chinchillan "rauhoitus"

Jännittää

Meidän 10-vuotias chinchillamme oli eläinlääkärissä korvavaivan vuoksi. Siellä todettiin vaikkutappi, joka lähes aina johtuu tulehduksesta. Piti antaa viikon ajan antibioottitippoja korvaan, mutta en pystynyt niin kauaa laittamaan, kun se stressaantui niin kovasti siitä käsittelystä, että lopulta vain läähätti paikallaan. Sitä ei ole koskaan väkisin pidetty kiinni, joten valtavaa rimpuilua ja puremista se oli tippoja laitettaessa. Eläinlääkärin paperin mukaan seuraava keino on korvan puhdistus "rauhoituksessa". Onko se sama asia kuin nukutus, vaiko onko chinchilla hereillä, mutta sille annetaan rauhoittavaa? En uskalla ryhtyä kumpaankaan, chinchilla on niin kevytpainoinen otus, että lääkärikin sanoi sen olevan riskaapelia. Onko teillä hyviä/huonoja kokemuksia rauhoituksesta?

3

589

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • accd

   Ainahan siinä on riskinsä, mutta kyllähän se tulehduskin täytyy saada hoidettua. Käsittääkseni kaasulla rauhoitettaessa on pienemmät riskit, sillä se poistuu elimistöstä, kun eläin saa happea.

   Yksi oma chinchillani on rauhoitettu kaasulla röntgenkuvia varten ja heräsi nopeasti. Tosin kyseessä oli tuolloin vasta 4 v. eläin.

   Monesti olen kuullut niitä tarinoita, kun eläinlääkäri ei osaa antaa chinchillalle oikeaa määrää nukutusainetta ja eläin on menehtynyt tämän takia. Kannattaa siis varmistaa, että eläinlääkäri varmasti tietää, mitä tekee (esim. onko ennen rauhoittanut chinchilloja jne).

  • ftft

   millainen sinsu on luonteeltaan.Voisit ensin ottaa sinsun syliin ja silitellä ja antaa esim. näkkärin palan.Ja sitten huomaamattomasti ja nopeasti laittaa tipat.Se on voinut jo tottua että sen täytyy kitua tipoista...että aina kun otat sen häkistä niin se tietää,että nyt tulee tipat.

   toivottavasti auttoi

  • A

   Rauhoitus ei ole niin syvä kuin nukutus. Eli chinchilla on hereillä. Varmista, että ell on ennenkin onnistuneesti rauhoittanut/nukuttanut chinchilloja. Osaava ell löytyy esim. Helsingistä eläinlääkäriasema HauMausta. Omaa chinchillaani käytin siellä monesti hammashoidossa ja totesin heidät erittäin osaaviksi. Chinchillalle annettavan nukutusaineen määrä on vain kymmenesosa siitä, mitä vastaavan kokoiselle eläimelle normaalisti annetaan; niin herkkä chinchilla on nukutusaineelle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   290
   1842
  2. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   436
   1729
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   933
  4. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   915
  5. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   879
  6. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   58
   806
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   67
   801
  8. Miksi Sanna pukeutuu kuin katuhuora?

   Phyi! https://www.is.fi/viihde/art-2000009002181.html
   Maailman menoa
   229
   783
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   691
  10. Sopiiko sinulle?

   Jos nyt kaikesta huolimatta löydettäisiin yhteistä aikaa niin, että voisimme keskustella tämän sotkeentuneen lankakerän auki. Jos et itsesi vuoksi, ni
   Ikävä
   28
   660
  Aihe