Työnhaku hirvittää

itseään inhoava

Onko olemassa mitään pahempaa kuin "itsensä markkinoiminen" ja yrityksiin soittelu ja itsensä kauppaaminen sinne töihin? Olen reilu parikymppinen nuori nainen ja luulisi, että olisin jo tähän ikään mennessä saanut tarpeeksi itsevarmuutta ja rohkeutta etsiäkseni itselleni työpaikan, mutta ei.

Työttömänä olen ollut jo lähemmäs puoli vuotta valmistumiseni jälkeen. Tämä jatkuva työttömyys ottaa jo niin kovasti itsetunnon päälle, että olen alkanut pienesti jo vihata itseäni. En ole saanut potkittua itseäni hakemaan kaikkiin mahdollisiin työpaikkoihin ja kaikista kamalinta on soitella yrityksiin ja kysellä vapaista työpaikoista. Mieltä masentaa entisestään se, olen kevään mittaan käynyt muutamassa haastattelussa ja soitellut entiseen työharjoittelupaikkaani (jonne haettiin useita työntekijöitä) eikä ketään tunnu kiinnostavan työllistää minua. Tiedän toki, että moni hakee kymmeniinkin paikkoihin, mutta perkele kun tuntuu niin masentavalta!!!!

Kertokaas muut yhtä ujot että miten te olette päässeet töihin? Ja miten saada rohkeutta soitella työpaikoille ja kysellä työtä kun tuntee vaan häiritsevänsä kiireisiä ihmisiä työssään????

9

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfhdhdfh5dh

      Ensinnäkin: Tiedän, että tämä kuulostaa todella turhauttauttavalta, mutta näin työnhaku vain näyttää valitettavasti toimivan...

      En ollut muutamia jotain harjoitteluja lukuun ottamatta koskaan saanut työpaikkaa ennen tätä kevättä. Tuttuun tapaan lähettelin taas netistä useita kymmeniä hakemuksia. Sattumalta bongasin talvella täysin TODELLISTA osaamistani vastaavan paikan ja lähetin hakemuksen. En päässyt tähän paikkaan, mutta firma vastasi, että heillä olisi auki toinenkin paikka, johon voisin soveltua. Otin sitten ujona itseäni niskasta kiinni ja soitin ensimmäistä kertaa elämässäni vieraalle ihmiselle (koskien sitä työtä). Syke oli puhelun aikana varmaan aivan uskomattoman korkealla, mutta he kutsuivat minut kuitenkin käymään. Haastattelukin oli tällaiselle ujolle aika karmeiseva kokemus, vaikka se oli "helppo" haastattelu: perus kysymyksiä ja juttelua. Olin silti varma, etten saa työtä. Loppuen lopuksi löysin itseni kuitenkin kyseisestä firmasta ja nautin tästä työstä tällä hetkellä.

      Pointtini on siis, että työnhaku on mielestä aika paljon onnesta kiinni. Toinen pointtini on, että en ainakaan itse ole saanut nettihakemuksista koskaan minkäänlaista vastausta. Jos olisin hakenut tähän firman minulle ilmoittamaan paikkaan kirjallisella hakemuksella (oli vaihtoehto myös), en olisi todennäköisesti päässyt töihin. Siksi suosittelenkin, että yrität vain soitella. Voit yrittää etsiä relevantteja yhteystietoja vaikka Inoa Finderista.

      Onnea ja jaksamista työnhakuun, tiedän kuinka raastavaa se voi olla!

    • xym

      CV:ssä ei näytä hyvältä työttömyys valmistumisen jälkeen.
      Oletko varmasti omimmalla alallasi siinä ammatissa, johon valmistuit? (Ilmeisesti jotakin kaupallista alaa??)
      Vai menitkö opintoihisi vanhempien tai kaverien odotuksia täyttääksesi?
      Nyt on tärkeintä ottaa vastaa työtä mitä hyvänsä, ja pysyä siinä työpaikassa ainakin muutama kuukausi jos töitä riittää, niin että saat hyvän työtodistuksen ja työkokemusta. Kassaksi, siivoamaan, puutarha- tai muita ulkotöitä, vaikkapa Suonenjoelle mansikoita poimimaan.
      Eli lopeta itsesi vihaaminen ja masennuksessa lilluminen ja rupea tekemään jotakin! Jos ei muuta, niin tätien ja mummien matotkin pitäisi pestä ennen juhannusta. Vanha kansa tuumasi, että kyllä töitä tekevälle riittää.
      Eivätkä niin väärässä olleetkaan.
      Tietysti, jos ekassa työpaikassa pitäisi päästä rakennekynnet huoliteltuina siisteihin toimistohommiin, niin saattaapi odotellessa mennä muutama vuosikin?

      • Jockha

        Töitä riittää tekevälle, mutta ei välttämättä palkkatöitä. Tällä hetkellä on taantuma ja nuorista hyvin iso osa on työttömiä. Olisko 20% tai jotain sinnepäin. Ei se mitään välttämättä haittaa, jos valmistumisen jälkeen on työttömyysjakso. Se on kuitenkin monille arkipäivää ja kyllä sen kaikki työnantajat ymmärtää. Ei kannata masentua.

        Kannattaa tehdä vaikka jotain tilapäisiä toitä. Voi vaikka tehdä vapaaehtoistyötä, josta voi parhaimmillaan saada hyvää työkokemusta, josta on hyötyä myöhemmin, vaikkei saisikaan palkkaa. Jotain sellaista mikä sinua kiinnostaa.


    • sama fiilis

      Inhoan itseni tyrkyttämistä toihin, vaikka miten sitä muuten voisi töitä saada..

      Tämä menee nyt vähän asian vierestä, mutta kaiken lisäksi tuntuu, että firmat hakevat jotain yli-ihmisiä, jotka ovat sosiaalisia, kilpailu/myynti/markkinointihenkisiä, stressiä ja painetta sietäviä jne jne jne... Ja kun itse kokee että on ihan tavallinen ihminen vain, ei mikään yli-ihminen. Tietenkään ilmoituksia ei pidä ottaa kirjaimellisesti, ja toisaalta tottakai firmat haluavat sen parhaan työntekijän markkinoilta. Täytyy vain toivoa että tämäkin tavallinen pulliainen pääsee johonkin vakituisiin töihin lopulta, vaikka ei osaa markkinoida itseään.. Ehkä pitäisi mennä johonkin itsetunnonkohotuskurssille ensin..;)

      Itse olen saanut töitä aina siten, että olen hakemuksen lisäksi ottanut henkilökohtaisesti yhteyttä henkilöön, joka hakee työntekijää, mikä on kyllä stressaavaa, mutta se näyttää toimivan. Kahden tunnin itkupotkuraivareiden jälkeen (mitä ajan tuhlausta) olen aina saanut lopulta soitettua ja itse puhelu ei ole kovin kauan kestänyt.

    • nykypäivää

      Äsken sain puhelun, jossa luvattiin varmasti työtä maanantaista alkaen. Jätin eilen rekryhakemuksen ko. yrityksen kotisivuilla. He innostuivat välittömästi ja ottivat yhteyttä.

      Kuten mainitset, kiireisten ihmisten häiritseminen on riskinä, jos soittaa väärällä hetkellä. Se aiheuttaa passiivisuutta ottaa yhteyttä alan työnantajiin.

      • ei ujo

        Minun ongelmani taas ei ole ujous, olisikin, se olisi niin helppoa.
        Oma ongelmani on se etten osaa yhtään mitään, siksi en löydä töitä vaikka olen äärimmäisen sosiaalinen ja äänekäs. Fyysistä työtä, jossa ei tarvitse aivoja, en voi myöskään tehdä koska lihasmassani ja kestokykyni ei kasva vaikka yrittäisin mitä, olen liian heikko fyysiseen työhön.
        Onko siis missään työtä jossa tarvitsee olla sosiaalinen muttei tarvita älykkyyttä?


      • nmnmnmnmfgdfgfgdg
        ei ujo kirjoitti:

        Minun ongelmani taas ei ole ujous, olisikin, se olisi niin helppoa.
        Oma ongelmani on se etten osaa yhtään mitään, siksi en löydä töitä vaikka olen äärimmäisen sosiaalinen ja äänekäs. Fyysistä työtä, jossa ei tarvitse aivoja, en voi myöskään tehdä koska lihasmassani ja kestokykyni ei kasva vaikka yrittäisin mitä, olen liian heikko fyysiseen työhön.
        Onko siis missään työtä jossa tarvitsee olla sosiaalinen muttei tarvita älykkyyttä?

        Viimeisin vastaus oli vähän outo. Kyllä perushommia on, jossa ei tarvita sen kummemmin "älykkyyttä" tai lihasvoimia. Esim. siivousfirmoihin voi päästä ilman koulutusta, mutta pitäähän siinäkin moppia jaksaa kantaa... Tuntuu nykyään, että ihmisille ei KELPAA työt. Itse ainakin tunnen tällaisia ihmisiä, esim. siivoustöitä ei muka voi tehdä kesätyönä ja sitten istutaan työttömänä ja valitellaan, kun rahat uhkaa loppua! Tämä ei siis ole aloittajalle, vaan ihan yleisesti ottaen olen huomannut joidenkin ihmisten kohdalla.


      • qwwreeeee
        ei ujo kirjoitti:

        Minun ongelmani taas ei ole ujous, olisikin, se olisi niin helppoa.
        Oma ongelmani on se etten osaa yhtään mitään, siksi en löydä töitä vaikka olen äärimmäisen sosiaalinen ja äänekäs. Fyysistä työtä, jossa ei tarvitse aivoja, en voi myöskään tehdä koska lihasmassani ja kestokykyni ei kasva vaikka yrittäisin mitä, olen liian heikko fyysiseen työhön.
        Onko siis missään työtä jossa tarvitsee olla sosiaalinen muttei tarvita älykkyyttä?

        Ujouden voittaminen on mielestäsi helpompaa kuin uuden alan opiskelu taikka kehonsa vahvistaminen? Eihän nuo vaadi kuin itsekuria toisin kuin ujous, joka on todella syvällä ihmisessä.


    • eräs työnantaja

      Jos ei kykene soittamaan puhelimella, voi lähettää sähköpostin. Silloin ei tarvitse murehtia siitä, että häiritseekö kiireisiä ihmisiä työssään. He voivat siirtää sähköpostitis suoraan roskakoriin. Sinne se olisi joutunut kuitenkin, koska ujot ovat epäkelpoja työelämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3269
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2278
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1504
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1345
    Aihe