Hiljaiset renkaat?

JJS1

Niin mitkäs renkaat on osoittautuneet käytössä mukaviksi? Nyt on toisessa autossa Noksun NRE:T ja toisessa Misukan jotkut Energy saverit. Nokiat vielä menee, mut misukat on aivan kaameat, kun molemmissa on jäljellä noin kolmasosa pinnasta. Eihän muista ominaisuuksista voi tietty pelkästään äänen takia tinkiä, mut noilla misukoilla pitäs helposti ajaa vielä tää kesä, mut enpä taida sen metelin takia jaksaa. Onko kellään sattunut mitään vertailua silmään viime aikoina? Kaikenlaisia renkaita täs on ollut oman ajohistorian aikana käytössä ja omat mieltymyksetkin tietty on, mutta hyviä vihjeitä saa antaa, kiitos?

13

1239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aapeli123

      ostin ennen pääsisäistä auton jossa oli kesäkumeina Nokian Hakka V,pintaa noin 3 milliä jäljellä.Vaihdoin ne alle pääsiäisen jälkeen,ja kahden viikon sisällä alkoi se karmea jyrinä nyppimään.Siis ei todellakaan hiljaisimmasta päästä.Kyselin kavereilta ja luin Tekniikan Maailman kesärengastestin numerosta 5/2010,ja ostin Continental Premium Contact kakkoset.Ei halvimmat renkaat,mutta todella mukavat ajossa,ja testeissäkin olleet jatkuvasti kärkisijoilla.Renkaat on 215/55r16 ja auto painaa 1525 kg.

      • mää vaa

        Goodyear excelencet 205/50 17 tuumaset ja autona 250 dieseli mese -90vm ajettu 215tkm,verrattuna edellisiin renkaisiin jotka olivat jotku bridgestonet on ero goodyearille todella huomattava,tosin eivät olleet halvat 550e.


    • välillä kokeilla

      jotain halpis linglongeja. Ei paljon huomaa että olis renkaat alla vasta kun metsähallituksen puolella. Sitten taas jaksaa pientä ääntä kuunnella ...

    • Mmmm....

      itse Viking protech 2:set. Ne on Continentalin alihankkijan valmistamat tai ainakin liikkeessä sanoivat näin.. Vasta pari viikkoa niillä ajellut mutta ainakin vielä vaikuttavat hiljaisilta.

    • vertaillut

      Testien perusteella ne Michelinit melko hiljaiset.
      Voi olla että kuluneina meluaa sitten reilummin.

      • Rockabilly rengas

        Noin se on monen muunkin rengasmerkin kohdalla. Uutena hiljaiset, mutta kulumisen myötä ääni kasvaa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa nykyistä tien pinnan rakennetta. Muutaman vuoden ajan asfaltin seassa on käytetty karkeampaa ja kovempaa (kulutusta kestävämpää) kiveä ja se kiviaines aiheuttaa lisää ääntä. Siinä uusikin rengas ääntää enemmän, kunhan tien pinnasta on piki vähentynyt. Kulunut rengas on sitäkin kovaäänisempi.


      • tästäkin
        Rockabilly rengas kirjoitti:

        Noin se on monen muunkin rengasmerkin kohdalla. Uutena hiljaiset, mutta kulumisen myötä ääni kasvaa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa nykyistä tien pinnan rakennetta. Muutaman vuoden ajan asfaltin seassa on käytetty karkeampaa ja kovempaa (kulutusta kestävämpää) kiveä ja se kiviaines aiheuttaa lisää ääntä. Siinä uusikin rengas ääntää enemmän, kunhan tien pinnasta on piki vähentynyt. Kulunut rengas on sitäkin kovaäänisempi.

        > Ei pidä kuitenkaan unohtaa nykyistä tien pinnan rakennetta. Muutaman vuoden ajan asfaltin seassa on käytetty karkeampaa ja kovempaa (kulutusta kestävämpää) kiveä ja se kiviaines aiheuttaa lisää ääntä

        Tästä voi jokainen, taas kerran, lausua kiitoksen jyrsijöille. Etenkin niille sankareille, joilla on vielä tänäkin päivänä jyrsimet alla.


    • ossss

      optimot on ja toisessa autossa ventus prime.Ei ainakaan meluisia renkaita ole.Ja optimot sai sarjan 250e alle asennettuna.Vesiliirtoa vastaan testien mukaan hyviä renkaita oli yksi suurimmista syistä miksi hankin nämä-hinnan kera.

      • Pois kokonaan

        Hommatkaa autot missä on vakiona äänieristys niin ei tarvi itkeä rengasmelua!


    • lajdhla

      Ostin vasta Nokian Hakka V 205/55/16 ja ei voi kiittää erityisen hiljaisiksi. H-luokka oli loppu, lienee syystä? Ääni tosin tasainen humina, mutta kokonaisuudessaan vanhoja kuluneitakin voimakkaampi. Muuten rengas loistava ajo-ominaisuuksiltaan ja motarilla kun ajoi sateella niin käytös lätäköissäkin oli hyvin rauhallinen. Tosin riippuu aina autosta ja alustasta. Itsellä Ocu I vRs ja V-luokan rengas käy paremmin alustan kanssa yhteen kuin pehmeämpirunkoinen rengas vaikka ääni lisääntyykin.

    • kokemustakinon

      Vaikka Kumhoissakin on monia eri malleja yleisestikin ottaen hiljainen rengas. KH18 on yksi hiljaisimmista.

    • on kokemusta

      Tällä hetkellä alla Bridgestone Turanza ER300 ja on kyllä todella hiljaiset verrattuna Nokiaan ja Micheliniin jotka on melkoisia ulisijoita näihin verrattuna. Turanza taisi olla muuten testivoittaja tänä keväänä.

    • moro continentalin rengaat on ollut hyvii ja sportiva on ollut kans hyvä:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      226
      1983
    2. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1362
    3. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      91
      1293
    4. Kohuttu Iida Vainio mursi hiljaisuuden -Näin raskaus vaikutti Farmi-kuvauksissa: "Saattoi ruveta..."

      Ihanaa odotusta, tsemppiä ja voimia Iida! Iida Vainio ja Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen asuvat yhdessä Helsingissä ja o
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1209
    5. Avoin kirje sinulle

      Rakas, Kirjoitan sinulle nyt, vaikka sanat tuntuvat niin vaatimattomilta siihen, mitä sydämeni on kantanut sisällään ni
      Ikävä
      29
      940
    6. Mitä mies teet

      näin iltasella? 👾
      Ikävä
      53
      801
    7. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      55
      800
    8. Nainen, jos luet kirjoituksiani

      niin sano minulle jotain?
      Ikävä
      49
      776
    9. Numerosi 3. ja 4.

      viimeinen numero. Ei uskalla muuten.
      Ikävä
      38
      736
    10. On ikävä häntä

      Ollut pitkän aikaa
      Ikävä
      37
      724
    Aihe