Tehokkaat ilma-aseet

sdfetgrhjyuy

Tässä katselin netistä, että mikä olisi pojalle asiallinen ilmakivääri ampumaharjoitteluun ja yhden suomalaisen verkkokaupan sivuilla näin ihan helvetin tehokkaita ilmakiväärejä. Kaliiperia löytyi ysimillisestä .50:neen asti ja lähtönopeudet 300m/s luokkaa. En minä tietenkään tuommoista pojalle hanki, mutta ihmettelenpä vaan, että lainsäädännössä ei ole tuollaisia huomioitu. Nuohan tehossa pärjäävät jo keskiverto piekun patruunalle ja niillä voisi jo täysin pyytää esim lintuja.

Esimerkkiase: kaliiperi 9mm, luodin paino 77,1 gr eli 5 grammaa, lähtönopeus 275m/s. Liike-energia piipun suulla n.190 joulea. Lisäksi 7 luodin lipas, joten tulivoimaakin on aivan eri lailla kuin jossain pappavainajan kertaladattavassa pienoiskiväärissä. Tietenkin piekkarin kevyempi ja nopeampi luoti säilyttää energiansa pitempään, mutta veikkaisin noiden olevan tuonne 70 metrin pintaan melko tasaväkiset. Harva piekkarillakaan kovin kauas kuitenkaan ampuu. Ei siis mistään poikasten leluista ole kysymys.

17

1680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???

      englanninmaassa saa metsästää ilmakolla. Tehokkaat ilmakot luvanvaraisiksi!

      • Itseasiassa Ilmakiväärit ovat lähes ainoat kivääriaseet, joilla Englannissa saa metsästää.
        Syynä on se, ettei Britannian hallitus uskalla antaa kansalaisilleen rihlattuja ruutiaseita.


      • Bobby's
        MarkkuP kirjoitti:

        Itseasiassa Ilmakiväärit ovat lähes ainoat kivääriaseet, joilla Englannissa saa metsästää.
        Syynä on se, ettei Britannian hallitus uskalla antaa kansalaisilleen rihlattuja ruutiaseita.

        Musketeillako ne siellä sitten metsästää vai eikö siellä enää ole mitään mitä metsästää?


      • Juhan-i
        MarkkuP kirjoitti:

        Itseasiassa Ilmakiväärit ovat lähes ainoat kivääriaseet, joilla Englannissa saa metsästää.
        Syynä on se, ettei Britannian hallitus uskalla antaa kansalaisilleen rihlattuja ruutiaseita.

        Iso-Britanniassa saa metsästää esim. .22 LR (pienoiskivääri) ja .223 Remington (luodikko) kaliberisilla aseilla. Kyllä siellä on ihmisillä ihan rihlattuja pitkiä käsiaseita. Löytyy harrastajilta esim. jopa Sakon TRG-22 kivääriä (.308 Win) rata-ammuntaan. Luvat ovat tiukassa, mutta mahdollisia.

        Ruutiaseista pistoolit ja revolverit ovat sitten kiellettyjä


      • enklanniista
        Bobby's kirjoitti:

        Musketeillako ne siellä sitten metsästää vai eikö siellä enää ole mitään mitä metsästää?

        Käytännössä vain ammattimetsästäjillä/riistanvartijoilla oikeus hankkia kivääreitä. Käytännön tarvetta ei kivääreille siellä kuitenkaan juuri ole, koska Skotlantia lukuun ottamatta ei kettua ja rusakkoa suurempia riistaeläimiä taida olla saatavilla. Haulikot kuitenkin Britanniassa myös tavallisille metsästäjille sallittuja, vaikka sellaisenkin hankkiminen on huomattavasti kalliimpi ja hankalampi prosessi kuin Suomessa. Niin, ja tietenkin ilmakiväärit, jotka ovat siellä sallittuja metsästyskäytössä, mutta myös luvanvaraisia.

        Niin, ja sitten noista tehokkaista ilmakoista. Itse en mitään järkeä näkisi esim. tuollaisten aloittajan mainitsemien ilmakoiden luvanvaraistamisessa tai niiden sallimisessa metsästyskäytössä, ainakin jos näin järjen kanssa ajattelee... Kuitenkin kun tavallinen keskiverto pienoiskivääri on tarkempi, kevyempi, näppärämpi, ja patruunakustannuksiltaan kuitenkin samantasoinen (9mm ilmakon kuulien saanti ainakin tällä hetkellä Suomessa tosi hankalaa ja kallista). Harva piekkari on nykyään kertalaukeava; enemmänkin on sääntö kuin poikkeus että nykyisestä pienoiskivääristä löytyy vähintään 5 patruunan irtolipas kuin edes kiinteä makasiini (jollainen tuollaisessa 9 mm ilmakossa olisi). Oman piekkarin mukana tuli pari kappaletta viiden ja kymmenen patruunan lippaita. Pienoiskiväärissä eivät tehot vähene ammunnan myötä, kuten ne varsin nopeasti tekevät ilmakiväärissä. Ilmakiväärin osia täytyy olla usein uusimassa mikäli meinaa pitää lähtönopeudet ennallaan; piekkarissa ei tätä ongelmaa ole. Tehonsa menettäneellä ilmakiväärillä tulisi sitten helposti haavakoita metsällä. Jos ilmakiväärit sallittaisiin metsästyksessä, niin metsästyksen valvonnasta tulisi varmasti huomattavasti nykyistä työläämpää, ja kynnys kaikenlaiseen salametsästykseen ja pikkulintujen räiskimiseen madaltuisi.

        Toisaalta, jos ei järjellä ajatella, niin onhan Suomessa muskettipyssylläkin metsästys sallittua, mikäli vaan lain vaatimat tehorajat ylittyvät. Ja yleensähän ne ylittyvät kun 50 grammainen lyijykuula lähtee piipusta hiihtämään; ei tarkkuudella niin väliä... Onhan ne Englannissakin ilmeisesti ilmakkometsästyksen kanssa pärjäilleet!


    • Juhan-i

      " Lisäksi 7 luodin lipas, joten tulivoimaakin on aivan eri lailla kuin jossain pappavainajan kertaladattavassa pienoiskiväärissä. "


      Kuinkahan monta kertaa nämäkin asiat on käyty läpi, siis:

      kyseessä on korkeapaineisella ilmalla toimiva ase. Tästä seuraa, että JOKAISELLA LAUKAUKSELLA LUODIN LÄHTÖNOPEUS LASKEE. Suurimmallakin ilmasäiliöllä varustetuissa aseissa ainoastaan noin kolme ensimmäistä laukausta ovat suuritehoisia. Viimeistään tämän jälkeen luodin liike-energia alkaa laskea huomattavasti, koska ase ei jaksa puhaltaa painavaa luotia ulos riittävän nopeasti.

      Sellainen ilmakivääri jolla voi ampuma noin 20-30 tehokasta ja tarkkaa laukausta tankkaamatta välillä on maksimitehoiltaan noin 60 joulea.

      Vertailun vuoksi, tehokas piekkarin patruuna on helposti joku 180 joulea JOKAISELLA LAUKAUKSELLA, niin kauan kuin patruunaa riittään.

      Käytännössä tuollainen huipputehokas ilmakivääri ampuu sen pari laukausta, jonka jälkeen otetaan esille joko :

      a) sukeltajanpullo esim. 6 litraa, 300 bar
      b) korkeapainekompressori, noin 20 kg painoa, hintaa uutena joku 3000 euroa.
      b) korkeapainekäsipumppu, pumppaaminen kestää useamman minuutin ja on niin raskasta, että esim. alle 65 kiloinen nainen ei saa painettua lopullisia tehoja aseen säiliöön.

      • Tiedätkö millainen lupaprosessi Briteissä vaaditaan ruutikiväärille?
        Kiinnostaisi tietää.
        Sen olen lukenut ettei Royal Mail(Britannian postilaitos) enää suostu kuljettamaan aseita.


      • Juhan-i
        MarkkuP kirjoitti:

        Tiedätkö millainen lupaprosessi Briteissä vaaditaan ruutikiväärille?
        Kiinnostaisi tietää.
        Sen olen lukenut ettei Royal Mail(Britannian postilaitos) enää suostu kuljettamaan aseita.

        Ruutiaseille haetaan samalla lailla lupa kuin tehokkaammille ilma-aseillekin (yli 16 joulea). En nyt muista yksityiskohtia, mutta prosessi yleisnimeltään FAC, eli Firearm Certificate, puhutaan myös "FAC-ilmakivääreistä", niissä jopa lukee kyljessä FAC, tarkoittaen että pitää olla tuo lupa.

        Lupaprosessi on aika pitkä, ihan piekkarillekin muistaakseni yleensä joku 6 kuukautta. Rikosrekisteriä ei saa olla tietenkään ja tarkkuusammunnassa pitää olla seuran jäsen. Suosittelijoita taisi tarvita kaksi kappaletta.

        Joo, itseasiassa tässähän onkin lomake:

        http://www.sussex.police.uk/online_forms/downloads/frm101.pdf

        aika kaamea tuo kohta, että pitää etukäteen kertoa, kuinka paljon aikoo ostaa patruunoita...

        Ok, tälläisen pienen yhteenvedon vielä löysin asiasta. aika helvetin tiukkaa näyttää olevan, mm. pakollinen asekaappi tarkastus PELKÄSTÄÄ PIENOISKIVÄÄRIÄ TAI YLI 16 JOULEN ILMAKIVÄÄRI VARTEN !!! Aika helvetin naurettavaa, Suomessa jokaisen kakaran vähän parempi Gamo on joku 20 joulea...



        To obtain a firearm certificate, the police must be convinced that a person has "good reason" to own each gun, and that they can be trusted with it "without danger to the public safety or to the peace". Under Home Office guidelines, gun licences are only issued if a person has legitimate sporting or work-related reasons for owning a gun. Since 1946, self-defence has not been considered a valid reason to own a gun. The current licensing procedure involves: positive verification of identity, two referees of verifiable good character who have known the applicant for at least two years (and who may themselves be interviewed and/or investigated as part of the certification), approval of the application by the applicant's own family doctor, an inspection of the premises and cabinet where guns will be kept and a face-to-face interview by a Firearms Enquiry Officer (FEO) also known as a Firearms Liaison Officer (FLO). A thorough background check of the applicant is then made by Special Branch on behalf of the firearms licensing department. Only when all these stages have been satisfactorily completed will a licence be issued.

        Any person who has spent more than three years in prison is automatically banned for life from obtaining a gun licence. [7] Similarly, persons applying for licences with recent, serious mental health issues will also be refused a certificate.

        Any person holding a gun licence must comply with strict conditions regarding such things as safe storage. These storage arrangements are checked by the police before a licence is first granted, and on every renewal of the licence. A local police force may impose additional conditions on ownership, over and above those set out by law. Failure to comply with any of these conditions can mean forfeiture of the gun licence and surrender of any firearms to the police.

        The penalty for possession of a prohibited firearm without a certificate is a maximum of ten years in prison and an uncapped fine. Unauthorised possession of most kinds of firearm attract a mandatory minimum of five years. [8]


      • Juhan-i kirjoitti:

        Ruutiaseille haetaan samalla lailla lupa kuin tehokkaammille ilma-aseillekin (yli 16 joulea). En nyt muista yksityiskohtia, mutta prosessi yleisnimeltään FAC, eli Firearm Certificate, puhutaan myös "FAC-ilmakivääreistä", niissä jopa lukee kyljessä FAC, tarkoittaen että pitää olla tuo lupa.

        Lupaprosessi on aika pitkä, ihan piekkarillekin muistaakseni yleensä joku 6 kuukautta. Rikosrekisteriä ei saa olla tietenkään ja tarkkuusammunnassa pitää olla seuran jäsen. Suosittelijoita taisi tarvita kaksi kappaletta.

        Joo, itseasiassa tässähän onkin lomake:

        http://www.sussex.police.uk/online_forms/downloads/frm101.pdf

        aika kaamea tuo kohta, että pitää etukäteen kertoa, kuinka paljon aikoo ostaa patruunoita...

        Ok, tälläisen pienen yhteenvedon vielä löysin asiasta. aika helvetin tiukkaa näyttää olevan, mm. pakollinen asekaappi tarkastus PELKÄSTÄÄ PIENOISKIVÄÄRIÄ TAI YLI 16 JOULEN ILMAKIVÄÄRI VARTEN !!! Aika helvetin naurettavaa, Suomessa jokaisen kakaran vähän parempi Gamo on joku 20 joulea...



        To obtain a firearm certificate, the police must be convinced that a person has "good reason" to own each gun, and that they can be trusted with it "without danger to the public safety or to the peace". Under Home Office guidelines, gun licences are only issued if a person has legitimate sporting or work-related reasons for owning a gun. Since 1946, self-defence has not been considered a valid reason to own a gun. The current licensing procedure involves: positive verification of identity, two referees of verifiable good character who have known the applicant for at least two years (and who may themselves be interviewed and/or investigated as part of the certification), approval of the application by the applicant's own family doctor, an inspection of the premises and cabinet where guns will be kept and a face-to-face interview by a Firearms Enquiry Officer (FEO) also known as a Firearms Liaison Officer (FLO). A thorough background check of the applicant is then made by Special Branch on behalf of the firearms licensing department. Only when all these stages have been satisfactorily completed will a licence be issued.

        Any person who has spent more than three years in prison is automatically banned for life from obtaining a gun licence. [7] Similarly, persons applying for licences with recent, serious mental health issues will also be refused a certificate.

        Any person holding a gun licence must comply with strict conditions regarding such things as safe storage. These storage arrangements are checked by the police before a licence is first granted, and on every renewal of the licence. A local police force may impose additional conditions on ownership, over and above those set out by law. Failure to comply with any of these conditions can mean forfeiture of the gun licence and surrender of any firearms to the police.

        The penalty for possession of a prohibited firearm without a certificate is a maximum of ten years in prison and an uncapped fine. Unauthorised possession of most kinds of firearm attract a mandatory minimum of five years. [8]

        aseenostolupa anomus on kuin joku "kolmannen asteen kuulustelupöytäkirja".
        Mistä ihmeestä voi tietää etukäteen paljonko ostaa patruunoita?
        Vai oliko se niin Briteissä, että patruunoita ei saa säilyttää kotona? Kiväärin kyllä asekaapissa, mutta patruunat luovutetaan ampumaradalla tai kerholla?
        Onko patruunoiden kotilataus vielä mahdollista Englannnissa? Vai rinnastetaanko se terrorismiin?
        Espanjassa kuulemma ei saa ladata kiväärin/pistoolin panoksia kotona.


    • jotkut viitsivät

      extranopeilla pienoiskiväärin patruunoilla on kuitenkin hieman eri hommaa kuin noilla ylistämilläsi
      standardi-imppareilla.
      parhaat pienarin patruunat joita olen ampunut omaavat 437 m/s lähtönopeuden
      ja niitä voi ampua kaikilla vähänkin modernimmalla kiväärillä joten noita puhallusputkia
      on hieman köykäistä vertailla mihinkään ruutiaseisiin.

      • paikkaansa. Ei mitään ilmakiväärejä, edes tehokkaampia voi verrata mihinkään pienoiskivääriin.
        Englannissa aselakeja kuitenkin on kiristetty mielipuolisuuteen asti.
        Mitään käytännön hyötyä tästä ei ollut. On vain saatu nostettua ase ja väkivalta rikollisuus huippuunsa Englannissa.
        Katsokaapa joskus BBC:n uustisia, Rikollisuustilanne Briteissä aivan järkyttävä.
        Jos asunnonomistaja puolustatutuu kotiryöstäjää vastaan, napsahtaa piruparalle itse syyte anti-social act lain perusteella.
        Brittien rikostilastoja vääristää erittäin pahoin se seikka, että poliisin virallinen ohje on antaa vakavaankin rötökseen syyllistyneelle ensimmäisestä kerrasta vain VIRALLINEN VAROITUS syytetoimien sijaan.
        Tämä on muka "resurssien säästämiseksi".
        Eli vain todellinen henkirikos eli murha kirjataan virallisiin tilastoihin, näin saadaan tilastoja kaunisteltuja huomattavasti.
        Brittipoliisia ei muuten näy enää juurikaan kadulla, heidän aikansa kuluu paperitöihin.


      • normikansalainen
        MarkkuP kirjoitti:

        paikkaansa. Ei mitään ilmakiväärejä, edes tehokkaampia voi verrata mihinkään pienoiskivääriin.
        Englannissa aselakeja kuitenkin on kiristetty mielipuolisuuteen asti.
        Mitään käytännön hyötyä tästä ei ollut. On vain saatu nostettua ase ja väkivalta rikollisuus huippuunsa Englannissa.
        Katsokaapa joskus BBC:n uustisia, Rikollisuustilanne Briteissä aivan järkyttävä.
        Jos asunnonomistaja puolustatutuu kotiryöstäjää vastaan, napsahtaa piruparalle itse syyte anti-social act lain perusteella.
        Brittien rikostilastoja vääristää erittäin pahoin se seikka, että poliisin virallinen ohje on antaa vakavaankin rötökseen syyllistyneelle ensimmäisestä kerrasta vain VIRALLINEN VAROITUS syytetoimien sijaan.
        Tämä on muka "resurssien säästämiseksi".
        Eli vain todellinen henkirikos eli murha kirjataan virallisiin tilastoihin, näin saadaan tilastoja kaunisteltuja huomattavasti.
        Brittipoliisia ei muuten näy enää juurikaan kadulla, heidän aikansa kuluu paperitöihin.

        Enkkujen tilanne kuulostaa tosi karmealta. Poliitikoilta ja virkamiehiltä on karannut mopo käsistä pahemman kerran. Tulee mieleen sanonta että tie helvettiin on päällystetty hyvillä lupauksilla. Enkkujen tie helvettiin on päällystetty normiväestöä syrjivillä järkirajoitteisilla la'eilla ja rikosten lepsulla käsittelyllä. Onkohan tavoite tehdä koko kansasta rikollisia vai onko jo lainlaadinnan lähtökohtana ollut että jeessöör köyhä kansa on luonnostaan kriminelliä? Vaikea on minun noista valita, mutta mielestäni kuri ja järjestys parhaiten toteutuu perinteisellä tyylillä että ei yritetä säädellä ja hienosäätää jokaista lillukanvartta, vaan annetaan toiminnan vapaus niille jotka ovat sen ansainneet, eli normikansalle.


      • normikansalainen kirjoitti:

        Enkkujen tilanne kuulostaa tosi karmealta. Poliitikoilta ja virkamiehiltä on karannut mopo käsistä pahemman kerran. Tulee mieleen sanonta että tie helvettiin on päällystetty hyvillä lupauksilla. Enkkujen tie helvettiin on päällystetty normiväestöä syrjivillä järkirajoitteisilla la'eilla ja rikosten lepsulla käsittelyllä. Onkohan tavoite tehdä koko kansasta rikollisia vai onko jo lainlaadinnan lähtökohtana ollut että jeessöör köyhä kansa on luonnostaan kriminelliä? Vaikea on minun noista valita, mutta mielestäni kuri ja järjestys parhaiten toteutuu perinteisellä tyylillä että ei yritetä säädellä ja hienosäätää jokaista lillukanvartta, vaan annetaan toiminnan vapaus niille jotka ovat sen ansainneet, eli normikansalle.

        Briteissä poliittinen eliitti ei luota tavallisiin ihmisiin. Se on mm.eristäytynyt omille asuinalueilleen.
        Rikkaat ihmiset Briteissa mm. karttavat tavallisten kansalaisten seuraa.


    • gamo607

      Gamo Socom Exteme tuo ilmakko 380 m/s lähöt lävistää jo 2/4 lankun.

    • E.HHH
    • E.HHH

      Crosman nitro piston on hyvä!!! ja sen sitte ostinkin hinta 450e s

    • PelletPelottomat.

      Elekkee puhuko paskakakakkaa!! Jo penskana osattiin tehä piekkarin tehosii ilma-aseita ite. Vanahasta mopon mumpusta ja pätkästä lautaa, kupariputkee ja mopon sisäkumija. Helekatti että harakat tippu hyvin kun laetto putkeen pyörän laakerista kuulan. Ja oli tarkkoja kun oppi ampummaan. Paksusta lankusta läpi että hujahti. Joskus kokeeltiin että laitettiin siihen kumin sijasta kunnon jousipyssy painamaan mäntää. Vaen oli räväkkä peli sehi. Hankalempi vaen kuletella risukossa:):) Eikä tarvinna luoija:) Jokunen jänis ja yks kettu ainahi kippas nurin .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe