Liian väsynyt elämään

Shelleydraven

Vihaan, inhoan ja säälin itseäni. Sitä ihmistä, jollaiseksi olen ajan myötä tullut.
Olen sairastanut masennusta yli kuuden vuoden ajan ja pikku hiljaa alkaa tuntua siltä, ettei tästä oravanpyörästä ole todellakaan muuta ulospääsyä kuin kuolema.
En tiedä, että kuinka monta vuotta jaksan enää kituutella tässä maailmassa kunnes pääsen pois.

Olen pienen elämäni aikana huomannut, että suurin osa ihmisistä haluaa pääasiassa vain kolmea asiaa. Omaa menestystä, kunniaa ja muiden ihmisten hyväksyntää. 'Polulta eksynyttä', yksinäistä ihmistä ei kaipaa kukaan. Omien kokemusteni perusteella tämä on täysin totta. Nämä nykymaailman menestyjät eivät halua taakakseen raihnaista ihmistä, oli kyse sitten masennuksesta, sosiaalisista pelkotiloista tai mistä tahansa muusta.
Olen pienen elämäni aikana oppinut että se on ikävää, mutta totta. Suurin osa ihmisistä ei halua lähipiiriinsä ihmistä, josta ei ole heille mitään hyötyä. Nykyisin sosiaalinen hyöty tuntuu olevan kaikista tärkeintä ja jos sinusta ei voi hyötyä sosiaalisesti, niin et ole muiden ihmisten silmissä minkään arvoinen.

Itseni kaltaiselle yksinäiselle, sosiaalisista tilanteista ahdistuvalle, masentuneelle ihmiselle se on toki ikävää, mutta paskankos meistä on väliä.

Perhettäni lukuunottamatta kukaan ei ole koskaan välittänyt minusta niiden vuosien aikana, jotka olen ollut olemassa ja minusta itsestäni tuntuu, että niitä vuosia alkaa olla jo aivan liikaa. En vaan yksinkertaisesti kestä enää tätä elämää. Erintoten en kestä sitä, että saisin elää sen kokonaan yksin.

Psykiatrilla olen juossut ja psyykenlääkkeitä syönyt varmaan enemmän kuin mitä monille muille edes määrätään, mutta mistään ei tunnu olevan mitään hyötyä.
Jos nyt vain saisin tarpeeksi rohkeutta jotta voisin päättää tämän kaiken, sen jälkeen ei tarvitsisi miettiä enää.

13

4051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Blue<>Eyes

      Sanoin tässä hiljattain eräälle läheiselleni, joka on varmasti maailman positiivisin ja eteenpäin menevin ihminen, että "tämä koko elämä on paskaa illuusiota". Hän vastasi "niin tämä onkin".

      Ja siitä huolimatta hän jaksaa täällä? Siitä huolimatta hän sanoo joka esteen edessä, että "kyllä tästä selvitään"? En voi kuin olla ihailla tuota asennetta. Miten ihmiset kestävät täällä, vaikka tämä maailma on oikeasti ihan kamala paikka, kun katsoo väkivallan, sairauksien, sotien ja itsekkyyden määrää?

      Shelleydraven, sinä et ole yksin. Sen lisäksi, että sulla on läheisiä ihmisiä ympärillä, me muut samassa tilanteessa olevat olemme täällä. Puhu, avaudu, kerro.

      Onko masennukseesi ollut jokin laukaiseva tekijä? Tiedätkö, mistä se alkoi?

      • Masentunut :(

        Niin..Mä itken täällä ihan kännis miten paska paikka voi tää maailma olla..kurjuutta täynnä. Ainut mikä saa mut on saanut elämään täällä on usko rakkauteen. Sen toivon joskus löytäväni tällä pitkällä kurjalla kivisellä tiellä ..


      • väsynyt...
        Masentunut :( kirjoitti:

        Niin..Mä itken täällä ihan kännis miten paska paikka voi tää maailma olla..kurjuutta täynnä. Ainut mikä saa mut on saanut elämään täällä on usko rakkauteen. Sen toivon joskus löytäväni tällä pitkällä kurjalla kivisellä tiellä ..

        Itsestäsi sen löydät.

        Kaikki ulkoapäin tuleva, kaikki mitä etsit ulkopäin vain pahentaa masennustasi. Kuulut niihin onnellisiin älykkäisiin ja taiteellisiin yksilöihin, joilla on onni masentua, tässä ulospäinsuuntautuneisuutta ihannoivassa kulttuurissamme, missä masennusta pidetään heikkoutena tai sairautena, kun se pohjimmiltaan on täysin normaali ilmiö em. ihmisille.

        Pohjimmiltaan etsit rakkautta Itseesi.


      • väsynyt...
        väsynyt... kirjoitti:

        Itsestäsi sen löydät.

        Kaikki ulkoapäin tuleva, kaikki mitä etsit ulkopäin vain pahentaa masennustasi. Kuulut niihin onnellisiin älykkäisiin ja taiteellisiin yksilöihin, joilla on onni masentua, tässä ulospäinsuuntautuneisuutta ihannoivassa kulttuurissamme, missä masennusta pidetään heikkoutena tai sairautena, kun se pohjimmiltaan on täysin normaali ilmiö em. ihmisille.

        Pohjimmiltaan etsit rakkautta Itseesi.

        Siis masennus on mielestäni vain alku .. se on sellainen pohjakosketus, jos kuvitellaan mutainen järvenpohja, jonne tuntee vajoavansa ja kun mudan keskeltä jalka koskettaakin johonkin kovaan, tietää, mistä ponnistaa.

        Tuo kova, siellä tukahduttavan tunteiden veden ja tunteita sekoittavan mudan alla on se ydin, rakkaus, se mitä me pohjimmiltamme olemme, jokaisen yksilön korruptoitumaton ydin, josta kaiken itseemme ammennamme ja jota kaikin keinoin myös suojelemme, joista suojakehistä viimeinen, itsemurha pitää olla käytettävissä yhtenä todellisena vaihtoehtona. Sillä ilman rakkautta Itseen, Rakkauteen, elämä ei vain ole elämisen arvoista.

        http://www.youtube.com/watch?v=eUuIShXZA3E - Alex Metric - Head Straight

        Sanoisin suorastaan, että nokka kohti itseä. Sieltä se onni löytyy. Mutta tie on pitkä ja kivinen. Ja välillä olen ollut todella väsynyt ... tänäänkin. Mutta silti jatkan. Ilman lääkitystä.


    • Shelleydraven

      En osaa sanoa tarkalleen, että mistä masennukseni alkoi.
      Koulukiusaaminen, syrjiminen, väärien juorujen levittäminen, paskan puhuminen selän takana. Nuohan ne varmaan ovat niitä pääsyitä siihen, että miksi tämä kaikki tapahtui juuri minulle. Kaikkia noita edellämainuttuja asioita sain kestää peruskoulun ja ammattikoulun ajan ja tiettyjä muunnelmia niistä kohtaan päivittäin myös nykyisessä opiskelupaikassani. Kaupungin vaihtamisesta ei ollut ainakaan minulle mitään hyötyä. Kaipa se(kin) johtuu siitä, että olen aina ollut luonteeltani ennemmin se ujo sivustakatselija kuin yltiösosiaalinen seurapiirieläin.

      Vaikeammaksi asian tekee se, ettei minulla ole mitään yhteistä muiden ikäisteni tai minua vanhempien ihmisten kanssa. Vielä kun jotkut ns. ikäiseni hyvänpäiväntutut alkavat pikkuhiljaa saamaan töit'ä, kihlautumaan ja jotkut jopa hankkimaan lapsia, niin sitten alkaa olla käsillä se tilanne, ettei meilläkään ole enää yhtään mitään yhteistä.

      Yksinäinen, masentunut ja ujo nyhvö kun harvemmin on sitä parhainta seuraa, edes hyvänpäiväntuttuna.

      • Masentunut :(

        väsynyt... Puhut asiaa.. Niin se on. Aina koittanut omia tunteitain peitellä. Nyt oppinut pikkuhiljaa ilmaisemaan niitä. Kiitos ja jaksua sullekkin :)


      • hyvääjatkoa
        Masentunut :( kirjoitti:

        väsynyt... Puhut asiaa.. Niin se on. Aina koittanut omia tunteitain peitellä. Nyt oppinut pikkuhiljaa ilmaisemaan niitä. Kiitos ja jaksua sullekkin :)

        Shelleydraven. Sinä pääset pois masennuksen oravanpyörästä, jos haluat. Haluatko sitä? Mieti tarkkaan. Vai tarvitsetko masennusta johonkin. Uskallatko katsoa pinnan alle ja tunnustaa, että ehkä masennus antaa sinulle osittain elämäntarkoituksen? Tai tyydytyksen. Niin hullua, kuin se onkin; ihminen/ego haluaa polttoainetta kummallisista asioista: vihasta, väkivallasta, uhriutumisesta, syyttämisestä, itsensä rankaisemisesta. Olet oikeassa siinä, että nykyihminen haluaa monenlaisia (vääriä) asioita, oikeastaan jokainen ihmissuhde ei-tiedostavien ihmisten kesken perustuu siihen, että ego haluaa jotain toiselta ihmiseltä. Sama pätee myös Sinuun.

        Jokainen meistä luo oman maailmansa ja pystyy vaikuttamaan siihen, millainen se on. Sinusta välitetään, minäkin välitän. Jos ymmärtäisit, että sinussa ja kanssaihmisissä (ja elollisessa maailmassa) on yllättävän paljon yhteistä, saattaisit helpottua. Sinusta välittäviä ihmisiä löytyy varmasti jatkossa muualtakin kuin perhepiiristä. Mutta ensin sinun pitää tehdä iso askel ja alkaa rakastaa itseäsi. Tutustua todelliseen itseesi, jota et ole vielä löytänyt. Siihen osaan itsestäsi, joka yhdistää sinut kaikkeen olevaan, eikä erota sinua siitä. Ei ole paljon eroa linnun, kärpäsen, kukan, kiven ja ihmisen välillä. Kaikki alkaa yhdestä lähteestä ja päättyy samaan lähteeseen. Olet tärkeä osa tätä maailmaa, tutustu tietoiseen läsnäoloon löytääksesi tuon yhteyden itsesi ja kaiken muun välillä. Se on tie onnellisuuteen ja tyyneyteen, jos haluat päästä pois nykyisestä pahasta olostasi.


    • rejkcRP

      Sairaita ja masentuneita ajatuskuvioita ei kai kannata yrittää parantaa toisten ajatuksilla tai ajattelemalla ylipäätään - Ihmismieli ajatuksineen on jotenkin niin nerokkaan hieno ja sairas kokonaisuus että sinne on helppo unohtaa itsensä ja luulla olevansa mielensä.

      Entä jos näin ei olekaan, jos et olekaan mielesi, ajatuksesi, kehosi tai tunteesi?

      Ajatukset tulevat ja menevät, tunteet tulevat ja menevät. Kehokin on läjä multaa jonkun kukkapenkissä sadan vuoden päästä. Näe ihmisten hulluus, näe oma hulluutesi ja naura! Olet jo perillä, eikä sinun tarvitse saavuttaa tai todistella mitään.

      Kuinka? Ihminen tarvitsee pienen hetken jossa mieli pysähtyy. Kokeile tätä, ajattele: "Mikähän mahtaa olla seuraava ajatukseni?"








      ...Huomasitko hiljaisen hetken? Se oli hetki jossa et murehtinut, ajatellut, elänyt menneisyydessä tai tulevaisuudessa vaan olit nykyhetkessä. Se on opettajasi, rakkaimpasi, kaikki. Siitä polkusi alkaa.

    • D.a.r.k.s.o.u.l

      Älä ota itseesi sitä mitä ne muut sinusta ehkä ajattelee. Ainakin tämän perusteella mitä kerroit vaikutat oikein hienolta ihmiseltä. Olet huomannut paljon asioita ihmisistä,sen millaisia ne todella ovat.
      Olet myös huomannut sen saman kuin hyvin moni muukin,lääkkeet ei oikeasti auta niinkun niitten pitäisi. Asioita pitää muuttaa eikä vaan lääkitä ihmisiä sietämään niitä. Eikä kaikkien tarvitse olla samanlaisia,ihmisen pitää saada olla erillainen kuin ne muut on. Pitää saada olla yksilö.

      Älä edes mieti sellaista että "päättäisit kaiken",se ei ole vaihtoehto. Et nyt ehkä näe sitä mutta sinulla on oikeitakin vaihtoehtoja,mahdollisuuksia vaikka mihin.



      Haluisitko jutella elämästä ja asioista, tai haluisitko ehkä muuttaa elämäsi ja tilanteesi kokonaan? Kirjoita minulle:

      darksoul




      [email protected]

      (liitä nimi loppuosaan)

    • deeplydepressed

      Tuli niin paha olo sun puolesta, olet kuin kohtalotoverini! Tällainen paha paikka tämä maailma ja ihmiset vaan on, sitä ei pysty muuttamaan millään. Itsellänikin nämä "ikuiset ystävät" ovat heti kadonneet jonnekin kun mulla alkoi menemään huonosti. Ottaa aika lailla aivoon tällaiset ihmiset, mutta oman mielenterveyden kannalta on parempi vaan unohtaa että niitä on ikinä ollutkaan elämässä. Haluaisin löytää samanhenkisiä ystäviä, sellaisia jotka ymmärtävät tätä masennusta. Tämä kun ei tosiaankaan ole oma valinta.

    • Anonyymi

      Kokeilkaa autistinuoren yh.nä elämistä, talousvaikeuksia ym. Jatkuvaa stressiä.

    • Ensinnäkin huomautan että Masennus ja Depressio
      on 2 eri asiaa, niitä ei saa sekoittaa.
      Masennuksesta voi toipua mutta Depressiosta ei-
      Itselläni on diagnosoitu Keski Vaikea Depressio.
      Tosin Psykogi, Psykoterapeutti sekä Oma Lääkäri
      antoivat Diagnoosin: Vaikea depressio?
      Mutta psykiatri joka oli hullumpi kuin mitä minä
      antoi Keski Vaikean Depressio diagnoosin?
      Olen nyt osa-aika eläkkeellä.

      Diagnoosi tehtiin noin 10v sitten.
      Sairauteni
      on pysyvää.
      Olen myös Suicidaalinen mutta en tee
      itsemurhaa.
      Itselläni on Lapsia ja Lasten Lapsia eikä minulla
      ole oikeutta tehdä sitä!
      Olen käynyt kuntoutuksessa ja sieltä paras Anti oli siis Vertaistuki.
      Se auttoi itseäni ymmärtämään että en ole yksin.
      Lisäksi olen ollut peittämässä hautaa siellä haudalla
      vapisi myös Rakas Äitini joka hautasi oman poikansa.
      Minä hautasin oman veljeni.
      Lapset hautaavat vanhempansa eikä päinvastoin.

      Hae itsesi kuntoutukseen niin ymmärrät että
      et ole sairautesi kanssa yksin.

      Mikäli vanhempasi ovat toivottavasti vielä elossa
      muista ettei sinulla ole minkäänlaista oikeutta
      velvoittaa heitä hautaamaan oman Lapsensa!

      Voimia sinulle.
      Elän Myötä.

    • Anonyymi

      Poikkeuksia on

      Itse pidän persoonallisista ihnisistä eli niistä jotka ei oo suosittuja. Hiljaisista. En halua mitäön hyötyä kenestäkään seuran lisöksi

      En arvosta tippaakaan vähemmän vaikka olisin ainoa ystäväsi

      Tiedän ihmisen joka voisi helposti tappaa muita, jos ei seurauksia, värvää, manipuloi, lietsoo vihaa, mielestäni siis kiusaaja tai jotain karmeampaa, jolle toisen rajat ei merkitse mitään, joka haluaa väkisin jonkun elämään ja tuhota sen väittämällä itseään uhriksi, vaikka maalitettu ei oöe muuta pyytänyt kuin jättämään rauhaan, kotirauhaa.

      Tämä ihninen tutustuu 20 uuteen/päivä ja kaikki alkavat pyynnöstä vainita, häiritö, vahtia ym

      En pysty, osaa kuvata toimintaa

      Siis mitä epåsosiaalisemoi, mitö vähemmän tuttuja, sitä mielenkiintoisempi, koska ainakaan ei ole värvääjä, maniouloija, ja ihmisellä om mulle aikaa?

      Olet arvokas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4009
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2606
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2214
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2175
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      49
      1879
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe