Tuira

Pettynyt Kansalainen

Puoli vuotta sitten tein pahan erheen muuttaessani Tuiraan, itäiselle puolelle.
Kuvittelin alueen olevan kerrottua rauhallisempaa ja siistimpää..
Mutta petyinpä pahasti ja näin kevään mittaa olen huomannut menon vain villiintyvän.

Epämääräistä ja sotkuisen näköistä venkulaa pyörii joka nurkalla. Myymälöissä on ikurjaa asioida kun kassajonossa edellä oleva haisee vanhalle viinalle. Lisäksi usein näkee säälittävän huonokäytöksisiä teinijengejä jotka ovat ottaneet oikein asiakseen tukkia tiet, ei voi väistää vaikka näkee selvästi että on porukkaa tulossa vastaan!

Huutelevia ja lähenteleviä ulkomaalaisia, juoppoja ja kaikkea muuta pohjasakkaa.
Kadut täynnä huumeruiskuja,rikottuja pulloja, lääkelevyjä.
Ulkonakaan ei uskalla liikkua kello 21:00 jälkeen kun ei voi ikinä tietää milloin joutuu jonkun narkomaanin ryöstämäksi. Tuiran asukkaista varmaan noin 50% käy töissä!

En halua yleistää, eivät ne kaikki, mutta tuntuu että kunnon kansalaisia on vain ripaus. Muutan pois täältä koipesästä heti kun mahdollista. Ei tarvitse sitten enään pelätä että milloin saa rappukäytävässä puukosta!!

78

3726

  Vastaukset

  • Uusi Kaakkuri, Toppila, Rajakylä ja Tuira. Siinä on Oulun slummit!

   • Korjaan vrheeni: Tuira, Rajakylä ja toppila on oulun slummit!


   • otan osaa suruunne kirjoitti:

    Korjaan vrheeni: Tuira, Rajakylä ja toppila on oulun slummit!

    nnnniihh.. kylläpä ne häiriköt ja suunsoittajat löötyypi joka kaupunninosasta.. maikkulastakkii.. vaa lieneekö tuo mittää uutta.. =-O


   • pöljä-akka 50vee kirjoitti:

    nnnniihh.. kylläpä ne häiriköt ja suunsoittajat löötyypi joka kaupunninosasta.. maikkulastakkii.. vaa lieneekö tuo mittää uutta.. =-O

    parkkisenkangas on rauhallisin kaupunginosa


   • fasfkjs kirjoitti:

    parkkisenkangas on rauhallisin kaupunginosa

    missäs parkkisenkangas niminen uusi pitäjä on? niitäkun kohoaa niin tihiään ettei pysy perässä


  • Asuin itse Tuirassa pari vuotta Oulussa opiskellessani. Nyt asun Etelä-Suomessa, ja tuosta on nyt vuoden verran.

   Itse en pidä viinalta haisevaa asiakasta tai naapuria automaattisesti vaarallisena. Miksi ihminen, jonka elämä on lähtenyt hallinnasta, löisi minua rapussa puukolla selkään klo 21 jälkeen???!!!

   Tuirassa(kin) toki noita puukotuksia sattuu, mutta tutuissa ryyppyjengeissä selvitellään välejä - ei puukotella ventovieraita, kuten ei Suomessa yleistäenkään.

   Teinijengit tuppaavat välillä käyttäytymään noin :) Kaikkialla.

   Itse yritän keskittyä asioihin, jotka ovat hyvin.
   Pidän mielessä, että minunkin elämä voisi luisua raiteiltaan, terveys mennä ja jopa alkoholi ottaa vallan heikosta luonteestani. Hui kamala! Voisin haista likaisissa vaatteissani jonottamassa yhtä olutpulloa, mutta en silti puukottaisi ylempiluokkaista selkääsi rapussa kohdatessamme.
   Ymmärrän myös, että minä olisin saattanut syntyä toiseen maahan, ja päätyä sittemmin ällöttäväksi hylkiöksi Tuiran katukuvaa pilaamaan. Saattaisin käydä yötöissä tai olla vaikkapa Nokialla insinöörinä, mutta kukapa sitä uskoisi. Pohjasakkaa.

   Toivottavasti löydät pian mieleisesi asuinalueen. Voit sitten muistella tätä häpeällistä ajanjaksoa elämässäsi. "On sitä tullut vähän rankemmilla kulmillakin asuttua..."

   Aurinkoista kesää ihanalla, Tuiran uimarannalla ja vehreissä puistoissa!

   • mitään ongelmia ei ole ollut olen asunut tuirassa jo 2 vuotta kerrostalossa ja on onni että samassa talossa ei ole koko aikana käynyt poliisia ja on tosi rauhallista ainut jokapitää meteliä on yöllä kalevan jakaja . tässä talossa on nuoria sekä ulkomaalaisia eikä kenenkään kanssa ole ollut ongelmia koiraakin voi kulettaa keskellä yötä .eikö se näin oo että kaiku vastaa kun sille huudetaan .pikkaisen mennä itseensä miten kohtelet tai katselet nuoria tai ulkomaalaisia . minusta on turvllista ainakin tähän mennessä asua tuirassa .ainahan jossain päin sattuu mutta ei kannattas pilata koko tuiran mainetta .jos jossai päin on vähänkään erinlaista.ja eihän kerrostalo ole vankila jokaisella on oikeus asua . minä pidän tuirasta ja tulen pitämään jos luulet että olen joku nuori olen 50 ja pelolle ei saa valtaa antaa kaikkien kans tulee toimeen se on itsestä kii.


   • Ei kait elämän tarkoitus ole pitää mielessä, että minunkin elämäni voisi luisua raiteiltaan. Vai piisikö näitä retkuja olla joka puolella ihmisiä muistuttamassa, miten elämä voisi mennä itsekullakin. Minun mielestäni ei. Ihmisellä on oikeus viettää omannäköistä elämäänsä, johon ei kuulu huumeet, viina eikä ryöstely. Viettäköön joku muu toisenlaista elämää, kunhan ei tule minua ryöstämään ja ärisemääm haisevana lähelleni. Tällainen henkilö on jo yhden kerran ryöstänyt kotini ilman minkäänlaista omantunnon tuskaa, hän ei saanut juuri mitään rangaistusta ja varattomana ei joutunut mitään korvaamaan. Hän elelee edelleen vapaana ryöstelemässä ihmisiä. Toivon todella, että nämä ihmiset pysyisivät kaukana minusta. En tarvitse muistutusta näistä elämän laitapuolen kulkijoita joka päivä, tiedän kyllä muutenkin, miten yhteiskunta pyörii.


  • Onko huonoa tuuria vai menetkö aina tahallasi samaan aikaan asioimaan tai pihalle kun "ammattilaiset"ovat liikkeellä, jos todellakin 50% käy töissä niin et mitenkään voi osua aina samaan aikaan niiden narkkarien kanssa kauppaan tai pihalle, miksi minä en ole koskaan kävellessäni huomannut huumepiikkejä tai huumeissa olevia ihmisiä vaikka useasti kävelen tuiran läpi?
   Kirjoituksessasi ei kaikki täsmää realistisuuden kans sitten mitenkään päin, taidat itse olla kateellinen kun joillakin ei ole pakollisia velvollisuuksia päivittäin.

   • Harva varmaan on kateellinen työttömälle?!

    Ja Tuira se nyt melkonen ghetto onkin! Ei käy kateeksi siellä asuvia, ite mukavasti Kaakkuria päivystän. Onhan täälläkin menoa ja häiriköitä toisinaan, muttei kuten siellä Tuirassa.


   • Kaakkurin kulumilta kirjoitti:

    Harva varmaan on kateellinen työttömälle?!

    Ja Tuira se nyt melkonen ghetto onkin! Ei käy kateeksi siellä asuvia, ite mukavasti Kaakkuria päivystän. Onhan täälläkin menoa ja häiriköitä toisinaan, muttei kuten siellä Tuirassa.

    näyttäspä nuita maikkulasa olevankii. teremenua ite kokkeilemmaan tuota varsin askeettista elämänmenua.


   • rubukivenk. kirjoitti:

    näyttäspä nuita maikkulasa olevankii. teremenua ite kokkeilemmaan tuota varsin askeettista elämänmenua.

    etkö ymmärrä pässi että on hyvä että ongelmat näkyy..
    kuin monta perhettä joissa ollaan sisäsiittoista , ollaan kaikkia ylempänä
    toista eikä ymmäretä missä mennäään


   • tuhtisami kirjoitti:

    etkö ymmärrä pässi että on hyvä että ongelmat näkyy..
    kuin monta perhettä joissa ollaan sisäsiittoista , ollaan kaikkia ylempänä
    toista eikä ymmäretä missä mennäään

    Rubukivenkille: Kyllä me sisäsiittoiset ylemmyydentuntoiset perheelliset ja perheettömät muutenkin tiedämme , miten laitapuolen kulkijoilla menee. Ei heitä tarvitse meille joka välissä esitellä ja näytille pistää. Vai onko tarkoitus meillekin saada mahdollisimman epämiellyttävä ja huono elämä tasapuolisuuden nimissä, jos joillakin on asiat toisin. Eikä me ylimielisiä olla, haluamme vain elää omanlaista rauhallista elämää.


  • Toppilaan tai Tuiraan en muuttaisi, vaarallisia alueita.

   • Eihän Oulussakaan ole muita turvallisia alueita kuin Intiö. Siellä mummot ja paapat odottavat rauhassa tornitaloissaan siirtymistään ajasta ikuisuuteen ja pyörätien toiselle puolelle hautausmaalle.


   • kaiser soosipäkki kirjoitti:

    Eihän Oulussakaan ole muita turvallisia alueita kuin Intiö. Siellä mummot ja paapat odottavat rauhassa tornitaloissaan siirtymistään ajasta ikuisuuteen ja pyörätien toiselle puolelle hautausmaalle.

    Enää ole, kun rakensivat kasarmialueenkin täyteen. Eli siellä missä ihmisiä ylipäätään asuu, asuu siellä kaikenlaisia osa käy töissä, osa ei käy ja työtönhän ei automaattisesti ole juoppo tai narkkari, osa häiriköi osa ei. Täällä oulussa ei ole yhtään kokonaista lähiöitä jossa ei olisi noita juoppoja/narkkareita, niitä löytyy joka paikasta. Esim. Rajakylässäkin on kaksi puolta ja on aina ollut, kaupan alue on aina siellä ollut rauhaton, johtunee kerrostaloista siinä vieressä, jonne mahtuu enemmän häiriköitä kuin rivitaloon jne.

    Itse asun Meri-toppilassa ja tiedän, että naapurikerrostalo on rauhaton ja levoton, kuuluhan tuonne pihalle asti meteliä sieltä, mutta tämä missä itse asun on rauhallinen, enkä ole täälläkään ainut työssäkäyvä.


   • Toppila on ihan tavallinen paikka. Ei siellä mitään sen enempää satu, yölläkin sai rauhassa kulkea.


   • parempi onkin että pysyt äidin ja isin hoivissa jos maailma on sulle liian paha paikka niin tiedät mitä teet.


   • Itse olen asunut molemmissa sekä Toppilassa että Tuirassa ja Tuirassa vielä useammassakin paikassa. Ja todennut molemmat mukaviksi asuinpaikoiksi! Luulenpa, että et Armi A (avikko?) ole koskaan itse asunut kummassakaan vaan ihan mielikuvan perusteella lauot muka totuuksia tulemaan alueiden vaarallisuudesta!?


   • tuiralainen kirjoitti:

    Itse olen asunut molemmissa sekä Toppilassa että Tuirassa ja Tuirassa vielä useammassakin paikassa. Ja todennut molemmat mukaviksi asuinpaikoiksi! Luulenpa, että et Armi A (avikko?) ole koskaan itse asunut kummassakaan vaan ihan mielikuvan perusteella lauot muka totuuksia tulemaan alueiden vaarallisuudesta!?

    Narkkarit viihtyy tuirassa ja toppilassa. Siksi sinäkin viihdyt siellä. Pohjasakan asuinalueita.


  • ainakin yllättävän kallis paikka asua jos taso on tota noin, on siellä ihan kunnon porukkaaki mut paljon kaikkee sakkii

   • onhan niitä muitakin järettömiä asuin paikkoja miksi te valitatta olkaa edes pikkuisen onnellisia koska asunto pula on aika korkea joka paikassa on omat ongelmat onko oulussa asuin pakka missäei tapahtus kaikenlaista no tietenkin on hautuumaa siellä ei ole häiriköitä joka paikassa on niin sanottuja ongelma asukkaita .voisitta tosiaan välillä ajatella positiivisestikin itsehän me ne hankaluudet aiheutamme jos on puukot ja puntarit matkassa ja viikonloppu mäyräkoirat kotona ei varmaa oulussa löydy asuin paikkaa jossa oisi rauha maassa muualla kuin mullan alla:)


   • lopettakaa jo:( kirjoitti:

    onhan niitä muitakin järettömiä asuin paikkoja miksi te valitatta olkaa edes pikkuisen onnellisia koska asunto pula on aika korkea joka paikassa on omat ongelmat onko oulussa asuin pakka missäei tapahtus kaikenlaista no tietenkin on hautuumaa siellä ei ole häiriköitä joka paikassa on niin sanottuja ongelma asukkaita .voisitta tosiaan välillä ajatella positiivisestikin itsehän me ne hankaluudet aiheutamme jos on puukot ja puntarit matkassa ja viikonloppu mäyräkoirat kotona ei varmaa oulussa löydy asuin paikkaa jossa oisi rauha maassa muualla kuin mullan alla:)

    Opettele yhdys_sanat. :)


   • lopettakaa jo:( kirjoitti:

    onhan niitä muitakin järettömiä asuin paikkoja miksi te valitatta olkaa edes pikkuisen onnellisia koska asunto pula on aika korkea joka paikassa on omat ongelmat onko oulussa asuin pakka missäei tapahtus kaikenlaista no tietenkin on hautuumaa siellä ei ole häiriköitä joka paikassa on niin sanottuja ongelma asukkaita .voisitta tosiaan välillä ajatella positiivisestikin itsehän me ne hankaluudet aiheutamme jos on puukot ja puntarit matkassa ja viikonloppu mäyräkoirat kotona ei varmaa oulussa löydy asuin paikkaa jossa oisi rauha maassa muualla kuin mullan alla:)

    Ei nämä ongelmat ole kollektiivisia. ME ITSE EMME aiheuta ongelmia, vaan näitä ongelmia aiheuttaa nämä laitapuolen kulkijat. EMME ME.


  • asui myös yksi venäläinen nainen jolla oli kaksi kakaraa (kummatkin varmaan eri isältä) hän oli niin röyhkeä, ettei edes voinut katsoa suomalaisten päälle. Huonokäytöksinen, koppava ja ylimielinen!

   • Eikö ne venakot ymv:t ole joka suomalaisen miehen unelmanainen. Miten lie moista haukkumaan. :D


   • maatuskaaaa.. kirjoitti:

    Eikö ne venakot ymv:t ole joka suomalaisen miehen unelmanainen. Miten lie moista haukkumaan. :D

    ja samalla lompakko kevenee!!!!


  • 4,5 vuotta olen asunut (omistusasuntotalossa vuokralla) itäisimmässä Tuirassa eikä valittamista. Yhden ainoan kerran minulle on huudettu väkivaltaisuuksia ohikulkevasta autosta ja liikun lähes aina yksin vuoronkaudenajasta riippumatta. Kaupassa ei oo montaa kertaa ollut viinaltahaisevaa tyyppiä. Yksi ainoa ulkomaalainen on puhunut minulle, mutta varsin harmitonta sekin. En ole pelännyt vielä kertaakaan.

   Yhtään huumeruiskua en ole nähnyt (liikun eniten pyörällä). Asun kivassa kämpässä edullisesti, talo on rauhallinen, kulkuyhteydet hyvät ja keskusta lähellä. Sopii minulle. Ethän vain asu niissä Tuiran vihreissä, joissa asuu paljon sossun tuella eläviä? Ja muutamissa taloissa on paljon ulkomaalaisia, mutta vaikuttavat varsin harmittomilta. Enempi mua on myöhällä esim. Toppilassa "pelottanut".

   • pian on venäläisten valtaama, näin eripaikkakuntalaisten silmin.


   • Missäs päin Tuiraa on muka vihreitä taloja?


   • Larkken kirjoitti:

    Missäs päin Tuiraa on muka vihreitä taloja?

    Siinä Valtatien joenpuoleisella puolella Sinisen talon vieressä. Betonin seassa vihreetä siis. Ainakin osassa niissä taloissa asuu vähän epämääräistä sakkia. Pari tuttua asunu niissä ja viikonloppuisin käytäviltä voi löytyä lähes mitä vain... Siinä Lidlin lähellähän on myös, mut niistä en oo kuullu mitään erikoista. Lisäksi niissä "keltapunaisissa" korkeissa Makuunin lähellä asuu paljon ulkomaalaistaustaisia, VVO:n taloja ne.


   • tuiran tyttö kirjoitti:

    Siinä Valtatien joenpuoleisella puolella Sinisen talon vieressä. Betonin seassa vihreetä siis. Ainakin osassa niissä taloissa asuu vähän epämääräistä sakkia. Pari tuttua asunu niissä ja viikonloppuisin käytäviltä voi löytyä lähes mitä vain... Siinä Lidlin lähellähän on myös, mut niistä en oo kuullu mitään erikoista. Lisäksi niissä "keltapunaisissa" korkeissa Makuunin lähellä asuu paljon ulkomaalaistaustaisia, VVO:n taloja ne.

    joo just ne keltapunaset- siinä kalliotiellä, ainakin on paljon mm. ulkomaalaisia..
    Oman kokemukseni mukaan mitä halvempi vuokra keskimäärin, sitä epämääräisempi "taso" talonväessä.
    Toki on otettava huomioon se, että Tuirassa asuu PALJON ihmisiä ja jos talossakin asuu vaikkapa 100 henkeä, on joukossa jos jonkinlaista kulkiaa.


   • Valtatien asukki kirjoitti:

    joo just ne keltapunaset- siinä kalliotiellä, ainakin on paljon mm. ulkomaalaisia..
    Oman kokemukseni mukaan mitä halvempi vuokra keskimäärin, sitä epämääräisempi "taso" talonväessä.
    Toki on otettava huomioon se, että Tuirassa asuu PALJON ihmisiä ja jos talossakin asuu vaikkapa 100 henkeä, on joukossa jos jonkinlaista kulkiaa.

    ovat paratiisi verrattuna Tuiranmajaan eli Sinisen talon viereisiin vihreisiin. Siellä on hörhöä hörhön perään ja käytävät karmeammassa kunnossa kuin missään Kanahaukantien talossa. Tuirassa on ok asua, kunhan välttää Tuiranmajaa, Länsi-Tuiran VVO-blockeja ja Merikoskenkadun avohoitolaa. Vaikka Sivakan taloja aina haukutaan, minulla ei ole huonoa sanottavaa ainakaan Itä-Tuiran Sivakka-taloista.


   • keltapunaiset kirjoitti:

    ovat paratiisi verrattuna Tuiranmajaan eli Sinisen talon viereisiin vihreisiin. Siellä on hörhöä hörhön perään ja käytävät karmeammassa kunnossa kuin missään Kanahaukantien talossa. Tuirassa on ok asua, kunhan välttää Tuiranmajaa, Länsi-Tuiran VVO-blockeja ja Merikoskenkadun avohoitolaa. Vaikka Sivakan taloja aina haukutaan, minulla ei ole huonoa sanottavaa ainakaan Itä-Tuiran Sivakka-taloista.

    kanahaukantien taloissa? käy nyt vitun ääliö edes katsomassa,mistä puhut.ne talot sisäpuolineen on tosi siistit.tollaiset vitun vähä-älyiset ääliöt on alunperinkinkin saanut paikkakuntien pahat maineet aikaiseksi! t:kaketsulainen


   • keltapunaiset kirjoitti:

    ovat paratiisi verrattuna Tuiranmajaan eli Sinisen talon viereisiin vihreisiin. Siellä on hörhöä hörhön perään ja käytävät karmeammassa kunnossa kuin missään Kanahaukantien talossa. Tuirassa on ok asua, kunhan välttää Tuiranmajaa, Länsi-Tuiran VVO-blockeja ja Merikoskenkadun avohoitolaa. Vaikka Sivakan taloja aina haukutaan, minulla ei ole huonoa sanottavaa ainakaan Itä-Tuiran Sivakka-taloista.

    Pahimmat kahelit asuu just niissä Kalliotien Itä-Tuiran Sivakan taloissa, varsinkin niissä kahdessa talossa Starin vieressä.


   • kaukaovainio kirjoitti:

    kanahaukantien taloissa? käy nyt vitun ääliö edes katsomassa,mistä puhut.ne talot sisäpuolineen on tosi siistit.tollaiset vitun vähä-älyiset ääliöt on alunperinkinkin saanut paikkakuntien pahat maineet aikaiseksi! t:kaketsulainen

    On tuttuja nuo kamahaukan 2 ja 4 talot. Muutama puolituttu, ex linnakundi asustelee siellä. Tällä hetkellä siellä asuu 1 huumediileri ja pari kuuman kaman luukuttajaa. Halvat vuokrat ja lähiöräkälä konttausetäisyydellä houkuttelee tietynlaisia asukkaita.


   • kakovainio kirjoitti:

    On tuttuja nuo kamahaukan 2 ja 4 talot. Muutama puolituttu, ex linnakundi asustelee siellä. Tällä hetkellä siellä asuu 1 huumediileri ja pari kuuman kaman luukuttajaa. Halvat vuokrat ja lähiöräkälä konttausetäisyydellä houkuttelee tietynlaisia asukkaita.

    Saisko vielä nimet näille narkkareille?


   • keltapunaiset kirjoitti:

    ovat paratiisi verrattuna Tuiranmajaan eli Sinisen talon viereisiin vihreisiin. Siellä on hörhöä hörhön perään ja käytävät karmeammassa kunnossa kuin missään Kanahaukantien talossa. Tuirassa on ok asua, kunhan välttää Tuiranmajaa, Länsi-Tuiran VVO-blockeja ja Merikoskenkadun avohoitolaa. Vaikka Sivakan taloja aina haukutaan, minulla ei ole huonoa sanottavaa ainakaan Itä-Tuiran Sivakka-taloista.

    Mikä avohoitola merikoskenkadulla on? En ole huomannut. Ellet sitten tarkoita Tuirantiellä sijaitsevaa entistä synnytyssairaalaa, joka nykyään toimii psyk. avo-osastona tjsp. Ko. keltainen rakennus näkyy ikkunastani, enkä ole koskaan sen asukeista minkäänlaista häiriötä havainnut olevan. Kummallisia ennakkoluuloja mielenterveyspotilaita kohtaan joka tapauksessa.


   • tuiran tyttö kirjoitti:

    Siinä Valtatien joenpuoleisella puolella Sinisen talon vieressä. Betonin seassa vihreetä siis. Ainakin osassa niissä taloissa asuu vähän epämääräistä sakkia. Pari tuttua asunu niissä ja viikonloppuisin käytäviltä voi löytyä lähes mitä vain... Siinä Lidlin lähellähän on myös, mut niistä en oo kuullu mitään erikoista. Lisäksi niissä "keltapunaisissa" korkeissa Makuunin lähellä asuu paljon ulkomaalaistaustaisia, VVO:n taloja ne.

    Olen asunut mainituissa taloissa 6 vuotta eikä mitään ongelmia ole ollut. Ei huumehörhöjä/-ruiskuja, ei juoppoja joka kulmalla jne. Joko minulla on uskomattoman hyvä tuuri tai sitten tänne kirjoittavat valehtelevat.


   • k. kirjoitti:

    Olen asunut mainituissa taloissa 6 vuotta eikä mitään ongelmia ole ollut. Ei huumehörhöjä/-ruiskuja, ei juoppoja joka kulmalla jne. Joko minulla on uskomattoman hyvä tuuri tai sitten tänne kirjoittavat valehtelevat.

    Ootko käyny merikosken kadulla thai-hieronnassa?


   • Mitä sieltä saa? kirjoitti:

    Ootko käyny merikosken kadulla thai-hieronnassa?

    Jotenki epäilen, että hierontaa tarjotaan lähinnä säälittäville miehille, joten en ole.


   • merikoskenkadun asuk kirjoitti:

    Mikä avohoitola merikoskenkadulla on? En ole huomannut. Ellet sitten tarkoita Tuirantiellä sijaitsevaa entistä synnytyssairaalaa, joka nykyään toimii psyk. avo-osastona tjsp. Ko. keltainen rakennus näkyy ikkunastani, enkä ole koskaan sen asukeista minkäänlaista häiriötä havainnut olevan. Kummallisia ennakkoluuloja mielenterveyspotilaita kohtaan joka tapauksessa.

    levotonta sakkia, joten varmaan tarkoitetaan lähinnä porukkaa, jota kadulla hengaa. Tai ehkä tarkoitetaan siinä Teboilin päässä SP-elektroniikan takana sijaitsevaa kaksikerroksista rakennusta, jossa on (ainakin ollut) jotain venkuloiden tukiasuntoja. Ei ole senkään asukeista ollut mitään harmia. Merikoskenkadulla vaihtuvat vuokralaiset tiuhaan, joten taloissa oli ainakin ennen paljon elämää. Itselläkin yritettiin pari kertaa tulla postiluukusta sisään ja sisäänkäyntien edessä vehtasi monenlaista näätää. Kaupunkiin kuitenkin sopii monenlaista asukkia, ja suurin osa normaalisti asiansa hoitavista selviää hengissä ja terveinä, eli pois turhat pelot ja Tuiraan vaan! Välillä on ikävä legendaarista Merikulmaa, mutta kyllä muuallakin pärjäilee. :-)


   • k.. kirjoitti:

    Jotenki epäilen, että hierontaa tarjotaan lähinnä säälittäville miehille, joten en ole.

    Siellä tasokkaat nuoret kauniit tyttöset hoitavat kuntoon sankari miesten kovat käyrät sapelit!


   • Pelsolla perseeseen! kirjoitti:

    Saisko vielä nimet näille narkkareille?

    Niille on annettu nimet jo alle 1-vuotiaana. Osa on jo vaihtanut nimeään.


   • .kerää. kirjoitti:

    levotonta sakkia, joten varmaan tarkoitetaan lähinnä porukkaa, jota kadulla hengaa. Tai ehkä tarkoitetaan siinä Teboilin päässä SP-elektroniikan takana sijaitsevaa kaksikerroksista rakennusta, jossa on (ainakin ollut) jotain venkuloiden tukiasuntoja. Ei ole senkään asukeista ollut mitään harmia. Merikoskenkadulla vaihtuvat vuokralaiset tiuhaan, joten taloissa oli ainakin ennen paljon elämää. Itselläkin yritettiin pari kertaa tulla postiluukusta sisään ja sisäänkäyntien edessä vehtasi monenlaista näätää. Kaupunkiin kuitenkin sopii monenlaista asukkia, ja suurin osa normaalisti asiansa hoitavista selviää hengissä ja terveinä, eli pois turhat pelot ja Tuiraan vaan! Välillä on ikävä legendaarista Merikulmaa, mutta kyllä muuallakin pärjäilee. :-)

    mikään vankivenkuloiden ensikoti, vaan omillaan toimeen tulevien vammaisten. Ihan kaikkea ei tarvitse aina pelätä.


   • Larkken kirjoitti:

    Missäs päin Tuiraa on muka vihreitä taloja?

    Länsi tuirassa, tuirantien ja kuivastien välinen alue on täynnä vihreitä taloja. Ite asun alueella ja ei oo minkään näköistä häiriötä ollut.


   • Jalat levällään! kirjoitti:

    Siellä tasokkaat nuoret kauniit tyttöset hoitavat kuntoon sankari miesten kovat käyrät sapelit!

    http://www.hs.fi/kotimaa/Kuppa ja tippuri yleistyvät taas/a1305556023358
    Että sellaiset "tasokkaat" taikkuhuorat...


   • sulle faktaa kirjoitti:

    http://www.hs.fi/kotimaa/Kuppa ja tippuri yleistyvät taas/a1305556023358
    Että sellaiset "tasokkaat" taikkuhuorat...

    Ei kai täällä ny kukaan pidä taikkuhoroa muuna ku panokoneena ? Ei sentään miehet. Ny vähän ryhtii.


   • kaukaovainio kirjoitti:

    kanahaukantien taloissa? käy nyt vitun ääliö edes katsomassa,mistä puhut.ne talot sisäpuolineen on tosi siistit.tollaiset vitun vähä-älyiset ääliöt on alunperinkinkin saanut paikkakuntien pahat maineet aikaiseksi! t:kaketsulainen

    Talot varmaa on kanahaukantiellä siistit, mutta kielenkäytöstä päätellen ei kaikki asukkaat. En haluaisi sinun naapurissa asua, vaikka talo olisi siisti. Et itse huomaa kuinka törkymöykky olet.


  • Ei voi muuta kuin ihmetellä juttuja Tuiran levottomuudesta!
   Olen nuori naisihminen ja muutin vähän aikaa sitten Länsi-Tuiraan. En oo kokenut tätä aluetta millään tavalla levottomaksi tai huonoksi. Epämääräisen oloista porukkaa näyttää jonkin verran olevan liikkeellä etenkin Itäpuolella, mutta ei siitä ainakaan mulle ole mitään ongelmia koitunut. Kaupassa en oo koskaan törmännyt kehenkään, joka haisee viinalle. Nuorisojengejä pyörii joka paikassa. Ei niistä pääse eroon, jos ei nyt ihan korpeen muuta. Huumeruiskuja tai lääkelevyjä en oo nähnyt. Lasinsirpaleita on jonkin verran, mutta niitä on muuallakin. Mikä täällä sitten lie ongelmana?

   Mä en tietenkään ole mikään Tuira-asiantuntija, koska en ole kauan täällä asunut. Joka tapauksessa tämä vaikuttaa ihan mukavalle asuinalueelle. Oon liikkunut paljon sekä Länsi- että Itä-Tuiran alueelle. Mulla ei ole koskaan ollut tarvetta liikkua myöhään ulkona, joten en tiiä, millaista elämätä on yöllä. Asun ihan rauhallisessa talossa. Jonkin verran oon naapureiden kanssa jutellut, eikä nekään ole mitään ongelmia huomanneet, vaikka osa on jo 20 vuotta asunut Tuirassa.

   • En mäkään oo koskaan nähnyt huumeruiskuja tai lääkelevyjä. Liikun mihiin aikaan huvittaa, ei oo ollut ongelmia eikä oo tarvinu pelätä. Tuirassa oon asunu 5 vuotta. Asun tosin talossa, jossa on omistusasuntoja. Vuokratalot voi olla rauhattomia, mutta missäpä ne ei ois.


   • Ovat ihan tavallisia koululaisia ja lukiolaisia odottelemassa busseja tai hyppytunneilla. Ei Tuirassa ole ainoatakaan nuorisojengiä.


  • Pettynyt Kansalainen
   -puhuu osittain asiaa. Itsekkin asuin Tuirassa (sekä merikoskenkadulla että itä-Tuirassa) ja minulta varastettiin kaksi polkupyörää vuoden sisään, vaikkakin lukossa olivat.

   Myös naapurini valitteli että hänen kellarikomeroonsa oli murtauduttu.. Kertoili että niin oli käynyt jollekkin toiselle myös aiemmin.
   Että semmosta.

   Kait se on tapaus-kohtaista?

   • Luultavasti tapauskohtaista. Minulta ei ole varastettu mitään koko opiskeluaikana (viitisen vuotta) täältä itäpuolelta, eikä kukaan naapurinikaan ole valittanut mistään. Eläkeläisnaapurit ovat asuneet täällä ties kuinka pitkään eikä kukaan ole sanonut mitään pahaa alueesta, päin vastoin. Yksi ainoa häirikköpariskunta asui samassa rapussa, mutta he saivatkin häädön.


  • No kyllä, viittaan "tgh..":n kirjoitukseen:
   erityisestikkin omistusasuntoja pitkälti käsittävät talot ovat aivan muuta kuin vvo:n roskasakki kerrostalot.

  • Hajotkaa paskaan asuinalueeseenne

   terveisin Intiö

  • Säälittävän huonokäytöksisiä teinijengejä? Saatan olla yksi pahamaisen teinijengin jäsen jos meitä tuirassa mopoilla pyöriviä 14-16vuotiaita tarkotat ja voin vannoa että me ei kyllä tahalteen kenenkään kulkuväylää tukita. Jos siis on jtn valittamista niin tule toki ja sano ihan suoraan, se voi auttaa pikkasen enemmän kuin täällä valittaminen...

   • Oikein mopojengi :D

    Nyt kyllä hajos akseli..


  • Kaikille vitun tukareille leipäveitti kylykeen ihan syystäkin. Perkeleet kyttäävät kokoajan ikkunasta ja soittavat poliiseja paikalle minkä kerkiävät. Parempi vaan että jäätte 21.00 jälkeen kotiin nukkumaan ja annatte muiden säätää mitä säävät, vittuako se teille kuuluu T. pitkän linjan tuiralainen. Näin meillä

   • Ei kuulukaan kenellekään. Jokainen viettäköön sellaista elämää kuin tykkää. Ja jokainen voi muuttaa pois, jos ei meno miellytä. Minäkin muutin, kun naapurit vaikuttivat olevan liian "kunnollisia". Nyt olen tyytyväinen elämääni
    Olen omieni joukossa. Kyllä on mukavaa.


  • Ihana Erkku ja sen maistuva herkku asuu VVO:n talossa Kalliotiellä. Rauhallinen talo asua, mutta pihalla melkoiset markkinat alkuyönaikaan.

  • Onko tuirassa taas puukko heilunut?

   Kapakoita sieltä saisi ainakin karsia.

  • Olen asunut Tuirassan.4v itäpuolella.Rauhallista on ollut.Ennen asuin Maikkulassa,jossa törmäsin osittain vastaaviin ongelmiin,paitsi että ulkomaalaisia ei liiemmilti näkynyt.Täällä näkyy,mutta rauhassa on saanut olla.Työmatkat pyöräilen ja kulkuväylät on olleet vapaat ajella,jos ei niin väistävät.Juopot ja huumeet taitavat olla yleisiä ilmiöitä asuit missä hyvänsä,samoin työttömyys.

  • Joo muuta lammas Metsokankaalle niin pääset "tasoiseesi" seuraan.

  • Kaakkuri, Intiö, Hiironen, Puolivälikangas ovat kans rauhallisia alueita, kaijonharjukin on aika slummi.

  • No, nythän on 100%:sti niin, jotta Oulun Pohjasakka-alueet, eli nk. "Proletariaattialueet" ovat näitä juuri edellä mainittuja.
   Kaukovainion määrätyt alueet, Välivainion Ansatien tienoot, Puolivälinkangas Peikontie ja Järvitien osat, kerrostalojen puoli,
   Koskelan mustilais/pakolaisalue Diksonin tehtaan alue, sulfiittikatu, sellukatu..ym..karmeaaa proleseutua.
   Tuiran Valtatien ent. tai nyk. ammattiliittojen talokompleksi, kirkosta kortteli eteenpäin.
   Tässä muutamia.
   Menisin mieluummin veneen alle nukkumaan, kuin muuttaisin
   noihin mutaloihin.

   • Heh


  • vuoden olen asunut iloisessa itä-tuirassa. täällä on niin hyvä asua ettei ole mitään kiirettä pois, kaikki lähellä ja kiva asunto!

  • Sitä se tekee kun noita vitun penikoita pukataan aina vain lisää.

  • Tuirassa on itäinen ja läntinen osa. Näissä on eroa. Ero on myös siinä, onko lähempänä jokea vai pohjoisempana. Molemmilla puolilla (itä/länsi jokea lähempänä on rauhallisempaa kuin pohjoisempana ja idän puolella on yleisesti ottaen levottomampaa kuin lännessä.

  • Kaiken maailmn pitkät-Penat ja lyhyet-Jussit siellä liikkuu. Somalit ja muut käytöstavattomat mutamajoista rynnänneet asuvat kuin omalla savannilla ja haisevat kaikki samalle. Ei mitään häpyä ja lapsien kurittomuus verrattavissa Oulunsalon lestadiolaisiin.

   Ryssät vähentyneet. Mustalaisia ei mutta, mutiskuonoja senki eedestä. Ja nuorisojengit.

  • Länsi tuirassa näyttää huumekauppa kukoistavan. Koskitiellä puusepän verstaan kulmilla vähän väliä myyjiä norkoilemassa pyörätien varressa. ostaja tulee paikalle ja käuppa käy. Ostaja ja myylä lähtee polkupyörillä eri suuntiin. Homma on niin näkyvää kun voi olla. Harmi kasvattaa lasta tuolla alueella. Samalla kulmalla puistossa on koko kesän juopporemmi joka tulee puiston penkeille juomaan aamulla yhdeksältä ja lähtee illalla samaan yhdeksän jälkeen pois. Rivissä istuu miestä ja naista kymmnekunta ympäsi päivään ja väki kusee ja ulostaa ympäröivään puistoon. Ei paljon järjestyksen valvontaa alueella näy.

  • Asuin tuossa 10 vuotta Itä-Tuirassa, eikä kukaan koskaan häirinnyt millään tavalla. Yöllä sai kävellä aivan rauhassa. Ulkomaalaistaustaisista ei ollut mitään haittaa ja spugetkin muuttivat jonnekin aikoinaan Alkon perässä. Voi siellä ongelmataloja jossain olla, mutta ne ovat sitten varmaan vuokrataloja.

  • Joka puolellahan sitä välillä jotain sattuu.Ite oon muutaman vuoden tuirassa asunu ja ei ole kyllä mitään ongelmia ollut.Keskustaan pääsee nopeaa ja löytyy hyvää känkkylää sun muita palveluita ihan paikan päältä.Ja tietty lidl nätteine kassa tyttöineen ;)

  • Näin on. Tällaiset ovat hirveitä paikkoja. Onneksi voi vielä valita asuinpaikkansa. Toivottavasti nämä pask...eivät levittäydy pitkin kaupunkia. Nykyäänhän on suuntaus, että näitä pask. asutetaan muiden ihmisten joukkoon ja asuinalueelle. Rakennetaan suuria asumisyksiköitä heille eri kaupunginosiin ja kuvitellaan, että tämä roskasakki tekee parannuksen, kun heitä sijoitetaan tavallisten,kunnollisten ihmisten lähelle asumaan. Kuvitellaan että näin tästä roskasakista tulee kunnon väkeä ja pitäähän kunnon ihmisten nähdä millaista sakkia on roskasakki. Heitä ei kuulemma saa piilottaa omalle asuinalueelleen vaan muille kansalaisille pitää tasapuolisuuden nimissä näyttää ja kuuluttaa miten on asiat. Olisihan se törkeetä, jos joku kansalainen tuntisi itsensä hyvävointiseksi. Se ei vaan käy, joka mutkassa kaikkien pitäisi nähdä ja tavata näitä paskiaisia, jota ei ei saa paskiaisiksi sanoa, vaikka ryöstävät ja pahoinpitelevät mennen tullen. Tuskinpa nämä parannusta tekevät, vaikka heidät asutetaankin muiden ihmisten joukkoon, se on vain suunnittelijoiden ja kaupungin isien harhaluulo. Luultavasti itsekin ovat tyytyväisempiä omiensa joukossa. Toivottavasti.

   • Niinpä. Parasta kun näin eri planeetoilta olevat ihmiset asuvat erillään. Kaikki ovat tyytyväisiä, kun saavat elää omanlaistansa elämää eivätkä häiritse toistensa menoa. Jokaisella on omanlaisensa elämä, jota he toivottavasti saavat viettää niinkuin haluavat.


   • Ongelmathan lähtee yksinkertaisesti siitä kun ihmisellä ei ole taitoja käsitellä tunteitaan ja rauhoittaa mieltään. Ei tiedetä miten kannattaisi suhtautua ajatuksiinsa ja tunteisiinsa. Ihmisiä syntyy kovin erilaisia luonteeltaan. On erityisherkkiä yms. Vanhemmat eivät tietenkään kovin usein ole psykologian tohtoreita tai edes maailmaa nähneitä, vaan saattavat pelätä itse käytöstä jota eivät ymmärrä lapsessaan. Jos lapsella on esim. ahdistushäiriö, niin voi olla että vanhempi ei ymmärrä sitä ja haukkuu lastaan esim. heikoksi sen takia. Siitä seuraa että lapsi alkaa vihata itseään ja oireitaan ja peittää ne itseltäänkin. Ne eivät kuitenkaan katoa mihinkään. Sitten lapsi onkin helposti tilanteessa että häntä aletaan kiusata hänen oireistaan ja niitä tulkitaan väärin, jälleen tietämättömyydestä johtuen. Lasten tekoon ei tarvita edes peruskoulun todistusta eikä siihen ole ajokorttia. Usein ne lisääntyykin aina nopeasti, jolla ei ole muutenkaan mitään hallintaa elämäänsä, vaan hakevat toisistaan turvaa ja toistensa lisäksi päihteistä. Lapsista tulee tyhjäkatseisia narkkareita tai juoppoja, jotka eivät todellakaan osaa uskoa itseensä. Onneksi nykyään alkaa näkyä kouluopetuksessa ja tv:ssä suuntautumista parempaan ymmärtämiseen ja nykyisen tasapäistävän koululaitoksen kehittymistä inhimillisempään suuntaan. Silti on muistettava, että mikään ei kuitenkaan poista niitä poikkeustapauksia yhteiskunnasta, joita sanotaan psykopaateiksi tai muiksi sellaisiksi. He eivät ole kaikki vankilassa tai haudassa, vaan osa työskentelee korkeissakin viroissa ja tuhoavat tehokkaasti kaikki vastustajansa, valheilla ja muilla tempuilla, kuten toisten manipuloinnilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ongelmathan lähtee yksinkertaisesti siitä kun ihmisellä ei ole taitoja käsitellä tunteitaan ja rauhoittaa mieltään. Ei tiedetä miten kannattaisi suhtautua ajatuksiinsa ja tunteisiinsa. Ihmisiä syntyy kovin erilaisia luonteeltaan. On erityisherkkiä yms. Vanhemmat eivät tietenkään kovin usein ole psykologian tohtoreita tai edes maailmaa nähneitä, vaan saattavat pelätä itse käytöstä jota eivät ymmärrä lapsessaan. Jos lapsella on esim. ahdistushäiriö, niin voi olla että vanhempi ei ymmärrä sitä ja haukkuu lastaan esim. heikoksi sen takia. Siitä seuraa että lapsi alkaa vihata itseään ja oireitaan ja peittää ne itseltäänkin. Ne eivät kuitenkaan katoa mihinkään. Sitten lapsi onkin helposti tilanteessa että häntä aletaan kiusata hänen oireistaan ja niitä tulkitaan väärin, jälleen tietämättömyydestä johtuen. Lasten tekoon ei tarvita edes peruskoulun todistusta eikä siihen ole ajokorttia. Usein ne lisääntyykin aina nopeasti, jolla ei ole muutenkaan mitään hallintaa elämäänsä, vaan hakevat toisistaan turvaa ja toistensa lisäksi päihteistä. Lapsista tulee tyhjäkatseisia narkkareita tai juoppoja, jotka eivät todellakaan osaa uskoa itseensä. Onneksi nykyään alkaa näkyä kouluopetuksessa ja tv:ssä suuntautumista parempaan ymmärtämiseen ja nykyisen tasapäistävän koululaitoksen kehittymistä inhimillisempään suuntaan. Silti on muistettava, että mikään ei kuitenkaan poista niitä poikkeustapauksia yhteiskunnasta, joita sanotaan psykopaateiksi tai muiksi sellaisiksi. He eivät ole kaikki vankilassa tai haudassa, vaan osa työskentelee korkeissakin viroissa ja tuhoavat tehokkaasti kaikki vastustajansa, valheilla ja muilla tempuilla, kuten toisten manipuloinnilla.

    Pääsisikö ne kaikki hörhöt ja muut onnettomat kulkijat sinulle hoitoon? Lähetä yhteystiedot.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   333
   6278
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   374
   3579
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   155
   3109
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1494