesäksi kannattaa laittaa että pysyisi hengissä, kasvaisi ja kukoistaisi. Pihani on etupäässä kaakkoon avoin metsäpiha ja aurinko paistaa koko päivän, valitettavasti vain pihaan... Kertokaa te tietäväiset! Kukka on TODELLA upea. enhän olisi sitä muuten hankkinutkaan.

   • Maljaköynnös ON huonekasvi. Kukkii koko kesän ja kasvanut jo tänä kesänä 50cm;stä 1,80cm.
    Viihtynyt erinomaisesti lasitetulla parvekkeella, johon aurnko paistaa aamusta ½kahteen saakka.
    Kastelin sitä hyvin niukasti, kunnes noin 3 viikkoa sitten luin jostain puutarhalehdestä, "Maljaköynnöstä kasteltava
    säännöllisesti ja runsaasti"! Seuraus, lehtiä kellastui ja kuknta loppui.
    Hortonomi-iso-isäni sanoi, että kuivuudella kituuttamisella kukkii vaikka piikkikaktus! Siis vettä juuri sen verran että pysyy hengissä, kun latva tai lehdistö nuikkuu, on aika antaa " tippa" vettä. Määrään vaikuttaa monet tekijät, esim. kasvin koko sekä ruukun koko,sekä lämpö.
    Nyt siinä on taas ensimmäiset uudet nuput!


  • Ostin maljaköynnöksen keväällä ja se kasvoi ja kukoisti upeasti koko kesän aurinkoisella terassilla ruukussa. Nyt toin sen sisään ja kauhistelen kuin se tekee vaaleaa vihreää hentoa vartta kattoon asti ja huoneen korkeus loppuu pian.
   Osaako joku neuvoa mitä teen sille? Voiko sitä katkaista vai loppuuko kasvu siihen? Kukkiminen on selkeästi huonompaa ja kukat vaaleampia.
   Haluaisin todella säilyttää sen ensi kesään kun on niin kaunis. Minulla ei ole sille muuta paikkaa kuin olohuone ja sen aurinkoinen ikkuna.

   • Mulla ei ole mitenkään kärsinyt kun olen leikannut ne hennot varret pois. Ainakin sulla on sille hyvä talvehtimispaikka.


  • Sain keväällä lahjaksi maljaköynnöksen ja se viihtyi pihassani auringossa ja sateessa erinomaisesti. Vaihdoin sen uuteen purkkiin ja nostin sisälle joskus lokakuun alussa. Nyt se on kuivunut kokonaan ja epäilen, herääkö enää lainkaan henkiin. Se oli kasvanut yli metrin korkuiseksi. Paikka sisällä on hämärä olohuoneen ikkunan edessä, lämpöpatterikin on aika lähellä, mutta en pidä paikkaa erityisen lämpimänä.
   Onko kommentteja/ neuvoja kenelläkään?

   • Mulla oli syksyllä jo parimetrinen, kun siirsin sisälle. En vaihtanu eri purkkiin ja annoin olla viileässä huoneessa vähällä vedellä.
    Pudotti kaikki lehdet ja nyt ryhtyi tekemään uusia. Nostin lämpimämpään huoneeseen ja lisään kastelua vähän kerrassaan. Saapa nähdä kukkiiko enää ikinä, hyvin on elinvoimaisen oloinen juur nyt...


  • Mulla on Maljaköynnös parvekkeella. Aurinko paistaa kyseiseen paikkaan noin yhteen asti. Viihtyy todella mainiosti. Pitää lannottaa parin viikon välein ja tarvitsee vettä päivittäin. Pisimmät oksat noin 2m pitkät. Kuihtuneita kukkia ei mielellään saisi nyppiä vaan antaa itse karistaa. Talvehtii mahdollisimman valoisassa paikassa ja talvella pintamullan pitää antaa välillä kuivahtaa. Keväällä uusi multa ja leikkaus.

   • Minullaon terassilla valtavaksi kasvanut maljaköynnös, ja nyt täytyisi harkita sen tuomista siään talveksi. Mitähän se pitää siitä, että vaihdan ruukun ja mullan nyt syksyllä? On vain ollut sellaisessa puutarhan muovisessa amppelissa ulkona, eikä sitä oikein sellaisenaan ole kiva laittaa sisätiloihin...jo kastelunkin vuoksi!

    Ostaessani puutarhuri sanoi, että talvehtii sisällä, joskin pudottaa kaikki lehdet, muttei auta pelästyä! Haluan nyt kokeilla sen hengissä selviytymistä, koska oli kaiken lisäksi suhteellisen kalliskin (38 €).


  • Terra möi maljaköynnöksen puoleen hintaan, joten en voinut olla ostamatta, hinta alle kympin :)

  • Ostin Maljaköynnöksen Muhevaiselta ja aion pitää sen sisällä,koska se on vanhanajan sisä kasvi.Hyvin viihtyy ikkunalla auringon paisteessa ainakin vielä voihan olla,että sitä on jalostettu liikaa ja joudun viemään sen ulos

   • Jäi sanomatta Muhevaiselta sain pienen Maljaköynnöksen 6 eurolla ne isot oli tosi tyyriitä ei kannata tälläisen tumpelon ruveta kokeilemaan.Mutta onhan se niin ihana nätti todella kaunis.


   • Se on sisäkasvi, mutta viihtyy kuulema kesän hyvin parvekkeella. Ostin tänään elämäni ensimmäisen valkoisen, joka seisoo lattialla. Maksoi 25 euroa. Laitoin omaan uuteen multaan ja kastelin suht hyvin, lisäksi suihkutin. Toivottavasti saan sen "viihtymään", hyvää kesää kaikille Leppävaarasta :)


  • Uskaltaiskohan nostaa se parvekkeelle,pelkään kirvoja vein kerran Luostarinkellon parvekkeelle oli ihan kirvoja täysi eli se oli entinen kukka sen jälkeen.(Ei Vaahteraaulio niinkuin monet sanovat samaksi,Vaahteraaulio on paljon vankempi tekoinen.)Onko kellään kokemusta,kuin herkkä kyseinen kukka on kirvoille?

   • Hei! Viherpeukaloilla näky olevan hyvä hoitoohje MALJAKÖYNNÖKSELLE : ) Minulla ensimmäinen yritys kasvatta tänä kesänä...saas nähdä kuinka mammin käy ? ; )


  • Tuota, näppärästi huomasin, että olen istuttanut köynnöksen säleikköön. Kuinka sen saa siitä irti talvehtimaan sisälle? Eli suuttuuko jos sitä leikkaa?

  • Minulla ollut maljaköynnös monena kesänä. Alussa tuettu erilaisten keppien ym avulla. Nyt parina kesänä jätin maljaköynnös-ruukun terassin (länteen) kaiteelle, mutta puolivarjoon, ilman mitään tukikeppejä. Tulos oli upea kukka(vesi)putous. Suosittelen

  • Tietääkseni 100 - 150cm korkuiseksi. Kannattaa välillä latvoa sitä jotta tekee enemmän uusia versoja, koska se tekee nuput uusiin versoihin. mielestäni ihan heppo kasvatettava ja vieläpä talvehtii hyvin vähällä kastelulla ja suihkuttelulla.

  • Sisällä kasvatettaessa suht herkkä kirvoille, mikä ilmenee härmänä lehdissä. Alkaa kasvattaa pitkiä versoja, kukat tippuvat ja myös uudet nuput. Vaikea hävittää isosta kasvista. Ulkona ei ole ollut haittaa härmästä/kirvoista...

   • Minä hankin maljaköynnöksen amppelina ja luulin, että se onkin amppelikukka. Siirsin sen parvekkeelle kiinnitettyyn ruukkuun. Mitä se tykkää kasvaa alaspäin? Tarttuuko se nätisti parvekkeeeseen kiinni? Vai pitäiskö siirtää kasvamaan ylöspäin niin kuin bruuukataan?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   193
   3021
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   78
   1174
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   117
   1086
  4. Maisa ei ollut onnellinen Jari-Matin kanssa

   Mutta Mikon kanssa kaikki sujuu hienosti ja kumpikin rakastaa toisiaan ♥️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   645
  5. Martina Puman tapahtumassa Lontoossa

   Hangossa vietetyn viikonlopun jälkeen Martina lensi tänään Lontooseen, missä hän osallistuu saksalaisen Puma-brändin tapahtumaan. Pumahan on saksalain
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   511