RAPARPERILAATAT

Kesää odotellessa

Voisiko joku ystävällisesti laittaa ohjeen,
kuinka raparperinlehdistä valetaan betonilaattoja tai juoma-astioita linnuille?
Paljonko betonia tarvitaan, paljon maksaa, miten seos tehdään,
haluaisin siis SELKEÄN, "rautalangasta väännetyn" ohjeen ko. puuhaan!

Etukäteen suuret kiitokset!

7

3150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laattatumpelo

      Siis ensin valetaan raparperilehden päälle suht paksuhkoa sementtiäkö,
      mihin tuota kanaverkkoa laitettaan ja miksi? Miten kanaverkon saa pois sementistä,
      vai onko siis tarkoitus jättää verkkoa väliin "tueksi", ettei laatta ole liian heikkotekoinen? :-)
      Onko saatavilla valmisbetonia ja mitä maksaa?
      Millä maalaatte laattoja, normi maalillako vai?

      • Valitsin mahdollisimman suuria raparperin lehtiä. Sitten tein laastin . Viisi osaa hiekkaa, yksi osa sementtiä. Mittaa jollain purkilla. Vettä siihen, ja sotketaan hyvin paksuksi taikinaksi. Seos ei saa olla liian vetelää, että ei vyöry pois lehdeltä. Sitten seosta tassutellaan lehdelle kauttaaltaan tasaiseksi parin sentin kerrokseksi. Sitten siihen laitetaan sitä verkkoa, ja peitetään verkko hyvin taas laastilla. Kana verkkolla on se tarkoitus, että niistä tulee kestävämpiä kävellä. Jos teet ne jonnekkin koristeeksi, voit jättää verkon pois. Minä käytin katiskan teosta jääneitä paloja, vanhoja moottorisahan ketjuja, rautasahan teriä, jopa yksi vanha kalahalstarikin meni piiloon, ja käyttöön. Joten voit käyttää kaikkea muutakin rojua, jos sinulla on, saat ne piiloon ja käyttöön. Annoin rauhassa kuivaa muutaman päivän. Myöhemmin maalasin ne tähteeksi jääneellä tummanruskealla ulkomaalilla. Tein myös pieniä laattoja vuorenkilven lehdillä, maalasin vihreiksi, ja tein niihin päälle pari punaista leppäkerttua kivistä, tuli söpöjä pihakoristeita.
        Koitahan vaan aherrella, työ tekijäänsä neuvoo!


      • hiki päässä
        marja-liisa41 kirjoitti:

        Valitsin mahdollisimman suuria raparperin lehtiä. Sitten tein laastin . Viisi osaa hiekkaa, yksi osa sementtiä. Mittaa jollain purkilla. Vettä siihen, ja sotketaan hyvin paksuksi taikinaksi. Seos ei saa olla liian vetelää, että ei vyöry pois lehdeltä. Sitten seosta tassutellaan lehdelle kauttaaltaan tasaiseksi parin sentin kerrokseksi. Sitten siihen laitetaan sitä verkkoa, ja peitetään verkko hyvin taas laastilla. Kana verkkolla on se tarkoitus, että niistä tulee kestävämpiä kävellä. Jos teet ne jonnekkin koristeeksi, voit jättää verkon pois. Minä käytin katiskan teosta jääneitä paloja, vanhoja moottorisahan ketjuja, rautasahan teriä, jopa yksi vanha kalahalstarikin meni piiloon, ja käyttöön. Joten voit käyttää kaikkea muutakin rojua, jos sinulla on, saat ne piiloon ja käyttöön. Annoin rauhassa kuivaa muutaman päivän. Myöhemmin maalasin ne tähteeksi jääneellä tummanruskealla ulkomaalilla. Tein myös pieniä laattoja vuorenkilven lehdillä, maalasin vihreiksi, ja tein niihin päälle pari punaista leppäkerttua kivistä, tuli söpöjä pihakoristeita.
        Koitahan vaan aherrella, työ tekijäänsä neuvoo!

        Minä jätin ja laatat halkesi. Kyllä vitutti kun oli niin kova työ laattojen teossa ja roskiin meni.


    • tipitii..

      osta rautakaupasta sitä valmista seosta, mihin ei tarvitse laittaa hiekkaa. vain vesi lisätään. onkohan sen nimi nyt valmisbetoni vai mikä, kyllä ne siellä tiskillä tietää :)

      jos haluat tehdä esim. linnuille vesialtaan toimi näin:

      tee hiekkakasa. mitä korkeampi, sitä syvempi allas tulee. aseta siihen päälle pressu ja pressun päälle keon laelle mahdollisimman iso raparperinlehti alassuin (ruodit ylöspäin siis). tee sementti valmiiksi ja taputtele se raparperinlehden pintaan parin sentin kerrokseksi. väliin voi laittaa rautaverkkoa jos haluaa, minä en sitä käyttänyt mutta tulee kyllä kestävämpi jos laittaa.
      kun olet levittänyt sementin, laita "teoksen" päälle pressu tms muovi. hellekelillä sementtiä pitää parina päivänä kastella, ettei se liikaa kuivu ja halkea sitten. anna kuivua siellä PRESSUN ALLA noin viikon verran, riippuen tietysti lehden koosta..

      • tipitii..

        ..kun sementti on kuivunut, revi raparperinlehti pinnasta irti mahdollisimman hyvin. altaan voi maalata tai jättää maalaamatta, varmaankin joku ulkomaali käy tähän tarkoitukseen.


      • hortsonomi

        tuollatavalla vesialtaan linnuille. Ahneuksissani valitsin vielä suurimman raparperinlehden mitä löytyi, altaasta tuli tosi komea ja iso :D Valmis betoni on näppärä keksintö.


      • s
        hortsonomi kirjoitti:

        tuollatavalla vesialtaan linnuille. Ahneuksissani valitsin vielä suurimman raparperinlehden mitä löytyi, altaasta tuli tosi komea ja iso :D Valmis betoni on näppärä keksintö.

        Mä tein 3 kesää sitten rapaperilehdistä käytävän pihasaunalle, verkkoa sisässä. Kulutus on kova, mutta hyvin ovat kestäneet. Ja varmaan kaikki vieraat ovat pysähtyneet ihailemaan. Sopivat hyvin, nurmikon väliin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe