15 sivunen tutkielma ysiluokalla?

baabaaaa

Onko muka oikein että 9 luokalla on 15 sivuinen äidinkielen tutkielma/lopputyö? Jos sitä ei tee, äidinkielen numero tippuu vähintään kahdella, ja siitä saa nelosen jos ei käytä tiettyä fonttia, kokoa ja riviväliä..
Omalla äidilläni ei ollut koko lukiossakaan 15-sivuista tutkielmaa!

29

4288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyn minä

      Etkö osaa vai viitsi?

    • 0o

      No mikähän siinä sinun mielestäsi on niin hirveän väärin? Se, että joutuu vähän tekemäänkin jotain? Äitisi kouluajat eivät vaikuta asiaan mitenkään.

    • toden totta

      On todella aivan kauheaa, että jo peruskoulussa joutuu tekemään määrämuotoisen tutkielman. Sillä onhan aivan selvää, että sellaisia taitoja tarvitaan vasta peruskoulun jälkeisissä opinnoissa, jolloin asian jo osaava joutuu turhautuneena pyörittelemään peukaloitaan ja saattaa peräti joutua turmion teille.

      Lisäksi on suorastaan epäilyttävää, että peruskoulun käynyt osaisi tuottaa käypäistä asiatekstiä. Peruskoululaisethan ovat tunnettuja siitä, että he osaavat kirjoittaa teinixiksi lyhyitä tekstiviestejä.

    • jie.chen93

      Hoh !! mika maikka !!! meian piti tehdä vaa 10 sivuu...voi voi ~~

      • .

        minun piti tehä 20 sivun pituinen tutkielma äikästä ysillä ja en ole kertaakaan valittanut siitä. se oli mukavaa hommaa:D ja tekisin uudestaakin. no onhan noita tutkielmia ym. joutunut nyt enemmän tekemään ja sivu määrä on reilusti enemmän:D


      • ,,.,.,-.-.-,-.,.
        . kirjoitti:

        minun piti tehä 20 sivun pituinen tutkielma äikästä ysillä ja en ole kertaakaan valittanut siitä. se oli mukavaa hommaa:D ja tekisin uudestaakin. no onhan noita tutkielmia ym. joutunut nyt enemmän tekemään ja sivu määrä on reilusti enemmän:D

        Koska tälläinen pelleily on tullut yläasteelle?
        Mielenkiinnosta vaan kyselen kun omana aikana(8v sitten) ei vielä tälläistä ollut.


      • joku.t

        mä en oo saanu kasia parempaa numeroa mistään äikän kokeesta yläasteelta, ja mullaki on nyt se homma tehtävänä, niin kanttiiks ees yrittää...


    • +++

      Kyllä meidänkin piti tehdä ysiluokalla tutkielma, ja siitä on jo sentään... Mitä, 6 vuotta. Meillä siinä toisena osana oli oman tutkielman esittäminen. En muista sivuminimiä, mutta kaiketi se oli jotain samaa luokkaa. Noissa sivumäärissä tavallaan ei ole justiinsa, täyttyykö se 15 sivua vai jääkö 14 sivuksi, tärkeintä että tutkielman kokonaisuus säilyy hyvänä.

      Tietty fontti, koko ja riviväli vain loppujen lopuksi helpottavat sinua, eipähän tarvitse valita itse ja voit keskittyä täysin oman tekstisi kirjoittamiseen.

      Jos aiheen saa valita, joko monesta vaihtoehdosta tai täysin vapaasti, kannattaa valita jokin sellainen, joka tunnustaisi oikeasti mukavalta tutkia. Minun aiheeni oli Nintendon 8-bittinen pelikone. Kerroin tutkielmassa Nintendon historian ja itse pelikoneen kehittämisestä, menestyksestä ja sitten koneen loppuvaiheista. Otin siis historiallisen näkökannan. Hauskaa oli.

      Sitten lukiossa tulee näitä tutkielmia vielä pari lisää, ainakin englanniksikin yksi, tosin lyhyempi. Nyt yliopistossa näitä kirjoitellaan useampikin puolen vuoden aikana, muiden kouluhommien ohessa.

      Alkuunpääseminen on se kaikkein vaikeinta. Tekemällä oppii ja ihan kivaa se on. Ei minusta ole ollenkaan liikaa vaadittu 9-luokkalaiselta.

    • asddghg

      Joo meillä 8sivua pitää tehdä. En tajua miten tehdään eli siitä tulee vaan 2-3 sivunen, saa kelvata.

    • yolotus

      meijä pitää vaa 4-10 sivuuu B)

    • pääset helpolla

      meidän piti tehdä ysiluokalla äikässä sellainen _laajahko_ kymmenenosainen portfolio suomalaisen kielen ja kirjallisuuden vaiheista

      60 A4sta fontilla 12

      tosi juttu

      että suhteuta siihen

    • teettää

      Meillä ennen sisko tai äiti teki koululaiselleen ainakin suurimman osan tehtävästä. Hankkikaa äiti ja sisko tai tyttis, niin valmista tulee.

      • sadasdasgwhwhw

        Eiks isät kelpaa vai ovatko isät niin kädettömiä ettei luonnistu tuollainen lyhyt tutkielma?


      • isit on
        sadasdasgwhwhw kirjoitti:

        Eiks isät kelpaa vai ovatko isät niin kädettömiä ettei luonnistu tuollainen lyhyt tutkielma?

        Kyllä, usein on niin.


    • 8+4

      Kannattaa nyt harjotella tuollaisten vähän isompien kokonaisuuksien tekoa. Muuten saattaa esim. AMK:ssa olla hiukka vaikeeta vääntää jotain 40-100 sivusta opparia.

      • näin juuri

        nimenomaan


    • yhdessä yössä

      Itse kirjoitin yliopistissa 15 sivuisen "tutkielman" yhdessä illassa. Tai tarkemmin ottaen aloitin kirjoittamisen sunnuntai-iltana klo. 22. Kirjoitin siinä sitten noin 6 tuntia klo. 04:ään, nukuin muutaman tunnin ja kirjoitin jutun loppuun maanantaina aamulla klo. 8-12. Lisäsin 12 sivuiseen juttuun muutaman kuvan ja graafin, ja tutkielma paukahti heti 15 sivuiseksi. Sitten ajoin yliopistolle, tulostin roskan ja palautin sen proffalle klo. 14.

      Lopputkolksena huippuarvosana ja proffan kehut analyyttisesta kirjoituksesta. Jätin kertomata, että hätäp*ska syntyi yhdessä yössä, ksoka se olisi verottanut tutkielmani arvostusta.

      Vuosi taisi olla 2004 tai 2005, ja paikkana Jyväskylän yliopiston taloustieteiden tiedekunta.

      Voi niitä aikoja...

      • JYU oli paikkana

        P.S. Graduni teoriaosuus kirjoitettiin kahdessa ja puolessa päivässä kirjastolla (ma, ti, ke aamu). Pohjana toki oli hyväksyttävästi suoritettu kandityö.

        Keskiviikko iltapäväivästä perjataille klo. 15 välillä syntyi gradun empiriinen osuus. Postitin perjantaina klo. 16.55 graduni esiluettavaksi proffalle (lauantai-jakeluna), mutta hän ehtinyt vilkaista sitä, ennen kuin palautin graduni lopullisessa asussaan seuraavana tiistaina.

        Proffa arvosteli graduni tiistain asussa, mutta ennen kansitusta joku äidinkielenopiskelija oikoluki graduni ja korjasin sitä huolella. Kansissa on siis eri versio kuin minkä proffa arvosteli :D

        Arvosana cum laude ja muistot koko loppuelämäksi. Graduja tehdään harvoin 8 vuorokaudessa.

        P.S. Tiivistelmän kirjoitin tunnissa graudn palautusaamuyönä (tiistai) klo. 04-05. En koskaan unohda auringonnousua toukokuun viimeisenä päviänä saadessani tiivistelmän valmiiksi klo. 05. Nukuin tunnin, heräsin 06, oikoluin p*skan ja palautin iltapäivällä.

        "That's how we do it", on mottoni.


    • 12+34

      Sun kannattaa kirjoittaa maailmanhistorian merkkiteokset viikossa, niillä tuloilla elät sitten loppuikäsi. Ajattele, parituhatta sivua raskasta proosaa tuossa tuokiossa.
      Eli ilmeisesti valmiiksi ajateltu selostus on helppo ja nopea pukea sitten kirjalliseen muotoon.
      En kyllä ymmärrä, miten sitten käytit kokonaisen tunnin tiivistelmän tekemiseen.
      Raskautesi tai vaimosi raskaus on sitten kestänyt varmaan kokonaisen viikon. Kas, näin meillä ihmisiä luodaan.

      • JYU oli paikkana

        "Eli ilmeisesti valmiiksi ajateltu selostus on helppo ja nopea pukea sitten kirjalliseen muotoon."

        Mietin kaiken "lennossa" kuntoon. Nopeutta rajoitti tietysti eniten se, että en osaa kymmensormijärjestelmää eli naputteluni on verrattain hidasta. Silti aika "kohtuullista" kirjoittaa lopullista tekstiä graduun sellaisella 8-10 sivua päivässä. Se oli suoraan lopullista tekstiä. Sitä ei enää muokattu.

        "En kyllä ymmärrä, miten sitten käytit kokonaisen tunnin tiivistelmän tekemiseen."

        Se lienee graduni luetuin osa. Tuskin kukaan, milloinkaan, tulee lukemaan gradustani muuta. Siksi kirjoitin tiivistelmän aamuyöllä, väsyneenä, tasan tunnissa. Siitä tuli aivan upea.

        Muista, graduni arvolause on cum laude. Ei tietysti mikään huippupläjäys, mutta käytettyyn aikaan nähden olen vielä vuosikausia myöehmminkin enemmän kuin tyytyväinen.


      • hae pois!

        Jos graduni kiinnostaa, niin sieltä sen saa ahkea Jyväskyllän yliopiston taloustieteiden tiedekunnan kaapista lukuun.


      • JYU oli paikkana
        hae pois! kirjoitti:

        Jos graduni kiinnostaa, niin sieltä sen saa ahkea Jyväskyllän yliopiston taloustieteiden tiedekunnan kaapista lukuun.

        Graduni on ehkä yksi vuoden 2006 parhaista markkinoinnin graduista. Sieltä se löytyy: JYKDOK näyttää, että hyllyssä on 1 kappale.


    • PIYA

      Meillä 9. luokan äidinkielen tutkarin aihe pitää olla jokin äidinkieleen tai kirjallisuuteen liittyvä. Useimmat valitsivat jonkun kirjailijan. Koko tutkaein pitää olla meillä vähintään 5 sivua pitkä, toisella luokalla 500 sanaa pitkä. :D Tutkarissa pitää laittaa tosi tarkasti kaikki merkinnät, lähdeluettelot, liitteet, välit, viivat jne. Numero tippuu heti, jos yksikin merkki on väärin tai pari sanaa on kopioinut suoraan. Riippuu myös tietenkin opettajasta, miten tarkka ja tiukka on, meidän ainakin oli.

    • minä vain

      meillä on silleen että pitää valita joku suomalainen kirjailija ja siitä tehdä portfolio ja vähintään 15.sivua.se sisältää lukupäiväkirjan eli pitää lukea 40-50 sivun pätkissä ja siitä kirjoittaa juoni ja pitää laittaa omia kommentteja että mitä se jakso herätti ja silleen ja miettiä miten se kirja jatkuu.pitää tehä metateksti eli kirjoittaa joku kirjan kohta uusiksi,sitten jotain shaibaa kirjailijasta,kirje opettajalle ja kirjaarvostelu ja muutaa pikku töherrystä

    • raps raps vaan

      Minun piti kerran pyyhkiä pyllyni, kun se oli kakkainen. No en todella viitsinyt, sen jälkeen on kutittanut jo kymmenen vuotta.

    • yooo

      Meillä oli sellanen 4-5 sivuinen määrämuotoinen kirjallisuustutkielma, joka toimi ns. peruskoulun äidinkielen lopputyönä. Ei siitä tutkielmasta kyllä pidempää olisi saanut, kun määrätyissä kaunokirjallisuuden teoksissa oli niin vähän kerrontaa annetuista aiheista

      Ei sen tekeminen niin kamalaa ole kun vaan alkuun saa

    • motivaatioton

      Jooo 8lk tehtiin 30 sivune tutkielma maantiedossa kahdesta valtiosta

    • Haahaaa

      Meillä ei tarvinnu tehä minkäänlaisia tutkielmia :DD

    • vähäx nihkeetä.meiänpiti vaa tehä jotai aineit jakertoo mitemeist tulis rokkareit prinsessoi jabiljardöörei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9599
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      394
      4100
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2840
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2584
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      189
      2571
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1648
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe