concertan aloitus

"uusi" addi

Sain lääkäriltä aloitettavakseni 18mg Concertaa. Kuulemma kokeillaan sitä ensiksi pienellä annoksella, jonka jälkeen kasvatetaan annoskokoa ja kokeillaan muitakin valmisteita tilalle ja katsotaan mikä on paras.
Miten teillä muilla on aloitus sujunut? Onko ollut sama kaava?

Miten Concerta vaikutti teihin? Miten huomasitte eron, jos käytös muuttui positiiviseen (tai negatiiviseen) suuntaan?

Entä onko apteekkien välillä suuria hintaeroja noissa tuotteissa? Aika kalliita ovat joka tapauksessa, niin ihan kiva olisi välttyä maksamasta vielä ylimääräisestä tuossa välissä... En ole siis vielä käynyt hakemassa omiani, kun mietin kannattaako aloittaa koko juttua...

11

5723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "uusi" addi

      Niin ja onko teillä edes vaikuttaneet mitenkään tuo 18mg annos, vai tarvitseeko aikuinen aina suuremman annoksen lopulta? Olen kyllä pienikokoinen nainen.

    • 1+1

      om lääkkeille ihan samat hinnat, sen määrää jo laki. Eli hintaeroa ei ole eri apteekkien kohdalla.

    • add with ocd

      Minäkin aloittaessani halusin tietää noista asioista ja kun olin yksin, niin ei ollut kelle puhua. Ja eipä kukaan oikeen valaissut ja kertonut, mut mä voin kertoa omat kokemukset, kun siitä tän vuoden puolella selvisi tuo minun addisuuteni.

      Aloitin myös 18mg Concetaa. Siitä kahden viikon jälkeen sitten nostettiin 36mg ja lopulta 54mg. Eka kerta tuntui mulla vähän känniseltä, siis olin sosiaalinen niin kuin kännissä, mutta en kuitenkaan kännissä. Ei siis mitään euforiaa. ja tuli helvetinmoinen päänsärky... No kun kroppa tottui sitten se 18mg vaikutti noin 2 tuntia kunnolla keskittymiseen yms. Nyt tuo 54mg vaikuttaa työpäivän verran kunnolla ja tietty jossain määrin sen koko 12 tuntia. Mutta varmasti sitten muu päivän väsymys laskee tehoja.

      Mulla liian pieni annos 18mg aiheutti hirveen pulssin ja en saanut nukuttua. Mutta kun oikee annos löyty on pulssi ja verenpaineet ok. laskut oli 18mg myös pahemmat eli ei pitänyt hermot. 54 mg kans ei ole pahoja laskujaka.

      Positiivisia vaikutuksia oikealla annoksella:
      - keskittyminen
      - sosiaalisuus, en ole enää sulkeutunut
      - jaksaminen yleensä ja iloisuus
      - stressittömyys tai normaali stressi ei semmosta yli stressaamista
      - opin asioita paremmin, en tee virheitä niin paljon
      - rauhallisuus
      - en oo aggressiivinen, en suutu, mielialat ei pompi ääripäästä toiseen
      - ei masenna, ei vituta, pystyn tekee ei niin mielyttäviä asioita
      - motivaatiota tehdä asioita, jotka on kivoja
      - enemmän pitkäjänteisyyttä

    • paku837

      Jännityksellä odotan tuota consun aloittamista.

      Niinkuin:add with ocd Plussaili noita Positiivisia puolia,
      Niin tuota pitkäjänteisyyttä olis kovasti hakusessa... Katsotaan mitä tapahtuu...

    • ihan oma valinta

      Aiheuttaako ruokavalio ADHD:ta? Tarkkaamattomuushäiriötä, ADD, ja tämän häiriön lisäksi ylivilkkautta. Tämä kirja näyttää tien luonnonmukaisempaan hoitoon ADD:sta ja ADHD:sta kärsiville. Kirja löytyy myös kirjastosta.

      http://cdon.fi/kirjat/bell,_rachel_ym./add-_ja_adhd-ruokavalio-19199578


      ADHD:n lääkehoito kyseenalaista!

      http://www.youtube.com/watch?v=S77DlFclNGM&feature=relmfu


      Japanilais-amerikkalais-saksalainen kaksoissokkotutkimus vahvistaa tietoa, jonka mukaan soijasta uutettu fosfoseriini lievittää lasten ADHD:n oireita. Lapset saivat päivittäin joko 200 mg fosfoseriiniä tai lumevalmistetta kahden kuukauden ajan. Fosfoseriini paransi tarkkaavaisuutta, vähensi yliaktiivisuutta ja impulsiivista käyttäytymistä ja paransi lyhytaikaista kuulomuistia.

      Fosfoseriiniä saa terveyskaupoista, markettien luontaistuotehyllyiltä ja apteekeista. ADHD:n lisäksi se voi ehkäistä dementiaa ja olla avuksi stressissä. Fosfoseriini on turvallinen luonnonaine, jota on runsaasti esimerkiksi säilykkeinä myytävissä pikkumakrilleissa.

      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jhn.12090/abstract



      ADHD:n ja ADD:n hoito ravinnolla!

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=111

    • aadeehd

      Joo niin ne vaan Venäjälläkin piikittää Magnesium B6 adhdn hoitona. Ruokavaliolla voi jonkin verran lieventää joitakin oireita, esim. tiettyjen lisäaineiden on todistettu pahentavan adhdta, mutta ymmärräthän, että adhd on poikkeavuus aivokemiassa, eikä niitä aivojen toimintoja, jotka toimivat poikkeuksellisesti tai ei ollenkaan, pystytä korjaamaan ruokavaliolla.

      • A:DH:D

        Niin, ajattelitko, että niitä poikkeavia aivojen toimintoja, jos niitä on olemassakaan, sitten korjattaisiin jotenkin huumeilla?


    • aadeehd

      Huumeilla? Lääkitys ja huumeet ovat eri asioita, tarkista faktat. Reseptilääkkeet määrätään tarkoitukseen, jos joku niitä väärinkäyttää, tekeekö se niistä sitten huumeita? En ymmärrä mitä tarkoitat. Sinun kutsumasi huumeet pelastivat minun elämäni. Olen onnellinen. Eikö minulla ole oikeus siihen?

      • A:DH:D

        On sinulla oikeus vaikka katkaista kätesi sirkkelillä, jos niin tahdot. Suomi on vapaa maa. Metyylifenidaatti, jota siis yleenä popsitaan "ADHD":hen, on huumausaine.


      • Anonyymi
        A:DH:D kirjoitti:

        On sinulla oikeus vaikka katkaista kätesi sirkkelillä, jos niin tahdot. Suomi on vapaa maa. Metyylifenidaatti, jota siis yleenä popsitaan "ADHD":hen, on huumausaine.

        Siinä kohtaa kun ihmisellä on dopamiinin puute, ei lääke joka tässä auttaa ole huume. Se vain korjaa ihmisen normaaliksi. Toisin on, jos puutetta ei ole tai aletaan vetämään lääkettä vaikka nenään.

        Ihan sama kuin kilpirauhasen vajaatoimintaisella ei ole tarpeeksi kilpirauhashormonia. Se korjataan syömällä tuota hormonia. Mutta tätäkin hormonia voidaan käyttää väärin. Ei se siitä kuitenkaan huumetta tee sille, joka sitä tarvitsee.

        Valitettavasti ihmisillä puutoksia vain joskus on, eikä haukkuminen huumeidenkäyttäjäksi paranna asiaa. Jos et itse tarvitse lääkettä ja pärjäät ruokavalioilla sun muilla, niin onnittelut. Älä vain yleistä omaa kokemusta muihin.


    • ADHDADHD

      Itseasiassa koska dopamiini ei syötynä päädy halutulle alueelle voidaan ottaa samantapaisesti toimivaa ainetta. Eli KYLLÄ. "Huume" tosiaan korjaa tämän ongelman ;) Otapa selvää ennenkuin huutelet siellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3517
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2129
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1825
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1746
    5. 80
      1165
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      310
      1112
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      131
      1019
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      905
    Aihe