LCHF ruokavalio

Veijo

Tämä on terveille. Diabeetikon täytyy ottaa rajummin hiilihydraattien vähennyksessä mutta tässä alkuun.

Vaihe 1: Syö paljon rasvaa

Sinun tulee saada suurin osa energiasta rasvasta, oikea rasva ei nosta veren sokeria eikä ole tulehdusta aiheuttavaa. Voit syödä niin eläin-ja kasvirasvoja, älä pelkää tyydyttyneitä rasvoja.
Syö luonnollisia rasvoja kuten voita, kookos-, oliiviöljy ja rypsi. Älä syö vähärasvaisia tuotteita. Älä syö kovetettuja rasvoja kuten transrasvat, margariini ja muut keinotekoiset rasvat omega-6 öljyjä kuten maissiöljy, auringonkukkaöljy, soijaöljy ja maapähkinä öljyä. Liika omega-6 ´heikentää immuunijärjestelmää.

Vaihe 2: Mässäile proteiinilla

Proteiini rakentaa solusi ja kehosi. Proteiini sisältää ne elintärkeät aminohapot joita tarvitset.
Niitä on pääasiassa lihassa. Syö proteiinia 0,8-1,5 grammaa ihannepainosi kiloa kohden vuorokaudessa. Jos ihannepainosi on 62kg sinun tulee siis syödä 70gr proteiinia vuorokaudessa. Monet eivät pidä laskemisesta eikä sitä useimmiten tarvitakkaan. Riittää kun syöt hyvää (oikeantyyppistä) ruokaa.
Syö niin paljon kuin haluat puhdasta lihaa, kalaa ja munia. Syö myös se herkullinen kkanan nahka.. Varo makkarasämpylöitä (ja muita valmiita tuotteita), jotka usein sisältävät kemiallisia lisäaineita ja hiilihydraatteja kuten perunahiutaleet. Vältä verivanukkaita ja verimakkaroita, jotka usein sisältävät paljon sokeria.

Vaihe 3: Jätä pois turhat hiilihydraatit

Kaikki hiilihydraatti muuttuu sokeriksi kehossasi. Se nostaa veren sokeria, joka saa elimistön erittämään insuliinia. Korkea insuliini edistää rasvan varastointia ja muuntaa sokerin rasvaksi. Sekä korkea verensokeri ja korkea insuliini aiheuttaa tulehduksia. Jätä pois riisi, pasta, leipä, vilja, kaurapuuro ja muut vastaavat tuotteet. Lyhyesti sanottuna, kaikki jauhot ja ryynit . Jätä pois myös maissi.

Vaihe 4: Valitse oikeat kasvikset ja hedelmät

Animaalinen (lihat, rasva jne) ruoka sisältää kaikki tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet, paitsi C-vitamiinia Siksi ei tarvitse syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia, ja ei saa tehdä sitä, koska ne sisältävät myös hiilihydraatteja. Syö mieluiten maanpäälisiä vihanneksia, koska ne sisältävät vähemmän tärkkelystä. Vältä paistettuja papuja, maissia, linssejä, kuivattuja vihreitä tai keltaisia herneitä, ne sisältävät runsaasti hiilihydraatteja.
Jätä pois kaikki perunat ,syö kohtuullisesti palsternakkaa ja piparjuurta. Porkkanat, punajuuret ja retiisi käy hyvin.
Jätä pois kuivatut tai säilötyt hedelmät, marmeladit ja hillot Josisakin hedelmissä ja maarjoissa ei ole niin korkeahiilihydraattipitoisuus, avokadot, vadelmat ja greippi. Syö kuitenkin niitäkin korkeintaan yksi päivässä esim. jälkiruokana.

Vaihe 5: Vältä makeita maitotuotteita

Voit syödö kaikkia makeuttamattomia ja rasvaisia maitotuotteita, kuten kuohukermaa, juustoa ja maustamatonta jogurttia. Valitse aina rasvaisin vaihtoehto, Vähärasvaiset tuotteet ei kuulu LCHF/VHH ruokavalioon. Jätä kaupan hyllyyn hedelmäjugurtit, jäätelöt ja herat..

Vaihe 6: Valitse oikea juomat ja välipalat

Pähkinät sisältävät luonnollista rasvaa ja näin ollen käyvät hyvin. Parasta on Parapähkinät, kookos ja hasselpähkinät. Muut pähkinät ovat OK, mutta älä syö liikaa. Maapähkinävoita voit käyttää jälkiruokiin. Maapähkinä ei ole pähkinä vaan palkokasvi.


Alkoholijuomista suurin osa ei sovi LCHF/VHH ruokavaliolle makeutuksen takia.Vahvat alkoholijuomat esim. vodka , whisky ja konjakki ei sisällä hiilihydraatteja. Ehkä lasi punaviiniä. Vältä booleja, liköörejä, portviinejä ja sherryä.

Jos välttämättä haluat syödä suklaata niin valitse suklaa jossa kaakaopitoisuus on vähintään 85%.

24

2534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veijo

      SAAT SYÖDÄ:
      maitotuotteita. Maito, fiili ja jugurtti (myös laktoositon), Kreikan ja Turkin jugurtti, juusto (ei kevyt), fetajuusto, keso, creme
      fraiche, kermaa, voita, majoneesia (rasvapi. 80-90%) jne. Mieluiten ekologinen tuote. Ei kevyt- eikä sokeroituja tuotteita. Naudanlihaa, sianlihaa, lampaan lihaa, riistaa, siipikarjaa, kalaa, äyriäisiä.Älä poista näkyvää rasvaa, Mausteet ja suolaa maun mukan. Kastikkeet kotona ilman hiilihydraatteja.
      Vihanneksia. Öljy (oliivi tai rapsi)-viinietikka-kastikkeella tai majoneesikastikkeella. Pellavansiemeniä. Oliivia. Oliivi ja rapsiöljy (vain luonnonmukaisesti tuotettuja, Kylmäpuristetut). Kookosrasvaa, puhdasta, korkealuokkaista. Munat, mieluiten ekologiset niissä on enemmän Omega- 3.
      Tarkista pakkauksesta että elintarvike ei sisällä hiilihydraatteja enemmän kuin 5g/100gr tuotetta.
      Omega3 puutten estämiseksi syö rasvaista kalaa (lohta, lohikaloja , silakkaa, makrillia jne)
      Myös osassa lihatuotteista ja kananmunissa (ruokittu Omega3 sisältävällä rehulla).

      ÄLÄ SYÖ:,tai mhdollisimman vähän):
      perunat,perunalastut ja ranskalaiset perunat. Riisi ja riisituotteet. Maissi ja maissituotteet (ex corn flakes).
      Viljaan perustuvat tuotteet, makaronivalmisteet, leipää, keksit, chips, aamiaishiutaleet puurot, vellit ja pannukakku. Jos olette sitä mieltä, että et voi täysin voi pidättäytyä syömästä leipää, ja perunoita vähennä asteittain. Makkarat ja muut leikkeleetr. Sisältävät lisäaineita (E-) jotka vahingoittavat elimistöä. Syö vain harvoin. Makeiset, Kevytjuomat, täytekakut ja kahvileipä. Sokeri ja sokeroidut tuotteet.. Margariinit ja muut voin korvaavat tuotteet
      OMEGA- 6-sisältävät öljyt (esim. Maissi-,auringonkukka-,soja-, ja maapähkinäöljyt)

      VOIT SYÖDÄ VÄHÄN:
      auringonkukan siemeniä. Suklaata, kaakaopitoisuus vähintään70% . Sisältää hitaita hiilihydraatteja. Ei mielellään painonpudotuksen yhteydessä.. Vain vähän alkoholia, se on lihoittavaa, ja häiritsee veren sokeritasapainoa. Ei olutta, sisältää maltoosia joka on nopea hiilihydraatti.
      Hedelmät kohottavat verensokerin ja fruktoosi menee suoraan rasvakudokseen ja varastoituu rasvana jotenlpainonpudotuksen yhteydessä suositellaan 1 hedelmä päivässä (jälkiruokana). Vältä banaanaja ja viinirypäleitä. Paljon hiilihydraatteja.
      Liikunta on hyväksi koska silloin poltat rasvaa etkä lihaksia.

      • Veijo

        Korkeintaan 5 gr hiilihydraatteja:

        Tällä tarkoitetaan ruokatavaran hh sisältöä jonka sanotaan olevan OK. 5 gr hh/100gr ruokatarvike sisällysluettelon mukaan.

        Korkeintaan 20gr hiilihydraatteja:

        Hh määrä vuorokaudessa keskitiukalla ruokavaliolla ja halutessa pudottaa painoa. Vastaa istumatyötä tekevän naisen energiatarvetta ja max 5% hh.

        Max 5% hh

        Tarkoittaa 5gr/100gr ruokatavarassa. 5gr 100grammasta = 5%.
        Aiheuttaa usein väärinkäsityksen % ja energia% välillä.
        Korkeintaan 5% hiilihydraatteja
        Yläraja niille jotka eivät siedä hiilihydraatteja ja niille jotka hauavat pudottaa painoaan.

        Kuinka lukea ruokatavaran sisällysluettelo:

        Sisällysluettelo on määräjärjestyksessä. Jos sokeri ja kaikki sen aliakset on lueteltu ensin on ruokatavara roskaa (esim. Kinkku jossa hedelmäsokeri on toisena listassa). Samoin jos tärkkelys on korkella listassa on tuote paras laottaa takaisin hyllyyn.
        Vältä lisäaineita E620-E625 kokonaan. Kutsutaan joskus myös maunvahvistajiksi, glutamaateiksi.
        Elintarviketuottajat antavat yleensä ravinti- j energiasisällön grammoina / 100 grammaa elintarviketta. Toisinan myös per annos tai kappale. Kannattaa olla tarkkana.

        Kilokalorit lasketaan grammamäärästä. Lisää alempana tekstissä energiaprosentin (E%) yhteydessä.

        Monet LCHF ruokavaliota käyttävät sanovat että ”ostan ja syön vain elintarvikkeita jotka sisältävät koekeintaan 5% hiillihydrattia 100 grammaa kohden%.
        Tämä ajattelutapa on hieman petollinen. Ajattele tuotetta joka koostuu 95% vettä ja 5% hiilihydraatteja. Hyvä sitä ostetaan. Juot sitä 2 dl ja olet saanut yhtä äkkiä 10gr hiilihydraatteja mistä 100% E% hiilihydraatteja jeikä mitään muuta mistä kehollesi on hyötyä.

        Vähän energiprosentista (E%):

        Energiaprosentti kuvaa millainen energian (kcal) jako on elintarvikkeessa mutta sepä pitää yleensä laskea itse.
        Joko olet näppärä päässälaskussa tai sitten käytät laskinta.
        1gr rasvaa = noin 8,9 kcal
        1gr proteinia = noin 4,1 kcl
        1gr hiilihydraatteja = noin 4,1 kcal

        Tai sitten teet seuraavan laskelman elintarvikken sopivuudesta:

        Rasvan määrä (gr) on vähintään yhtä suuri kuin proteiinin ja hiilihydraatin määrä yhteensä (gr). Samoin hiilihydraattimäärän tulee olla pienin. (esim. 7gr prot., 3gr hiilihydr. Ja 10gr rasvaa on hyvä jakautuma jolloin 22E% proteiinia, 9E% hiilihydraatteja ja 69E5 rasvaa.

        Laskuesimerkki:

        Tavallinen maito, 3% rasvaa, ravintoarvo 100 gr kohden:
        Prot: noin 3,4 gr
        Rasva: noin 3 gr (sama kuin rasvaprosennti)
        Hiilihydraatti: noin 4,8 gr (alle 5%, hyvä ??)
        Kcal: noin 61 kcal

        Jos kuitenkin lasketaan energiaprosentti (E%) täytyy ottaa jokaisen ravintoaineen grammamäärä ja kertoa se vastavalla kcal arvolla grammaa kohden.
        Proteiini: 3,4gr kertaa 4,1 = noin 14kcal
        Rasva: 4,8gr kertaa 8,9 = noin 27 kcal
        Hiilihydraatit;. 4,4gr kertaa 4,1 = 20 kcal
        TULOS: noin 61 kcal.

        Nyt ollaan puolivälissä. Energiaprosentin laskemiseen täytyy jokaisen ravintoarvo jakaa kcal luvulla ja kertoa sen jälkeen 100.

        Prot: 14/61 x 100= noin 23 E%
        Rasva: 27/61 x 100 = noin 44E%
        Hiilih: 20/61 x 100 = noin 33E%
        33% on yhtääkkiä huomattavasti enemmän kuin 5%, vai kuinka?
        Jos ajateltaisiin että ottaisit koko päivittäisen energiantarpeesi tästä maidosta (esim 1800 kcal) joudut juomaan 3 litraa ja saat 144 gr hiilihydraatteja ja veren sokeriarvot jotka heilahtelevat reippasti.
        Jos käytät sen sijaan vispikermaa saat saman kcal-määrän huomattavasti pienemmästä määrästä, noin 4,5 dl. Silloin saat itseesi ainoastaan 15 gr hiilihydraatteja ja todennäköisesti mellkein tasaisen veren sokeriarvon päivä aikana.
        Eihän kukaan syö pelkkää kermaa vaan täyyy katsoa ravinnon kokonaisuuteen.
        Voihan sitä käyttää esim hiilihydraattirikasta tomaattipureeta mausteena ja muuten vähähiilihydrattisia elintarvikkeita joissa on paljon rasvaa j sopivasti proteiinia.

        Jotta ravintoa voidaan kutsua todella vähähiilihydraattiseksi täytyy mennä alle 10E% hiiliydrattien kohdalla tai mielummin alle 5E% ja vähemmän jos ei ole normalipainoinen ja terve.
        Jos lasketaan energiatarpeeksi 1800 kcal niin silloin tullaan seuraavaan tulokseen.
        Hiilihydratteja: 22 (5E%) – 44 (10E%) grammaa hiilihydraatteja päivässä. Toisinsanoen täysin mahdollista jos jättää pois pahimmat hiilihydraatti lähteet riisin, juurekset, perunan, pastan, ryynit, hiutaleet (esim. Corn Flakes) leivän, jauhot ja sokerin.

        Tähtää korkeintaan 5E% hiilihydraatteja, 20E% proteiinia ja loput 75% hyödyllisiä , lähinnä eläinrasvoja jokaisessa ruokailussasi. Se on parempi kuin yrittää korjata päivän tulosta viimeisessä ruokailussa.


      • Veijo

        Kyseesä luento 500 lääkärille.
        Kuunnelkaa myös mitä muuta sanotaan terveyseduista ja painonhallinnasta.



        Kan det sägas tydligare?

        En minut in i föreläsningen:
        ”…Därmed måste man sätta punkt. Det finns inget samband mellan intag av mättat fett och hjärtkärlsjukdom.”
        - Peter Nilsson,
        Professor i kardiovaskulär forskning,
        Januari 2010

        VIELÄKÖ SE SELVEMMIN SE PITÄÄ SANOA?
        Minuutti luennon alusta:
        " TÄTEN TÄYTYY TODETA ETTÄ TYYDYTETYN RASVAN JA SYDÄN- JA VERISUONITAUTIEN VÄLILLÄ EI OLE MITÄÄN YHTEYTTÄ".

        - Peter Nilsson,
        Professor i kardiovaskulär forskning,
        Januari 2010

        (Äärimmäisenä oikealla istuu prof. Rössner (Ruotsin Puska)

        http://www.kostdoktorn.se/annu-en-professor-dags-att-satta-punkt

        Aikaisempia mielipiteitä professoritasolla:

        ”Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan. Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap.”

        Kaksi sukupolvea ruotsalaisia ovat saaneeet virheelliset ravintosuositukset ja vältelleet rasvaa tarpeettomasti. On aika tarkistaa ravintosuositukset ja muuttaa ne moderniin tieteeseen perustuviksi.

        - Göran Berglund,
        Professor i Internmedicin, Lund,
        i DN december 2009

        Aikaisempia professoritason lausuntoja:

        ”Man har tjatat om lågfettskost i 30 år och så visar det sig vara helt fel! Det finns inget belagt samband mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdom.”
        Vähärasvaisesta ravinnosta on jankutettu 30 vuotta ja nyt väite näyttäytyykin täysin vääräksi! Tyydytetyn rasvan ja sydän ja verisuonitautien välillä ei ole mitään yhteyttä.

        - Fredrik Nyström
        Professor i Internmedicin, Linköping
        i Corren, september 2009

        ”Vi har underskattat riskerna med kolhydrater och överskattat farligheten med fett.”
        Olemme aliarvioinee hiilihydraatin vaarat ja yliarvioineet rasvan vaarat.
        - Johan Frostegård,
        Professor Medicin KI,
        i Expressen januari 2010


      • Veijo
        Veijo kirjoitti:

        Kyseesä luento 500 lääkärille.
        Kuunnelkaa myös mitä muuta sanotaan terveyseduista ja painonhallinnasta.



        Kan det sägas tydligare?

        En minut in i föreläsningen:
        ”…Därmed måste man sätta punkt. Det finns inget samband mellan intag av mättat fett och hjärtkärlsjukdom.”
        - Peter Nilsson,
        Professor i kardiovaskulär forskning,
        Januari 2010

        VIELÄKÖ SE SELVEMMIN SE PITÄÄ SANOA?
        Minuutti luennon alusta:
        " TÄTEN TÄYTYY TODETA ETTÄ TYYDYTETYN RASVAN JA SYDÄN- JA VERISUONITAUTIEN VÄLILLÄ EI OLE MITÄÄN YHTEYTTÄ".

        - Peter Nilsson,
        Professor i kardiovaskulär forskning,
        Januari 2010

        (Äärimmäisenä oikealla istuu prof. Rössner (Ruotsin Puska)

        http://www.kostdoktorn.se/annu-en-professor-dags-att-satta-punkt

        Aikaisempia mielipiteitä professoritasolla:

        ”Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan. Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap.”

        Kaksi sukupolvea ruotsalaisia ovat saaneeet virheelliset ravintosuositukset ja vältelleet rasvaa tarpeettomasti. On aika tarkistaa ravintosuositukset ja muuttaa ne moderniin tieteeseen perustuviksi.

        - Göran Berglund,
        Professor i Internmedicin, Lund,
        i DN december 2009

        Aikaisempia professoritason lausuntoja:

        ”Man har tjatat om lågfettskost i 30 år och så visar det sig vara helt fel! Det finns inget belagt samband mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdom.”
        Vähärasvaisesta ravinnosta on jankutettu 30 vuotta ja nyt väite näyttäytyykin täysin vääräksi! Tyydytetyn rasvan ja sydän ja verisuonitautien välillä ei ole mitään yhteyttä.

        - Fredrik Nyström
        Professor i Internmedicin, Linköping
        i Corren, september 2009

        ”Vi har underskattat riskerna med kolhydrater och överskattat farligheten med fett.”
        Olemme aliarvioinee hiilihydraatin vaarat ja yliarvioineet rasvan vaarat.
        - Johan Frostegård,
        Professor Medicin KI,
        i Expressen januari 2010

        Liioiteltu rasvan ja kolestroolin pelko
        Keskusteluartikkeli 2009-07-27

        Luulo että tyydytetty rasva ravinnnossa on vaarallista koska se saa meidät lihomaan ja nostaa kolestroolin arvoa veressä on kiusannut ihmiskuntaa vähintään 1950-luvulta.
        Tieto on väärä koska käytännöllisesti katson on mahdotonta vaikuttaa kolestrooliarvoihin ravinnolla., kirjoittaa ylilääkäri Christer Enkvist.

        Viimeisen puolenvuoden aikana on julkaistu ainakin kaksi sensaatiomaista uutista jotka koskevat rasvaa ruokavaliossa, liikalihavuutta ja kolestrooliarvoja, ilman että ne olisi saatettu kansakaisten tietoon.
        Kun päivittäin näemme uusia laihdutusmalleja lehdisssä on edellämainittu merkillistä.
        Uutiset kaatavat nimittäin monet perinteisistä totuuksista.
        Ensimmäinen käsittelee sitä että on erittäin vaikea löytää mitään tieteellistä todistetta sille että tyydytetty rasva on vaarallista ja toinen että kolestrooli ei myöskään ole erityisen vaarallista sydämmelle.

        Muutama viikko sitten julkaisi Dagens Medicin artikkelin jossa painavat ja puolueettomat tutkijat olivat tarkistaneet Elintarvikelaitoksen valitsemat tieteelliset tutkimusraportit. Elintarvikelaitos oli valinnut raportit todistamaan tyydyttyneen rasvan vaarallisuuden ja ovat perustana laitoksen suositukselle välttää tyydyttynyttä rasvaa ruokavaliossa.
        Elintarvikelaitos on monien vuosie najan väittänyt että löytyy ” tuhansia ” tietteellisiä tutkinuksia jotka tukevat suositusta.
        Pitkän painostuksen jälkeen julkaisi laitos lopulta 72 tutkimusta jotka jätettiin tarkastettavaksi.
        Tulos on peloittava. Yksi huomattavimmista löydöistä on että vain kahden (2) tutkimuksen voidaan hyvällä tahdolla sanoa tukevan laitoksen väitettä rasvan vaarallisuudesta. 16 tutkimusta käsitteli rasvaa mutta eivät tukeneet millään tavalla laitoksen väitettä. Kolme tutkimuksista antoi päinvastaisen tuloksen laitoksen väitöksesetä rasvan vaarallisuudesta ja 11 tutkimusraporttia eivät edes käsitelleet tyydyttynyttä rasvaa.
        Tutkijoiden johtopäätös joka julkaistiin Dagens Medicinissä oli se että tyydyttyneen rasvan vaarallisuudelle ei löydy mitään selviä todisteita. Tämä on sensatiomainen uutinen Ihmisethän elävät rasvanpelossa.

        Yhden vaarallisimmista tekijöistä tyydyttyneen rasvan yhteydessä on kymmenien vuosie ajan väitetty olevan sen että se korottaa kolestroolin tasoa veressä.
        Tämä on väärä tieto kosk akäytännössä on madhotonta vaikuttaa kolestroolin tasoon ravinnolla. Vanha uskomus että kolestrooli on vaarallist asydämmelle on kaikille tuttu. Siksi seuraava toinen uutisista on vielä sensaatiomaisempi.

        Amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa, American Heart Journal, julkaistiin muutama kuukausi sitten artikkeli jossa näytetään että potilailla jotka olivat saaneet sydänhalvauksen ei ollut korkeat kolestrooliarvot vaan pikemminkin matalat. Tutkimus koski 137000 potilasta, joilla oli diagnoosi sydänhalvaus, 500 sairaalaassa USA:ssa ja totesi että heillä oli alhaisemmat kolestrooliarvo kuin keskiverto amerikkalaisella.
        Yllämainittuun kaatuu väite kolestroolin varallisuudesta sydämmelle.
        Jo aikaisemmin tiedetään yli kolmekymmentä ravintotutkimusta jotka näyttää että infarktipotilaat eivät ole syöneet enempää tyydyttynyttä rasvaa tai kolestroolia kuin muutkaan ja kymmenkunta tutkimusta näyttää että strokepotilaat ovat syöneeet vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin muut.
        Tätä taustaa vasten nykyisen sairaanhoidon kolestroolimittaukset ja kolestrrolin hoito kalliilla lääkkeillä kaikkea muuta kuin tarkoituksen mukaista.
        Lääketeollisuudelle tämä tutkimus on katastrofi ja sen hiljentäminen elintärkeää.
        .Ainoastaa toiseksi suurin kolestroolia alentavaa lääkettä myytiin 6 miljardilla dollarilla yhden vuoden aikana 2000-luvun alussa.
        Se että tiedoitusvälineet ja ja tieteeliset raportoija eivät välitä kansalaisille yllämainittuja uutisia siitä että rasvan vaarallisuudesta ei löydy todisteita ja että kolestrooli on vaaraton on käsittämätöntä.

        Christer Enkvist
        Ylilääkäri.


      • '
        Veijo kirjoitti:

        Liioiteltu rasvan ja kolestroolin pelko
        Keskusteluartikkeli 2009-07-27

        Luulo että tyydytetty rasva ravinnnossa on vaarallista koska se saa meidät lihomaan ja nostaa kolestroolin arvoa veressä on kiusannut ihmiskuntaa vähintään 1950-luvulta.
        Tieto on väärä koska käytännöllisesti katson on mahdotonta vaikuttaa kolestrooliarvoihin ravinnolla., kirjoittaa ylilääkäri Christer Enkvist.

        Viimeisen puolenvuoden aikana on julkaistu ainakin kaksi sensaatiomaista uutista jotka koskevat rasvaa ruokavaliossa, liikalihavuutta ja kolestrooliarvoja, ilman että ne olisi saatettu kansakaisten tietoon.
        Kun päivittäin näemme uusia laihdutusmalleja lehdisssä on edellämainittu merkillistä.
        Uutiset kaatavat nimittäin monet perinteisistä totuuksista.
        Ensimmäinen käsittelee sitä että on erittäin vaikea löytää mitään tieteellistä todistetta sille että tyydytetty rasva on vaarallista ja toinen että kolestrooli ei myöskään ole erityisen vaarallista sydämmelle.

        Muutama viikko sitten julkaisi Dagens Medicin artikkelin jossa painavat ja puolueettomat tutkijat olivat tarkistaneet Elintarvikelaitoksen valitsemat tieteelliset tutkimusraportit. Elintarvikelaitos oli valinnut raportit todistamaan tyydyttyneen rasvan vaarallisuuden ja ovat perustana laitoksen suositukselle välttää tyydyttynyttä rasvaa ruokavaliossa.
        Elintarvikelaitos on monien vuosie najan väittänyt että löytyy ” tuhansia ” tietteellisiä tutkinuksia jotka tukevat suositusta.
        Pitkän painostuksen jälkeen julkaisi laitos lopulta 72 tutkimusta jotka jätettiin tarkastettavaksi.
        Tulos on peloittava. Yksi huomattavimmista löydöistä on että vain kahden (2) tutkimuksen voidaan hyvällä tahdolla sanoa tukevan laitoksen väitettä rasvan vaarallisuudesta. 16 tutkimusta käsitteli rasvaa mutta eivät tukeneet millään tavalla laitoksen väitettä. Kolme tutkimuksista antoi päinvastaisen tuloksen laitoksen väitöksesetä rasvan vaarallisuudesta ja 11 tutkimusraporttia eivät edes käsitelleet tyydyttynyttä rasvaa.
        Tutkijoiden johtopäätös joka julkaistiin Dagens Medicinissä oli se että tyydyttyneen rasvan vaarallisuudelle ei löydy mitään selviä todisteita. Tämä on sensatiomainen uutinen Ihmisethän elävät rasvanpelossa.

        Yhden vaarallisimmista tekijöistä tyydyttyneen rasvan yhteydessä on kymmenien vuosie ajan väitetty olevan sen että se korottaa kolestroolin tasoa veressä.
        Tämä on väärä tieto kosk akäytännössä on madhotonta vaikuttaa kolestroolin tasoon ravinnolla. Vanha uskomus että kolestrooli on vaarallist asydämmelle on kaikille tuttu. Siksi seuraava toinen uutisista on vielä sensaatiomaisempi.

        Amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa, American Heart Journal, julkaistiin muutama kuukausi sitten artikkeli jossa näytetään että potilailla jotka olivat saaneet sydänhalvauksen ei ollut korkeat kolestrooliarvot vaan pikemminkin matalat. Tutkimus koski 137000 potilasta, joilla oli diagnoosi sydänhalvaus, 500 sairaalaassa USA:ssa ja totesi että heillä oli alhaisemmat kolestrooliarvo kuin keskiverto amerikkalaisella.
        Yllämainittuun kaatuu väite kolestroolin varallisuudesta sydämmelle.
        Jo aikaisemmin tiedetään yli kolmekymmentä ravintotutkimusta jotka näyttää että infarktipotilaat eivät ole syöneet enempää tyydyttynyttä rasvaa tai kolestroolia kuin muutkaan ja kymmenkunta tutkimusta näyttää että strokepotilaat ovat syöneeet vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin muut.
        Tätä taustaa vasten nykyisen sairaanhoidon kolestroolimittaukset ja kolestrrolin hoito kalliilla lääkkeillä kaikkea muuta kuin tarkoituksen mukaista.
        Lääketeollisuudelle tämä tutkimus on katastrofi ja sen hiljentäminen elintärkeää.
        .Ainoastaa toiseksi suurin kolestroolia alentavaa lääkettä myytiin 6 miljardilla dollarilla yhden vuoden aikana 2000-luvun alussa.
        Se että tiedoitusvälineet ja ja tieteeliset raportoija eivät välitä kansalaisille yllämainittuja uutisia siitä että rasvan vaarallisuudesta ei löydy todisteita ja että kolestrooli on vaaraton on käsittämätöntä.

        Christer Enkvist
        Ylilääkäri.

        iski jälleen:))))))
        Tätä yhtä ja samaa, kun yp. poistaa edelliset niin V laittaa uutta (tai siis sitä yhtä ja samaa)


      • kylläkään
        Veijo kirjoitti:

        Liioiteltu rasvan ja kolestroolin pelko
        Keskusteluartikkeli 2009-07-27

        Luulo että tyydytetty rasva ravinnnossa on vaarallista koska se saa meidät lihomaan ja nostaa kolestroolin arvoa veressä on kiusannut ihmiskuntaa vähintään 1950-luvulta.
        Tieto on väärä koska käytännöllisesti katson on mahdotonta vaikuttaa kolestrooliarvoihin ravinnolla., kirjoittaa ylilääkäri Christer Enkvist.

        Viimeisen puolenvuoden aikana on julkaistu ainakin kaksi sensaatiomaista uutista jotka koskevat rasvaa ruokavaliossa, liikalihavuutta ja kolestrooliarvoja, ilman että ne olisi saatettu kansakaisten tietoon.
        Kun päivittäin näemme uusia laihdutusmalleja lehdisssä on edellämainittu merkillistä.
        Uutiset kaatavat nimittäin monet perinteisistä totuuksista.
        Ensimmäinen käsittelee sitä että on erittäin vaikea löytää mitään tieteellistä todistetta sille että tyydytetty rasva on vaarallista ja toinen että kolestrooli ei myöskään ole erityisen vaarallista sydämmelle.

        Muutama viikko sitten julkaisi Dagens Medicin artikkelin jossa painavat ja puolueettomat tutkijat olivat tarkistaneet Elintarvikelaitoksen valitsemat tieteelliset tutkimusraportit. Elintarvikelaitos oli valinnut raportit todistamaan tyydyttyneen rasvan vaarallisuuden ja ovat perustana laitoksen suositukselle välttää tyydyttynyttä rasvaa ruokavaliossa.
        Elintarvikelaitos on monien vuosie najan väittänyt että löytyy ” tuhansia ” tietteellisiä tutkinuksia jotka tukevat suositusta.
        Pitkän painostuksen jälkeen julkaisi laitos lopulta 72 tutkimusta jotka jätettiin tarkastettavaksi.
        Tulos on peloittava. Yksi huomattavimmista löydöistä on että vain kahden (2) tutkimuksen voidaan hyvällä tahdolla sanoa tukevan laitoksen väitettä rasvan vaarallisuudesta. 16 tutkimusta käsitteli rasvaa mutta eivät tukeneet millään tavalla laitoksen väitettä. Kolme tutkimuksista antoi päinvastaisen tuloksen laitoksen väitöksesetä rasvan vaarallisuudesta ja 11 tutkimusraporttia eivät edes käsitelleet tyydyttynyttä rasvaa.
        Tutkijoiden johtopäätös joka julkaistiin Dagens Medicinissä oli se että tyydyttyneen rasvan vaarallisuudelle ei löydy mitään selviä todisteita. Tämä on sensatiomainen uutinen Ihmisethän elävät rasvanpelossa.

        Yhden vaarallisimmista tekijöistä tyydyttyneen rasvan yhteydessä on kymmenien vuosie ajan väitetty olevan sen että se korottaa kolestroolin tasoa veressä.
        Tämä on väärä tieto kosk akäytännössä on madhotonta vaikuttaa kolestroolin tasoon ravinnolla. Vanha uskomus että kolestrooli on vaarallist asydämmelle on kaikille tuttu. Siksi seuraava toinen uutisista on vielä sensaatiomaisempi.

        Amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa, American Heart Journal, julkaistiin muutama kuukausi sitten artikkeli jossa näytetään että potilailla jotka olivat saaneet sydänhalvauksen ei ollut korkeat kolestrooliarvot vaan pikemminkin matalat. Tutkimus koski 137000 potilasta, joilla oli diagnoosi sydänhalvaus, 500 sairaalaassa USA:ssa ja totesi että heillä oli alhaisemmat kolestrooliarvo kuin keskiverto amerikkalaisella.
        Yllämainittuun kaatuu väite kolestroolin varallisuudesta sydämmelle.
        Jo aikaisemmin tiedetään yli kolmekymmentä ravintotutkimusta jotka näyttää että infarktipotilaat eivät ole syöneet enempää tyydyttynyttä rasvaa tai kolestroolia kuin muutkaan ja kymmenkunta tutkimusta näyttää että strokepotilaat ovat syöneeet vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin muut.
        Tätä taustaa vasten nykyisen sairaanhoidon kolestroolimittaukset ja kolestrrolin hoito kalliilla lääkkeillä kaikkea muuta kuin tarkoituksen mukaista.
        Lääketeollisuudelle tämä tutkimus on katastrofi ja sen hiljentäminen elintärkeää.
        .Ainoastaa toiseksi suurin kolestroolia alentavaa lääkettä myytiin 6 miljardilla dollarilla yhden vuoden aikana 2000-luvun alussa.
        Se että tiedoitusvälineet ja ja tieteeliset raportoija eivät välitä kansalaisille yllämainittuja uutisia siitä että rasvan vaarallisuudesta ei löydy todisteita ja että kolestrooli on vaaraton on käsittämätöntä.

        Christer Enkvist
        Ylilääkäri.

        ei varmatikaan ole tehnyt sellaista virhettä että olisi puhunut/kirjoittanut kolestrolista. Se kun on kolesteroli.

        Öh, sydänhalvaus? Tarkoitit kaiketi sydäninfarkti.

        Laitatko linkin tuohon keskusteluun. Onko tämä kenties sinun ihka oma käännöksesi?


      • Veijo
        kylläkään kirjoitti:

        ei varmatikaan ole tehnyt sellaista virhettä että olisi puhunut/kirjoittanut kolestrolista. Se kun on kolesteroli.

        Öh, sydänhalvaus? Tarkoitit kaiketi sydäninfarkti.

        Laitatko linkin tuohon keskusteluun. Onko tämä kenties sinun ihka oma käännöksesi?

        Ihan kotitekoinen kielitieteilijä?


      • kiitos..
        Veijo kirjoitti:

        Ihan kotitekoinen kielitieteilijä?

        kaipaisin minäkin tuohon lääkärin kommenttiin.


      • Kalle Päätulo
        Veijo kirjoitti:

        Ihan kotitekoinen kielitieteilijä?

        psykootti-tapaus !


        Toistaa häiritsevästi massapostaamalla toisarvoista satu-tiedettä yleisellä foorumilla.

        Kertoo veijon tollouden asteen joka on jo edennyt punaiselle,!

        Tyypillistä Finnjåvelille !
        On ihmeellistä että yhden tollon sairaus saa niin paljon tilaa SUOMALAISESSA foorumissa ( täällä )

        Pitkäaikais-sairauden kourissa vapiseva veijo-hyypiö on häpeäksi koko suvulleen !


      • isä 40v
        Veijo kirjoitti:

        http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2009/01/helena.jpg

        Kiitos taas sinulle runsaasta tiedon jakamisesta. Nyt tuli asiaa kerralla niin paljon että kestää taas tovin siitä selvitä mutta hyvällä asialla olet - toisin kuin nuo epäasialliset kirjoittelijat joista ei millään pääse eroon.


      • Veijo
        isä 40v kirjoitti:

        Kiitos taas sinulle runsaasta tiedon jakamisesta. Nyt tuli asiaa kerralla niin paljon että kestää taas tovin siitä selvitä mutta hyvällä asialla olet - toisin kuin nuo epäasialliset kirjoittelijat joista ei millään pääse eroon.

        Terve!

        Minulla on useasti pyörinyt päässäni se mitä kirjoitit lääkärin väittäneet viimeksi LCHF/VHH ruokavaliosta lapsesi kohdalla. Täysin vastuutonta ja täysin ilman perusreita.

        Hyvää jatkoa sinulle.


      • Veijo

      • Veijo
        kylläkään kirjoitti:

        ei varmatikaan ole tehnyt sellaista virhettä että olisi puhunut/kirjoittanut kolestrolista. Se kun on kolesteroli.

        Öh, sydänhalvaus? Tarkoitit kaiketi sydäninfarkti.

        Laitatko linkin tuohon keskusteluun. Onko tämä kenties sinun ihka oma käännöksesi?

        english: colestrol
        svenska: kolestrol
        suomeksi: kolesteroli

        kuka luiskautti e:n sinne ensimmäisen kerran?


      • 171

      • äiti d 2 :n hoitaja

      • isä 40v
        171 kirjoitti:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Cholesterol

        http://sv.wikipedia.org/wiki/Kolesterol

        :)

        Muissakin kielissä tuntuu wikin mukaan e olevan sitkeästi välissä.

        Terve taas,

        Omenoissa on hiilihydraattia tietty määrä mutta jos sitä kuivaa koneella niin tiedätkö muuttuuko se? Siitä tulee nimittäin mainiota naposteltavaa sillä konstilla. Itse käytän kyseistä menetelmää lähinnä sienillä.
        Tästä lähtien käytän muuten nimimerkkinä etu- ja sukunimeni alkukirjainta, eb, en viitsi enää tuollaista isä40 v nimimerkkiä käyttää. Ikänikin on jo 44 vuotta.


      • kuivatessa
        isä 40v kirjoitti:

        Terve taas,

        Omenoissa on hiilihydraattia tietty määrä mutta jos sitä kuivaa koneella niin tiedätkö muuttuuko se? Siitä tulee nimittäin mainiota naposteltavaa sillä konstilla. Itse käytän kyseistä menetelmää lähinnä sienillä.
        Tästä lähtien käytän muuten nimimerkkinä etu- ja sukunimeni alkukirjainta, eb, en viitsi enää tuollaista isä40 v nimimerkkiä käyttää. Ikänikin on jo 44 vuotta.

        Vastaan, vaikka en olekaan Veijo.

        Omenan kuivaaminen poistaa siitä käytännössä vain vettä. Hiilihydraatit jäävät.

        Kuivattu omena hiilihydraatteja 60,2 g/100 g

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=401&lang=fi

        Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 8,2 g/100 g

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28942&lang=fi


      • seuraaja X

        SUOJALAKSEEN ne varmasti kirjoittavat ja kummastelevat jonkun ruotsalaisen hihulin outoa saarnamiehen otetta täällä.

        Veijo voisi laskea kieroksiaan olet tympeä tuputtaja ja amatööri terveysasioissa,silkka PAHA UNI !


      • Veijo
        isä 40v kirjoitti:

        Terve taas,

        Omenoissa on hiilihydraattia tietty määrä mutta jos sitä kuivaa koneella niin tiedätkö muuttuuko se? Siitä tulee nimittäin mainiota naposteltavaa sillä konstilla. Itse käytän kyseistä menetelmää lähinnä sienillä.
        Tästä lähtien käytän muuten nimimerkkinä etu- ja sukunimeni alkukirjainta, eb, en viitsi enää tuollaista isä40 v nimimerkkiä käyttää. Ikänikin on jo 44 vuotta.

        Ei muutu kuten joku täällä jo vastasi.
        Kyseessä on diabeetikolle tavallinen ansa tuoteselosteessa ja siksi yritän laittaa silloin tällöin tekstin käsitteistä sivulle.
        esim.

        "Monet LCHF ruokavaliota käyttävät sanovat että ”ostan ja syön vain elintarvikkeita jotka sisältävät koekeintaan 5% hiillihydrattia 100 grammaa kohden%.
        Tämä ajattelutapa on hieman petollinen. Ajattele tuotetta joka koostuu 95% vettä ja 5% hiilihydraatteja. Hyvä sitä ostetaan. Juot sitä 2 dl ja olet saanut yhtä äkkiä 10gr hiilihydraatteja mistä 100% E% hiilihydraatteja jeikä mitään muuta mistä kehollesi on hyötyä."

        Diabeetikolle paras tuoteseloste olisi semmoinen joka ilmaisee energiajakautuman.

        hyvää jatkoa


      • Mustispeppers
        isä 40v kirjoitti:

        Terve taas,

        Omenoissa on hiilihydraattia tietty määrä mutta jos sitä kuivaa koneella niin tiedätkö muuttuuko se? Siitä tulee nimittäin mainiota naposteltavaa sillä konstilla. Itse käytän kyseistä menetelmää lähinnä sienillä.
        Tästä lähtien käytän muuten nimimerkkinä etu- ja sukunimeni alkukirjainta, eb, en viitsi enää tuollaista isä40 v nimimerkkiä käyttää. Ikänikin on jo 44 vuotta.

        Käy tutkimassa www.fineli.fi sivustoa, sieltä löydät kaiken hiilareista


      • D 2 marika

        MASAAPOSTAUKSET !

        pois pois ja oikeaa tietoa kansalle.


      • baavo pasilli

        hurri tollus ei tartu.


      • Lasse Lassenpoika

        Olen 60:nen mies maino > 100 kg, tervehdys

        Paastosin hiilihydraattomalla ja söin Virilo kookos neitsytöljyä, 4 rl. kolmen päivän ajan, neljäntenä mittasin verensokerin paastoarvon ja se oli 13,7 millimoolia litrassa. Lopetin koookosöljyn ja mittasin seuraavan aamun paastoarvon, seli vieläkin 11,3. Paastosin vielä muutaman päivän ilman öljyä ja verensokerit putosi 7,2: teen. Silloin otin taasen 1 rl. kookosöljyä, ja seuraavan aamun paastoarvo oli 8,3. Hiilihydraatteja en syänyt edes Atkinssin 1. vaiheessa sallittua määrää.

        Mistäs tämä johtui, koska rasvat eivät nosta sokeria, väitetään. Olen sittemmin lukenut Wikibediasta, että "Kun verensokeri on alhaalla, glukagoni lisää glukoosia vereen" rasvoista. Kävikö kohdallani näin? http://fi.wikipedia.org/wiki/Glukagoni


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      89
      2648
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      204
      1682
    3. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      116
      1610
    4. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      41
      1471
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1232
    6. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      76
      1015
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      56
      979
    8. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      67
      881
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      45
      877
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      61
      835
    Aihe