Muiden mailla?

V-käyrä huipussaan

Miten yleistä on peltoautoilla ajaminen toisten omistamalla pellolla ilman lupaa? Meidän riesaksemme on ilmestynyt naapurissa sijaitsevan autiotalon omistajan jälkipolvi, jonka annetaan ajaa peltoautolla (ja muillakin vehkeillä kyllä) meidänkin pellollamme. Peltomme on vuokrattu eteenpäin, ja tuskinpa vuokraajakaan pitää kovasti siitä, että peltoautolla ajetaan rallia vuokraamallaan maalla.

Peltoautoinnostuksen ymmärrämme kyllä, mutta eikö olisi ihan fiksua ja huomaavaista kysyä lupa maanomistajalta, saako ajaa vai ei? Mitä seuraamuksia toisen maille tunkemisesta voi tulla, mikäli asiaa viedään eteenpäin? Onko jollakin kokemusta asiasta?

2

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -jediritari-

      Miksette ole käyneet sanomassa niille hulttioille, että omistatte maat? Pankaa ihmeessä edes joku uhkaava kyltti sinne mistä teiän pelloille ajetaan.
      Jos niillä kerran on ihan peltoauto(t) jotka ei ole rekisterissä, niin meette ja uhkaatte heitä myymällä ne romuliikkeelle, kun illalla pois lähtevät. Tuskin ne niitä peltoautoja yleistätietä pitkin siirtää, jos kerran autiotila on. Eikä ne siellä romiksella kysy "-kenen autoja nää on?", vaan tulevat kuormurilla hakemaan ja setelit lyö kouraan. Eikös sitä paitsi eri omistajien peltojen välissä yleensä mene oja tai jokin? Silta mäsäks tai joku reilun kokoinen kivi metsätielle.

      Kyllä meikäläistä ainakin ketuttais jos joku tulis ajelemaan omistamillamme metsä(auto)teillä/maastossa mönkkärillä tai moottorikelkalla täällä Vanhamäellä. Ja on joskus taannoin ajanutkin, nimittäin hakkuuaukiolla jolla oli parivuotuisia taimia. Mutta se tyyppi jäi kiinni itseteossa, koska kelkan jäljet vei sen talolle ja yks paikallinen isäntä kerran jutuskelun yhteydessä sano että hää kulkee niillä ja näillä menopeleillä pitkin mettiä (sala?)metsästämässä. Se tyyppi väitti myöhemmin että siellä meidän hakkuuaukiolla meni mukamas vanha kelkkareitti, vaikka se oli ennen hakkuita hyvin tiheää sekametsää.
      20 5=?

    • Mustikkamurskain

      Maastossa ajaminen moottoriajoneuvolla on eräin poikkeuksin kielletty ilman kiinteistön omistajan tai haltijan lupaa. Teko on maastoliikennelain mukaan sakolla rangaistava, mutta ei virallisen syytteen alainen vaan asianomistajan on vaadittava teosta rangaistusta. Lisäksi tietysti tulee mahdollinen vahingonkorvausvelvollisuus.

      Kun pelto on vuokrattu toiselle, omistaja ei tietenkään voi antaa lupaa autolla ajoon vaan siitä päättää haltija eli vuokralainen. Ilmoittakaa hänelle tuosta jatkuvasta ajosta. Jos hän ei pyynnöstä huolimatta halua puuttua asiaan, voitte vihjaista, että vuokrasopimus saattaa jäädä aikanaan uusimatta. Ennen sitä tosin naapurin kakaratkin ehtivät varmaan aikuistua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe